18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Wales – Schweiz: Odds og optakt den 12. juni 2021

Foto: Bildbyrån

Lørdag eftermiddag tager Wales og Schweiz hul på deres EM-eventyr på neutral grund i Baku, Aserbajdsjan. Gruppe A indeholder foruden disse to mandskaber, også Tyrkiet og Italien, som spiller fredag aften. Hos bookmakerne forventes der en tæt kamp mellem Schweiz og Tyrkiet, om at gøre Italien selskab i ottendedelsfinalen, mens Wales spås de mindste chancer for avancement. Kan Wales, trods bookmakernes skepsis, fortsætte de fremragende takter fra EM 2016, eller bliver det som ventet til exit efter gruppespillet ? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Wales – Schweiz. Der er kampstart lørdag d. 12. juni 2021 kl. 15:00. Se kampen på DR 1 eller på DR TV. 

GÅ TILWales – Schweiz: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Clément Turpin, Frankrig
Stadion: Olimpiya Stadionu, Baku
Vejret: 26° og frisk vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 12. juni 2021 14:57.


Optakt til Wales – Schweiz: Skader, karantæner og startopstillinger

Det olympiske stadion i Baku, ligger hus til EM-slutrundens anden kamp mellem Wales og Schweiz. Gruppe A ligner på forhånd en jævnbyrdig gruppe, Italien er selvfølgelig klare favoritter til at sikre sig deltagelse til ottendedelsfinalen, hos bookmakerne er der klart mest tro på Tyrkiet og Schweiz til at avancere sammen med Italien, mens der ikke er helt vildt meget tro på Wales.

Wales’ mandskab giver en lille smule flashback til det danske landshold i en periode under Morten Olsen, dengang hvor nærmest ingen af Danmarks spillere, fik fast spilletid i nævneværdige klubber på den europæiske fodboldscene. De har tre helt lysende stjerner med international klasse i Aaron Ramsey, Daniel James og Gareth Bale, som helt sikkert kan gøre en forskel med deres individuelle styrker, men ligesom så mange andre af Wales’ spillere, har de tre walisere ikke været faste startere for deres klubhold i denne sæson. Resten af holdet består af lidt mere ukendte navne fra mindre engelske klubber, men også her halter spilletiden for mange. Den gamle storspiller, Ryan Giggs, som stod i spidsen for Wales da de kvalificerede sig til EM-slutrunden, men er blevet smidt på porten, fordi han er anklaget for vold mod en ex-kæreste. Robert Page har overtaget roret, og det er faktisk gået meget godt! Wales viste sig godt frem under Page i Nations League, hvor de endte som 1’er i deres gruppe med 5 sejre og et X. De fik i marts også et udmærket udlæg på VM-kvalen, det blev godt nok til et forventeligt nederlag mod Belgien, men til gengæld slog de Tjekkiet med 1-0. Med Page i spidsen er det blevet til 7 clean sheets i 10 kampe, så det virker til at der er styr på den defensive organisation!

Hvis vi i vores egen lille andedam ser Danmark, som en lille outsider til EM-titlen, så gør schweizerne nok det samme med deres landshold. I EM-kvalifikationen var Schweiz det klart bedste hold i gruppen, og selvom det kun blev til 1 point i de to kampe mod Danmark, så var det schweizerne, som viste sig bedst frem gennem kvalifikationen, hvor de også endte på 1.pladsen foran Danmark. Det er også Schweiz, som bookmakerne har som den mest sandsynlige kandidat til at gøre Italien selskab i ottendedelsfinalen. Topniveauet er virkelig højt, de har spillere med international klasse som Arsenals Xhaka, og Liverpools Shaqiri, mens de har også flere spillere, som er en fast bestanddel af Bundesligaen. Vladimir Petkovic har stået i spidsen for holdet siden 2014, og han er den blot anden træner, som har fået schweizerne med til tre slutrunder i træk – ligesom under Morten Olsen æraen i Danmark, så har Schweiz et sammentømret mandskab, som efter så mange år med den samme mand ved roret, har helt styr på de indbyrdes relationer. Det blev til en perfekt optakt for Petkovic mandskab, da de tilbage i marts gjorde rent bord i de to første kvalifikationskampe til VM med sejre over Bulgarien og Litauen.

