18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.03
4/10
Georgien
Tjekkiet
Tipped at 2.03
Higuain-avatar
22. jun.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

1.90
4/10
Tyrkiet
Portugal
Tipped at 1.90
Higuain-avatar
22. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

2.20
1/10
Tyrkiet
Portugal
Tipped at 2.20
Dagens BetBuilder-avatar
22. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

2.15
1/10
Belgien
Rumænien
Tipped at 2.15
Dagens Spil-avatar
22. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.80
4/10
Belgien
Rumænien
Tipped at 1.80
Higuain-avatar
22. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.32
1/10
Schweiz
Tyskland
Tipped at 2.32
Dagens Spil-avatar
23. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.82
4/10
Skotland
Ungarn
Tipped at 1.82
Higuain-avatar
23. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.25
1/10
Skotland
Ungarn
Tipped at 2.25
Dagens BetBuilder-avatar
23. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.50
5/10
Skotland
Ungarn
Tipped at 2.50
MJN1999-avatar
23. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.71
3/10
USA
Bolivia
Tipped at 1.71
BettingGuru-avatar
24. jun.
02:00
sport-icon

Anbefalet til

1.75
3/10
Albanien
Spanien
Tipped at 1.75
MJN1999-avatar
24. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.15
1/10
Albanien
Spanien
Tipped at 2.15
Dagens Spil-avatar
24. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.82
3/10
Colombia
Paraguay
Tipped at 1.82
BettingGuru-avatar
25. jun.
02:00
sport-icon

Anbefalet til

1.92
4/10
Frankrig
Polen
Tipped at 1.92
Higuain-avatar
25. jun.
18:00

VM 2022 grupper og stillinger: Det store overblik

De 32 VM-hold er fordelt på fire seedningslag, og hver af de otte VM-grupper har via lodtrækning fået tildelt et hold fra det enkelte seedningslag. Det betyder otte grupper á fire hold – et hold fra hvert seedningslag.

Vi giver dig her det komplette overblik over, hvordan grupperne ved VM i fodbold 2022 er sat sammen, og hvornår gruppens kampe bliver afviklet.

Hvis du desuden er interesseret i en gennemgang med analyse af hver gruppe og bud på, hvem der går videre til slutrundens knockoutfase, så er du landet det helt rigtige sted.

Kan du ikke huske, hvornår de forskellige hold spiller? Så klik dig videre til enten vores kampprogram eller VM TV guide, hvis du også vil vide, hvilken kanal du skal tænde på.

Af: Jens Bøye

VM-grupperne, stilling og resultater

Se grupperne og stillinger til VM i fodbold herunder. Du kan følge med her, hvordan det går for holdene i de forskellige grupper, da stillingerne opdateres løbende.

Vi har også skrevet 10 hurtige om kvartfinalen England – Frankrig og 10 hurtige om kvartfinalen imellem Marokko og Portugal, hvis man vil være godt forberedt på kampene lørdag.

Gruppevinder: Holland

Gruppevinder: England

Gruppevinder: Argentina

Gruppevinder: Frankrig

Gruppevinder: Japan

Gruppevinder: Marokko

Gruppevinder: Brasilien

Gruppevinder: Portugal

Overblik over VM 2022 grupperne

 • Gruppe A: Holland, Ecuador, Senegal, Qatar
 • Gruppe B: England, Iran, USA, Wales
 • Gruppe C: Argentina, Saudi-Arabien, Mexico, Polen
 • Gruppe D: Frankrig, Australien, Danmark, Tunesien
 • Gruppe E: Spanien, Costa Rica, Tyskland, Japan
 • Gruppe F: Belgien, Canada, Marokko, Kroatien
 • Gruppe G: Brasilien, Serbien, Schweiz, Cameroun
 • Gruppe H: Portugal, Ghana, Uruguay, Sydkorea

Der venter tre gruppekampe for alle hold ved VM i perioden fra d. 20. november til d. 2. december. Når kampene i grupperne er afviklet, går de to bedste hold fra hver gruppe videre til ottendedelsfinalerne, der spilles fra den d. 3. december til d. 6. december. Her spiller gruppevinderne mod hold, der er endt nummer to i en anden gruppe. Grupperne er parret sådan, at alle hold på forhånd ved, fra hvilken gruppe en eventuel modstander i ottendedelsfinalen kommer. De to hold, der går videre fra gruppe A, skal møde holdene fra gruppe B. Gruppe C møder gruppe D, E møder F, og G møder H. To hold fra samme gruppe kan først risikere at møde hinanden i en eventuel finale.

