18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.83
2/10
Saint-Etienne
Sochaux
Tipped at 1.83
BettingGuru-avatar
28. jan.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

1.80
2/10
Sevilla
Elche
Tipped at 1.80
BettingGuru-avatar
28. jan.
18:30
sport-icon

Anbefalet til

2.03
3/10
Atalanta
Sampdoria
Tipped at 2.03
Mads Larsen-avatar
28. jan.
20:45
sport-icon

Anbefalet til

1.92
5/10
Strasbourg
Toulouse
Tipped at 1.92
Jens Bøye-avatar
29. jan.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

2.15
5/10
Lazio
Fiorentina
Tipped at 2.15
Mads Larsen-avatar
29. jan.
18:00

Marokko – Kroatien: Odds og optakt den 23. november 2022

Af: Mads Larsen – Publiceret 20. november kl. 08.27

Onsdag formiddag ruller bolden for første gang i VM’s Gruppe F, når VM-sølvvinderne fra 2018, Kroatien, tager imod Marokko. Umiddelbart står Kroatien og Belgien med de bedste kort på hånden i forhold til videre avancement, men både Marokko og Canada kan vise sig besværlige at overvinde. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Senegal – Holland. Der er kampstart onsdag d. 23. november 2022 kl. 11:00. Se kampen på TV2.  

: Dommer, stadion og vejr

Dommer: TBD
Stadion: Al Bayt Stadium, Qatar
Vejret: 26°, sol og frisk vind

Udvalgt billede i artikelliste kreditering: Bildbyrån

: Skader, karantæner og startopstillinger

Gruppe F ligner på papiret en af de mere jævnbyrdige grupper ved slutrunden. Godt nok er Belgien og Kroatien favoritter til at sikre videre avancement, men begge mandskaber er samtidig et stykke fra det niveau, som de viste ved VM i 2018, hvor de endte med henholdsvis bronze- og sølvmedaljer om halsen. Hvis det flasker sig for Marokko og Canada er det derfor ikke utænkeligt, at de kan drille de to forhåndsfavoritter.

Kroatien vandt overraskende sølv ved VM i 2018, og får nok svært ved at gentage den bedrift. Umiddelbart står kroaterne i hvert fald ikke lige så stærkt i billedet som dengang, for selvom midtbanen med Brozovic, Kovacic, og evigt unge Modric er topklasse, så er defensiven altså ganske medgørlig, ligesom der mangler lidt kvalitet helt i front, hvor Kramaric ikke er en helt naturlig spydspids. Dalic’ tropper viste dog i Nations League, at de stadig kan. Her blev både Danmark og Frankrig sat til vægs i gruppespillet, og hvis man kan slå to så gode nationer, så kan man selvfølgelig også drive det langt til VM. Derfor regner bookmakerne da også med kroatisk avancement til ottendedelsfinalen.

Marokko tog også del i VM 2018, men røg ud i gruppespillet efter 1 point i tre kampe. Til deres forsvar skal det dog nævnes, at de var oppe imod både Spanien og Portugal, som de spillede henholdsvis 2-2 og 0-1 mod. Marokkanerne er standhaftige og svære at besejre, det beviste de også ved African Cup of Nations tidligere i år, hvor de dog måtte lade livet i kvartfinalen til de senere finalister fra Egypten. Siden den slutrunde er daværende træner Halilovic smidt på porten, mens Regragui er kommet ind. Det har blandt andet medført et comeback til en af landets største stjerner, Hakim Ziyech, og det kan ikke andet end gavne det offensive output. Udover Ziyech råder Regragui også over profiler som PSG’s Hakimi, En-Nesyri fra Sevilla og Mazraoui fra Bayern München. Hvis Marokko kan bibeholde det stærke defensive fundament, de havde under Halilovic, og den nye træner samtidig kan få gang i de offensive profiler, så er de formentlig ikke helt uden chancer her i Gruppe F.

: Skader og karantæner

Ingen kendte fravær

: Skader og karantæner

Ingen kendte fravær

Forventede startopstillinger –

Odds på

Bookmakerne har Kroatien som favoritter i opgøret.

Odds-forslag: Kroaternes stærke midtbane sørger for sejr

Belgien og Kroatien er favoritter til at avancere fra Gruppe F, men der er ingen, som siger, at det bliver en nem omgang. Selvfølgelig er Marokko og Canada umiddelbart langt bag de to europæiske mandskaber, men de er samtidig ikke så ringe, at de er helt chanceforladte.

Marokko var godt organiseret under ex-træner Halilovic, og hvis de kan fortsætte de takter ved VM, så bliver det ingen walkover for Kroatien onsdag formiddag. Marokkanerne har tilmed kreative profiler i Ziyech og Hakimi, men er det nok til at drille sølvvinderne fra 2018?

Selvom Nations League helt sikkert er noget andet end en VM-slutrunde, så viste Kroatien altså virkelig positive takter. Vi så hvordan Danmark havde problemer, når kroaterne spillede med a-kæden, og hvordan Modric kunne strø om sig med sukkerballer fremme på banen. Den stærke midtbane med store internationale profiler kommer til at tage grebet om kampen her, og mon ikke, at det er nok til at snuppe sejren?

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
2,08
Kroatien vinder
Gå til Unibet *

: Statistik og H2H

  • Marokko endte sidst i deres gruppe ved seneste VM, hvor det blot blev til 1 point i tre kampe.

  • Kroatien har anderledes gode minder fra 2018, her gik Modric og co. nemlig hele vejen til finalen, hvor det dog blev til nederlag.

  • Der er flere potentielle målscorere i Marokkos offensiv, hvor En-Nesyri og Ziyech er de største stjerner.

  • Kramaric kommer til at lede angrebskæden for Kroatien, som dog også har mange skarpe midtbanespillere med mål i støvlerne.

  • De to nationer har ikke tidligere krydset klinger.

Expected Goals: vs. de seneste tre kampe:

MarokkoResultatxGKroatienResultatxG
Marokko – Georgien(3-0) 3,87 – 0,63Saudi Arabien – Kroatien(0-1) 0,98 – 0,42 
Paraguay – Marokko(0-0)0,97 – 1,52Østrig – Kroatien(1-3)1,81 – 0,77 
Marokko – Chile(2-0)1,95 – 0,28 Kroatien – Danmark(2-1) 1,03 – 0,56 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Marokko – Kroatien?

Marokko – Kroatien spilles onsdag den 23. november 2022 klokken 11:00.

Hvor spilles Marokko – Kroatien?

Marokko – Kroatien spilles på Al Bayt Stadium

Skriv et svar