18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Portugal – Nordmakedonien: Odds og optakt den 29. marts 2022

Sender nordmakedonerne endnu en gigant ud i VM-mørket?

Aleksandar Trajkovski jubler efter Nordmakedoniens 1:0-sejr i Italien. (Foto: Bildbyrån)

Portugal spiller som ventet playoff-finale om VM-billetter tirsdag aften, når de får besøg af Nordmakedonien. Gæsterne må siges at være ‘uventede gæster’, men spørgsmålet er, om portugiserne byder på en kop venskabelig portvin, eller om der er udsigt til tørre klø til nordmakedonerne i stedet? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Portugal – Nordmakedonien. Der er kampstart tirsdag d. 29. marts 2022 kl. 20:45. Se kampen på Canal9 eller på Discovery+. 

GÅ TIL


Portugal – Nordmakedonien: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Anthony Taylor, England
Stadion: Estadio do Dragão, Porto, Portugal
Vejret: 12° og jævn vind

Optakt til Portugal – Nordmakedonien: Skader, karantæner og startopstillinger

I gruppespillet skulle Portugal sådan set bare ordne ærterne på hjemmebane i deres sidste kamp i gruppespillet, hvor de tog mod Serbien. Så ville de direkte billetter til VM-slutrunden være i hus. Men serberne hentede alle tre point med en scoring i overtiden, og så måtte portugiserne den tunge vej i playoff. Hvor de så oveni blev matchet med Italien, så verden allerede med gru forudså et VM uden den ene af de to giganter. 

Well, Portugal åbnede med 3:1 hjemme mod Tyrkiet i semifinalen, men det var med lidt for mange nerver, for selv om værterne kom på 2:0, fik tyrkerne kæmpet sig tilbage og reduceret ved veteranen Yilmaz, som så siden høvlede et straffespark over mål og forspildte muligheden for udligning. Nu har Portugal så endnu en matchbold i spillet om VM-billetter, når de på Estadio do Dragao tager mod voldsomt undertippede Nordmakedonien. 

Men nordmakedonerne er nok ligeglade med, at de er undertippede. For de er her. I finalen. Med mulighed for for første gang nogensinde at kvalificere sig til en VM-slutrunde. Sidste sommer var de med ved EM for første gang, og efter en kvalifikationsgruppe, hvor de slog Tyskland på udebane og holdt Rumænien, Armenien og Island bag sig, er de sprængfyldt af selvtillid. 

Også fordi deres playoff-semifinale var på udebane, da de på Sicilien mødte europamestrene fra Italien. De azurblå havde bolden meget, men de skabte ikke meget, og et par minutter ind i overtiden høvlede Aleksandar Trajkovski så et fremragende spark afsted, og det borede sig ind i det nederste målhjørne til højre for Donnarumma, og så var italienerne besejrede. Så nordmakedonerne kommer til Portugal med forholdsvis nylige udesejre mod både Tyskland og Italien, og de vil helt sikkert gå efter et imponerende hattrick, så de kan skabe endnu en sensation. 


Portugal:

  • Renato Sanches (Midtbane, Fast) – Skadet
  • Ruben Dias (Forsvar, Fast) – Skadet
  • Ruben Neves (Midtbane, Reserve) – Skadet


Nordmakedonien:

  • Ingen kendte fravær

Portugal forventet startopstilling: Costa; Cancelo, Pereira, Fonte, Guerreiro; Fernandes, Moutinho, B. Silva, Otavio; Ronaldo, Jota.

Nordmakedonien forventet startopstilling: Dimitrievski; S. Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski; Churlinov, Ademi, Bardhi, Elmas; M. Ristovski, Trajkovski.


Odds på Portugal – Nordmakedonien

Kigger vi mod kampens odds, skal vi se godt efter for at få øje på de lave portugisiske odds. Bookmakerne har værterne som store favoritter. 


Odds-forslag: Alle elsker et eventyr, hvor David banker Goliath

Det er svært ikke at have sympati for nordmakedonerne efter deres heroiske kamp mod Italien. Der er virkelig meget hjerte og stolthed i deres indsats , men anbefalingen tror nu, det her bliver endestationen for dem. De havde bolden en tredjedel af tiden, men det var ikke meget, de skabte med den. Og omvendt gjaldt det jo også, at selv om italienerne havde bolden meget, skabte de stort set ingenting. 

Det bliver ikke lige så let at forsvare sig mod den aktuelt noget mere bidske portugisiske offensiv. Ronaldo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva og Jota vil gøre livet uudholdeligt for de fleste defensive kæder i verden, og selv om det er flot at spille til nul på udebane mod europamestrene, så var kampen i Palermo også et vidnesbyrd om, at den italienske offensiv allerhøjst er til middelkarakter for tiden. 

Derfor tror anbefalingen, at Portugal vil udnytte deres givetvis store boldovertag en hel del bedre, end italienerne formåede, og når de får hul på scoringen, vil det tvinge gæsterne lidt mere frem på banen og dermed åbne endnu mere op.

Vi tror på hjemmesejr på mindst to overskydende mål. Det er fristende at tage tre-målssejr, men det er vist mere grådighed end decideret funderet i realiteterne. Vi går med sejr til Portugal på mindst to overskydende mål. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
1,68
Portugal -1,5
Gå til Marathonbet *


Portugal – Nordmakedonien: Statistik, topscorer og H2H

  • Portugal kom videre fra deres VM-kvalifikationsgruppe som nummer 2 i gruppe A med 17 point efter 8 runder. 

  • Statistikken endte på 5-2-1 og målscoren 17:6.

  • I Playoff-semifinalerne slog Portugal Tyrkiet 3:1 hjemme i Portugal. 

  • Nordmakedonien hapsede 2. pladsen i gruppe J med 18 point for 10 kampe. 

  • Statistikken endte på 5-3-2 og målscoren 23:11.

  • Nordmakedonernes semifinale i playoff var ude mod Italien, og med en sensationssejr på 1:0 kom Nordmakedonien altså ét skridt nærmere deres første VM-slutrunde nogensinde. 

  • Ikke overraskende er Cristiano Ronaldo mest scorende portugiser i kvalen. Man. United-spilleren står noteret for seks kasser.

  • Trajkovski, Elmas og Bardhi var mest scorende spillere for gæsterne i kvalen med fire mål hver. Trajkovski stod så ydermere for scoringen i Palermo mod Italien, så han er nu et mulehår foran de øvrige med 5 VM-kval-kasser.


Expected Goals: Portugal – Nordmakedoniende seneste tre kampe:

PortugalResultatxGNordmakedonienResultatxG
Portugal – Tyrkiet(3-1) 2,86 – 2,37Italien – Nordmakedonien (0-1) 2,66 – 0,11 
Irland – Portugal (0-0) 0,62 – 0,52Nordmakedonien – Island(3-1) 2,06 – 0,56 
Portugal – Luxembourg (5-0) 5,12 – 0,48 Armenien – Nordmakedonien (0-5) 0,51 – 2,59 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Portugal – Nordmakedonien?

Portugal – Nordmakedonien spilles tirsdag den 29. marts 2022 klokken 20:45.

Hvor spilles Portugal – Nordmakedonien?

Portugal – Nordmakedonien spilles på Estadio do Dragao i Porto i Portugal.

Skriv første kommentar

Skriv et svar