18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Hold ved VM 2022

Når VM 2018 i Rusland løber af stablen, er det med 32 deltagende hold, der vil præstere alt, der står i deres magt for at få succes og gøres deres nation ære. Fordelt på otte grupper handler det i første omgang for alle landshold at blive nummer et eller to i gruppen, så man når videre til de afgørende playoffkampe, der for to hold ender med den store finale, der bliver spillet i Moskva søndag den 15. juli 2018. Her finder du alt, du skal vide om de 32 VM-hold, der skal spille med ved verdensmesterskaberne i fodbold.

Analyse af VMs 32 hold

Vi har analyseret samtlige hold ved VM, så hvis du er interesseret i at læse om et eller flere af VM-holdene, så er det bare om at finde det herunder, hvor du kan klikke dig videre til en gennemgang af hvert enkelt hold. Her finder du både relevante odds samt analyse af holdet og dets profiler og et oprids af holdets VM-historie.

For overskuelighedens skyld er holdene oplistet efter, hvilken gruppe de er placeret i ved VM.

Gruppe A
–> Rusland
–> Uruguay
–> Egypten
–> Saudi Arabien

Gruppe B
–> Portugal
–> Spanien
–> Marokko
–> Iran

Gruppe C
–> Frankrig
–> Danmark
–> Peru
–> Australien

Gruppe D
–> Kroatien
–> Island
–> Argentina
–> Nigeria

Gruppe E
–> Schweiz
–> Serbien
–> Brasilien
–> Costa Rica

Gruppe F
–> Sverige
–> Tyskland
–> Mexico
–> Sydkorea

Gruppe G
–> Belgien
–> England
–> Tunesien
–> Panama

Gruppe H
–> Polen
–> Colombia
–> Senegal
–> Japan


Holdenes vej til VM-slutrunden 2018

32 hold har fundet vej til VM-turneringen. Et hold er kvalificeret uden at spille, og det er Rusland, der er automatisk kvalificeret som værtsnation. Her kan du se, hvordan kvalifikationen i de forskellige forbund gik.

UEFA (Europa)
13 hold fra Europa har kvalificeret sig til VM, og det er dermed den verdensdel, der har langt flest hold med ved verdensmesterskaberne. 54 hold skulle kæmpe om UEFA’s 13 pladser. Holdene var fordelt på ni grupper med seks hold i hver. Alle hold i en gruppe skulle møde hinanden både ude og hjemme, og efter de ti kampe kvalificerede det bedst placerede hold fra hver gruppe sig direkte til VM. Her var der tale om følgende hold:

– Frankrig
– Portugal
– Tyskland
– Serbien
– Polen
– England
– Spanien
– Belgien
– Island

Blandt de otte bedste toere blev der trukket lod til fire playoffkampe, hvor vinderen over to kampe fik en billet til VM. Som den toer, der havde samlet færrest point, blev Slovakiet sorte-per og fik ikke en ekstra chance for at kvalificere sig til VM. Men det fik bl.a. Danmark som bekendt, og efter at alle fire playoffkampe var afviklet, stod det klart, hvem der kunne gøre Rusland og de ni gruppevindere følgeskab i VM-turneringen. Det endte med at blive:

– Danmark (der besejrede Irland 5-1 samlet)
– Sverige (der besejrede Italien 1-0 samlet)
– Schweiz (der besejrede Nordirland 1-0 samlet)
– Kroatien (der besejrede Grækenland 4-1 samlet)

CONMEBOL (Sydamerika)
Sydamerika havde mulighed for at få op til 5 hold med ved VM, og det blev også lige præcis det antal, som verdensdelen med den store fodboldtradition endte med at få med sig til slutrunden. 10 sydamerikanske hold var placeret i én kvalifikationsgruppe, hvor de fire bedst placerede kvalificerede sig direkte til VM. Femtepladsen i gruppen skulle spille en playoffkamp mod et hold fra et anden forbund om en VM-plads. Som gruppe-femmer blev det Perus opgave at skaffe den femte og sidste sydamerikanske plads ved VM mod New Zealand fra Oceanien, der dermed ikke fik noget hold med til VM. Det lykkedes Peru at klare skærene, da de efter 0-0 på udebane vandt 2-0 hjemme i Sydamerika. Derfor kan Sydamerika stille med følgende fem hold ved VM.

– Brasilien
– Uruguay
– Argentina
– Colombia
– Peru

AFC (Asien)
I den asiatiske kvalifikation blev de bedste 40 hold opdelt i otte grupper, hvor alle gruppevinderne og de fire bedste toere kvalificerede sig til at indgå i et todelt gruppespil, hvor der med seks hold i hver gruppe i første omgang var fire VM-pladser på højkant. De to bedste fra hver gruppe kvalificerede sig direkte til VM. Disse hold var:

– Iran
– Sydkorea
– Japan
– Sydkorea

Men da der potentielt er fem pladser til VM reserveret til asiatiske hold, skulle de to gruppetreere ud i en playoffkamp, der blev afgjort med en meget lille margin, da begge playoffkampe endte 1-1 i ordinær tid. Men Australien formåede at score mod Syrien i den forlængede spilletid, hvilket sikrede dem en interkontinental playoffkamp, som de også gik hen og vandt.

