18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Norge – Montenegro: Odds og optakt den 11. oktober 2021

Foto: Bildbyrån

Det er alvor, når Norge og Montenegro brager sammen på legendariske Ullevaal i Oslo mandag aften. Nordmændene slap fint fra opgøret i Tyrkiet med 1:1 og ligger godt til i kampen om 2. pladsen og en playoffplads. Med bare to point til Holland på top kan Solbakken og Ko. endda drømme om at snuppe den direkte billet på sidste spilledag. Men Montenegro har formentlig deres egne drømme at passe, og de involverer helt sikkert at undgå nederlag i Norge. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Norge – Montenegro. Der er kampstart mandag d. 11. oktober 2021 kl. 20:45. Se kampen på Eurosport 2 eller på Discovery+. 

GÅ TIL

Bonus op til 500 kr. / extrabet op til 1.000 kr.

Vælg mellem to velkomsttilbud: 100 % indbetalingsbonus (bonuskode = MAXSPORT) eller 100 % extrabet (bonuskode = MAX1000). Indbetalingsbonus – min. 100 kr., max. 500 kr. – krediteres straks, og skal omsættes 10x til min. odds 1,50 inden for 60 dage. Extrabet – min. 50 kr., max. 1.000 kr. – krediteres efter omsætning af indbetaling x10 på akkumulatorer (3 el. 4 valg) til min. odds 3,50 inden for 90 dage. Extrabet gælder i 7 dage. 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).


Norge – Montenegro: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Istvan Kovacs, Rumænien
Stadion: Ullevaal Stadion, Oslo
Vejret: 10° og svag vind

Optakt til Norge – Montenegro: Skader, karantæner og startopstillinger

Det kan næsten ikke gentages ofte nok, så nu gør vi det igen: Norge har ikke været med ved en VM-slutrunde siden 1998. Og deres seneste slutrunde overhovedet var i 2000, hvor de var med til EM. Men de gør endnu et forsøg, og der er mere grøde i norsk fodbold end længe. Ståle Solbakken har endelig placeret sig i trænerstolen, og han har normalt et solidt udvalg at talenter at vælge mellem. 

Men de er temmeligt hårdt ramt på spillerfronten, og de må blandt andre undvære den offensive trio Håland, Sørloth og King. I fredagens opgør i Tyrkiet fik Morten Thorsby raget en advarsel til sig, så han har karantæne mandag aften, mens Sander Berge og Kristoffer Ajer stadig er ude med skader. Det er kompetente og normalt meget faste spillere, der er ude. Alligevel kan Norge glæde sig over, at de nu er på fem VM-kvalkampe på stribe uden nederlag. Og den stime begyndte, da de tilbage i marts slog netop Montenegro i Podgorica. Endnu en norsk sejr vil køre nordmændene stærkt i stilling til en af gruppens to øverste pladser. 

For Montenegro vil endnu et nederlag næsten med sikkerhed sende dem ud af kampen om VM-billetterne, for så vil det kræve sejr i deres to sidste kampe, som godt nok begge er hjemme men mod Tyrkiet og Holland i november. Samtidig må Norge så ikke få flere point. Så montenegrinerne kan ikke tåle et nederlag her, og de vil håbe på, at venstrehåndssejren i seneste opgør mod Gibraltar har vendt tingene for dem. For de begyndte puljen med seks point i de første to kampe, men så fulgte fire opgør med to nederlag og to uafgjorte mod Tyrkiet og Letland. Det ser svært ud. 

Men de kan vel glæde sig over, at stjernen Stevan Jovetic er tilbage til dette opgør, og hans angrebsmakker Fatos Beqiraj scorede to af de tre mål mod Gibraltar. Omvendt udgik både Scekic og Mugosa med småskader mod Gibraltar, og de er derfor begge tvivlsomme her. Montenegro har endnu ikke kvalificeret sig til VM som selvstændig nation, og hvis de skal gøre det denne gang, skal de bruge mindst seks og formentlig syv og helst alle ni point i de kommende tre kampe mod Norge, Tyrkiet og Holland. Det er barske betingelser.. Men det gælder selvfølgelig også VM-billetter. Ingen har sagt, det ville være let. 

