18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

VM 2022 optakt

Er du klar til VM i fodbold 2022? Du har i hvert fald ingen undskyldning for ikke at være klædt godt på til den store slutrunde. Vi har nemlig den komplette VM-guide til dig, hvor du finder gennemgang og analyser af alle hold og grupper, spilmuligheder, tv- og streaming-oversigt, kampprogram og meget mere.

Du finder med andre ord den helt perfekte optakt til VM lige her.

Siden opdateres frem mod eventstart.


VM indhold

–> Kampprogram

–> Live stream

–> TV

–> Grupper/puljer


Spil på kampene

14. juli 2018
16:00 Belgien – England: 2,21* – 3,75* – 3,35*
15. juli 2018
17:00 Frankrig – Kroatien: 1,94* – 3,30* – 5,15*

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 13. juli kl. 10:22.   Vi har gennemgået samtlige VM-hold for dig. Hvert landshold har sin egen side med odds, analyse og gennemgang af profiler, holdets chancer og VM-historie. God læselyst!

Gruppe A
–> Rusland
–> Uruguay
–> Egypten
–> Saudi Arabien

Gruppe B
–> Portugal
–> Spanien
–> Marokko
–> Iran

Gruppe C
–> Frankrig
–> Danmark
–> Peru
–> Australien

Gruppe D
–> Kroatien
–> Island
–> Argentina
–> Nigeria

Gruppe E
–> Schweiz
–> Serbien
–> Brasilien
–> Costa Rica

Gruppe F
–> Sverige
–> Tyskland
–> Mexico
–> Sydkorea

Gruppe G
–> Belgien
–> England
–> Tunesien
–> Panama

Gruppe H
–> Polen
–> Colombia
–> Senegal
–> Japan

Den første kamp ved VM er Rusland mod Saudi Arabien, og den spilles 14. juni – og det bliver startskuddet til over en måned med fodbold fra den allerhøjeste hylde. Du kan glæde dig til at se alle de bedste hold i verden og så selvfølgelig Danmark, der kvalificerede sig flot til slutrunden med en playoff-sejr over Irland.

Du kan på vores sider blive klogere på alt med VM i fodbold.

Vi har gennemgået samtlige VM-hold for dig. Hvert eneste af de 32 hold har fået deres egen side med odds, analyse og gennemgang af profiler, holdets chancer og VM-historie.

Gå til De 32 hold til fodbold VM her >>

Vil du have et overblik over, hvordan de 32 hold er fordelt på otte forskellige grupper, hvor vi kommer med vores analyse af hver enkelt gruppe og et bud på, hvem der går videre til knockoutkampene? Så er det her, du skal søge hen.

Gå til Grupper/puljer til fodbold VM her >>

Hvis du vil vide, hvordan programmet er skruet sammen ved VM? Gruppekampene er lagt helt fast og det er knockoutkampenes datoer og tidspunkter også. Og hvilke hold, der så kommer til at skulle i kamp fra 1/8-finalen og frem til finalen bliver afgjort løbende. Orienter dig om alle kampe og få det fulde overblik.

Gå til Kampprogram til fodbold VM her >>

Vi har også lavet en hel sektion, der er dedikeret de bedste odds på VM med alt fra gruppekampene, vinderen af VM, topscoreren, spilleren med flest assist og så alle de specials, der er tilgængelig på Danmark og vores nordiske venner fra Sverige og Island, der også er med ved VM.

Gå til Odds på fodbold VM her >>

Vil du gerne vide, hvor og hvornår de forskellige kampe bliver vist i dit tv, kan du slå dig løs på vores side med det fulde tv-program for slutrunden.

Gå til Se fodbold VM i TV her >>

Skal du streame slutrunden på én eller flere af dine devices? Det vil nok ikke være nogen dum idé. For så er du nemlig uafhængig af at skulle være tæt på et fjernsyn eller en storskærm, når bolden triller i Rusland. Flere kampe bliver desuden spillet samtidig, så hvis du ikke vil gå glip af noget, kan du simpelthen ikke undvære muligheden for at live streame kampene.

