18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.50
3/10
FC Andorra
SD Amorebieta
Tipped at 1.50
PC Betting-avatar
18. mar.
20:30
sport-icon

Anbefalet til

3.60
1/10
Crawley
Stockport County
Tipped at 3.60
Dagens Spil-avatar
18. mar.
20:45
sport-icon

Anbefalet til

1.44
6/10
Villefranche Beaujolais
Red Star
Tipped at 1.44
PC Betting-avatar
18. mar.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.67
1/10
Ajax
Chelsea FC Kvinder
Tipped at 1.67
Dagens Spil-avatar
19. mar.
18:45

VM i fodbold 2022: Se hele VM kampprogram

Den 22. udgave af VM i fodbold er i den grad i gang og gruppespillet er allerede forbi. Nu er det alvor, når der fløjtes op til kvartfinalerne i Qatar.

På denne side finder du en oversigt over kampprogrammet for VM i fodbold 2022, der afvikles fra d. 20. november til d. 18. december 2022.

Af: Jens Bøye

Sådan spilles finalen:

KampTidspunktKanal
Argentina – Frankrig18. december kl. 16:00DR & TV2Spil på kampen HER >>

Sådan spilles bronzekampen:

KampTidspunktKanal
Kroatien – Marokko17. december kl. 16:00TV2Spil på kampen HER >>

Kampprogram til VM i fodbold 2022

VM har 32 deltagende nationer, der er inddelt i fire forskellige seedningslag. De otte hold fra hvert seedningslag er ved lodtrækning blevet placeret i otte forskellige grupper, der dermed hver rummer fire hold fra hvert sit seedningslag.

Hvem spiller i VM finale 2022?

Det er Frankrig, der møder Argentina i VM finalen 2022. VM finalen finder sted d. 16. december kl. 16. Hvis man vil se bronzekampen, er det allerede lørdag d. 17. december kl. 16, man skal tænde for fjernsynet. Her er det Kroatien, der møder Marokko.

Hvem gik videre til VM 2022 semifinale?

  • Kroatien
  • Argentina
  • Frankrig
  • Marokko

Det er Kroatien, Argentina, Marokko og Frankrig, som har nået VM semifinalen. Kroatien har slået storfavorit Brasilien ud af VM og Argentina besejrede Holland i straffesparkkonkurrence. Marokko har også, efter en overraskende sejr mod Portugal, fundet vejen til semifinalen. Frankrig slog England 2-1, selvom selveste Harry Kane havde chancen for at udligne med et straffespark, som han dog sendte i publikummet i stedet for.

Simuler hvordan VM 2022 går

Med vores værktøj nedenfor kan du klikke på et hold i en gruppe, og derefter klikke på et andet for at få dem til at skifte placering.

Klikker du f.eks. først på Qatar og derefter på Ecuador i Gruppe A, vil disse to hold skifte placering. Længere nede vil du så kunne se 1/8-finalerne, hvor du igen kan klikke på et hold for at vælge en vinder.

Så leg med her for at se hvordan dit VM kommer til at se ud med dine forudsigelser.

Top 10: VM kampprogrammets fodbold-højdepunkter

Vi har desværre ikke en spåkugle, der kan fortælle dig, hvilke kampe der bliver de bedste, mest spændende eller målrige ved VM. Der er selvfølgelig grund til at glæde sig til kampene mellem de bedste og mest stjernespækkede hold. Vi glæder os desuden alle sammen til VM fodbold med Danmark, det er altid sjovest når hjemlandet er med.

Men det behøver nødvendigvis ikke at være de stjernespækkede kampe, der bliver de bedste, og derfor lover en overskrift som ”De ti bedste kampe ved VM” måske mere, end den kan holde. Så snart vi når slutspillet, bliver alle kampe jo ufattelig spændende at se. Og i takt med, at vi når nærmere den altoverskyggende hovedbegivenhed, finale ved VM i fodbold 2022, bliver kampene heller ikke mindre interessante. Disse slutspilskampe ligger dog ikke fast endnu – og vi må holde os til at udvælge nogle af de mest interessante gruppekampe.

