18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Egypten – Senegal: Odds og optakt den 25. marts 2022

Salah og Mané slås om VM-billet – én af dem får ingen billet

Hos Liverpool FC står Salah og Mané sammen, men når det kommer til landsholdsfodbold står de i vejen for hinanden. (Foto: Bildbyrån)

I februar var det finalen i Africa Cup of Nations, der var bagtæppe for denne storkamp. Nu mødes Egypten og Senegal over to kampe i direkte kamp om én VM-billet. Det er barske betingelser. I Europa græder vi over at skulle undvære enten Portugal eller Italien ved VM. Men vi må også klare os med kun én af enten Salah eller Mané. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Egypten – Senegal. Der er kampstart fredag d. 25. marts 2022 kl. 20:30. Se kampen på TV3 Max eller på Viaplay. 

GÅ TIL


Egypten – Senegal: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Ndala Ngambo, Congo DR
Stadion: Cairo International Stadium, Cairo
Vejret: 14° og let vind

Optakt til Egypten – Senegal: Skader, karantæner og startopstillinger

De syvfoldige vindere af Africa Cup of Nations fra Egypten tabte finalen tilbage i februar. De leverede såmænd endnu en solid defensiv indsats, men blot to scoringer på fire straffespark var ikke nok til at byde senegaleserne trods. Egypten kommer til denne kamp med én overskyggende bekymring: Mohamed Salah spillede blot 30 minutter i sin seneste kamp for Liverpool. 

Salah er instrumental for den egyptiske offensiv, men her må ansvaret nødvendigvis fordeles på de øvrige offensivspillere. Kanten Trezeguet lod sig i januar leje fra Aston Villa FC til tyrkiske Basaksehir, og her fik han en forrygende start med 4 mål og en assist i februar. Kan de sætte hans glidende løb i scene, kan det give mere råderum til Salah, og så er mulighederne bedre for værterne, der nok primært vil forlade sig på deres flittige og hårdtarbejdende defensive arbejde. 

Dét skal der også til. Hårdt arbejde. For Senegal er en stjerneparade af dygtige spillere, og selv om de ikke helt hviler så meget på defensiven, er det nu alligevel en kolossalt stærk forsvarslinje mandskabet har. Chelsea FC-keeper Mendy på stregen bliver passet på af Koulibaly fra Napoli og Diallo fra Paris Saint-Germain. Og helt fremme huserer Mané, som scorede tre gange i januars afrikanske triumf.

Senegal var med ved VM i 2018 for første gang siden 2002, og nu går de benhårdt efter en gentagelse, der vil bestyrke dem i, at træner Alilou Cissé for alvor har gang i en flot periode med den meget stærkt besatte trup. I Rusland i 2018 åbnede de med sejr over Polen og fortsatte med uafgjort mod Japan, så i sidste spillerunde skulle de blot have et enkelt point mod Colombia for at sikre en plads i ottendedelsfinalen, men de tabte 1:0 på en scoring et kvarter før tid. Da de debuterede ved VM i 2002, nåede de helt til kvartfinalen, så de har et stort mål at jagte. 


Egypten:

 • Mohamed Salah (Angreb, Fast) – Tvivlsom


Senegal:

 • Ingen kendte fravær

Egypten forventet startopstilling: Gabal; Ashour, Abdelmonem, Wensh, Ashraf; Fathy, Elneny, Solia; Trezeguet, Mohamed, Salah.

Senegal forventet startopstilling: E. Mendy; Sarr, Koulibaly, A. Diallo, Ciss; Kouyaté, N. Mendy, I. Gueye; I. Sarr, Diedhiou; Mané.


Odds på Egypten – Senegal

Kampens odds peger en lille bitte smule i retning af hjemmesejr. 


Odds-forslag: Trods Salah og Mané dufter det af få mål

Hjemmebanen og tålmodigheden i forhold til ikke nødvendigvis at styre kampen på bolden er til egypternes fordel her. De har vundet 20 af deres seneste 21 hjemmekampe i VM-kvalifikationen. Den 21. endte uafgjort. Ni af de 20 sejre har været på præcis ét overskydende mål, og tre af de seneste fem har været på præcis 1:0. 

I de indbyrdes møder, som bortset fra februars finaleduel ligger langt tilbage, vrimler det ikke just med mål. Fem af de seneste syv kampe er endt 0:0, og det viser, at det ikke er et helt nyt fænomen, at egypterne formår at holde kampe målfattige. Senegal leverede en del flere mål ved Africa Cup of Nations, hvor deres syv kampe endte med en samlet score på 9:2. og de har scoret i deres 13 seneste udekampe i VM-kvalifikationen. Vi skal tilbage til juni 2008 for at finde en 0:0-kamp mod Gambia. 

Anbefalingen tror ikke, meget har forskubbet sig i de to holds indbyrdes styrkeforhold. Senegal er måske en my stærkere lige nu, men Egypten opvejer det meste af det med fight og defensiv soliditet. Salah er måske på lidt mindre end 100%, og det vil tage brodden ud af egypternes offensiv, mens Senegal givet vil være tilfredse med at hente remis med til returkampen, der spilles allerede tirsdag. Vi går med højst en scoring her, og der er nok i virkeligheden stor risiko for endnu en 0:0-kamp. Men buddet her er altså højst et enkelt mål.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
2,11
Under 1,5 mål
Gå til Marathonbet *


Egypten – Senegal: Statistik, topscorer og H2H

 • Egypten vandt deres kvalifikationspulje F foran Gabon, Libyen og Angola. Egypterne fik 14 point for 6 kampe. 

 • Egyptens statistik lød på 4-2-0 og 10:4.

 • Senegal var i kval-pulje H, hvor de sluttede med 16 point for deres seks kampe mod Togo, Namibia og Congo. 

 • Tallene for Senegal var 5-1-0 med en målforskel på 15:4.

 • Egyptens to topscorere i gruppespillet var Mohamed Magdy og Mostafa Mohamed, som stod for hver 2 mål. 

 • Famara Diedhiou var Senegals flittigste målskytte i gruppespillet, hvor han blev noteret for 4 træffere.


Expected Goals: Egypten – Senegal de seneste tre kampe:

EgyptenResultatxGSenegalResultatxG
Senegal – Egypten(4-2)1,95 – 0,86Senegal – Egypten (4-2) 1,95 – 0,86 
Cameroun – Egypten (1-3) 0,78 – 0,40Senegal – Ækvatorial Guinea (3-1) 0,76 – 0,79 
Egypten – Marokko(2-1) 1,95 – 1,33 Senegal – Kap Verde(2-0) 1,42 – 0,17 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Egypten – Senegal?

Egypten – Senegal spilles fredag den 25. marts 2022 klokken 20:30.

Hvor spilles Egypten – Senegal?

Egypten – Senegal spilles på Cairo International Stadium i Cairo i Egypten.

1 kommentar

 1. Der bliver anbefalet under 1,5 til 2,11 (godt set) men at over 1,5 nu er i 1,96 hos Unibet virker for overdrevet.

  Ja, AFCON var meget målfattig og de spillede 0-0 i finalen men det var en finale og Egypten havde 8-9 mand bag bolden hele tiden. Nu er de hjemme i første af to kampe, og det må formodes at Egypten skal frem. Ikke utænkeligt at Senegal går efter et udebanemål også.

  Godt fanget til dem der nåede tippet til 2,11 men jeg er mere fristet af over 1,5 til de nuværende odds 🙂

Skriv et svar