Gå til Live stream fodbold VM her >>

De bedste bookmakere til slutrunden i Rusland

VM-slutrunden er et stort og populært spilobjekt på inden og under turneringen. Enhver bookmaker med respekt for sig selv udbyder selvfølgelig odds på vinderen af turneringen og de enkelte kampe, men vi har udvalgt de bookmakere, som vi synes skiller sig særligt positivt ud.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
ComeOn
*

Strukturen ved VM

Der er 32 hold, der har kvalificeret sig til VM. Rusland er automatisk kvalificeret som værtsnation. Ellers har de 31 andre hold via en kvalifikationsturnering i deres respektive FIFA-konføderationer. Der er tre nationer fra Nord- og Mellemamerika, fem hold fra henholdsvis Asien, Afrika og Sydamerika, og så er der 13 europæiske nationer med ved VM. De blev i henhold til deres placering på verdensranglisten inddelt i fire seedningslag, hvorfra der blev foretaget en lodtrækning til VM-grupperne, så hver gruppe indeholder et hold fra henholdsvis første, andet, tredje og fjerde seedningslag. Danmark endte i tredje seedningslag og blev ved lodtrækningen i december 2017 placeret i gruppe C med Frankrig (første seedningslag), Peru (andet seedningslag) og Australien (fjerde seedningslag).

De 32 hold er fordelt på otte grupper, og hvert hold spiller én gang mod de tre hold, de er i gruppe med. Holdene i gruppen rangeres først efter, hvor mange point, de har vundet. Ved pointlighed ses der på målscore, hvor det hold, der har den mest positive målscore placeres højest. Ved samme målforskel mellem to hold ses der på, hvor mange mål holdene har scoret. Her tilfalder fordelen det hold, der har scoret flest mål. Hvis to eller flere hold fortsat er helt lige, gennemgås point, målforskel og antal scorede mål i de indbyrdes kampe. Kan dette ikke adskille holdene, ses der på fair play-point, der bliver udregnet på følgende måde:

– Første gule kort i en kamp: minus 1 point
– Andet gule kort i en kamp (og dermed rødt): minus 3 point
– Direkte rødt kort i en kamp: minus 4 point
– Gult kort og direkte rødt i en kamp: minus 5 point

Er der stadig ikke forskel mellem to eller flere hold, trækkes der lod om placeringerne.

De to dårligst placerede hold fra hver gruppe, ryger ud af turneringen, mens de to bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet, der start med 1/8-finalerne, hvor hver gruppevinder møder en toer fra en anden gruppe. Det ligger på forhånd fast, hvordan holdene risikerer at møde hinanden gennem hele turneringen – ud fra hvilken placering de får i gruppespillet.

Nr. 1 fra gruppe A – Nr.2 fra gruppe B

Nr. 1 fra gruppe C – Nr.2 fra gruppe D

Nr. 1 fra gruppe E – Nr.2 fra gruppe F

Nr. 1 fra gruppe G – Nr.2 fra gruppe H

Nr. 1 fra gruppe B – Nr.2 fra gruppe A

Nr. 1 fra gruppe D – Nr.2 fra gruppe C

Nr. 1 fra gruppe F – Nr.2 fra gruppe E

Nr. 1 fra gruppe H – Nr.2 fra gruppe G

Vinderen af hver kamp avancerer til kvartfinalen. Hvis en slutspilskamp ender uafgjort i den ordinære spilletid, spilles der forlænget spilletid, der består af to gange 15 minutter. Er der stadig ikke fundet nogen vinder her, afgøres opgøret i en straffesparkskonkurrence.

Stadions ved VM 2018

Alle stadion ved VM ligger i eller omkring den europæiske del af Rusland for at begrænse rejsetiderne mellem de forskellige stadions. De to største af de i alt 12 stadions, der bliver spillet på, er Luzjniki Stadion i Moskva og Krestovskij Stadion i Sankt Petersborg. Det bliver også på disse to stadions, at de fleste kampe afvikles under slutrunden.