Der er kampe i programmet, der bliver imødeset med større spænding end andre – både med danske og nordiske briller, men også for alle os, der bare godt kan lide at se holdene med det forventet højeste spillemæssige niveau. Disse kampe skulle vi nok kunne være i stand til at udpege.

Men ved et VM kan der være mange mindeværdige kampe, hvor der sker vilde overraskelser og uventede udviklinger i grupperne, der lige pludselig gør, at opgør, man måske ikke havde planlagt sin dag efter at skulle fange på skærmen, pludselig bliver et must-see. Det finder vi jo først ud af, når VM er i fuld gang, men fra et udgangspunkt inden slutrunden er vores VM-kikkert stillet ekstra skarpt på følgende ti kampe.

Senegal – Holland

Mandag den 21. november kl. 17.00
Al Thumama Stadium, Doha
Gruppe A
Kampen ved VM-2022 står mellem to traditionsrige fodboldnationer der aldrig har mødt hinanden før. Det er en dyst om førstepladsen i gruppe A (slutrundens nok svageste pulje) og en dyst mellem to karismatiske og viljestærke trænere, Cissé og van Gaal, der filosofisk virker ret tæt på hinanden: Disciplineret, metodisk fodbold.

Stærkt højpres der kan give hurtige omstillinger, men ellers tålmodigt opspil. Kampens ret klare favorit er Holland der er højere rangeret, nr 10 mod nr 20 på FIFAs verdensrangliste, og råder over flere kendte navne, fra van Dijk over de Jong til Depay. Men Sadio Mané førte Senegal til guld ved De Afrikanske Mesterskaber i februar, mens Holland er uden trofæer de seneste mange år.

Pas på med at oddse blindt mod de solide senegalesere der har Napolo-kæmpe Koulibaly i forsvaret og Chelsea-klassekeeper Mendy som bageste mand. Samt masser af fart i offensiven, fra Liverpool-stjerne Mané, men også fra talenter som Dieng.

Læs optakten til Senegal – Holland her.

England – USA

Fredag den 25. november kl. 20.00
Al Bayt Stadium, Al Khor
Gruppe B
England og USA har et ”special relationship” baseret på fælles sprog, fælles historie – USA var en engelsk koloni indtil uafhængighedskrigen 1775-1783 – og fælles verdenspolitik. Her er USA storebror, den falmede kolonimagt England en loyal støtte.

I fodbold er styrkeforholdet omvendt; sportens moderland England er stadig en stormagt trods trofæløs siden 1966, USA er en opkomling. (USA vandt VM-bronze i Uruguay i 1930, men det fordi mange europæiske lande, inkl England, afviste at deltage.) Men amerikansk fodbold er fremadstormende og nærmer sig England (nr 15 og 5 på verdensranglisten).

Pulisic (Chelsea) og Reyna (Dortmund) er blot to af mange USA-talenter i de store europæiske ligaer. USA har ikke slået England siden en træningskamp i 1993, men er faktisk indbyrdes ovenpå i VM-sammenhæng. Opkomlingene choksejrede 1-0 i 1950, og i 2010 fik de 1-1 mod Rooney, Gerrard & Co.

Det var dengang USA havde et discounthold. Situationen er anderledes nu hvor en bugnende talentmasse giver næring til amerikansk optimisme. Pulisic & Co er dog et uerfarent hold, så selvfølgelig er England favorit i denne kamp i anden grupperunde.

Læs hele optakten til England – USA her.

Frankrig – Danmark

Lørdag den 26. november kl. 17.00
Stadium 974, Doha
Gruppe D
VM-regnskabet mellem Frankrig og Danmark er jævnbyrdigt med een sejr til hvert land plus en uafgjort. Første møde var i 1998 hvor Zidane og Les Bleus på hjemmebane slog Michael Laudrup & Co med 2-1. Danmark tog hævn fire år senere, sendte de forsvarende verdensmestre hjem med 2-0. I 2018 var de to lande igen i samme pulje, og som i 1998 vandt franskmændene turneringen, men det blev kun 0-0 mod danskerne.

