18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.78
3/10
Mali U23
Israel U23
Tipped at 1.78
Kjaer-avatar
24. jul.
21:00

Topscorer VM 2022: Hvem scorer flest mål til VM?

e aktuelle VM topscorer odds ved VM 2022 lige her, og læs desuden om de største favoritter, og de danske bejlere, til topscorertitlen ved VM 2022. Bliv også klogere på regler og tiebreaker.

Af: Jens Bøye

VM topscorer odds

Herunder ser du odds på VM topscoreren 2022. Tabellen opdateres løbende.

Hvem bliver topscorer? Udbyder Odds
Lionel Messi bet365
1,90
Kylian Mbappe bet365
2,05
Olivier Giroud bet365
15,00
Julian Alvarez bet365
15,00
Lautaro Martinez bet365
751,00
Randal Muani bet365
1001,00
Links i denne tabel er reklamelinks. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 18. dec. 10:00.

KLIK HER* for at se flere VM-topscorer odds.

VM topscorer 2022: Live-stilling

Herunder ser du, hvem en liste over VM topscoreren 2022. Tabellen opdateres løbende. Her kan du følge topscorer-livestillingen, så snart VM i fodbold i Qatar er i gang.

SpillerMålLand
Kylian Mbappe5Frankrig
Lionel Messi5Argentina
Olivier Giroud4Frankrig
Enner Valencia3Ecuador
Álvaro Morata3Spanien
Richarlison3Brasilien
Marcus Rashford3England
Cody Gakpo3Holland
Goncalo Ramos3Portugal
Bukayo Saka3England

Fodbold handler om at score mål (samt forhindre dem), og en turneringstopscorer er een man husker. VM-historiens topscorerlister tæller navnkundige spillere som Gerd Müller, Gary Lineker, Ronaldo Nazário og Miroslav Klose. Dygtige fodboldspillere, men det de primært blev målt på, var deres evne til at hælde kuglen i kassen.

Målæder, målræv, poacher, sniper… Kært barn har mange navne. Spørgsmålet er hvem der tager topscorertitlen i Qatar i 2022. Bliver det en favorit som i 2018 (Harry Kane), eller et overraskende navn som i 2010 og 2014 (henholdsvis Thomas Müller og James Rodriguez)?

De største favoritter til topscorertitlen ved VM i Qatar

Forud for tureringsstart er det følgende fodboldspillere som spås de største topscorerchancer:

 • Harry Kane
 • Kylian Mbappe
 • Karim Benzema

Læs mere om alle spillere til VM på vores side om nøgle profiler.

Harry Kane

Med 50 mål er Harry Kane tæt på den engelske landsholdsrekord på 53 mål. Rekorden, som indehaves af pensionerede Wayne Rooney, står med al sandsynlighed for fald i år.

Om ikke før VM i fodbold, så under slutrunden hvor EM-sølvvinder England sater på at nå langt. Mens Rooney skulle bruge 120 landskampe til at score sine mål, har Kane blot spillet 73.

Den 29-årige londoner er tæt på at være den perfekte angriber. Høj og fysisk stærk, pænt hurtig og dygtig til at time sine løb, teknisk fremragende og en iskold afslutter. Direkte frispark scorer han sjældent på; men han er straffeskytte for The Three Lions. 15 af de 50 mål er sat ind fra ellevemeter-pletten.

Efter at have brændt Premier League af i 2016/17 og 17/18 med 29 og 30 mål, har han scoret lidt færre mål for Tottenham de seneste par sæsoner, men han er stadig skarp. Også på landsholdet hvor han stod for 12 mål i otte VM-kvalifikationskampe.

Spil på Harry Kane som VM-topscorer >>*

Harry Kane er bookmakernes favorit til at blive VM topscorer i Qatar. Foto: Bildbyrån

Kylian Mbappé

Under VM i 2018 hvor Frankrig vandt verdensmesterskabet, fik Kylian Mbappé et nyt kælenavn af sine landsholdskammerater: ”37”. Med henvisning til den hastighedsrekord den lynhurtige angriber satte i ottendedelsfinalen mod Argentina hvor han desuden scorede to mål og var den primære drivkraft i 4-3-sejren over Messi & Co.

