18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Her er truppen til EM udelukkende baseret på data

Vi går videnskabeligt til værks og hjælper Kasper Hjulmand med at udtage sin EM-trup ved kun at kigge på stats fra denne sæson. Er Schmeichel, Eriksen og Kjær også de bedste, når vi kun kigger på statistikkerne?

”Statistik er som et miniskørt. De giver dig gode ideer, men skjuler noget væsentligt.”

Aaron Levenstein

Flere fodboldtrænere, heriblandt danske Ebbe Skovdahl, har i tidernes løb gentaget eller omformuleret Aaron Levensteins ikoniske citat om betydningen af statistikker i fodboldens verden.

I dag anvendes statistik og data i langt højere grad end tidligere, og det er med til at kvalificere den faglige fodbolddebat, men kan man alene udtage en trup eller en spiller baseret på baggrund af tal og statistikker?

Du kender måske historien om Moneyball, hvor baseballholdet Oakland Athletics’ i et forsøg på at konkurrere med mere pengestærke hold, sætter sig for at udvælge spillere udelukkende baseret på stats i stedet for omdømme. Det gav succes, og de satte blandt andet en rekord på 20 kampe i træk med sejre, og efterfølgende blev den mindeværdige sæson til en bog og senere en film med Brad Pitt i hovedrollen. Det er en strategi, som flere fodboldklubber sidenhen har taget til sig, heriblandt FC Midtjylland, men hvad vil der ske, hvis vi tager det skridtet videre og udelukkende kigger på data? Hvis statistikker ikke bare var et miniskørt, der gav gode ideer, men de rent faktisk viste det vigtigste?

Vi giver det et forsøg, så her er Danmarks trup til EM-slutrunden, hvis det kun var baseret på statistik fra denne sæson. For en god ordens skyld gøres der opmærksom på, at der ikke skelnes til hvilken klub, spillerne tørner ud for eller ligaernes sværhedsgrad, så Premier League vurderes på samme niveau som eksempelvis Superligaen. Det er gjort for måske også at vise, hvad statistikker ikke kan bringe til bordet – og hvorfor det er man skal være kritisk.

Data er leveret af WyScout.com og Opta, og analysen af det danske landsholds spillestil, og hvilke parametre der derfor er vigtigst, er foretaget af Michael Rundager, der har UEFA’s A-licens.

Målmænd

Foto: Bildbyrån

Som på samtlige andre positioner vurderes antallet af spillede minutter højest, da kampform er altafgørende, og her topper Kasper Schmeichel listen med 3460 minutter, mens Jonas Lössl blot har spillet 978 minutter af slagsen, efter han kom hjem til FC Midtjylland. Kigger vi på redninger i løbet af en kamp, så er det interessant at se, at Schmeichel faktisk er den målmand med den dårligste redningsprocent (65,5) mens Jesper Hansen er i top, da han har reddet 74,8 procent af forsøgene på mål.

Indtil videre har den danske målmand under Kasper Hjulmand ikke skulle deltage i det opbyggende spil, på samme måde som man ser det i nogle af Europas allerstørste klubber, og derfor er det oftest de lange afleveringer frem i banen, som den sidste skanse skal kunne levere. Jonas Lössl er den målmand af de fem kandidater, der oftest sparker langt i løbet af en kamp, men det er Kasper Schmeichel, der har den bedste long pass accurracy, da 69.3 procent af hans lange afleveringer finder en medspiller, mens Frederik Rønnow ligger helt i bund med 55,1 procent vellykkede lange afleveringer. Rønnow kan til gengæld glæde sig over, at de mange kampe han har spillet for bundholdet Schalke har gjort, at han er den målmand, der i snit leverer flest redninger per kamp (4,2). Kigger vil til sidst på tabellen for interceptions og aerial duels won/90, så er det bemærkelsesværdigt, at Gribben fra Kerteminde, Oliver Christensen, ikke flyver særligt højt, for han vinder i snit kun 0,12 dueller i luften i en kamp, mens Jonas Lössl er oppe på 0,6.

Konklusion:

Kasper Schmeichel har spillet flest minutter og er bedst til de lange afleveringer, så han får en plads i truppen, selvom hans redningsprocent er lav. 

