18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Wales – Danmark: Odds og optakt den 26. juni 2021

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Danmark spiller EM-ottendedelsfinale for første gang siden 2004. Efter et på alle måder turbulent gruppespil blev Rusland gennembanket med 4-1 i den sidste gruppekamp, og danskerne strøg fra sidstepladsen til nummer 2. Det betyder en ottendedelsfinale i Amsterdam mod Wales, der også blev nummer 2 i deres gruppe. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Wales – Danmark. Der er kampstart lørdag d. 26. juni 2021 kl. 18:00. Se kampen på DR1 eller på Viaplay. 

GÅ TIL


Wales – Danmark: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Daniel Siebert, Tyskland
Stadion: Johan Cruyff Arena, Amsterdam, Holland
Vejret:  21° og let vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are not currently available.
Odds are subject to change. Last updated 27. juni 2021 00:38.


Optakt til Wales – Danmark: Skader, karantæner og startopstillinger

Wales var i indledende pulje med Schweiz, Tyrkiet og Italien. Sejr over de tamme tyrkere, uafgjort mod Schweiz og et knebent nederlag til Italien var nok til en andenplads og for anden slutrunde i træk er waliserne klar til knockoutrunden. I 2016 nåede de helt frem til semifinalen efter knockoutsejre over Nordirland og Belgien (!), før de i semifinalen måtte bøje sig for de senere vindere fra Portugal. Det er altså ikke nødvendigvis en let opgave for danskerne.

Wales er selvsagt centreret om holdets helt store stjerne, Gareth Bale, der elsker at spille for landsholdet. Han arbejder stenhårdt og pisker holdet frem med hjerte og entusiasme. Og så må farten ikke undervurderes. Han er utroligt hurtig, og det kan blive en udfordring for den bagerste kæde hos danskerne. I målet har Kasper Schmeichels reserve i Leicester City, Danny Ward, overtaget posten, og han gør det fremragende. Faktisk så godt, at det vil være underligt, hvis han ikke finder en klub, hvor han kan få lov at være førstemålmand i fremtiden.

Ud over Bale er holdets midtbane også ganske stærk. Aaron Ramsey fra Juventus er den offensive playmaker, mens Joe Allen opererer lidt længere tilbage i banen men med samme overblik og elegance. Manchester Uniteds Daniel James er hurtig og pågående, og i det hele taget er det en midtbane fyldt med arbejde og pæne fodboldmæssige kvaliteter. 

Men det kan vi jo også sige om den danske midtbane. Og angreb. Og forsvar. Danmark har siden Finlands-kampen spillet på en helt utrolig energi. En fælles udladning af følelser, der indtil videre dygtigt er kanaliseret over i indsatsen på banen, og selv om det ikke helt var nok til at banke verdens bedste hold, Belgien, var det tæt på, og selv om nerverne sad uden på tøjet undervejs mod Rusland, var det en kamp, Danmark dominerede og til slut vandt overlegent. 

Den taktiske ændring med tre centrale i forsvaret har for alvor forløst potentialet hos de to backs, Daniel Wass og måske i særlig grad Joachim Mæhle. De boltrer sig i et forrygende arbejdsraseri op og ned af kanterne, og står de i en direkte duel over for Bale og James lørdag aften, kan det blive en guddommelig dyst i begge sider af banen.

Fremme klager vi lidt over, at vi ikke udnytter alle vores chancer, men 3 af vores 5 mål er altså scoret af folk fra den forreste kæde med 2 til Yussuf Poulsen og 1 til Mikkel Damsgaard. Og så havde Braithwaite jo et hovedstød på trekantssammenføjningen mod Belgien. Nej, Danmark har ikke Lewandowski, Ronaldo eller Kane i front. Men danskerne kan til gengæld glæde sig over, at der er en enorm vilje til at arbejde og slås for holdet hos alle spillere. Det bar igennem til sejr mod Rusland. Spørgsmålet er, om det rækker mod Wales.

Wales:

  • Ethan Ampadu (Midtbane, Fast) – Karantæne

Danmark:

  • Christian Eriksen (Midtbane, Fast) – Hjerteproblemer

Wales forventet startopstilling: Ward; Roberts, Mepham, Rodon, Davies; Allen, Morrell, Ramsey; Bale, Moore, James.

Danmark forventet startopstilling: Schmeichel; Christensen, Kjær, Vestergaard; Wass, Højbjerg, Delaney, Mæhle; Poulsen, Damsgaard, Braithwaite.


Odds på Wales – Danmark

Bookmakernes odds viser, de tror på dansk sejr i denne ottendedelsfinale. 

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Bookmaker1X2
Odds are subject to change. Last updated 27. juni 2021 00:38.


Odds-forslag: Danmark vinder, og der bliver rigeligt med mål. Igen.