Frankrig og Danmark er favoritter til at avancere som henholdsvis nr. 1 og 2 fra Gruppe D.

Hvordan bliver grupperne parret efter gruppespillet?

 • Gruppe A / Gruppe B
 • Gruppe C / Gruppe D
 • Gruppe E / Gruppe F
 • Gruppe G / Gruppe H

Gruppe A

Gruppe A

Sådan spilles kampene i gruppe A

Analyse af Gruppe A

En gruppe med potentiale for overraskelser, især hvis skæbnegudinderne tilsmiler værtsnation Qatar. Det gjorde de dog ikke i lodtrækningen, og det sandsynligste er at Holland og Senegal tager de to billetter til ottendedelsfinalerne.

Værtslande har det med at gå videre fra indledende gruppespil ved VM. Pga hjemmebanefordel (støtte fra tilskuere og ind i mellem dommere), og fordi de placeres i øverste seedingslag i stillingen. Men Qatar var ikke just heldig (hvilket må betyde at lodtrækningen for een gangs skyld IKKE var pillet ved) da der blev trukket lod om hvilke lande der skulle dyste mod qatarerne i Gruppe A. Fra næstøverste lag kom Holland, fra tredjeøverste Senegal og fjerdeøverste Equador. Alle hold der bør kunne slå lille Qatar. Det arabiske land er asiatisk mester, men der bør være et stykke op til toppen af Europa, Afrika og Sydamerika.

Men måske er der en chance mod Ecuador der har talentfulde spillere, inkl Hincapie og Caicedo, men mange af dem døjer med klubspilletid, og det sydamerikanske hold er bedst hjemme i den tynde luft i Quito.

Gruppens næstfavorit er de nykårede afrikanske mestre fra Senegal der byder på store stjerner som Mané, Koulibaly og Mendy. Træner Cissé er en dygtig taktiker, og vestafrikanerne har en solid defensiv og en farlig kontrafase. Til VM skal de dog vise at de også kan skabe en kamp – især Qatar vil nok prøve at lurepasse. Senegal bør dog have klassen til at sætte de mindre hold på plads.

Den suveræne favorit i denne VM fodbold pulje er Holland (Nederlandene er det officielle navn, men vi tillader os her at holde fast i det navn vi kender). De Flyvende Hollændere har den erfarne kapacitet Louis van Gaal ved trænerroret, fænomenet Virgil van Dijk i forsvaret og et meget talentfuldt hold. Modent til VM-guld? Næppe. Men gruppen ser overkommelig ud.

Hvem går videre fra Gruppe A?

Holland som gruppevinder og Senegal som nr. 2.

Gruppe B

Gruppe B

Sådan spilles kampene i gruppe B

Analyse af Gruppe B

Som sædvanligt virker England overvurderet, men det bør trods alt blive til engelsk førsteplads i den relativt overkommelige Gruppe B. Bookmakerne forventer at den anden ottendedelsfinale-billet går til USA (gammel engelsk koloni), men Wales (nuværende…) ligner faktisk et bedre bud.

Nu vi er ved gamle og nutidige nag-forhold, er gruppens fjerde hold naturligvis Iran, politisk dødsfjende med både England og (især) USA. Holdet fra Mellemøsten rangeres som Asiens bedste landshold; det er kompakt og solidt i defensiven, mens stjerneangriberne Azmoun og Taremi lurer i front. Men truppen er ret tynd, og det er svært at forestille sig iranerne hente flere end 1-2 point i denne pulje.

