18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmarks VM kampe

På denne side har vi samlet al den information, du har brug for, når det kommer til Danmarks kampe ved VM 2022. Hvornår spiller Danmark næste kamp? Hvornår spiller Danmark, hvis de går videre til knockoutfasen ved VM i fodbold? Hvilke modstandere venter i VM-kampene for Danmark? Vi giver dig svarene her!

Af: Jens Bøye

Danmarks kampprogram ved VM 2022

Nedenfor finder du Danmarks kampe ved VM i fodbold. Du kan også gå til siden med hele VM-kampprogrammet.

TidspunktKampKanalResultat
22. november kl. 14:00Danmark – TunesienDR10 – 0
26. november kl. 17:00Frankrig – DanmarkTV22 – 1
30. november kl. 16:00Australien – DanmarkDR11 – 0

Danmarks næste kamp: Australien – Danmark: Onsdag d. 30. november kl. 16:00

Christian Eriksen og co. lukker og slukker Gruppe D med et opgør mod Australien. Kampstart er kl. 16:00 onsdag d. 30. november, og DR1 sender live.

Danmark står med to point før dysten mod Australien i sidste gruppekamp. Men uanset pointsituationen bør danskerne tage sejren mod Socceroos der var middelmådige i den asiatiske VM-kvalifikation og heldige i playoff-kampen mod Peru.

Australierne spiller gammeldags, med lange bolde, og har en trup med få klassespillere (målmand Matt Ryan er een af dem). De kan stadig være farlige, via en stædig defensiv og giftige dødbolde, men truslerne – inkl den tidligere FC Midtjylland-fløj Awer Mabil – bør være til at overse og overmande for Kasper Hjulmands danske drenge. Hvormed Down Under bliver sidste markante skridt på vejen mod rød-hvidt avancement til ottendedelsfinalen.

Danmark’s tidligere kampe i VM 2022

Danmark – Tunesien: Tirsdag d. 22. november kl. 14:00

Danmarks første kamp i VM-gruppespillet var mod Tunesien. Der er kampstart kl. 14:00 tirsdag d. 22. november, og slaget står på Education City Stadium i Al Rayyan. DR1 viser kampen direkte på TV.

Knopsvaner mod Karthago-ørne. Det er ikke Danmark der har den sejeste nationalfugl, lad os sige det sådan. Heldigvis er det ikke en tungtvejende faktor når de rød-hvide står over for Tunesien; rovfugle dykker næppe ned fra himlen for at sætte kløerne i Mæhle & Co.

Ser vi på fodboldkvalitet, er tuneserne defensivt solide, de har BIF-talent Ben Slimane på midtbanen, og der er nogle interessante offensivfolk, fx Wahbi Khazri med den gode sparketeknik. Men de er langt efter Danmark på verdensranglisten, og danskerne bør være klart bedre, både spiller for spiller og som hold. Det kan blive en forsigtig affære; det er førsterundekampe ofte, og det tunesiske hold lurepasser gerne, men det ligner tre point til Kasper Hjulmands danske drenge mod Tunesien der er vant til at blive eliminereret tidligt ved VM.

Frankrig – Danmark: Lørdag d. 26. november kl. 17:00

Herrelandsholdets kamp 2 ved VM i fodbold er mod Frankrig. Løjerne fløjtes i gang kl. 17:00 lørdag d. 26. november, og Stadium 974 i Doha sætter rammen. TV2 sender direkte fra kampen mod Frankrig.

I skrivende stund har Danmark ikke tabt en betydende kamp til Frankrig siden EM-2000 hvor Zidane, Henry & Co tævede Sand, Colding & Co med 3-0 i Brügge. Siden har vi tabt fire træningskampe mod Les Bleus, senest i 2015, men i turneringskampe er vi ovenpå: 2-0-sejr over de forsvarende verdensmestre ved VM-2002, 0-0 ved VM-2018 og senest flot 1-2-gevinst i Paris i Nations League i juni i år (returkamp i Parken i september).

På to sene mål af indskiftede Andreas Cornelius efter fransk føringsmål ved Benzema. Statistikken og den ret heldige juni-sejr gør os naturligvis ikke til favoritter i den indbyrdes gruppekamp i Qatar. Samme med den sjove detalje at VM-titelholdere i dette årtusinde har det med at skuffe fælt i den næstfølgende VM-slutrunde.

Franskmændene har et superstærkt hold med lynhurtige Mbappé og hypergiftige Benzema i front, og de er selvfølgelig favoritter mod Danmark. Men Kasper Hjulmands hold har bestemt en chance for at drille.

Danmarks mulige slutspilskampe ved VM 2022

Danmark spås fine chancer for at gå videre fra gruppespillet ved VM i fodbold. Det mest sandsynlige er dog at det til bliver avancement som 2’er bag Frankrig. Det vil i givet fald efterlade Danmark med en kamp mod vinderen af Gruppe C, og her er Argentina bedste bud (de øvrige hold i dén gruppe er Mexico, Polen og Saudi-Arabien). Lykkes det Danmark at vinde Gruppe D, ligner det således et opgør mod enten Mexico eller Polen i 1/8-finalen.

Danmarks eventuelle 1/8-finaler ved VM

Danmark som 1’er: Danmark – Nr. 2 fra Gruppe C (lørdag d. 3. december kl. 20:00)

Danmark som 2’er: Nr. 1 fra Gruppe C – Danmark (søndag d. 4. december kl. 16:00)


Hvor bliver Danmarks VM-kampe vist?

DR og TV2 deler rettighederne til VM i fodbold. Nedenfor får du overblikket over, hvor Danmarks kampe vises:

  • Danmark – Tunesien, tirsdag d. 22. november 2022 kl. 14:00 – DR1
  • Frankrig – Danmark, lørdag d. 26. november 2022 kl. 17:00 – TV2
  • UAE/Australien/Peru – Danmark, lørdag d. 26. november 2022 kl. 17:00 – DR1

Kom i stemning til de danske landskampe ved at lytte til legendariske, danske fodboldsange.

Video: Danmarks chancer til VM

Hvornår spiller Danmark?

– 22. november kl. 14:00 Danmark – Tunesien
– 26. november kl. 17:00 Frankrig – Danmark
– 30. november kl. 16:00 Australien – Danmark

I hvilken gruppe er Danmark?

Danmark er i gruppe D med Frankrig, Tunesien og Australien.

Skriv første kommentar

Skriv et svar