Dog nok fordi resultatet passede begge parter; ellers havde Frankrig vel udspillet Hareides hold. Nu sender Danmark sit nok mest talentfulde hold siden 80’erne, og dygtige Hjulmand er træner, men en gentagelse af 2002 virker usandsynlig. Dengang var franskmændene mætte efter guld ved både VM og EM.

Denne gang virker Mbappé & Co stadig sultne. Angrebskollega Benzema er 36 år, men var ikke med til VM-2018, så motivationen er i top. Formen ditto: Han er verdens bedste angriber her cirka et halvt år før Danmark møder Frankrig i anden runde i Gruppe D.

Læs optakten Frankrig – Danmark her.

Argentina – Mexico

Lørdag den 26. november kl. 20.00
Lusail Iconic Stadium, Lusail
Gruppe C
Tango eller Jarabe? Hvem vinder den latinske dance-off i Gruppe C – de himmelblå fra Argentina eller den mexicanske trikolore? Begge er forførende og teknisk imponerende, men kan også skrue bissen på og spænde ben. 34-årige Lionel Messi synger nok på sidste vers, men sidste år førte han, som topscorer og Turneringens Spiller, Argentina til den første Copa America-guldmedalje siden 1993.

La Pulga kan stadig. Men mexicanerne er farlige, er ikke langt efter Argentina på verdensranglisten (nr 9 og nr 4) og har en god blanding af rutine og talent med angribere som Jiménez (Wolves), Lozano (Napoli) og Corona (Sevilla), midtbanefolk som Álvarez og Gutiérez (Ajax og PSV), en stærk forsvarsstyrmand i Nestor Araujo (Celta) og en klassekeeper i Ochoa, 36 men stadig kvik. Mexicanerne får som regel klø af Argentina, senest 4-0 i en venskabskamp i 2019, men i dette anden grupperunde-opgør, der ligner dysten om puljens førsteplads, skal man ikke afskrive El Tri.

Find optakten Argentina – Mexico her.

Spanien – Tyskland

Søndag den 27. november kl. 20.00
Al Bayt Stadium, Al Khor
Gruppe E
Dagens spanske landshold er ikke på niveau med tiki-taka-verdensherredømmet i 2008-12, men tyskerne, der overtog tronen i 2014, er heller ikke hvad de har været. Lige nu står Spanien stærkest. La Liga er bedre end Bundesligaen, illustreret af Champions League 21/22: to spanske hold i semifinalerne, 0 tyske efter Villarreals elimination af Bayern. Og La Roja er bedre end Die Nationalelf.

Nr syv på FIFAs verdensrangliste mod nr 12. I seneste møde, i 2020, ydmygede spanierne teutonerne med en 6-0-lussing, inkl tre mål af Barcelona-angriber Ferran Torres. Tyskland manglede dog vigtige Kimmich i den kamp og har siden skiftet træner fra udbrændte Joggi Löw til Herr Flick. Den tidligere Bayern-chef er ubesejret i ni kampe siden han overtog tøjlerne efter EM: otte sejre. Men mod svage hold. Kun een klassemodstander: Holland der fik uafgjort. Lad os se hvordan det går i tyskernes dyst i anden grupperunde mod stærke Spanien i kampen om førstepladsen i Gruppe E.

Læs vore optakt til kampen Spanien – Tyskland her.

Brasilien – Schweiz

Mandag den 28. november kl. 17.00
Stadium 974, Doha
Gruppe G
De to stærkeste hold i Gruppe G mødes i anden grupperunde. Med verdensetter Brasilien som klar favorit mod Schweiz, ranglistens nr 16. Men brasiliansk storsejr bliver det næppe til. Det er to hold der lukker få mål ind og er svære at besejre. Brasiliansk fodbold er kendt for livsglæde og fantasi, mens man af en schweizisk landstræner forventer præcision, som en urmager der med lup og pincet får alle tandhjul til at arbejde for helheden.