USA har mange store talenter – med adresser i diverse store klubber i Europa. Amerikanerne var i andet seedingslag da der blev trukket lod til gruppespillet, og bookmakerne regner med at se dem snuppe andenpladsen i puljen. Men holdet døjer med skader og en træner der ikke helt virker på højde med spillertalentets potentiale. USA kan meget vel have en stor fodboldfremtid, men her og nu ligner landsholdet en samling individualister snarere end et HOLD.

Det er modsat med Wales der naturligvis har en superstjerne i Gareth Bale (hvis han kan holde sig skadesfri i efteråret), men først og fremmest har et sammenspillet og solidt mandskab. Waliserne måtte igennem playoff for at nå frem til VM, og de var derfor i fjerde seedingslag i lodtrækningen, men de fighter forbilledligt og vil vældigt gerne have succes ved slutrunden. Hvis det inkluderer at drille storebror og nabo England, så meget desto bedre.

Englænderne KAN drilles. De har svagheder, såsom et dårligt forsvar og en tvivlsom taktik. Men de har samtidig så meget klasse på midtbanen og i angrebet at de alligevel bør vinde denne gruppe. Uanset hvor motiverede waliserne, amerikanerne og iranerne vil være for at dukke Southgates drenge.

Hvem går videre fra Gruppe B?

England og USA går videre fra Gruppe B.

Gruppe C

Gruppe C

Sådan spilles kampene i gruppe C

Analyse af Gruppe C

Førstepladsen ser reserveret ud; Argentina lader sig næppe stoppe i denne gruppe. Men kampen om den anden ottendedelsfinale-billet ser særdeles spændende ud. Sådan cirka fifty-fifty mellem Polen og Mexico. Måske et par procenter i mexicansk favør.

Med rævesnu Hervé Renard på trænerbænken prøver Saudi-Arabien nok at parkere kamelen og håber så at kunne kontraløbe eller dødboldsfedte sig til et mål eller to. Men truppen døjer med skader og er med al sandsynlighed for tynd til for alvor at kunne gøre sig gældende i denne gruppe. Også selv om geografien – Qatar er et naboland – taler for saudierne.

Polen har Robert Lewandowski i front, og med ham på banen er alt muligt, men de øvrige polakker er generelt langt fra verdensklasseangriberens niveau. Det østeuropæiske hold har virket middelmådigt i lang tid, og det er svært at forestille sig at VM bliver anderledes.

Det kan stadig være nok til avancement for Lewandowski & Co, men Mexico håber at kunne stikke en kæp i det polske hjul. Mexicanerne får typisk tæv af Argentina, men de er kvikke og teknisk dygtige og kan meget vel løbe om hjørner med Polens ret tunge defensiv.

Argentina har en endnu større stjerne end Polen at gøre godt med, nemlig selveste Lionel Messi. Det lille driblefænomen er fyldt 35, men er stadig en magtfaktor på det grønne græs. Han er ikke så hurtig som han har været, men kan stadig sætte modspillere, og vigtigst: Han har stadig en fremragende venstrepote og et stærkt blik for sine medspillere.

Nøglen til argentinsk succes ligger dog ikke bare hos Messi, men i høj grad i at træner Scaloni er dygtig og har et stærkt hold at stille med. Bedre end Albiceleste har været i de seneste VM-slutrunder. Nok til guld? Måske. Førsteplads i Gruppe C bør det i hvert fald blive til.

Hvem går videre fra Gruppe C?

Argentina og Polen går videre til knockout kampene.

Gruppe D

Gruppe D

Sådan spilles kampene i gruppe D

Analyse af Gruppe D

Frankrig, Danmark og Australien var også i samme pulje ved VM-2018. Ved slutrunden i Rusland snuppede franskmændene og danskerne billetterne til ottendedelsfinalen, og det gør de nok også denne gang.

Med i puljen er ikke det land der tog gruppe-tredjepladsen i 2018: Peru. (Australierne eliminerede peruvianerne i playoff i juni og fik dermed hævn for 0-2-nederlaget i 2018.) Med er derimod nordafrikanske Tunesien.