Her er de tolv stadions, som vil blive taget i brug under VM. Kapaciteten er angivet ud for hvert stadion.

Luzjniki Stadion, Moskva (81.000)

Krestovskij Stadion, Sankt Petersborg Stadion (67.000)

Fisjt olympiske stadion, Sochi (48.000)

Otkrytije Arena, Moskva (45.000)

Volgograd Arena, Volgograd (45.000)

Mordovija Arena, Saransk (45.000)

Nisnij Novgorod Stadion, Nisjnij Novgorod (45.000)

Cosmos Arena, Samara (45.000)

Kasan Arena, Kasan (45.000)

Rostov Arena, Rostov ved Don (44.000)

Central Stadion, Jekaterinburg (35.000)

Kaliningrad Stadion, Kaliningrad (35.000)

Jason Derulo leverer den officielle VM-sang

Der er nogle ting, der bare hører et VM til. Hvad er et VM for eksempel uden en officiel sang, der kan blive spillet lystigt gennem juni og juli og minde os om, at slutrunden er over os, hvis der ellers var nogen, der havde glemt det. En VM-sang er en fast og vigtig bestanddel af et fodboldverdensmesterskab, og den VM-sang, der i nyere tid har brudt mest eftertrykkeligt igennem lydmuren over hele verden var Shakira med ”Waka Waka”, der var det officielle nummer til slutrunden i Sydafrika i 2010. Inden da har Il Divo (”The Time of Our Lives”), Anastacia (“Boom”) og Ricky Martin (”Copa de la Vida”) været bidragsydere til det lydtapet, der har fået lov at indhylle VM-slutrunderne i dette årtusinde. Under VM i 2014 var det Pitbull, der berigede os med sangen ”We Are One”. I år bliver det endnu engang en mandlig sanger, vi skal vænne os til at lytte ekstra meget til, for det er nemlig ingen ringere end den 28-årige Jason Derulo, der synger ”Colors”, som er titlen på den officielle VM-sang anno 2018. Jason Derulo har flere store hits på CV’et – såsom “In My Head”, “Wiggle”, “Talk Dirty”, “In My Head” og “Whatcha Say”.

Maskotten ved VM: Zabivaka – ”målscoreren”

Til hver slutrunde hører der sig også en maskot til, som kommer til at følge begivenhederne på banen fra sidelinjen og er med til at sprede god stemning på lægterne inden og under kampen. Det plejer også ofte at være et hit hos merchandiseforhandlerne at sælge maskotten som bamse og nøgleringe. Siden VM i 1966, hvor World Cup Willie var maskotten for slutrunden, der blev afviklet i England, har der været en maskot til verdensmesterskaberne, som på én eller flere måder repræsenterer ikke bare fodboldslutrunden, men også værtslandet. Som et symbol på Storbritannien, var World Cup Willie en løve. I 2006, da Tyskland afholdt VM, var det igen en løve, der var igen en løve, der var slutrundemaskot. Den gik under navnet navnet Goleo (sammentrukket af ”Goal” og ”Leo”) og havde en lille maskotassistent i en talende fodbold, der hed Pille. Ved det seneste VM i Brasilien i 2014 stiftede vi bekendtskab med den t-shirtbærende Fuleco, der skulle forestille et trebåndsbæltedyr, som vel at mærke kun findes i Brasilien og er en truet dyreart. Fulecos navn var opfundet som en sammentrækning af ordene ”Futebol” (fodbold) og ”Ecologia” (økologi).

I år 2018 har vi Zabivaka som maskot. Løst oversat fra russisk betyder Zabivaka ”målscoreren”, og den er en ulv. Den blev udvalgt via en afstemning, hvor den fik over 50% af stemmerne, og den kunne præsenteres officielt som VM-maskot i oktober 2016, og her så den brede offentlighed, at vi har med en ulv at gøre, der bærer orange sportsbriller i panden og et hvidt rødt og blåt spillesæt, der dermed matcher den russiske nationaltrikot. På Zabikavas t-shirt er påskriften RUSSIA 2018. Om Zabikava får noget at juble over sammen med de russiske fans, må vi vente at se. Men maskotten kommer til at være at finde på diverse stadions igennem hele slutrunden, ligegyldig hvordan det kommer til at gå det russiske landshold.