Wales:

Schweiz:

Wales forventet startopstilling: Ward; C. Roberts, Davies, Rodon, Williams; Allen, Ampadu; Bale, Ramsey, James; Wilson

Schweiz forventet startopstilling: Sommer; Elvedi, Akanji, Rodriguez; Mbabu, Freuler, Xhaka, Zuber; Shaqiri; Seferovic, Embolo


Odds på Wales – Schweiz

Schweiz er ifølge oddsene favoritter i denne kamp.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 12. juni 2021 14:57.


Odds-forslag: Nervøsitet, taktik og varme giver doven 1.halvleg

Favoritværdigheden får Schweiz lov at sidde på til denne kamp, og det kan også vise sig yderst afgørende, at gøre en god figur mod Wales, som er spået til at have den ringeste chance for at avancere fra gruppespillet. Bookmakerne forventer desuden et målfattigt opgør, kampe til EM er da også generelt mere målfattige indtil VM, og som altid kan der gå taktik i de første gruppekampe, fordi begge mandskaber nogle gange kan blive mere bange for at tabe, end at gå indædt efter sejren. Med til det lave målodds hører nok også, at Wales formentlig vil gribe kampen an med et defensivt udgangspunkt, for så at sende Bale og James afsted i hurtige kontrastød.

Som det har sig for vane i store slutrunder, så vil der være nervøsitet at spore i de første opgør, og der kan meget vel gå taktik i den fra start. Selvom Wales ikke er spået store chancer ved denne slutrunde, så har de vist, at de har et solidt defensivt fundament, som kan tage lidt til at bryde op. Schweiz har uden tvivl det højeste topniveau af de to nationer, men stort set alle hold til denne slutrunde er taktisk velfunderede, og det tror jeg kan resultere i en langgaber i 1.halvleg. I linje med bookmakernes ide om et målfattigt opgør, så ser jeg gode muligheder for en målløs 1.halvleg. Spillerne skal lige have fundet fodfæste, nervøsiteten skal spilles ud af benene og de interne relationer skal lige helt på plads. Kampen spilles desuden klokken 15, hvor der i Baku er forventet +25 grader, varmen plejer som regel, at hive lidt energi ud af spillerne og det er kun godt for dette odds.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
2,28
Under 0.5 mål i 1.halvleg
Besøg Unibet *


Wales – Schweiz: Statistik, topscorer og H2H

  • Wales spillede sig med nød og næppe direkte til EM-slutrunden via 2.pladsen, i en ellers enormt tæt pulje, som blev vundet af Kroatien.

  • Schweiz var i tæt duel med Danmark i EM-kvalifikationen, og selvom de kun fik 1 point i to kampe mod vores danske helte, så var det alligevel schweizerne, som snuppede 1.pladsen i gruppen.

  • I 2016 deltog Wales for første gang nogensinde til EM, og de kan godt være stolte over det indtryk de efterlod. Waliserne blev den første debutant til EM, som nåede helt til semifinalen, hvor de blev ekspederet ud af Portugal.

  • Schweiz deltager for femte gang i en EM-slutrunde, kun i et tilfælde er de gået videre fra puljen.

  • Den altoverskyggende profil hos Wales er Gareth Bale, og faktisk så har har det udmærket med Schweiz. Han er kommet på måltavlen begge de gange han har stået overfor Schweiz.

  • Schweiz har også et offensivt es i ærmet, Xherdan Shaqiri har været involveret i 47% af schweizernes mål i de to seneste slutrunder. Af Schweiz’ 15 mål i de to slutrunder, har Shaqiri scoret 5 og lagt op til 2.

  • Sidst de to nationer krydsede klinger var tilbage i EM-kvalen 2010, her vandt Wales med 2-0 på hjemmebane, mens Schweiz vandt med 4-1 på eget græs. Hvad sker der så, når de denne gang spiller på neutral grund?


Expected Goals: Wales vs. Schweiz – de seneste tre kampe

WalesResultatxGSchweizResultatxG
Wales – Albanien(0-0)0,58 – 0,12Schweiz – Liechtenstein(7-0)4,09 – 0,9
Frankrig – Wales(3-0)3,4 – 1,3Schweiz – USA(2-1)2,93 – 1,62
Wales – Tjekkiet(1-0)0,96 – 0,8Schweiz – Finland(3-2)1,93 – 1,3
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar