18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.05
2/10
Sochaux
Valenciennes
Tipped at 2.05
BettingGuru-avatar
31. jan.
20:45

USA – Wales: Odds og optakt den 21. november 2022

VM’s Gruppe B har en soleklar favorit i England, mens der forventes anderledes tæt kamp om gruppens 2.plads. Ifølge bookmakerne ligger USA og Wales lunest i svinget til at gøre England følgeskab, så det skal blive spændende at se hvordan de to nationer kommer i gang mandag aften. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til USA – Wales. Der er kampstart mandag d. 21. november 2022 kl. 20:00. Se kampen på TV2.  

: Dommer, stadion og vejr

Dommer: TBD
Stadion: Ahmed bin Ali Stadium i Al Rayyan, Qatar
Vejret: 26°, sol og frisk vind

: Skader, karantæner og startopstillinger

Gruppe B er ikke just en dynamitgruppe… England er stærke, gode og klare favoritter, men de tre resterende hold i gruppen kommer altså ikke fra allerøverste fodboldmæssige hylde. USA, Wales og Iran kommer formentlig til at kæmpe om Englands rester her i Gruppe B. Bookmakerne har størst tro til, at det bliver enten USA eller Wales, som gør England følgeskab, mens Iran spås de ringeste chancer.

USA gik videre fra gruppespillet ved VM i 2010 og 2014, mens de senest, i 2018, måtte se slutrunde hjemme fra sofaen efter en skuffende kvalifikation. Nu er amerikanerne tilbage, og der er begrundet håb for endnu et avancement fra gruppespillet. Træner Berhalter råder over et ganske talentfuld mandskab med spillere som Pulisic, Reyna, McKennie og Dest, som alle gør sig på store europæiske adresser, om end indeværende sæson har budt på begrænset spilletid til flere af dem.

USA endte blot som 3’er efter Canada og Mexico i kvalen, hvor de dog også var hårdt ramt af skader af flere omgange. Umiddelbart ligner amerikanerne ikke et mandskab, som kan lave en kæmpe overraskelse i Qatar, men gruppen er omvendt så medgørlig, at en ottendedelsfinale er ganske sandsynlig. Berhalter står som oftest for en forholdsvis defensiv tilgang til fodboldspillet, så amerikanerne vil nok først og fremmest have forsvaret for øje, og så håbe på, at Reyna og Pulisic kan lave noget magisk i omstillingsspillet.

Wales er med til VM for første gang siden 1958, så spillerne vil selvfølgelig give både arme og ben for at gøre nationen ære. Talentet til at drive det langt er der ikke umiddelbart, og fx fremstår USA’s spillermateriale langt mere spændende for fremtiden. Til gengæld har Wales fordelen af et sammentømret mandskab, som ved de seneste EM-slutrunder har gjort det overraskende godt.

Holdets store stjerne, Gareth Bale, er ikke længere hvad han har været, men i landsholds-regi leverer han altså stadig på et tårnhøjt niveau, og er som regel tungen på vægtskålen i de tætte opgør, blandt andet da han lavede begge mål i playoff-semifinalen mod Tjekkiet. Wales spiller ligesom USA med organisation og defensiv for øje, og har ved tidligere lejligheder også vist sig svære at besejre.

: Skader og karantæner

Ingen kendte fravær

: Skader og karantæner

Ingen kendte fravær

Forventede startopstillinger –

Odds på

Bookmakerne har USA som favoritter i opgøret.

Odds-forslag: Fjerene voves ikke fra start

Alle kampe er selvfølgelig vigtige ved en VM-slutrunde, men mandag aften vil USA og Wales nok stå med følelsen af, at opgøret er ekstra vigtigt. Ligesom bookmakerne gør det, så regner de to nationer også selv med at skulle kæmpe om 2.pladsen i Gruppe B, hvorfor en sejr mod den mest direkte konkurrent i første runde vil lune exceptionelt meget.

Bookmakerne har USA som favoritter i dette opgør, og det giver måske også meget god mening, hvis man kigger på de to mandskaber spiller for spiller, men Wales har før vist, at deres sammentømrede enhed kan overraske. Waliserne er gået videre fra gruppespillet i de to seneste EM-slutrunder, og det kommer man trods alt ikke sovende til.

Det ligner et utroligt jævnbyrdigt opgør det her. Begge mandskaber praktiserer en spillestil, som først og fremmest har den solide defensive organisation for øje, og det kommer nok ikke til at ændre sig her, i en kamp, som ville være forfærdelig at tabe. Nerver, vigtige point på spil, første gruppekamp… Jeg forestiller mig et tilbageholdende udlæg fra USA og Wales mandag aften.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
1,98
Uafgjort I 1.halvleg
Gå til Unibet *

: Statistik og H2H

  • USA var ikke med ved VM i 2018, til gengæld spillede de sig videre fra gruppen i 2014, hvor Belgien dog blev for stor en mundfuld.

  • Wales går ind til deres første VM-slutrunde siden 1958, men har tidligere leveret overraskende resultater ved EM.

  • Christian Pulisic er den største stjerne hos amerikanerne, og endte da også som deres topscorer i VM-kvalen.

  • Gareth Bales klubkarriere er gået noget nedad bakke over de seneste år, men på landsholdet leverer han stadig de afgørende scoringer.

  • De to nationer har kun mødt hinanden én gang tidligere. Venskabskampen fra 2020 endte 0-0.

Expected Goals: vs. de seneste tre kampe:

USAResultatxGWalesResultatxG
Saudi Arabien – USA(0-0) 0,71 – 0,47Wales – Polen(0-1) 0,77 – 0,7 
Japan – USA(2-0)1,92 – 0,49Belgien – Wales(2-1)2,3 – 0,64 
El Salvador – USA(1-1)0,15 – 0,72  Holland – Wales(3-2) 1,52 – 1,51
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles USA – Wales?

USA – Wales spilles mandag den 21. november 2022 klokken 20:00.

Hvor spilles USA – Wales?

USA – Wales spilles på Ahmed bin Ali Stadium i Al Rayyan, Qatar

Skriv et svar