Som i 2018 er favoritterne til at gå videre Frankrig og Danmark, med franskmændene som de forventede vindere af gruppen. Men selv om Les Bleus nu bærer verdensmestertitlen, er deres favoritstatus faktisk mindre end dengang. Odds cirka 1,4 mod 1,3 i 2018-gruppen. Bookmaker-markedet har mere tillid til Danmark end dengang hvor man fik odds cirka 5,5 for dansk gruppesejr. Nu er oddset snarere 4,0.

Det giver mening. Kasper Hjulmand har forbedret det rød-hvide landshold i en grad, så Joakim Mähle & Co kan spise kirsebær med de store, også Frankrig. Der dog stadig er fortjent favorit. På nogle punkter virker verdensmestrene svagere end i 2018, men angrebet er klart stærkere end dengang: Lynhurtige Mbappé har nemlig fået hypergiftige Benzema at lege med. Benzema scorede da også da Frankrig tabte til Danmark i Nations League i juni. En skadet Mbappé udgik i pausen, og indskifter Cornelius sørgede for dansk 1-2-sejr i Paris. Heldig og flot. VM er naturligvis noget andet, men danskerne har grund til optimisme.

Tunesien – med Brøndby-midtbanemand Slimani på holdet – tager nok gruppens tredjeplads, mens Australien sandsynligvis igen må drage slukørede hjem som nr sjok. Tuneserne er defensivt solide, og de har dygtige teknikere i offensiven. Australierne har en tynd trup, og træner Arnold har en gammeldags spillestil. Det blev alligevel til (heldig) sejr over Peru i playoff, men til VM går den næppe. Socceroos fik eet point i 2018 (mod Danmark, såmænd). Det bliver nok ikke til flere nu.

Hvem går videre fra Gruppe D?

Frankrig og Australien går videre fra gruppespillet.

Gruppe E

Gruppe E

Sådan spilles kampene i gruppe E

Analyse af Gruppe E

Elefantkirkegård eller springbræt til succes? Spanien og Tyskland er fodboldstormagterne der ventes at dominere Gruppe E – med Japan og Costa Rica som underlegne offerlam.

Costaricanerne og japanerne har dog overrasket før. Costa Rica chokerede ved at vinde en dynamitpulje ved VM-2014 foran tre tidligere verdensmestre: Uruguay, Italien og England. Otte år siden, men vogter af Ticos-målet er stadig fremragende Keylor Navas. Japanerne er gået videre fra gruppespillet tre gange i dette årtusinde, i 2002 (på hjemmebane), i 2010 (hvor Danmark var blandt ofrene) og 2018 hvor de snuppede en billet til ottendedelsfinalen på bekostning af Senegal.

Spanien og Tyskland er som udgangspunkt på et andet niveau end Senegal, men de to sværvægtere har skam også prøvet at snuble i et VM-gruppespil. Spanierne gjorde det i 2014 hvor de som titelholdere fra 2010 tabte til Holland og Chile og måtte drage tidligt hjem fra Brasilien. Verdensmester i 2014 blev som bekendt Tyskland, men i 2018 faldt de titelholdende germanere i den samme fælde som spanierne fire år forinden og røg ud i gruppespillet via tab mod Mexico og Sydkorea.

Men selvfølgelig er Spanien og Tyskland favoritter til at avancere fra gruppen. Costa Rica har en tynd trup ud over verdensklassekeeper Navas. Japan har interessante talenter, men træneren læner sig op ad slidte veteraner.

Spanien har også et talentfuldt hold (med gamle Busquets og Alba som rutinerede undtagelser), men desuden en dygtig træner i Luis Enrique. Tyskland er også veludrustet på trænerfronten hvor Herr Flick har afbanket meget af den rust som Joachim Löw havde ladet samle sig på Nationalelf.

Hverken spanierne eller tyskerne virker helt på højde med de hold der vandt VM i henholdsvis 2010 og 2014, men de har stærkt potentiale og kan meget vel nå langt ved VM-2022. Gruppen bør de i hvert fald gå videre fra. Spørgsmålet er hvem af dem der snupper førstepladsen.