Mbappé scorede i alt fire mål i slutrunden i Rusland hvor han blot var 19 år. Nu er han 23 og stadig et fænomen. Pariseren scorede fem mål i seks VM-kvalifikationskampe og nettede 28 gange i Ligue 1 for PSG i 2021/22-sæsonen. Dertil kom seks mål i otte Champions League-opgør.

Ud over den uhyggelige speed der får forsvarere til at se ud som om de står stille, har Mbappé masser af tekniske tricks i posen. Men ved VM i Qatar skal han ikke bare kæmpe om den franske topscorertitel med Antoine Griezmann (fire mål ved VM-2018, heraf tre på straffe); nu er Karim Benzema også kommet til.

Spil på Kylian Mbappe som VM-topscorer >>*

Karim Benzema

Karim Benzema fylder 35 i december, men som god vin er franskmanden blot blevet bedre med alderen. Han scorede 27 ligamål for Real Madrid i 2021/22 (dertil kom sindssyge 15 mål i 12 CL-opgør); hans bedste sæson nogensinde i den spanske kongeklub hvor han har været siden skifte fra Lyon i 2009.

Benzema er en fremragende tekniker, og han bruger gerne sine evner til at sætte sine medspillere i scene – er en usædvanligt uselvisk frontløber – men han er også knalddygtig til at afslutte. Med hoved såvel som fødder. Og han og Mbappé skal nok deles om at sparke straffespark (med Griezmann som håbefuld tredje-bejler).

Madrid-stjernen mistede fem år af sin landsholdskarriere; var udelukket 2015-2020 pga den famøse Valbuena-affære (Benzema havde forsøgt at hjælpe en kriminel kammerat med at sextape-afpresse en landsholdskollega). Men han er tilbage og har stadig noget i tanken. Scorede fem mål i sine sidste fire landskampe i 2021 og nettede også mod Danmark i juni i år.

Spil på Karim Benzema som VM-topscorer >>*

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo er en målmaskine der har scoret langt over 500 mål. For Portugal 117 kasser i 189 landskampe. Inkl de fem mål (tre på straffe) der gjorde ham til delt EM-topscorer i sommeren 2021.

Ronaldo lå engang på venstrefløjen hvor han gjorde modstanderne rundtossede med speed og dribletricks. Men de seneste mange år har han været centralangriber med (ofte selvisk) fokus på at bakse kuglen i kassen.

Den 37-årige Madeira-mand er ikke så hurtig som førhen, men kan stadig sprinte en halv banelængde hvis han lugter en chance. Er ekstremt disciplineret i træning og ernæring, og i luftdueller springer han stadig et hoved højere end de fleste andre.

Eksplosiviteten (og pres-lysten) er dalet, og man må sige at karrieren på topplan lakker mod enden. Men Ronaldo kan stadig. Efter tonsvis af mål for Real Madrid scorede han ”kun” 18 mål for Manchester United i 2021/22 (laveste måltal siden 2008/09), men han nettede seks i ni VM-kvalifikationskampe og scorede to i Portugals 4-0-sejr over Schweiz i juni i år.

Spil på Cristiano Ronaldo som VM-topscorer >>*

Lionel Messi

Som den mangeårige konkurrent Ronaldo er 35-årige Lionel Messi ikke helt hvad han har været. Seks ligamål (i 26 kampe) var hans skravlede udbytte for det franske mesterhold PSG i 2021/22-sæsonen. Dette efter 30 mål for Barcelona i 20/21.

Man skal dog passe på med at overfortolke 21/22-tallene. Det var Messis første sæson i Paris efter en menneskealder i Barcelona, og oven i besværet med at tilpasse sig en ny by og et nyt hold, var der et formefterslæb efter en 2021-sommer med liden træning i sæsonoptakten. Messi viste klar fremgang de sidste par måneder i foråret, og efteråret tegner godt.