– Australien (besejrede Honduras 3-1 samlet)

CAF (Afrika)
I den afrikanske kvalifikation blev de 40 bedste hold gjort til 20 gennem playoffkampe. De 20 hold blev herefter opdelt i fem grupper, hvor hvert hold spillede både ud og hjemme mod deres tre gruppemodstandere. I sidste ende stod det klart, at følgende fem hold var klar til VM for Afrika.

– Tunesien
– Nigeria
– Marokko
– Senegal
– Egypten

CONCACAF (Nord- og Centralamerika)
Flere indledende runder skulle afgøre, hvilke af de lavere rangerede hold, der fik lov at nå frem til runderne, hvor topholdene i CONCACAF deltog. I sidste runde var der seks hold tilbage, der i et gruppespil skulle møde hinanden både ude og hjemme. De tre bedst placerede hold kunne kvalificere sig direkte til VM, og efter en nervepirrende sidste spillerunde, hvor flere scenarier var i spil, stod det klart, hvilke tre hold, der havde skaffet sig VM-billetter, og hvilket hold, der som nummer fire fik en interkontinental playoffkamp mod et hold fra Asien. Det gjorde Honduras, men de lykkedes ikke med at slå Australien i playoffen, og derfor er Nord- og Centralamerika kun repræsenteret ved disse tre hold:

– Mexico
– Costa Rica
– Panama


Disse nationer blev overraskende klar til VM

Vi skal til denne slutrunde undvære hold som Holland, Italien og USA, som vi normalt altid finder i det fine VM-selskab. Det er en stor overraskelse, men lige så stor en overraskelse er det, at vi har to VM-slutrundedebutanter med fra Europa og Mellemamerika i form af Island og Panama.

Vulkanøen er klar til at overraske ved endnu en sommerslutrunde
Da Island tabte 1-0 til Finland i den fjerdesidste spillerunde af deres europæiske VM-kvalifikationsgruppe, lignede det, at den lille ø med samme indbyggertal som Aarhus godt kunne skyde en hvid pind efter at kvalificere sig til VM for første gang – det kunne i bedste fald ske via en playoffkamp. Den lille nation havde imponeret hele fodbold-Europa ved EM 2016, hvor de avancerede fra en gruppe med de senere europamestre fra Portugal, som islændingene klarede et uafgjort resultat mod i åbningskampen. Ved EM slog islændingene også selveste England ud af turneringen.

I de sidste tre kampe af kvalifikationen frem mod VM 2018 gjorde Island dog rent bord og tog sejre ovre Ukraine, Tyrkiet og Kosovo, og de kunne med denne slutspurt sikre sig pladsen som direkte kvalificeret til hovedturneringen i Rusland. Det er første gang, at Island skal med til VM, og de bliver samtidig den mindste nation ved et VM nogensinde. De er havnet i VM-gruppe med vice-verdensmestrene fra Argentina samt Nigeria og Kroatien. Det bliver spændende at se, om vores nordiske broderfolk kan levere en lige så flot indsats ved VM, som de gjorde ved EM for to år siden.

Panama er sensationelt VM-nation
Hvis USA havde taget point mod Trinidad og Tobago, der ikke havde noget at spille for i den sidste kamp af den central- og mellemamerikanske VM-kvalifikationsgruppe, så ville Panama meget muligt slet ikke have endt med en VM-plads. Et uafgjort resultat for amerikanerne havde nemlig sikret dem VM-deltagelse som nummer tre efter Mexico og Costa Rica, men sådan skulle det ikke gå, for USA tabte, og Panama og Honduras slog gruppens to bedst placerede hold i den sidste gruppekamp, og så glippede USA’s direkte VM-billet og endda også muligheden for at kvalificere sig via en interkontinental playoffkamp. Det var til Panamas store glæde, for det betød, at deres 2-1-sejr hjemme over Costa Rica kvalificerede dem til deres første VM-slutrunde nogensinde. Panama kom ellers bagud 1-0 i denne kamp, før de fik udlignet til 1-1 på en scoring, de måske slet ikke skulle have haft tilkendt, og siden satte de bolden i netmaskerne til 2-1. Hele den lille mellemamerikanske nation var i ekstase, og dagen efter blev af den panamanske præsident udråbt som national helligdag. Kan panamanerne se frem til en lige så glædelig VM-slutrunde, eller bliver modstanden for stor?


Historik: Så mange gange har nationerne været med til VM

Der har været afholdt VM hvert fjerde år siden 1930. Island og Panama deltager ved VM for første gang nogensinde i 2018, og Brasilien er ligesom ved de forgange tyve verdensmesterskaber at finde til VM. Det danske landshold er med for femte gang.

Her kan du se, hvor mange gange de deltagende VM-hold tidligere har deltaget ved VM.

20: Brasilien

19: Tyskland

16: Argentina

15: Mexico

14: England, Spanien, Frankrig

12: Belgien, Uruguay

11: Serbien, Sverige

10: Rusland, Schweiz

9: Sydkorea

7: Polen

6: Portugal

5: Japan, Nigeria, Colombia

4: Danmark, Iran, Saudi-Arabien, Costa Rica, Marokko, Tunesien, Kroatien, Australien, Peru

2: Egypten

1: Senegal

0: Island, Panama