Hvem går videre fra Gruppe E?

Japan og Spanien går videre.

Gruppe F

Gruppe F

Sådan spilles kampene i gruppe F

Analyse af Gruppe F

Kroatien vandt sølv ved VM-2022, Belgien bronze, men det er belgierne der er favoritter til at tage førstepladsen i Gruppe F. Fortjent nok. De Røde Djævle er nr 2 på FIFAs verdensrangliste, Kroatien er nede på 15.-pladsen.

Dermed ikke sagt at det belgiske hold er lige så stærkt som det var for fire år siden. Kevin De Bruyne er stadig hamrende god, keeper Courtois lige så, men midterforsvaret er aldrende, og i offensiven leder Eden Hazard og Romelu Lukaku efter deres gamle form.

Men kroaterne er bestemt heller ikke hvad de har været. Luka Modric er stadig et fænomen, trods snart 37 år gammel, og spilfordelergeniet orkestrerer en stærk offensiv (om end landstræner Dalic ikke kan finde ud af om holdet er farligst med en ren angriber eller en falsk nier i front). Men forsvaret er ofte usikkert.

Problemerne til trods er Belgien og Kroatien de sandsynlige aftagere af gruppens to billetter til ottendedelsfinalerne, men de skal holde øje med puljens to andre hold.

Marokko har en rutineret landstræner i Halilhodzic der har gjort holdet velorganiseret og defensivt solidt. Han er også stædig og krakilsk – i en grad så Chelsea-offensivstjerne Hakim Ziyech nægter at spille for Atlas-Løverne – men der er andre dygtige offensivfolk. Inkl lynhurtige Achraf Hakimi. Han spiller ganske vist højreback, for landsholdet såvel som for PSG, men kan ikke lade være med at gå med frem. Får marokkanerne gang i deres kontraangreb, er Hakimi ofte med i dem, som oplægger eller endda som afslutter.

Canada, med ved VM for første gang siden 1986, har sjovt nok også en hurtigløber på kanten:  Alphonse Davies. I Bayern München har han stor succes som meget offensiv venstreback. På landsholdet indtager han dog typisk en position længere fremme på banen. Men Canada griber nok VM an på cirka samme måde som Marokko: Kompakt defensiv og hurtige omstillinger.

Hvem går videre fra Gruppe F?

Marokko og Kroatien går videre fra Gruppe F.

Gruppe G

Gruppe G

Sådan spilles kampene i gruppe G

Analyse af Gruppe G

Hvis VM-topfavorit Brasilien ikke vinder denne VM gruppe i fodbold, er det en stor overraskelse. Men de tre andre lande er faktisk også glimrende hold, og kampen om andenpladsen tegner ret spændende. Schweiz er favorit til at nuppe den, men de modige serbere kan meget vel kaste grus i det schweiziske maskineri.

Cameroun er udset som puljens agterlanterne, og avancement bliver det næppe til. Dertil er truppen nok for tynd, især defensivt. Men med den gamle landsholdskæmpe Rigobert Song ved trænerroret og en farlig offensiv (Aboubakar, Ekambi, Choupo-Moting) kan vestafrikanerne måske godt drille en modstander eller to.

Serberne råder også over en interessant offensiv med diverse gode navne og har ligeledes en gammel landsholdskæmpe som træner: Dragan ”Piksi” Stojkovic. Som Song står han for en modig spillestil, og serberne skal nok score nogle mål. Med Mitrovic og Vlahovic i front, samt bl.a. Tadic og Kostic til at lægge op, er de svære at holde fra fadet. Det fik Portugal at mærke i kvalifikationen hvor de serbiske Ørne scorede fire mål i de to indbyrdes opgør.

Serbiens forsvar virker mindre imponerende, og det har Schweiz’ landstræner Murat Yakin utvivlsomt bemærket. Den snedige taktiker vil nok gøre sit for at Nati står kompakt og er farlige på kontra, så de kan udnytte serbiske blottelser. I offensiven er Xherdan Shaqiri ikke hvad han har været, men han er stadig en dygtig tekniker med et godt spark, og omkring sig har han andre stærke folk.