Sidstnævnte er faktisk en passende beskrivelse af Murat Yakin, der fik posten i Alpelandet efter EM. Som forgænger Petkovic har Yakin fokus på defensiven, og han er, med egne ord, ”besat af detaljerne”. Men det samme kan såmænd siges om den brasilianske landstræner. Tite har siden 2016 gjort op med den charmerende, men lidt naive, Jogo bonito-tankegang i det sydamerikanske land. I stedet for hovedløst angreb vil Tite se organisation, balance og hårdt arbejde. Militærmarch snarere end samba.

Læs optakten Brasilien – Schweiz her.

Portugal – Uruguay

Mandag den 28. november kl. 20.00
Lusail Iconic Stadium, Lusail
Gruppe H
Dysten om førstepladsen i Gruppe H står nok i anden grupperunde. Med Portugal, verdensranglistens nr 8, som favorit mod nr 13, Uruguay. Os Navegadores versus La Celeste. To mandskaber med lovende talenter, men begge landshold tegnes især af vejrbidte veteraner (der i øvrigt også mødtes ved VM-2018, med Uruguay-sejr i ottendedelsfinalen).

Hos Portugal først og fremmest 37-årige Cristiano Ronaldo, men også fx 34-årige Rui Patricio i mål, 39-årige Pepe i midterforsvaret og 35-årige Moutinho på midtbanen. Et gammelmandshold – med yngre bidrag fra bl.a. Jota, Felix samt d’herrer Silva (Bernardo og André). Uruguay har det 22-årige angrebsstortalent Darwin Núñez der kender Portugal (og omvendt) efter at have bombet lystigt for Benfica, også i Champions League, men på landsholdet står et par ronkedorer i vejen: den supererfarne angrebsduo Luis Suárez og Edinson Cavani, begge 35 år.

De har seniorselskab i fx den 35-årige målmand Muslera samt forsvarerne Godín og Caceres, 36 og 35. En række spillere i midttyverne, fx defensiv-midtbaneparret Bentancur og Torreira, er dog med til at trække alderssnittet ned.

Læs optakten Portugal – Uruguay her.

Iran – USA

Tirsdag den 29. november kl. 20.00
Al Thumama Stadium, Doha
Gruppe B
Politisk er det Hadets Kamp. Mellem Axis of Evil-præstestyret i Teheran og Great Satan i Washington. Den iransk-amerikanske historik er relativt ung, men begivenhedsrig. I 1953 kuppede USA og England en olie-nationaliserende premierminister i Iran og gjorde Shahen til diktator med hang til tortur.

En finanskrise banede vejen for revolutionen i 1979 hvor Ayatollah Khomenei indførte islamistisk styre. Fulgt af gidsel-affærer, proxy-krige, iranske terrorangreb, USA-fejlnedskydning af iransk passagerfly, atomvåben-jagt, sanktioner etc, etc. Men spillerne på banen har næppe samme hadforhold til modstanderen.

Da landene mødtes ved VM-1998 (iransk 2-1-sejr) uddeltes blot tre gule kort. Dengang var der kun tre udlandslegionærer i Irans trup; nu er det nok cirka halvdelen, inkl Leverkusen-angriber Azmoun, og iranerne har Asiens stærkeste landshold. Med en 21.-plads på verdensranglisten er der dog et lille hop op til USA på 15.-pladsen, og de talentfulde amerikanere er formodentligt favoritter i denne match i sidste grupperunde, had eller ej.

Læs vores optakt til kampen Iran – USA her.

Kroatien – Belgien

Torsdag den 1. december kl. 16.00
Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan
Gruppe F
Med al respekt for Marokko og Canada, talentfulde hold der begge har en lynhurtig back som største stjerne, henholdsvis PSG-højremand Hakimi og Bayern-venstremand Davies, ligner kampen om førstepladsen i Gruppe F en affære mellem Belgien og Kroatien der mødes i sidste grupperunde. To små lande med store talentmasser. Bronze- og sølvvinderne fra seneste VM. Kroaterne råder stadig over det evigt-unge spilfordeler-geni Modric, og den 36-årige er mentor for talenter som Rennes-kreatøren Majer.

