18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Per Pedersens karakterbog: Danmark – Tunesien

Som en af de der lunkne og flade fadøl, man risikerer at få efter halve og hele timer i køer på sommerens festivaller. Forventningen var stor. Men Danmark kunne ikke helt levere varen mod Tunesien. Folkefest blev det aldrig, da 4-4-4-4-0 blev til 0-0-0-0-0. Her får du Per Pedersens karakterer til Danmarks spillere.

Det blev aldrig helt godt, men det var trods alt ikke pivringe

Danmark stillede op med 3 stoppere mod Tunesien. Det var ikke, hvad jeg havde forventet, men selvfølgelig en af de opstillinger danskerne kender ud og ind.

Tuneserne begyndte stærkt, og de var godt bakket op af de mange tusinde tunesiske tilskuere. De første 30 minutter virkede det faktisk, som om danskerne blev overraskede over den fysik, tuneserne spillede med.

Da Delaney måtte gå ud, satte træner Hjulmand den vævre Damsgaard ind, og det var formentlig i en erkendelse af, at der skulle noget helt andet til, end det, danskerne hidtil havde vist.

Efter 64 minutter skiftede vi system til 4-3-3, og derfra var vi bedre men bestemt uden at imponere. Pivringe var vi ikke, men det var en meget skuffende dansk indsats. Karaktererne nedenfor er givet ud fra en kombination af dagens indsats, og hvad man egentlig kunne forvente.

Andreas Cornelius med Danmarks største chance i VM-åbneren mod Tunesien. (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix)
Andreas Cornelius med Danmarks største chance i VM-åbneren mod Tunesien. (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix)

De 11 startere

Kasper Schmeichel (MM): 8/10

Schmeichel gjorde, hvad han skulle og efterlod et solidt indtryk. Ingen slinger i valsen der. Dertil en verdensklasse-redning på Jebalis kæmpechance og flere gode igangsætninger med sit signatur-udspark – det flade. Fin indsats af keeperen, der skulle ha’ haft mere at lave for at ramme en højere karakter.

Joachim Andersen (CB): 6/10

Måtte lave mange frispark i de fysiske dueller, der var virkelig mange af i dag. Han er ikke super stærk på bolden, og når han så ikke stråler i nærkampene, bliver det en kamp under niveau. Han og Kjær blev flere gange reddet af Andreas Christensen. En skidt landskamp af Andersen.

Simon Kjær, udskiftet efter 64 minutter, (CB): 5/10

Ingen deciderede fejl af anføreren, men hans fornemste opgave er at indgyde tryghed i forsvaret, og der fejlede han. Han er ikke hurtig, og tuneserne matchede hans fysik, så det var ikke en god indsats af anføreren, der præsterede dårligt på de parametre, der ellers er hans styrker.

Andreas Christensen (CB): 8/10

Stærk indsats af Barcelona-forsvareren. Han har fart og nærkampstyrke, og han var manden, der sammen med Schmeichel, var bedst på det danske hold. Han var også den, der skulle prøve at føre bolden frem, og den del løste han også ok.

Rasmus Nissen Kristensen (HB): 6/10

Rasmus Kristensen er en galophest, der drøner op og ned af linjen. Han er til gengæld ikke den store boldspiller, og i dag var fysik bare ikke nok. Kom ikke meget igennem i offensiven og var udfordret i defensiven af de vævre tunesere. Han viste ikke, at han skal spille, når vi skal tæve Frankrig på lørdag.

Pierre-Emile Højbjerg (CM): 5/10

Skuffende indsats af Tottenham-spilleren. Han plejer at være garant for defensiv stabilitet, men det var han ikke i dag. For mange gange spillede tuneserne rundt om ham og gennem midten af banen. Der skal andre boller på suppen på lørdag!

Thomas Delaney, udskiftet efter 40 minutter, (CM) 5/10

Delaney udgik skadet fem minutter før pausen. I sin tid på banen overbeviste han ikke. Han blev overmatchet på tempo og fysik af den tunesiske midtbane. Han er mega vigtig som oprydder på midtbanen (sammen med Højbjerg), så lad os ikke håbe, skaden holder ham ude på lørdag.

Joakim Mæhle (VB): 7/10

Mæhle spillede sig meget op i anden halvleg, og det gør, at hans indsats kan kaldes lidt mere end ok. Han var en af de få, der truede en smule i offensiven, hvor han flere gange var ved at komme igennem i venstresiden, og han blev måske snydt for et straffespark mod slutningen af kampen.

Andreas Skov Olsen, udskiftet efter 64 minutter, (HK): 2/10

Dårlig indsats af Skov Olsen. Blev pillet fra hinanden af Tunesiens venstre back. Der kom en smule fra ham, da hans kammerat, Mikkel Damsgaard, kom ind, men det var langt fra nok. En indsats til glemmebogen. Vi er ikke godt besat i offensiven, så Skov Olsen, der ellers er i god form, skal gerne hæve niveauet til på lørdag (hvis han får genvalg).

Kasper Dolberg, udskiftet efter 64 minutter, (ANG): 3/10

Kasper Dolberg startede ufattelig skidt og kunne ikke holde fast i bolden overhovedet. Han spillede sig en smule op men blev på intet tidspunkt farlig, og udskiftningen af ham var naturlig. Fik en enkelt chance, men det hovedstød var meget under det niveau, vi ved, han kan levere.

Christian Eriksen (CM): 4/10

Midtbanens sammensætning af spillere gjorde, at kreativiteten blandt de fem skulle komme fra Christian Eriksen. Det gik ikke i dag. Han havde et enkelt godt forsøg på mål efter pausen, men der var ikke mange af de lækre ting og gode afleveringer, han ofte viser i løbet af de 90 minutter. Heller ikke samspillet med Damsgaard blev godt. En skuffende præstation.

Indskifterne

Andreas Cornelius, indskiftet efter 64 minutter, (ANG): 6/10

Cornelius brændte en chance, der må komme med i Uopklaret næste gang. Fra en meters afstand headede han på stolpen. Det var vildt! Corner arbejdede godt, og han fylder en masse i modstandernes felt, men som vi også har set det i Superligaen, er der et stykke til topformen.

Jesper Lindstrøm, indskiftet efter 64 minutter, (HK): 5/10

Mange, mig selv inklusive, havde glædet sig til af se Lindstrøm på banen. Men det blev et sløjt indhop, hvor han aldrig kom i gang. Ali Abdi, der havde skilt Skov Olsen ad, gjorde det samme ved Lindstrøm. Der skal vises mere, hvis han vil starte inde.

Mathias Jensen, indskiftet efter 64 minutter, (CM): 6/10

Fin arbejdsindsats af Jensen, men så er det også sagt. Han var med for at skabe ro og boldsikkerhed på midtbanen, men det lykkedes ikke for ham. Det var for få perioder han, Damsgaard og Eriksen havde greb om kuglen. Han var ikke god, men trods alt mindre dårlig end de fleste andre.

Mikkel Damsgaard, indskiftet efter 40 minutter, (VK): 6/10

Damsgaard løb mange meter efter indskiftningen, og han lavede også et par vigtige tilbageløb, der stoppede tunesiske omstillinger. Men han var primært med for at skabe farlige offensive situationer sammen med Eriksen, og det lykkedes han ikke med.

Skriv første kommentar

Skriv et svar