Danmark er endelig med igen!

VM 2014 blev uden dansk deltagelse, og senest vi var så heldige at opleve et dansk landshold ved et VM var tilbage i 2010, hvor slutrunden blev afviklet i Sydafrika, som de fleste husker for den infernalske lyd, som de flittigt anvendte vuvuzelaer gav fra tilskuerrækkerne, der fik mange tv-seere hjemme i Danmark til at frygte, at der var en bisværm løs i stuen. Meget sjovere var det ikke at følge de danske drenge, der anført af Morten Olsen tabte den indledende kamp til Holland, inden det lysnede med 2-1-sejren over Cameroun, hvorefter de danske drenge skuffede ved at blive slået 3-1 af Japan, hvilket var kampen, der afgjorde, om vi skulle nå videre til 1/8-finalen eller ej.

Der har dog også været mindeværdige stunder for det danske landshold ved VM-slutrunderne – selvom guldet i EM-turneringen i 1992 stadig står som den klart største og mest imponerende bedrift af vores fodboldlandshold nogensinde. Vores bedste resultat ved VM er tilbage for tyve år siden. Vi sneg også videre fra gruppen sammen med værtsnationen Frankrig, og i 1/8-finalen besejrede vi favoritterne fra Nigeria med 4-1, hvor 77.000 tilskuere på Stade de France overværede det, der skulle vise sig at blive den sidste kamp, hvor Laudrup-brødrene deltog i en landskamp, som Danmark vandt. Efter den mageløse sejr i 1/8-finalen skulle Danmark møde de forsvarende verdensmestre fra Brasilien i kvartfinalen. Her kæmpede danskerne alt, hvad de havde lært, og Danmark fik en drømmestart på kampen. Martin Jørgensen bragte danskerne foran 1-0, og det lignede for en stund, at overraskelsen lurede. Men Brasilien endte med at tage en 3-2-sejr og booke semifinalebilletten, selvom Danmark ved flere lejligheder var tæt på at udligne til 3-3. Men sensationen udeblev, og Danmark faldt – men det var med stor ære.

Hvor langt Danmark kan nå denne gang er svært at spå om. Når vi er som bedst, kan vi udfordre samtlige nationer. Det fik Polen i den grad at føle, da Hareides udvalgte vandt 4-0 over Lewandowski og co. tidligere på året i VM-kvalifikationen. Men vores bundniveau er ikke højere end, at man godt ved, at muligheden for et VM-flop bestemt også er til stede. Christian Eriksen har udviklet sig til én af de bedste 10’ere i verden over de seneste år, hvilket han ikke blot har bevist, når han har trukket i landsholdstrøjen, men også i Tottenham-trikoten, hvor Eriksen både i Premier League og Champions League har fået markeret sig rigtig flot. Hvis det skal blive en mindeværdig slutrunde for danskerne, kræver det uden tvivl, at en spiller som Christian Eriksen er klar og kan levere på absolut topniveau. Første VM-kamp for Danmark er lørdag den 16. juni, hvor Peru er modstanderen.

Spil på Danmark ved VM-slutrunden i fodbold 2018 – KLIK HER >>*

Genvinder tyskerne VM?

Det er en kæmpe og meget sjælden præstation at vinde VM to år i træk. Denne mulighed har Tyskland i år. Italien og Brasilien – de to hold, der har vundet lige så mange verdensmesterskaber som tyskerne – er begge lykkes med at forsvare et verdensmesterskab en enkelt gang. Italien vandt to VM-titler i træk i 1930’erne, og efter at Brasilien vandt deres første verdensmesterskab, blev det såmænd til endnu en brasiliansk VM-triumf fire år senere i 1962. Det betyder samtidig også, at det er over 50 år siden, at det senest er lykkes et hold at vinde to VM i træk. Men det kan tyskerne altså gøre, hvis de gentager den imponerende bedrift fra 2014, hvor de ikke blot vandt deres gruppe, hvor det blandt andet blev til en 4-0-sejr over Portugal med Cristiano Ronaldo.