Belgien er nr to på verdensranglisten (Kroatien nr 16) og kan i princippet stille med en storliga-personlighed på hver eneste plads i startopstillingen. Der er muligvis generationsskifte-problemer i forsvaret, og driblefænomenet Eden Hazard spiller meget lidt i Real Madrid, angriber Romelu Lukaku ditto i Chelsea. Men de har efteråret til at komme i form, og der er jo også Man City-eenmandshær de Bruyne og andre klassespillere. Belgien vandt 1-0 i seneste møde med Kroatien, i 2021, og er nok også favorit her.

Læs hele optakten Kroatien – Belgien her.

Ghana – Uruguay

Fredag den 2. december kl. 16.00
Al Janoub Stadium, Al Wakrah
Gruppe H
Dette møde i tredje spillerunde er næppe opgøret om puljens førsteplads. Uruguay er næstfavorit i Gruppe G, men Ghana ventes at tage sidstepladsen. Men Black Stars skal nok fighte indædt mod La Celeste. Hvis der ikke er avancement på højkant, er der ære. Masser af ære. Asamoah Gyan er gået på landsholdspension efter 51 mål/109 landskampe, men det er målet han IKKE scorede som han og Ghana tænker mest på.

Som i søvnløse nætter. Stadig. 12 år efter. VM 2010 i Sydafrika, kvartfinale. Ghana-Uruguay. Muntari bragte ghaneserne foran, Forlán udlignede. 1-1. I sidste minut af den forlængede spilletid headede Ghana-indskifter Adiyiah mod mål uden for målmand Musleras rækkevidde, men Luis Suárez stoppede bolden med hånden.

Udvisning, straffespark og Suárez-tårer. Forvandlet til jubel da Gyan sendte straffesparket på overliggeren. Han scorede så i straffesparkskonkurrencen, men to af holdkammeraterne brændte, og Uruguay snuppede semifinalebilletten. Suárez? Gyan er stoppet, men El Pistolero huserer endnu og vil stadig vinde for enhver pris. Regn med samme indstilling fra Ghana her.

Læs hele optakten Ghana – Uruguay her.

Få et fuld overblik over alle VM stadioner her.

Danmarks kampe ved VM

Danmark spiller som minimum tre kampe ved VM i fodbold. Potentielt kan det danske VM-kampprogram dog tælle endnu flere kampe, hvis det lykkes for Christian Eriksen og co. at avancere til knockoutfasen. Se her et overblik over VM fodbold for Danmark 2022.

TidspunktKampKanalResultat
22. november kl. 14:00Danmark – TunesienDR10 – 0
26. november kl. 17:00Frankrig – DanmarkTV22 – 1
30. november kl. 16:00Australien – DanmarkDR11 – 0

Alle kampe er nu spillet og det står fast, at Danmark ikke skal videre fra gruppespillet.

Hvornår starter VM i fodbold?

Gruppespillet starter den 20. november, hvor værtslandet Qatar møder Ecuador. Kampen begynder kl. 17.
Holdene spiller én gang mod hinanden, og de to bedste hold fra hver gruppe går videre til knockoutfasen af VM, der starter med ottendedelsfinaler, der spilles fra d. 3. december, og afsluttes med den store finale, der afgøres søndag d. 18. december fra kl. 16:00.

I programmet herunder er kampene oplistet i rækkefølge efter spilledag og -tidspunkt. Gruppespillet er helt fastlagt, og det er slutspillets kampe i princippet også, men her ved vi dog først efter gruppespillet, hvilke hold kommer til at sætte sig på de forskellige slutspilspladser.

Dette afgøres ud fra, hvem der indtager første- og andenpladsen i de respektive grupper, og derefter hvem der avancerer fra de forskellige knockoutkampe.

1️⃣Hvornår bliver VM finalen 2022 spillet?

Finalen bliver spillet søndag d. 18 december kl. 16. Se hele VM kampprogrammet hos SpilXperten.

2️⃣Hvem er nået til finalen i VM i fodbold 2022?

Det er Argentina og Frankrig, som har nået VM finalen 2022. Se, hvem du kan spille på i vores artikel om VM odds.

Skriv første kommentar

Skriv et svar