18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Per Pedersens karakterbog: Australien – Danmark

Av, av, av. Sikke et antiklimaks. En enorm skuffelse. Danmark er færdige ved VM 2022 efter gruppespillet.

Det er der i sig selv ikke noget ydmygende ved, men det var dog en gruppe, som Danmark burde have spillet sig videre fra. Eller i det mindste fået en sejr i. Sådan gik det ikke.

Her får du vores ekspert Per Pedersens karakterer og vurdering af de danske spilleres indsats.

Decideret pinligt og en eklatant fiasko

Presset var på Danmark, der jo skulle vinde den her kamp. Hjulmand viste mod ved at udelade Simon Kjær i 4-4-2-opstillingen, hvor både Mathias Jensen, Braithwaite og Skov Olsen, var nye i startopstillingen.

Som ventet stod Australien meget dybt og lod Danmark have bolden. Det løste vi ret godt og lod klogt bolden køre langs jorden og begyndte ikke at slås med australierne. Men kun i 25 minutter. 

Resten af kampen var decideret pinlig, og at Danmark nu kan rejse hjem er en eklatant fiasko!  Vi har 20 spillere, der spiller i top-5 ligaer, mens Australien har 2. Game over!

Generelt kan man undre sig over, at Hjulmand tog spillere som Jonas Wind og Yussuf Poulsen med til Qatar, når de ikke fik spilletid overhovedet.

Det var jo ikke ligefrem sprudlende, det de øvrige offensiv-spillere viste. Tid til evaluering hos DBU, trænerstaben og spillerne. Med det materiale burde vi have præsteret meget bedre!

Skuffelsen lyste ud af de frustrerede danske spillere efter nederlaget mod Australien. (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix)

De 11 startere

Kasper Schmeichel (MM): 3/10

Keeperen var stort set arbejdsløs. Australien var ikke farlige i Danmarks straffesparksfelt mange gange. Hans afspil var ikke gode, og han sparkede alt for mange lange bolde frem til duel. Det var dueller, Danmark tabte 9 af 10 gange. Han burde have taget den mere med ro. Indgød ikke den ro, han burde have gjort i dag. Målet var ikke et drop, men på en god dag havde han reddet den.

Rasmus Nissen Kristensen (HB): 3/10

Var for usynlig i første halvleg. Havde masser af plads i højresiden, men han udnyttede den ikke. Defensivt ikke i problemer, men i en kamp mod Australien skal man også vurderes på offensiven, og der var det skidt. Naturligt nok han blev pillet ud i pausen for at gøre plads til Bah.

Joachim Andersen (CB): 5/10

Ok defensiv indsats af Joachim Andersen, og han havde flere fine diagonalskift, vi burde have fået mere ud af. Han faldt med resten af holdet, men han var dog blandt de mindst dårlige. 

Andreas Christensen (CB): 6/10

Igen overbevisende indsats af Andreas Christensen, der både havde styr på defensiven og var med i det fremadrettede spil. Danmarks bedste ikke bare i den her kamp men generelt i slutrunden. 

Joakim Mæhle (VB): 5/10

En god kamp for Mæhle at være med i, hvor der ikke var behov for at forsvare meget. Han kunne komme susende over venstrekanten og startede fint med et yderside-indlæg, der var lige ved at blive farligt. Generelt spillede han en fin første halvleg, mens niveauet dalede efter pausen. Han blev offer for Hjulmands sidste forsøg på at ændre kampen. Det var Mæhles bedste kamp under VM, men rigtig godt blev det ikke.

Pierre-Emile Højbjerg (CM): 2/10

Højbjerg var virkelig skidt kørende før pausen. Han tabte bolde, han normalt ikke taber, og hans afspil var dårlige! Det blev ikke bedre efter pausen, og kampen var vel den ringeste, han har spillet i den rød/hvide-trøje. 

Mathias Jensen (CM) 2/10

Hans dygtige omgang med bolden burde have fået ham mere med i spillet, men han var for usynlig. For meget boldflytter i denne kamp. Han spillede sig ikke tættere på en startplads på landsholdet, og da der skulle satses mere offensivt, var det naturligt, han blev ofret.

Christian Eriksen (CM) 4/10

Eriksen havde taget de kreative fødder med og strøede om sig med lækre afleveringer. Dejligt at se kaptajnen spille godt men desværre kun i knap en halvleg. Efter pausen var der ikke mange lyspunkter, og generelt har vores største stjerne været en af vores største skuffelser ved dette VM. 

Andreas Skov Olsen (HK): 3/10

Var god til at udfordre sin direkte modspiller i den danske højreside i starten, men han smed for mange bolde væk. Alt, alt for lidt lykkedes, og det er klart, at han ikke fik lov at spille kampen til ende. 

Martin Braithwaite (ANG): 2/10

Braithwaite startede ok med et par fine touch, men han faldt ud af spillet i første halvleg. For ringe til at holde i bolden, når den blev spillet op på ham. Havde en enkelt skudchance i første halvleg, men han fik underligt nok ikke trykket af på den ellers fine chance. Det blev ikke bedre efter pausen, så helt fair han blev udskiftet med Dolberg.

Jesper Lindstrøm (VK): 3/10

Danmarks venstrekant udfordrede ok i første halvleg men fik aldrig skabt helt farlige situationer. I anden halvleg fik han lov at flakke mere, men som i de øvrige kampe kom der ikke noget Frankfurt-magi fra hans fødder. Han burde have skabt mere mod de tunge backs, Australien stillede med. 

Indskiftere

Alexander Bah (indskiftet efter 45 minutter): 2/10

Benfica-spilleren startede med at sparke en bold direkte ud over sidelinjen. Det satte linjen for ham i et dårligt indhop. Han arbejdede hårdt, men lykkedes ikke med noget. 

Mikkel Damsgaard (indskiftet efter 59 minutter): 2/10

Ingen effekt af hans indskiftning, han har ikke virket i en fysisk forfatning, der berettigede ham til at være med. Hjulmands yndling skuffede igen-igen.

Kasper Dolberg (indskiftet efter 59 minutter): 2/10

Var på intet tidspunkt farlig efter sin indskiftning. Han fik sandt for dyden ikke meget at arbejde med, men han skabte heller ikke noget selv. 

Robert Skov (indskiftet efter 69 minutter): 2/10

Skov fik sin VM-debut, men det var en, han hurtigt vil glemme. Skabte intet produktivt frem i banen, og vi var bedre, da Mæhle spillede i venstresiden.

Andreas Cornelius (indskiftet efter 69 minutter): 2/10

Tung og ringe. Vandt selvfølgelig nogle bolde, der blev slået frem men ikke så mange som vanligt, og ud over luftstyrken havde han intet at komme med. 

Skriv et svar