18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Nedtælling til VM: 6 måneder – Kan Danmark nå at komme i form til VM?

Om seks måneder går det løs i Qatar. Hvor står de danske nøglespillere efter denne sæson, og skal Kasper Hjulmand allerede nu begynde at bekymre sig om enkelte af profilerne? Nicolai Lisberg tager temperaturen på landsholdet et halvt år forud for showtime.

Kan de danske spillere finde formen i tide? Foto: Bildbyrån

Kan de danske spillere finde formen i tide? Foto: Bildbyrån


Kasper Schmeichel

Spilletid: 4.500 minutter

Den danske landsholdsmålmand var sat af mod Watford, men ellers har han vanen tro været sikkert førstevalg for Leicester. Også selvom der har været lidt kritik af hans rolle i denne sæson, der nok hænger lidt sammen med Leicester problemer i løbet af året. Her og nu er der ingen grund til bekymring, men Leicester skal helst ikke gå på udkig efter en ny målmand denne sommer, før Kasper Hjulmand får dybe panderynker.


Simon Kjær

Spilletid: 1.073 minutter

Et sted hvor der dog er grund til bekymring er på den ene af midterstopper positionerne. Anfører Kjær kom galt af sted for Milan i december måned og har ikke spillet en kamp siden. I april i år kunne Milan dele billeder på de sociale medier, hvor han var tilbage på træningsbanen, men endnu er der ikke sat en dato på hans comeback. Den nye sæson af Serie A begynder i midten af august, så med kun tre måneder til VM, skal der ikke gå alt for længe derfra, til Kjær igen spiller fodbold. Inden sin skade var han den indiskutable leder i Milans forsvar, men Tomori og Kalulu har fundet et godt makkerskab på et Milan-hold, der blot har lukket to mål ind i de seneste ti kampe i ligaen.

Er vi så sikre på, at Kjær bare går ind og erobrer en plads fra start, på et hold der også råder over Romagnoli?


Andreas Christensen

Spilletid: 2.583 minutter

Det har været lidt af et kaotisk forår for Andreas Christensen med rygter om et kommende klubskifte, Chelseas problemer grundet salg af klubben og så senest med historier om, at han skulle have trukket sig fra FA Cup-finalen, fordi han ikke følte sig tilpas. AC er dog i fin form, selvom han ikke har været fast mand i foråret, og han skal nok komme til at spille i sin nye klub – der i skrivende stund fortsat ser ud til at blive Barcelona.


Joakim Mæhle

Spilletid: 2.089 minutter

Det er lidt omvendt land for Mæhle i Atalanta. For hvor han scorer næsten hver gang, han stiller op i rødt og hvidt, så har han haft det anderledes svært i Serie A.

Systemet er også et andet, men det er markant, at det kun er blevet til en enkelt scoring og et oplæg i sæsonen, og det endda i samme kamp tilbage i januar måned. Lidt spøjst er det også sidste gang, han spillede fuld tid for Atalanta i Serie A, og det er ikke den mest optimale situation, han befinder sig i forud for den kommende sæson.


Daniel Wass

Spilletid: 1.828 minutter

Et drømmeskifte til Atlético Madrid blev hurtigt til et mareridt, da han kom galt af sted i den første kamp mod Barcelona og blev alvorligt skadet. Han er siden kommet tilbage, men har endnu ikke fået minutter under Diego Simeone. Søndag spiller Atlético en på papiret temmelig betydningsløs kamp mod Real Sociedad, og det kan måske give lidt tiltrængt spilletid, for det er en skidt situation, som Wass er havnet i. Han skal virkelig lægge sig i selen, hvis han skal tilbage på holdet i Atlético, og hvis han ikke skal glide ud af Hjulmands startopstilling.


Jannik Vestergaard

Spilletid: 1.171 minutter

Bliver Simon Kjær ikke klar, eller spiller Danmark med tre i bagkæden, så er Vestergaard stadig Hjulmands go-to-guy. 1.171 minutter er jo ikke i sig selv alarmerende, men det er det til gengæld, at han kun har spillet et enkelt minut i Premier League siden januar. Skiftet til Leicester har ikke været vellykket, og han skal væk til sommer. Er en spiller der har brug for rytme og kampe i benene for at kunne levere, og det kan godt nå at blive lige knapt nok frem mod november.