La Pulga har ikke tidligere tiders antrit, men har stadig en superb teknik. Kan stadig runde modstandere, trække ind i banen fra sit udgangspunkt i højresiden af offensiven og afslutte med sit giftige venstreben.

Messi blev delt turneringstopscorer da Argentina vandt Copa America i 2021 og scorede syv mål i 15 VM-kvalifikationskampe. Heraf to på straffe (landsholdsangriber Martinez scorede syv rene mål).

Spil på Lionel Messi som VM-topscorer >>*

Romelu Lukaku

Med 68 mål i 102 landskampe bærer Romelu Lukaku en stor af æren for Belgiens succes de seneste år. Det lille land med den store talentmasse er nr to på verdensranglisten og blandt bejlerne til VM-titlen.

I 2018, hvor De Røde Djævle vandt bronze i slutrunden i Rusland, scorede Lukaku fire mål. Havde han også sparket straffespark (det gjorde Eden Hazard), kunne det være blevet til endnu flere

Lukaku har en pragtfysik og er nærmest umulig at skubbe ud af kurs. Men han er også begavet med timing og stærke afslutningsevner. Desuden er han hurtigere end han ser ud.

Efter to stærke sæsoner i Inter med 23 og 24 mål lignede Lukaku en elefant i en glasbutik i Chelsea hvor han sjældent rørte bolden og kun scorede otte gange i 26 kampe. Træner Tuchel ønskede ikke at omlægge holdets taktik så den passede til Lukaku. Eller for den sags skyld til Werner, en anden angriber som gik i frø i Chelsea.

I efteråret er Lukaku tilbage i Inter og genfinder så nok sin form.

Spil på Romelu Lukaku som VM-topscorer >>*

Neymar

Neymar har scoret 74 mål i 119 landskampe for Seleção. Han er ikke bare Brasiliens primære kreatør; er også den farligste målscorer. Til dels fordi han sparker frispark og straffespark, men han kan også score i åbent spil. I 10 VM-kvalifikationskampe scorede han otte mål, heraf fire på straffe.

Den 30-årige brasilianer har været i den franske storklub PSG siden 2017 (efter fire sæsoner i Barcelona). Parisertilværelsen har ikke været en konstant dans på roser (om end Neymar med diverse diskoteksbesøg har danset en del); han har døjet med skader og udvisninger. Men har alligevel leveret nydeligt, med assists og mål. Uden dog at nå Mbappés måltal.

VM i Qatar kan blive hans brasilianske svanesang, og Neymar er opsat på at føre Seleção til succes. Chancen er der bestemt; Brasilien er turneringsfavorit. Bl.a. pga Neymars mange landsholdsmål.

Spil på Neymar som VM-topscorer >>*

De danske kandidater til VM-topscorertitlen

Danskerne, der har de bedste chancer for at blive VM topscorer:

 • Christian Eriksen
 • Kasper Dolberg
 • Andreas Cornelius
 • Joakim Mæhle

Hvem bliver dansk VM-topscorer (og med held også VM-turneringens topscorer…)? Er man ude i den slags overvejelser, er det naturligvis oplagt at se på de rød-hvide angribere.

Danmarks trup til EM-2020 (spillet i sommeren 2021) havde fem angribere. Vi kan nok også forvente en håndfuld frontløbere i truppen til VM hvor landstræneren, som ved EM, kan udtage i alt 26 spillere. De fem angribere er nok Kasper Dolberg, Andreas Cornelius, Jonas Wind, Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite.

Hurtige Braithwaite og Poulsen er de mest erfarne, men de scorer ikke ret mange mål. Begge er noteret for cirka 50 landskampe, og begge har scoret færre end 10 mål. Jonas Wind har et bedre snit med tre kasser i syv landskampe, men kamptallet er naturligvis meget lille, og to af målene er faldet mod svage Færøerne og Israel.