I knockout-kampene slog Tyskland først Algeriet og derpå Frankrig i kvartfinalen. I semifinalen stod Die Mannschaft over for det, der burde være den absolut største udfordring ved et VM i Brasilien – nemlig de brasilianske værter. Men tyskerne fejede sambadrengene væk på så eftertrykkelig vis, at hvad der skulle have været en fodboldfest for den brasilianske nation udviklede sig til et sandt mareridt. Tyskerne ydmygede Brasilien med 7-1 og havde så meget medvind, at selv et 0-0-resultat efter ordinær spilletid mod Argentina i finalen ikke fik tyskerne til at ryste på hånden. Midt i anden halvleg af den forlængede spilletid sendt Mario Götze bolden ind til slutresultatet 1-0, og dermed kunne tyskerne fejre, at deres fjerde VM-titel var en realitet.

Hvis Joachim Löws tyske mandskab skal vinde VM i 2018, kræver det i første omgang, at de slipper videre som én af de to bedste fra gruppe F, hvor også Sverige, Mexico og Sydkorea er at finde. Det vil være en stor overraskelse, hvis ikke tyskerne går videre herfra. Men tror du, at det kunne ske, at tyskerne røg så tidligt ud? Så får du fornemme odds 8,20* på det, og så vil vi anbefale dig at placere et bet på det – og det kan du gøre lige HER*. Langt mere sandsynligt er det ifølge bookmakerne, at Tyskland står som vindere af VM, end at de må forlade turneringen allerede efter gruppespillet.

Spil på Tyskland ved VM-slutrunden i fodbold 2018 – KLIK HER >>*

Kan Brasilien udbygge føringen?

Siden Uruguay vandt det første fodbold-VM tilbage i 1930 har i alt otte forskellige nationer prøvet at vinde et verdensmesterskab. Brasilien er den mest vindende nation, men siden triumfen tilbage i Sydkorea og Japan i 2002 er det ikke lykkes brasserne at løfte pokalen.

I 2006, 2010 og 2014 har det været tre europæiske landshold, der er strøget til tops, og med sejre ved de to seneste slutrunder har både Italien og Tyskland halet ind på Brasilien som den mest vindende nation gennem tiderne. Brasilien er noteret for fem VM-titler, men Italien og Tyskland er kun et VM-guld fra at have udlignet dette antal. Italien er dog ikke kvalificeret til denne slutrunde i 2018, så Gli Azzurri har ikke mulighed for at kravle op brasilianernes historiske VM-trone før tidligst i 2022. Men muligheden er bestemt til stede for Tyskland, der som forsvarende verdensmestre spås gode chancer for at nå langt i Rusland. Men det vil gøre ondt på Brasilien, hvis det netop skal være Tyskland, der går ind og udligner rekorden for flest VM-titler. For det var jo nemlig tyskerne, der gjorde det ondest tænkelige ved Brasilien i den forrige VM-slutrunde ved at slå de sydamerikanske værter ud af turneringens semifinale med et en øretæve på 7-1, som den stolte fodboldnation ikke glemmer foreløbig. Selvom VM-slutrunden i 2018 nu er rykket over på et andet kontinent i forhold til den seneste slutrunde, vil det nok passe Brasilien særdeles godt at vaske pletten væk fra forsmædelige VM-exit og stryge til tops i Rusland. Og brasilianernes vej til VM har vist, at holdet er særdeles revanchelystent og gearet til at gøre VM 2018 til en succes. I de seneste 17 kvalifikationskampe blev det ikke til et eneste nederlag, og det betød, at Brasilien vandt kvalifikationen hele ti point foran Uruguay. Netop Uruguay er faktisk et af de fem lande, der har mere end én VM-titel at bryste sig af. Ligesom Argentina har den sydamerikanske nation nemlig vundet verdensmesterskabet to gange, og det er bestemt ikke udelukket, at én af de disse to nationer, der deler kontinent med de historisk set suveræne brasilianere, kan hale ind på Canarinho, som det brasilianske landshold også bliver kaldt. Men med den stærke præstation i VM-kvalifikationen og indtil flere verdensstjerner på holdet må Brasilien også betragtes som et hold, der godt kan føre 2018 til de årstal, hvor nattionen har vundet et VM i fodbold.

