18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Nedtælling til VM: 5 måneder – All-Star (de bedste 11) hvis der var VM i morgen

Der er nu kun fem måneder til VM begynder. De fleste spillere er efter hårde Nations League kampe på vej på ferie, men hvordan ville et kombineret hold egentlig se ud, hvis der var VM i morgen?

Kun spillere, der repræsenterer lande, der skal med til VM kan vælges, og det er de bedste på positionerne, der er valgt uden stære skelen til, om de også ville kunne fungere som et hold. Det er den aktuelle form, der er afgørende, ligesom der i en vis grad også er spejdet mod, hvordan de leverer for landsholdet.


Målmand: Thibaut Courtois


Thibaut Courtois
Verdens bedste målmand. Med afstand. Efter Champions League-finalen kunne man se og høre engelske pundits sige, at det var svært at gøre noget mod Courtois, der havde en fantastisk kamp. Det de udelod var, at sådan har han spillet i hele denne sæson. Gang på gang har han reddet Real Madrid. Han er sikker i sine indgreb og leverer de store parader på de afgørende tidspunkter, hvorfor andre gode målmand som Oblak og Alisson trods fine sæsoner i min bog ikke er i nærheden af Courtois.


Forsvar: João Cancelo, Marquinhos, Virgil van Dijk, Alphonso Davies


João Cancelo

Den sværeste position at besætte. Trent Alexander-Arnold ville være det åbenlyse valg, men der er himmelråbende langt, fra det han leverer for Liverpool uge efter uge, og den måde han præsterer for det engelske landshold, og derfor ryger han her. Denzel Dumfries er målfarlig for både Inter og det hollandske landshold, men er han virkelig god nok rent defensivt til, at han skal have en plads? Indrømmet,  João Cancelos styrker ligger heller ikke i det defensive, men han har leveret flot for både klub og landshold. Senest med to scoringer og et oplæg i de fire Nations League kampe, og modsat eksempelvis Dumfries og nogle af de andre kandidater, så er det som klassisk højreback og ikke wingback.


Marquinhos

Det brasilianske landshold har siden 2019 blot tabt en enkelt kamp – Copa America finalen mod Argentina. I de seneste 13 kampe har de kun lukket fire mål ind, og en stor del af den fortjeneste bør går til Marquinhos. Vi skal oftest måle ham i Champions League, og selvom returkampen på Bernabéu mod Real Madrid ikke var god for hverken ham eller resten af PSG, så er han blandt de allerbedste på sin position. Rúben Dias havde normalt været en stærk kandidat, men han har været skadet siden maj, så han skal først tilbage i kampform igen, ligesom David Alaba også var inde i overvejelserne efter en flot sæson i Real Madrid.


Virgil van Dijk

Der er en grund til, at der tales om van Dijk-effekten. For han er ikke bare god, han gør også sine holdkammerater bedre. Hollænderen er tilbage på, eller i hvert fald meget tæt på, niveauet fra før sin alvorlige skade, og han bringer den fornødne stabilitet til et hollandsk landshold, der tydeligt manglede ham under sommerens EM-slutrunde.


Alphonso Davies

Jeg overvejede Joakim Mæhle. For selvom de rød/hvide briller dugger, så er der ikke mange andre venstre backs, der kan mønstre syv mål og fire oplæg i sine seneste 16 landskampe. Men Mæhle leverer også kun for DK, og han så sjældent rusten ud i de netop overståede Nations League kampe, så valget går på Alphonso Davies. Også selvom han primært spiller på kanten hos Canada, hvor han er noteret for 10 mål i 30 kampe. Har haft problemer med hjertet i denne sæson, men er kommet flot tilbage, og det er ikke det største udbud, vi har at gøre med på denne position.