Norge:

  • Andre Hansen (Mål, Fast/Reserve) – Skadet
  • Kristoffer Ajer (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
  • Sander Berge (Midtbane, Fast) – Skadet
  • Morten Thorsby (Midtbane, Fast) – Karantæne
  • Alexander Sørloth (Angreb, Fast/Reserve) – Skadet
  • Joshua King (Angreb, Reserve) – Skadet
  • Erling Håland (Angreb, Fast) – Skadet

Montenegro:

  • Aleksandar Scekic (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
  • Stefan Mugosa (Angreb, Fast/Reserve) – Tvivlsom

Norge forventet startopstilling: Nyland; Ryerson, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling; Odegaard, Berg, Aursnes; Hauge, Thorstvedt, Elyounoussi.

Montenegro forventet startopstilling: Mijatovic; Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic; Marusic, Vukcevic, Kosovic, Jovovic; Jovetic, Beqiraj.


Odds på Norge – Montenegro

Oddsene peger på en temmelig klar favoritværdighed til Norge.

Odds-forslag: Solide nordmænd bør klare paragrafferne selv

Hvis man virkelig sætter sig med slutprogrammet i puljen og ser realistisk på tingene, må Norge nok forvente, at tyrkerne slår Letland ude. Dermed er de på 15. Lad os lege, Norge stiller sig tilfreds med et point her. Så har både Norge og Tyrkiet hjemmekampe mod Letland og Gibraltar og går ind til sidste runde med 18 point. Dér møder Tyrkiet ude Montenegro, mens Norge skal til Holland.

Så er det vel ikke usandsynligt, at tyrkerne har en god mulighed for at få flere point end Norge – måske endda selv om Holland måske allerede vil være sikret gruppens førsteplads til den tid. Og omvendt vil Montenegro formentlig være færdige og et let bytte for Tyrkiet. 

Nej, Norge gør nok klogt i at gå efter alle tre point her, så de kan bevare forspringet til Tyrkiet. De er godt nok uden tre prominente angribere, men det er nu stadig ganske potent med Thorstvedt, Hauge og Elyounoussi på top. Det burde sagtens kunne true den montenegrinske defensiv. I hverken 2018 eller 2019 tabte Norge en landskamp på hjemmebane, mens det i 2020 og 2021 er blevet til tre nederlag – fire, hvis vi tæller playoffkampen mod Serbien også, men den endte trods alt uafgjort efter ordinær tid. 

Så det har været en kende shaky for Norge i de seneste ni hjemmekampe, hvor det er blevet til fire sejre, to uafgjorte og tre nederlag. Men de ser solide ud netop nu, og de er altså nu på fem kampe i VM-kvalen uden nederlag. Anbefalingen hælder goodwill ud over Norge og går efter hjemmesejren her. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
1,61
Norge
Gå til Marathonbet *


Norge – Montenegro: Statistik, topscorer og H2H

  • Norge holder foreløbigt fast i 2. pladsen i gruppe G i VM-kvalifikationen, hvor de har hentet 14 point efter 7 runder. 

  • De norske tal siger 4-2-1 med en måldifference på 13:6.

  • Montenegro indtager gruppens 4. plads, og deres 7 kampe har givet 11 point.

  • Montenegros statistik siger 3-2-2 og scoren 11:9.

  • Hos Norge er det stadig Erling Håland, som med 5 mål er holdets topscorer. 

  • Hos Montenegro har Stevan Jovetic og Fatos Beqiraj scoret hver 3 mål og dermed flittigste målskytter for holdet.


Expected Goals: Norge vs. Montenegro de seneste tre kampe:

NorgeResultatxGMontenegroResultatxG
Tyrkiet – Norge (1-1) 0,91 – 1,20Gibraltar – Montenegro(0-3) 0,04 – 2,37 
Norge – Gibraltar  (5-1) 8,12 – 0,39Montenegro – Letland(0-0) 1,37 – 0,65 
Letland – Norge (0-2)0,16 – 2,50 Holland – Montenegro(4-0)3,07 – 0,26
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv første kommentar

Skriv et svar