Desuden er den yngste af de fem landsholdsangribere næppe førstevalg når Kasper Hjulmand sætter sin startopstilling. Et stærkt efterår i Wolfsburg (hvor han havde et godt forår) kan skubbe ham opad i hierakiet, men som udgangspunkt er han nok afløser/indskifer ved VM.

Det efterlader Dolberg og Cornelius. Førstnævnte var den bedste DK-angriber ved EM i sommeren 2021 med tre mål, men han havde en skidt 21/22-sæson i Nice og på landsholdet. Dolberg rammer måske formen i efteråret (og så kan Hjulmand vælge ham som starter pga evnerne til at gå med i spillet), men her og nu ligner Cornelius et godt bud på Danmarks startende centreforward når det går løs i Qatar.

Den store københavner gjorde det fortrinligt for Trabzonspor i 2021/22, og han scorede begge mål da Danmark slog Frankrig i Paris i juni i år.

Men i virkeligheden er det måske slet ikke en angriber der er Danmarks bedste bud på en topscorer. Et bedre bud kunne således være en angrebsivrig forsvarer – nemlig Joakim Mæhle der fra sin plads på venstre wingback scorede ikke færre end fem mål i ni kampe i VM-kvalifikationen.

Christian Eriksen ligner det bedste, danske topscorerbud ved VM i Qatar. Foto: Bildbyrån
Christian Eriksen ligner det bedste, danske topscorerbud ved VM i Qatar. Foto: Bildbyrån


Men det bedste bud er nok en midtbanemand: Christian Eriksen. Kreatøren har ikke bare et godt blik for sine medspillere, men også en god målnæse og et fremragende spark. Som han benytter til langskud i åbent spil, men også til frispark og straffespark.

Han scorede vanvittige 11 mål gange i 12 kampe i kvalifikationen til VM-2018 og fem mål i otte kampe i EM-kvalifikationen.

Som bekendt blev han fældet af et hjerteanfald mod Finland i Danmarks første EM-kamp i sommeren 2021, men han kom sig heldigvis og gjorde comeback på landsholdet i marts i år. Og sikke et comeback… Han scorede simpelthen i sine to første kampe, mod Holland og Serbien.

Spil på Christian Eriksen som VM-topscorer >>*

Mens Eriksen var væk, stod kreatørtalent Mikkel Damsgaard for at sparke frispark, et ansvar ungersvenden løftede på nydelig vis (se for eksempel det flotte mål mod England i EM-semifinalen). Men med Eriksen tilbage er den fynske strateg sandsynligvis Danmarks primære skytte ved dødbolde under VM. Og dermed står han med gode chancer for at blive dansk topscorer.

Hvad skal du være OBS på, når du spiller på en VM-topscorer?

Det er ikke altid en centreforward der tager VM-topscorertitlen. I 1962 blev Chile-venstrefløj Leonel Sánchez delt turneringstopscorer. Offensiv midtbanemand Mario Kempes fra Argentina tog Golden Boot i 1978 (hvor den hed Golden Shoe), den tyske kantmand Thomas Müller i 2010, Colombia-kreatør James Rodriguez i 2014.

Men det er undtagelser. En hurtig optælling siger at 16 af i alt 21 VM-topscoringstitler er vundet af centreforwards. Positionen på banen ER vigtig. I VM-slutrunden i Rusland i 2018 gik Golden Boot til Harry Kane. England-forwarden kan godt lide at gå tilbage i banen og agere playmaker, men han er angriber og kender sin besøgelsestid i feltet.

Et andet element er spilletid. En spiller der starter inde og sjældent skiftes ud, har flere minutter til at score mål. Det hjælper naturligvis hvis hans hold når langt. (Mål i forlænget spilletid tæller i øvrigt også.) Førnævnte Rodriguez er en dobbelt-undtagelse: Colombia nåede kun kvartfinalen i 2014, så han fik kun fem kampe; scorede alligevel seks mål (eet straffe).