Midtbane: Joshua Kimmich, Luka Modric, Kevin De Bruyne


Joshua Kimmich

Når sådanne hold skal sættes, vil det næsten altid være oplagt at kigge Kantés vej, men jeg synes ikke, han har været lige så afgørende for Chelsea og det franske landshold som tidligere. Rodri er heller ikke ligeså dominerende for Spanien, så jeg vælger at kigge mod Tyskland. Kimmich har også haft lidt problemer i denne sæson, men det skyldes primært, at han har været meget alene på midten af banen i kollega Goretzkas skadesfravær. Mangler måske noget fart, men har tekniske egenskaber, stabilitet, målfarlighed og en ekstrem vindermentalitet, som han bidrager med. Nogle af de samme tillægsord kunne man passende klistre på Pierre-Emile Højbjerg, som har spillet en sæson på meget, meget højt niveau.


Luka Modric

Klasse fornægter sig ikke. Dem der så Kroatien vinde i Parken i Nations League så en Luka Modric, der trods sin fremskredne alder fortsat at blandt spillers absolut ypperste. For her gjorde han, hvad han har gjort så mange gange før og fortsat gør uge efter uge for Real Madrid. Dikterer en kamp. Det virker som om, han ser kampen i et andet tempo end alle andre, og hans evne til at styre tempoet, vende væk fra sin modstander og bare holde bolden i gang med skiftevis korte og lange afleveringer er formidabel.


Kevin De Bruyne

Kåret til Premier Leagues bedste spiller i denne sæson, i øvrigt for anden gang i karrieren. Kevin De Bruyne er en af spillets bedste boks-til-boks-spillere og mestrer det hele. Måske han ikke er ligeså elegant som Modric, men han har et andet drive med bolden, og hans sparketeknik og overblik er uovertruffen. Belgiens chancer for succes til VM hviler i høj grad på hans skuldre, for han kan levere de fornødne genialiteter, når det er påkrævet.


Angreb: Karim Benzema, Robert Lewandowski, Vinicius Junior


Karim Benzema

Bedste bud på en vinder af Ballon d’Or 2022. Real Madrids enestående sæson har mange fædre, men igen større end Karim Benzema, der blev topscorer i La Liga og Champions League og også assisterede flittigt undervejs. Tænk sig, at han for bare få sæsoner siden blev kritiseret for ikke at score nok og for ikke at have den fornødne klasse. Benzema er selvskrevet på dette hold med sin evne til at levere på den allerstørste scene.


Robert Lewandowski

Fodbold er naturligvis mere end mål, men Robert Lewandowskis 35 scoringer i Bundesligaen gav ham for andet år i træk den gyldne bold som bevis for, at han er Europas farligste angriber. Og det er i det henseende værd at huske på, at der i Bundesligaen spilles færre kampe end i de øvrige top 5 ligaer. Men hvad med Messi? Fem mål mod Estland og evnen til at bære Argentina er imponerende, men var der VM i morgen, så valgte jeg polakken før argentineren. Han har stadig været god i PSG, men slet ikke på samme niveau, som vi tidligere har set ham.


Vinicius Junior

Måske lidt en overraskelse, da han på landsholdet endnu har sit gennembrud til gode. 14 landskampe og blot et enkelt mål lyder statistikken, og det minder måske lidt om hans opstart i Real Madrid. Men denne sæson viste Vinicius, hvorfor han er en af verdens mest lovende talenter, og han leverede i alle de store kampe i sæsonen med sit blik for spillet og sine evner i 1-1 spillet. Et godt bud på verdens bedste, i hvert fald mest effektive, dribler lige nu. Skal Brasilien til tops i Qatar, skal Vinicius ganske givet levere. Det her kan blive hans helt store slutrunde, og derfor er han valgt frem for eksempelvis Mané, der på landsholdet har leveret langt bedre end brasilianeren., ligesom Mbappé med et mindre formdyk i slutningen af sæsonen, også lige akkurat må nøjes med en plads på bænken.Hvordan ser dit VM All Star hold ud? Kommentér gerne artiklen med dit bud.

Skriv et svar