18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Skotland – Ukraine: Odds og optakt den 1. juni 2022

Senest Ukraine gæstede Hampden Park i Glasgow var, da de sendte Sverige ud af EM-slutrunden sidste år. (Foto: Bildbyrån)

Semifinale i VM-playoff mellem Skotland og Ukraine, der spiller om at møde Wales på søndag i Cardiff i finalen. Skotterne har hjemmebane mod det krigshærgede Ukraine, og bortset fra hjemmefansene er der næppe mange, der holder med Skotland. Sympatien vil være med Ukraine, men spørgsmålet er, om det er nok til at sikre dem sejren. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Skotland – Ukraine. Der er kampstart onsdag d. 1. juni 2022 kl. 20:45. Se kampen på 6’eren eller på Discovery+. 

GÅ TIL

Skader og karantænerForventede startopstillingerOdds, 1-X-2, O/U, HCP
Odds-forslag fra SpilXpertenDetaljeret statistikExpected Goals – WyScout
Få op til 1.000 kr. som freebet

Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen.


Skotland – Ukraine: Dommer, stadion og vejr

Dommer: TBD
Stadion: Hampden Park, Glasgow, Skotland
Vejret: 15° og let vind


Optakt til Skotland – Ukraine: Skader, karantæner og startopstillinger

Skotland fik vel ikke det ønskede udbytte ud af EM-slutrunden sidste sommer, hvor de tabte til både Kroatien og Tjekkiet, og så kunne de ikke bruge deres 0:0 på Wembley mod England til meget andet end kosmetik. De fulgte EM-slutrunden op med nederlag i deres første VM-kvalkamp derefter, hvor Danmark slog skotterne 2:0. 

Siden så de sig ikke tilbage og vandt de resterende seks kampe i VM-kvalifikationen. Det sikrede dem andenpladsen i gruppen, og nu har de så ventet knap tre måneder på denne kamp mod Ukraine i VM-kvalifikationens playoff. Der kan være mere end 50.000 tilskuere på Hampden Park i Glasgow, og de skal nok lave en masse larm til fordel for værterne, og det kan blive nødvendigt, for det meste af verdens sympati ligger nok hos de ukrainske gæster. 

Ukraine er nemlig stadig i krig med Rusland. Håbet tilbage i marts, da kampen blev udsat, var nok, at krigen var overstået nu, men sådan er det desværre ikke gået. Derfor er det et land i krig, der går på banen i Glasgow onsdag aften, og der vil nok være en indre ild for fædrelandets skyld i de ukrainske spillere. Flere af spillerne har fortalt, hvordan de får beskeder fra soldater og fra almindelige mennesker, der også er involverede i krigen, som beder dem kvalificere sig til slutrunden. Det må vel være en slags lys i mørket, de beder om. 

Og helt umuligt er det nok ikke. Ukraine nåede kvartfinalen ved sidste sommers EM-slutrunde, hvor de så tabte hele 4:0 til England. Men de slog sig videre fra puljen via en enkelt sejr, som de fik mod Nordmakedonien, og i ottendedelsfinalen besejrede de Sverige i en kamp, der blev spillet på Hampden Park. I VM-kvalifikationens otte kampe blev det til nul nederlag for ukrainerne, der kun blev overgået af Frankrig. Det er vist ikke noget at skamme sig over. 

Skotland:

  • David Marshall (Mål, Reserve) – Skadet
  • Nathan Patterson (Back, Fast/Reserve) – Tvivlsom
  • Kieran Tierney (Back, Fast) – Skadet
  • Kenny McLean (Midtbane, Reserve) – Skadet
  • Billy Gilmour (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
  • Ryan Fraser (Midtbane, Fast/Reserve) – Tvivlsom
  • Ryan Jack (Midtbane, Fast) – Skadet
  • Kevin Nisbet (Angreb, Reserve) – Skadet

Ukraine:

  • Serhiy Kryvtsov (Forsvar, Fast) – Skadet
  • Denis Popov (Back, Reserve) – Tvivlsom

Skotland forventet startopstilling: Gordon; Souttar, Cooper, Hendry; O’Donnell, Gilmour, McTominay, Robertson; McGinn, McGregor; Adams.

Ukraine forventet startopstilling: Pyatov; Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko; Malinovsky, Stepanenko, Zinchenko; Tsygankov, Yaremchuk, Yarmolenko.


Odds på Skotland – Ukraine

Kigger vi på kampens odds, viser de skotsk favoritværdighed. 


Odds-forslag: Følelsesladet dyst kan ende i forlængelse

De to lande mødtes helt tilbage i kvalifikationen til EM 2008. Dengang vandt skotterne 3:1 på hjemmebane, mens opgøret i Ukraine endte med hjemmesejr på 2:0. Denne gang er det to mandskaber, der kommer med en stærk kvalifikation bag sig. Skotterne vandt syv af 10 kampe og tabte blot én, så de var bare uheldige, at Danmark leverede en ekstraordinær god kvalifikation. Derfor endte skotterne som nummer to.

Ukraine tabte ganske vist ingen kampe i deres kval-gruppe, men de spillede de første fem dueller uafgjort. Så vandt de to af de tre sidste og tilføjede endnu en uafgjort. Og det var altså nok til at sikre andenpladsen bag Frankrig. I foråret har Ukraine ikke spillet officielle landskampe, men de har spillet tre testkampe mod klubhold, hvor de har vundet to og spillet en uafgjort. Det store spørgsmål for Ukraine må være, hvor påvirkede de er af situationen i hjemlandet. Der vil være store følelser involveret, og det kan påvirke deres indsats. Om det så bliver i positiv eller negativ retning, kan være vanskeligere at forudsige. 

Anbefalingen vurderer, vi kan forvente et helt lige opgør. Det er to hold fra laget under toppen i europæisk fodbold, men de virker begge på vej frem med deltagelse i seneste EM-slutrunde og nydelige resultater i VM-kvalifikationen. Det bør blive en kamp, der lever helt frem til sidste fløjt, og buddet her bliver, at det ender uafgjort, så der mindst skal forlængelse til at finde en vinder.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
3,22
Uafgjort
Gå til Marathonbet *


Skotland – Ukraine: Statistik, topscorer og H2H

  • Skotland blev nummer to i deres kvalifikationsgruppe F med 23 point efter 10 runder. 

  • Skotlands statistik lød på 7-2-1 og 17:7.

  • Ukraine sluttede som 2er i kval-gruppe D, hvor de hentede 12 point i 8 kampe. 

  • Tallene for Ukraine lyder på 2-6-0, mens deres målscore blev 11:8.

  • John McGinn og Lyndon Dykes blev Skotlands topscorere i kvalifikationen med hver 4 mål.

  • Ukraines flittigste målskytte blev Roman Yaremchuk, som sendte 3 bolde i nettet. 


Expected Goals: Skotland – Ukraine – de seneste tre kampe

SkotlandResultatxGUkraineResultatxG
Østrig – Skotland(2-2)2,69 – 1,72Rijeka – Ukraine(1-1) 1,44 – 1,88 
Skotland – Polen(1-1)1,83 – 1,38Empoli – Ukraine(1-3) 2,31 – 3,73 
Skotland – Danmark (2-0) 1,80 – 1,03 Borussia M’Gladbach – Ukraine (1-2)1,24 – 2,06
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Skotland – Ukraine?

Skotland – Ukraine spilles onsdag den 1. juni 2022 klokken 20:45.

Hvor spilles Skotland – Ukraine?

Skotland – Ukraine spilles på Hampden Park i Glasgow i Skotland.

Skriv første kommentar

Skriv et svar