Herunder ses, hvilke hold der har vundet VM, og hvornår mesterskaberne er blevet vundet. VM-titlerne fordeler sig mellem hold fra Europa og Sydamerika. Og alle hold på nær Italien har mulighed for at få tilføjet endnu en VM-titel i 2018.

Brasilien: 1958, 1962, 1970, 1994, 2002
Italien: 1934, 1938, 1982, 2006
Tyskland: 1954, 1974, 1990, 2014
Uruguay: 1930, 1950
Argentina: 1978, 1986
England: 1966
Frankrig: 1998
Spanien: 2010

Spil på Brasilien ved VM-slutrunden i fodbold 2018 – KLIK HER >>*

VM-spillere fra dansk fodbold

På det danske landshold er det de fleste spillere, der slår deres folder i internationale klubber. Der er især mange danskere, der tørner ud for en klub i England eller i Spanien. Der er dog også flere blandt Åge Hareides udvalgte, som spiller i Superligaen. Netop den danske liga er også arbejdsplads for spillere fra andre VM-nationer end Danmark, og disse spillere er også med danske briller interessante at følge ved slutrunden.

Robin Olsen, Sverige og FC København
FCK-keeperen Robin Olsen har været en vigtig mand for det genrejste svenske mandskab, der kvalificerede sig til VM uden deres forhenværende superstjerne, Zlatan Ibrahimovic. Robin Olsen kom på hårdt arbejde i VM-kvalifikationskampene, men sammen med resten af den bravt kæmpende svenske defensiv lykkedes det Olsen at holde Italien fra at score over to kampe. Det betød som bekendt, at Sverige kunne indløse VM-billetten, og at der for første gang i umindelige tider skal afholdes et verdensmesterskab uden italienerne. Robin Olsen er en relativt ny opfindelse på det svenske landshold, da det i mange år har været Andreas Isaksson, der har været det førstevalget som landsholdsmålmand. Men efter EM 2016, hvor Isaksson sagde farvel og tak til landsholdsfodbold, har det været Olsen, der skulle overtage ansvaret som sidste skanse. Det har han gjort på fornem vis, ligesom det har været tilfældet for FCK, som svenskeren kom til i januar 2016. I første omgang var det på en halvårlig lejekontrakt, da københavnernes førstevalg i målet, Stephan Andersen, var blevet skadet. Robin Olsen var først udset som en gardering, men den dygtige svenske keeper fik hurtigt bevist sit værd, og dette ville københavnerne ikke undvære. Derfor skrev FCK i maj 2016 en fireårig kontrakt med Robin Olsen, der siden da har været fast mand på Byens Hold. Alt tyder på, at Robin Olsen skal videre på et nyt eventyr efter sommerens VM-slutrunde. Hvor karrieren fortsætter, kan afhænge meget af, hvordan Sverige og Robin Olsen præsterer ved verdensmesterskabet. Men i foråret 2018 skete det forfærdelige for FCK, Sveriges landshold og ikke mindst Robin Olsen selv: Han kom til skade med skulderen, da FCK var på besøg hos Hobro i en Superliga-kamp. Olsen endte på københavnernes skadesliste, og en operation i skulderen var uundgåelig. Hvornår og hvordan den svenske keeper kommer tilbage, må tiden vise. Men for Robin Olsen og det svenske landsholds chancer ved VM må man håbe, at han når at blive klar og komme tilbage på det niveau, der har gjort ham til Superligaens bedste målmand.