Straffesparksskytte-status er også et vigtigt element. Tre af Kanes seks mål i 2018 satte han ind fra ellevemeter-pletten. Men det skal bemærkes at rene mål kontra straffemål er FIFAs vigtigste tie-break for Golden Boot hvis flere spillere scorer samme antal mål. Bemærk også: Mål scoret i straffesparkskonkurrence gælder ikke i topscorer-ræset.

Det sidste element man skal være opmærksom på, er evnen til at lægge op. Antallet af assists afgør Golden Boot-tildelingen hvis to eller flere spillere har scoret lige mange mål og lige mange rene. En angriber er ofte selvisk, men det kan altså koste i sidste ende.

VM topscorer tiebreaker: Hvad sker der, hvis to spillere scorer lige mange mål?

FIFA kårer Golden Boot-vinderen ud fra antallet af mål (selvmål gælder ikke). Men hvis to eller flere spillere scorer samme antal mål, er der tre tie-breakers. Først antallet af straffesparksmål; jo færre jo bedre. Hvis spillerne stadig er lige, kigges på antallet af assists. Hvis stadig lige, antallet af spilleminutter; jo færre jo bedre.

I 2010 deltes fire spillere om førstepladsen på topscorerlisten med hver fem mål. Eet af Diego Forláns mål var på straffespark, mens Thomas Müller, David Villa og Wesley Sneijder kun scorede rene mål. Müller leverede flest assists og fik dermed Golden Boot.

Men den officielle FIFA-kåring er een ting. Noget andet er hvordan bookmakerne afgør topscorerspil.

Hvis spillet hedder noget med ”Golden Boot”, må man formode at bookmakerne følger den officielle FIFA-kåring, inkl eventuelle tie-breaks. Men hvis spiller kun hedder noget med ”topscorer”, er det nok bookmakernes egne dødt løbs-regler der gælder: Hvis to spillere står lige, tabes halvdelen af indsatsen, og den resterende halvdel ganges med det indgåede odds.

Har man fx spillet Ronaldo som topscorer til odds 8, og han og Messi bliver delte topscorere, er real-oddset altså odds 4,0. Hvis tre spillere deles om førstepladsen, er to tredjedele af indsatsen tabt, og real-oddset bliver til 2,67.

Man skal også være opmærksom på om bookmakerens topscorerspil er lige på eller vinder/plads. Ved v/p placeres halvdelen af indsatsen på et vinderspil, halvdelen på et pladsspil, typisk top 4. Det vil altså sige, ved førnævnte Ronaldo-spil, at man får odds 4,0 hvis han ikke vinder, men havner i top 4.

Tidligere VM-topscorere

 • Spanien 1982: Paolo Rossi (Italien) 6 mål
 • Mexico 1986: Gary Lineker (England) 6 mål
 • Italien 1990: Salvatore Schillaci (Italien) 6 mål
 • USA 1994: Oleg Salenko (Rusland)/Hristo Stoichkov (Bulgarien) 6 mål
 • Frankrig 1998: Davor Suker (Kroatien) 6 mål
 • Japan/Sydkorea 2002: Ronaldo Nazário (Brasilien) 8 mål
 • Tyskland 2006: Miroslav Klose (Tyskland): 5 mål
 • Sydafrika 2010: Thomas Müller (Tyskland)/David Villa (Spanien)/Wesley Sneijder (Holland)/Diego Forlán (Uruguay): 5 mål
 • Brasilien 2014: James Rodriguez (Colombia): 6 mål
 • Rusland 2018: Harry Kane (England): 6 mål
1️⃣Hvem er favorit til at blive VM topscorer?

Kylian Mbappe er favorit til at blive VM topscorer i 2022. Se alle topscorer odds hos SpilXperten.

2️⃣Hvem blev VM topscorer sidste gang?

Harry Kane blev VM topscorer sidste gang, i 2018. Her scorede englænderen 6 mål.

Skriv første kommentar

Skriv et svar