18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Per Pedersens karakterbog: Frankrig – Danmark

Så tæt på og så endte det alligevel med nederlag til de danske drenge. Frankrig viste sig at være for stærke. Alt for stærke. Men der er stadig håb om videre deltagelse, og her får du Per Pedersens karakterbog fra 2:1-nederlaget til Frankrig.

En rystet pose, der endte med dansk nederlag

Hjulmand havde rystet posen gevaldigt, og både Nelsson, Damsgaard, Lindstrøm og Cornelius startede inde. 3-4-3 var stadig opstillingen, og det fungerede bedre.

Vi leverede en bedre indsats end mod Tunesien, men her mødte Danmark bare en verdensklassemodstander. Presset var knap så stort på danskerne, efter at Australien havde besejret Tunesien, for det betød jo, at vi uanset resultatet mod Frankrig var sikret ”finalekampen” mod Australien.

Som ventet stod vi ret lavt på banen mod franskmændene, og satsede på franske fejl og deraf omstillinger. Lad os være ærlige: Frankrig var klart bedre i første halvleg! Der var klasseforskel.

Det var tydeligt at se, at det ikke længere er Nations League, men verdensmesterskabet, der spilles om.  Franskmændene slap grebet lidt i anden halvleg, men de burde have vundet en større sejr.

De kunne være blevet fældet af deres koncentrationssvigt, men ellers sad man med følelsen af, at de kunne skrue op for tempoet, når de ville.

Danmark kæmpede og knoklede, men det rakte ikke mod et stærkt fransk mandskab. (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix)

De 11 startere

Kasper Schmeichel (MM): 7/10

Fremragende redning på Rabiots hovedstød efter 20 minutter, og Schmeichel tog generelt det, han skulle. Gennem alle 90 minutter var det igen solid indsats af det sikre førstevalg: Ham er vi heldige at have mellem stængerne. Måske var han ved at blive overlistet af et lumskt forsøg fra Griezmann, men der er ingen kritik af vores målmand herfra.

Joachim Andersen (CB): 3/10

Var ikke ret iøjnefaldende, for han havde nok at gøre med Mbappé, der er fuldstændig umulig at styre i 1:1-situationer.. Det var nærmest komisk, da Mbappé vendte rundt på Andersen, som forsøgte at stoppe ham med både arme og ben. Og 1-0 målet kom naturligt nok efter et gennemspil i Danmarks højreside.. Han får lidt kredit for at spille overfor Mbappé, men god var indsatsen altså ikke.

Andreas Christensen (CB): 7/10

Andreas Christensen var lederen i tremands-forsvaret. Han fik et fortjent gult kort efter 19 minutter, og det gjorde, at han skulle spille resten af kampen med indersiden af hovedet. Det løste han fint.  At han tilmed fik scoret, trækker jo bare karakteren højere op. Vores bedste forsvarsspiller var god, og han er ekstremt vigtig for landsholdet.

Victor Nelsson (CB): 6/10

Victor Nelsson spillede super solidt, og man savnede ikke Simon Kjær i midterforsvaret. Havde godt fat i Giroud, og det er i sig selv imponerende med tanke på den måde, franskmanden har indledt turneringen på. Jeg er sikker på, han får genvalg mod Australien!

Rasmus Nissen Kristensen (HB): 5/10

Rasmus Nissen Kristensen leverede igen en stor arbejdsindsats, men bortset fra den kanal og det efterfølgende fine indlæg, han lavede, var det ikke meget, vi så fra ham offensivt. Defensivt var han ingen stor støtte for Joachim Andersen, så heller ikke den del trækker ham op på karakterskalaen.

Pierre-Emile Højbjerg (CM): 7/10

Højbjerg var klasser bedre end mod Tunesien, og han var et stærkt defensivt anker. Fik også startet flere omstillinger med fremadrettede bolde, så Højbjerg kan bestemt være sin indsats bekendt! Han skal præstere på det her niveau hver gang, hvis Danmark skal lykkes, og det gør han heldigvis stort set også. Fin kamp.

Christian Eriksen (CM) 5/10

Eriksen løber og løber, men modstanderne ved jo godt, at det er ham, der skal stoppes på det danske landshold, og det gør, at han er markeret meget tæt. Derfor kommer der for lidt kreativt fra vores største stjerne. Vi kan, og skal, ikke undvære Eriksen, men karakteren afspejler mine forventninger til ham. Forventninger, han ikke indfriede i aften.

Joakim Mæhle (VB): 4/10

Mæhle lever på sin løbestyrke og sin fysik, men det virker, som om venstrekanten ikke er i form til en VM-slutrunde. Alt for lidt lykkes for ham frem ad banen. Og i defensiven blev han overspillet utallige gange. Vi har ikke rigtigt alternativer til Mæhle på den kant, så hjem og hvil stængerne og step så op til kampen mod Australien!

Jesper Lindstrøm (HK): 3/10

Den frigjorthed, Lindstrøm spiller med i Frankfurt, ser man ikke på landsholdet. Der var et par forsøg, der lignede lidt, men generelt lykkedes han ikke ret godt. Han vandt ikke sine dueller, uanset om han rendte ind i Hernandez eller Upamecano. Var ved at score mod slutningen, men jeg ville gerne ha’ set Wass på den position.

Andreas Cornelius (ANG): 2/10

Fik et gult kort for at komme for sent i en tackling, og ”for sent” var generelt det, der kunne siges om Cornelius’ indsats. Han arbejdede fint nok, men han er altså bare en tung spiller, og han var overmatchet i den her kamp. Skiftet ud i pausen, og det var ikke kun på grund af det gule kort. Sløj indsats.

Mikkel Damsgaard (CM): 4/10

Mikkel Damsgaard spillede ikke nogen stor kamp. Han lykkedes ikke med mange aktioner. Sekunder før udskiftningen leverede han dog en klasse assist til Lindstrøm. ”Hjulmands søn” mangler en del i forhold til tidligere, men jeg er sikker på, han får genvalg til næste kamp. Han arbejder godt, og vi ved jo, at han offensivt har x-faktor.

DKvFRA karakterer Per P

Martin Braithwaite; 5/10

Indskiftet for Cornelius i pausen, og Martin fra Esbjerg gjorde en ok figur. Fik truet i dybden i starten, men han faldt ret hurtigt ud af kampen. Jeg synes, vi så mere fra Braithwaite, end vi har set fra Cornelius og Dolberg, men i mine øjne er han alligevel ikke en spiller til startopstillingen.

Kasper Dolberg (indskiftet efter 72 minutter): U/B

Christian Nørgaard; (indskiftet efter 85 minutter): U/B

Alexander Bah, (indskiftet i overtiden): U/B

Skriv et svar