Pierre-Emile Højberg

Spilletid: 3.896 minutter

Her er der ingen grund til at frygte noget. Højbjerg har også under Conte spillet fast, og Tottenham er på vej i Champions League. Højbjerg skal nok være i form til november, og det er bestemt ikke nogen ulempe for det danske landshold, skulle han få selskab af Christian Eriksen til den kommende sæson.


Thomas Delaney

Spilletid: 1.950 minutter

Skiftede væk fra Dortmund og til Sevilla for at få mere spilletid og en større rolle. Det har han fået, selvom det har været lidt op og ned i løbet af sæsonen , hvor karantæner og småskader har forhinret flere minutter. Når han har været klar, så har han dog spillet, og han virker fortsat til at være tiltænkt en stor rolle i den kommende sæson.

Det er ikke nødvendigvis skidt for landsholdet, at Delaney, der fylder 32 i september, får et hvil i ny og næ på klubholdet.


Christian Eriksen

Spilletid: 848 minutter

Premier Leagues måske bedste signing, og som har været med til at bringe Brentford i sikkerhed. Antallet af minutter skal ses i lyset af, at han først kom tilbage til fodboldverden i slutningen af februar, og han har set forbavsende godt ud for både klub- og landshold siden da.


Yussuf Poulsen

Spilletid: 1.474 minutter

Spilleren med de vigtige mål for landsholdet, men det er ikke mange mål, han har scoret for Leipzig, hvor det kun er blevet til tre kampe med fuld spilletid i sæsonen.

Fortsætter den tendens i den kommende sæson, så bliver Yussuf Poulsen højest joker til VM.


Kasper Dolberg

Spilletid: 1.675 minutter

Den fysiske form må være ganske fin, men formen på banen lader en del at ønske. Syv mål er det blevet til for Dolberg i denne sæson, hvor seneste liga-mål er tilbage i begyndelsen af januar. Inden EM-slutrunden sidste sommer havde han blot scoret seks mål i sæsonen, så man kan jo håbe på en gentagelse til november.


Mikkel Damsgaard

Spilletid: 585 minutter

Nummer to fra bunden hvad angår antal spillede minutter, men det positive er, at han igen spiller. For skaden blev ved med at trække ud, og EM-slutrundens store danske oplevelse så lige pludselig ud til at være i fare for at misse VM. Det gør han ikke, men:

Hjulmand kommer til at holde et vågent øje med, hvordan sæsonstarten forløber for “Damsinho”, for det er klart, at han skal i bedre form, end han er nu.


Martin Braithwaite

Spilletid: 248 minutter

22 minutter siden slutningen af august. Hjulmand udelod ham også fra sin trup til venskabskampene i marts, og selvom han taler varmt om Braithwaite, så er det svært at forsvare en udtagelse til VM, hvis der ikke sker noget radikalt fra sommeren af.


Andreas Skov Olsen

Spilletid: 1.885 minutter

Har virkelig nydt godt af januar skiftet til Club Brügge, hvor han udover fast spilletid også er kommet i gang med målscoringen og oplæggene. Det skorter lidt på kanter og angribere i god form, så det er positivt set med rød-hvide øjne, at Skov Olsen har vist sig at være en artig undtagelse.


Jesper Lindstrøm

Spilletid: 2.650 minutter

Årets rookie i Bundesligaen og onsdag vandt han Europa League med Frankfurt. En skade i slutningen af sæsonen har kostet et par kampe, men Jesper Lindstrøm er i forrygende form, og med Frankfurt i Champions League i den kommende sæson bliver han udfordret på øverste niveau.


Jonas Wind

Spilletid: 3.308 minutter

Nummer tre på listen over danske profiler med flest minutter i benene i denne sæson. Er startet inde i samtlige kampe for Wolfsburg siden skiftet fra FCK og har også gjort det rigtig fornuftigt. Wolfsburg har nok engang skiftet træner, og det er eneste usikkerhedsmoment i forhold til Wind frem mod november og december.

Kilde: Transfermarkt. Minutter er udregnet på spilletid for klubhold i sæsonen 2021/22.

Skriv første kommentar

Skriv et svar