Hannes Halldórsson, Island og Randers FC
Vi fortsætter med endnu en målmand med rødder i den danske Superliga. VM-debutanterne fra Island har ofte benyttet sig flittigt af indtil flere spillere fra Superligaen på landsholdet. Der er dog sket meget med de islandske hold over de seneste år, og som islandsk landsholdsspiller er det nu muligt at drømme større end den danske Superliga. Ligesom det er tilfældet for det danske landshold, så spiller de bedste islandske spillere i Premier League. Der er dog én spiller, som de seneste år har været et fast inventar i den danske Superliga, og som også er selvskrevet på det islandske landshold. Det er øboernes sidste skanse, Hannes Halldórsson, der stod en imponerende EM-slutrunde i 2016, hvor islændingene nåede hele vejen til kvartfinalen. På vej dertil klarede de uafgjort mod de senere portugisiske verdensmestre, og de besejrede England. En stor del af æren for Islands succes kan tilskrives Randers FC’s Halldórsson, der diskede op med flere vigtige redninger for slutrundedebutanterne. Målmanden er 34 år, når slutrunden er i gang, og han er derfor ikke uden rutine, selvom den nuværende Randers-keeper ikke har meget international erfaring, når man tager hans relativt høje alder i betragtning. Da Halldórsson skiftede til norske Sandnes Ulf i 2014, havde han kun spillet én kamp for andet end et islandsk hold. Det var i 2012, da den islandske hovedstadsklub lejede Halldórsson ud til norske Brann, hvor keeperen kun fik en enkelt optræden. Oven på en flot EM-slutrunde og et år i NEC Nijmegen med begrænset succes for målmanden, skrev Randers FC i sommeren 2016 en treårig aftale med den islandske landsholdskeeper. Han har i to år været fast mand mellem stængerne for kronjyderne, og han har sammen med holdet haft en utilfredsstillende sæson. Halldórsson har godt nok vist prøver på sin gode reaktionsevner og mand-til-mand-situationer, men det er også blevet til nogle uheldige indgreb, der gør, at Randers-keeperen ikke bliver betragtet som én af Superligaens stærkeste sidste skanser. Randrusianerne har papir på islændingen et år efter, at VM-slutrunden er afviklet. Men hvis Halldórsson og det islandske mandskab fører sig lige så fornemt frem som ved EM-slutrunden for to år siden, kan det være, at der oven på VM kommer et bud på keeperen, som ingen af parterne kan lade være med at sige nej til.

Edison Flores, Peru og AaB
Det har ikke været helt den ønskede succes for hverken Flores eller AaB, siden den lille peruvianer skiftede en tilværelse i Perus hovedstadsklub Universitario de Deportes ud med Aalborg og Superliga-bold. I VM-kvalifikationen spillede Flores en vigtig rolle for Perus succes, og han nettede hele fem gang i 14 optrædener for det peruvianske landshold. Flores har desværre ikke været det store hit i AaB-trøjen. Det er blot blevet til to Superliga-scoringer i de knap to sæsoner, han i skrivende stund har spillet på disse breddegrader. Det store talent, som Flores uden tvivl besidder, synes slet ikke at kunne blive udfoldet i Danmark. Men AaB har gjort det før; at have en spiller på holdkortet, som ikke gør meget væsen af sig i Superligaen, men som præsterer fremragende på landsholdet. Senest var Christian Bassogog noget nær et kæmpeflop, men for sit landshold spillede han utrolig godt ved især Africa Cup of Nations 2017, hvor han blev topscorer, hvilket førte til, at AaB modtog et gigantisk bud på deres camerounske angriber. Det blev til et salg i omegnen af 45 millioner kroner, og det må have skæppet særdeles godt i AaB-klubkassen. Flores har ikke været nogen stor del af AaB-holdet på det seneste, men i vinterens transfervindue ville AaB ikke skille sig af Flores. Mon ikke, AaB-sportschef Allan Gaarde har det samme håb som alle peruvianere – at Edison Flores præsterer fabelagtigt ved VM, og så er AaB sikkert mere end klar til at sælge ham til højestbydende efterfølgende.