Man kan godt savne det danske betonforsvar fra VM-kvalen i marts, hvor der i tre kampe blev scoret lige præcis nul mål mod Danmark. Ved EM-slutrunden har modstanderne i alle tre kampe scoret indtil nu. Men det er også, som om der i energiudladningen for Danmark er mindre kynisme og meget mere hjerte. Det er en fornøjelse at følge, og det er egentlig forståeligt, at holdet bruger dén benzin, for den er meget kraftfuld. Danmark har flest afslutninger af alle hold ved slutrunden, og med fem mål er det heller ikke et helt ueffent udbytte. 0 mål i første kamp mod Finland blev fulgt op af 1 mod Belgien og senest 4 mod Rusland. Det handler om at finde en formel, der udnytter energiudladningen og samtidig får en smule form og facon over tingene. Det så det ud til mod russerne med for eksempel to scoringer af forsvarsspillere, højt pres og meget direkte spil. Det virker oplagt, at danskerne igen kommer frem til mange chancer, og det er yderst sandsynligt, de får puttet mere end en enkelt bold i rusen.

Tip: Danmark over 1,5 mål til odds 2,28 hos Bwin.

Wales spiller med en hel del mere kynisme end danskerne. Men de spiller også med hjertet på den britiske facon. Entydigt. Ubetinget. Deres åbningskamp mod Schweiz var en kedelig affære, men det ene point i den kamp sikrede i sidste ende pladsen i ottendedelsfinalen, og at de spillede bedre mod det svage tyrkiske mandskab, tæller næppe lige så meget, som at de ikke kunne spille lige op med de italienske reserver. Det var ikke imponerende. Men de ved, hvordan man spiller knockout-kampe, og de giver aldrig op. Alligevel har de ikke været lige så sprælske, som danskerne endnu. De slog Tyrkiet, men tyrkerne spillede altså også en ynkelig slutrunde. Nederlag til Italiens reserver er ikke noget at lade sig bekymre over, men indsatsen var nu alligevel noget bleg. Anbefalingen tror, det ender med en dansk sejr, og at EM-festen fortsætter.

Tip: Danmark vinder til odds 1,85 hos Bet365.

Nogle forestiller sig en forsigtig kamp mellem to mandskaber, der næsten allerede har overpræsteret ved at gå videre fra puljerne, men anbefalingen tror mere på to hold, der spiller rask til, og danskerne kender vist ikke andre måder aktuelt end frem over stepperne. Og det skal nok give både chancer og mål – i begge ender, for waliserne vil vide at benytte den danske offensiv til giftige omstillinger, hvor særligt Bale og James vil være pivfarlige. Anbefalingen tror på mål til begge hold. 

Tip: Begge hold scorer til odds 2,30 hos Bwin.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bwin
2,30
Begge hold scorer
Besøg Bwin *

Wales – Danmark: Statistik, topscorer og H2H

  • Vejen til ottendedelsfinalerne er for Wales gået via 1-1 mod Schweiz i åbningskampen, 2-0-sejr over Tyrkiet i næste kamp og endelig 1-0-nederlag mod Italien. Det rakte til 2. pladsen i puljen. 

  • Det blev til en 2. plads i kvalifikationspuljen for Wales, der fik 14 point ud af de 8 runder. De sluttede efter Kroatien men foran Slovakiet og Ungarn.

  • Tallene i puljen for waliserne endte på 4-2-2 med en målforskel på 10:6. 

  • Danmark åbnede EM-slutrunden med nederlag til Finland og Belgien, så det var med ryggen mod muren, de gik ind til den sidste kamp mod Rusland, der blev vundet med overbevisende 4-1. Dermed sluttede Danmark som gruppens nummer 2 med bare 3 point for 3 kampe.

  • Tilbage i kvalifikationen blev det også til en dansk 2. plads efter 16 point i 8 kampe.

  • Statistikken for Danmark var nydelig med 4-4-0 og scoren 23:6. 1. pladsen i puljen snuppede Schweiz, mens Irland tog 3. pladsen.

  • De walisiske topscorere i de 8 kvalifikationskampe blev Gareth Bale, Aaron Ramsey og Kiefer Moore, som hver nettede 2 gange. 3 forskellige spillere har scoret de foreløbig 3 walisiske mål ved slutrunden.  

  • Danmarks topscorer ved EM-slutrunden er indtil videre Yussuf Poulsen, der har nettet 2 gange. 


Expected Goals: Wales – Danmark – de seneste tre kampe

WalesResultatxGDanmarkResultatxG
Italien – Wales(1-0)2,32 – 0,49Rusland – Danmark(1-4)1,23 – 2,38
Tyrkiet – Wales(0-2)1,57 – 2,95Danmark – Belgien(1-2)2,61 – 1,15
Wales – Schweiz(1-1)0,62 – 1,41Danmark – Finland(0-1)1,87 – 0,52
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.


Skriv et svar