Dog langt fra på niveau med hvad Brasilien byder ind med. Seleção har tidligere haft Neymar som altoverskyggende offensivprofil med for meget ansvar, men sådan er det ikke længere, NU har PSG-stjernen kompetente løjtnanter som den snu Lyon-kreatør Paqueta og den lynhurtige Real Madrid-dribler Vinicius. Dertil kommer en velorganiseret defensiv med Liverpool-klassekeeper Alisson som ankermand, samt en dygtig træner i Tite.

Hvem går videre fra Gruppe G?

Brasilien og Schweiz går videre.

Gruppe H

Gruppe H

Sådan spilles kampene i gruppe H

Analyse af Gruppe H

Gruppe H er først og fremmest en dyst mellem to talentspirrende gammelmandshold, Portugal og Uruguay, med portugiserne som de sandsynlige gruppevindere og sydamerikanerne som oplagte toere.

Men puljen har interessante undertemaer, fx Ghanas hævnlyst efter 2010-slutrunden hvor Uruguay eliminerede det vestafrikanske land i kvartfinalen ved hjælp af Luis Suárez’ hånd. Hold også øje med Sydkoreas hurtige kontraløb; Tottenham-fænomenet Son Heung-Min & Co kan gøre ondt hvis de får lov at løbe om kap med det tunge centralforsvar hos Portugal og Uruguay.

Sydkorea trænes i øvrigt af portugisiske Paolo Bento der tidligere har været landstræner i sit hjemland; stod ved roret da Cristiano Ronaldo & Co nåede semifinalen ved EM-2012. Bento drager til Qatar med et velorganiseret og omstillingsstærkt sydkoreansk hold. Truppen er dog temmelig tynd.

Det samme kan siges om Ghana der har færre store navne end i 2010 (hvor midtbanemotor Michael Essien dog manglede pga en knæskade). Men ghaneserne håber at den lovende træner Otto Addo kan forløse talenter som Kudus og Kameldeen. Alle tre med FC Nordsjælland-fortid, sjovt nok.

35-årige Luis Suárez huserer stadig hos Uruguay. Målræven er mindre eksplosiv og giftig end i gamle dage, men sejrssulten er stadig intakt, så hvis han er sidste mand, og en modstanderafslutning er på vej over stregen, kommer den berømte hånd nok op igen. Hvis Suárez altså får lov at spille. Han har stærk konkurrence fra en anden veteran, jævnaldrende Edinson Cavani, men også fra stortalentet Darwin Nuñez.

Hos Portugal udfordres 37-årige Cristiano Ronaldo også af yngre angrebstalenter, herunder Diego Jota, Rafael Leão og João Felix. Som Ronaldo må 39-årige Pepe og snart 35-årige Moutinho nok erkende at dette bliver deres sidste VM. Men de kratter indtil videre ved, de gamle. Portugiserne har dog også diverse knalddygtige folk i tyverne – ikke bare de førnævnte angrebstalenter, men også fx kreatørerne Bernardo Silva og Bruno Fernandes.

Hvem går videre fra Gruppe H?

Portugal og Sydkoera går videre.

VM 2022 Simulator

Klik på to hold nedenfor for at få dem til at skifte placering. På den måde kan du indikere, hvem du tror ender nr. 1 og 2. i hver gruppe. Længere nede kan du vælge vinderen af de 1/8-finaler, der opstår med dine valg og så fremdeles. Prøv vores VM 2022 simulator her.

Læs mere om alle spillere til VM på vores side om nøgle profiler.

Videoanalyse af Danmarks VM-gruppe

1️⃣ Hvilke hold er videre til VM?

Nu er vi nået til finalen og det bliver afgjort imellem Frankrig og Argentina d.18. december kl.16.

2️⃣ Hvor mange grupper er der til VM 2022?

Der er i alt 8 grupper til VM i Qatar.

Skriv første kommentar

Skriv et svar