Oliver Christensen er den målmand med næstflest spillede minutter, næsthøjest redningsprocent, så han får også en plads.

Jesper Hansen indtager den sidste plads til trods for han står bag Jonas Lössl i FC Midtjylland, rent statistisk set har haft en bedre sæson, og derfor tager han den sidste plads foran klubkammeraten, mens Frederik Rønnow glipper EM grundet få minutter, en lav redningsprocent, og dårlige afleveringer frem i banen.

MålmandMinutes Played (1)Long Passes/90 (5)Long Pass Accuracy % (3)Saves/90 (4)Save % (2)Interceptions/90 (6)Aeriel Duels Won/90 (7)
Kasper Schmeichel34606.869.32.265.510.3
Frederik Rønnow9877.1155.14.265.720.27
Jonas Lössl97811.668.31.969.91.30.6
Jesper Hansen170610.862.32.474.81.50.58
Oliver Christensen2278966.73.273.81.70.12
Tallene i parentes henviser til vigtigheden af statistikken, med 1 værende det vigtigste.


Midterforsvar

Foto: Bildbyrån

Danmarks defensive organisation med overtal centralt på midtbanen og fokus på at presse spillet ud på en side gør, at modstanderne oftest kommer til indlæg og skaber deres chancer den vej igennem. Derfor er det vigtigt, at landsholdets to centrale midterstoppere er gode i feltet og mere specifikt i interceptions samt aerials won/90.

Joachim Andersen er den af Kasper Hjulmands udvalgte, der har spillet flest minutter, og han ligger også på en tredjeplads over spillere med flest interceptions i løbet af en kamp. En liste der toppes af Brøndbys Andreas Maxsø, der også er i front, når det kommer til vundne dueller i luften, hvor han sammen med Jannik Vestergaard og Erik Sviatchenko i snit vinder 3,3 per kamp. I den henseende er det interessant at se, at den duo der har spillet flest landskampe under Kasper Hjulmand, Simon Kjær og Andreas Christensen, faktisk ligger i bund med 2,4 vundne dueller per 90 minutter spillet. 

Andreas Christensen tager også en bundplacering, når det kommer til minutter spillet og interceptions, men han er den klart bedste af de danske midterstoppere ud i disciplinen at slå en lang aflevering mest præcist.

Konklusion:

Joachim Andersens mange minutter og gode styrke i luftrummet gør, at han får en plads i truppen

Andreas Maxsø fra Brøndby får den anden plads, da han ligger i top, hvad angår både interceptions og vundne dueller i luften. 

Jannik Vestergaard ligger godt til på de fleste statistikker og kommer også med, selvom både han og Maxsø ikke har de bedste forudsætninger for at slå en succesfuld lang aflevering. 

Med 26 spillere i truppen er der plads til at udtage fem midterstoppere, og de sidste to pladser går FC Midtjylland duoen:

Erik Sviatchenko og Alexander Scholz. Andreas Christensen er i bund på de fleste af disse statistikker og må se EM fra sofaen, mens anfører Simon Kjær lider under manglende minutter og styrke i luften og altså heller ikke får lov til at opleve EM på hjemmebane, selvom han er nummer to på listen over flest interceptions.

ForsvarMinutes Played (1)Aerials Duels Won/90 (3)Interceptions/90 (2)Blocks/90 (5)Long Passes/90 (6)Long Pass Accuracy (4)
Andreas Maxsø26153.36.851.14.449.2
Jannik Vestergaard24863.35.40.76.656
Erik Sviatchenko24203.35.30.46.844
Alexander Scholz26443.25.240.45.748.8
Victor Nelsson22743.14.910.55.166.4
Joachim Andersen298535.80.49.257.2
Mathias Zanka Jørgensen23262.64.90.86.956.2
Simon Kjær22622.46.20.96.561.7
Andreas Christensen14762.44.70.93.872.6
Tallene i parentes henviser til vigtigheden af statistikken, med 1 værende det vigtigste.


Backs/wingbacks:

Foto: Bildbyrån

De danske backs er blevet skubbet lidt længere frem på banen end under Åge Hareide, og derfor skal de både være gode i 1v1 spillet defensivt og offensivt. Det er under Kasper Hjulmand typisk de danske backs, der skal stå for indlæggene, og derfor skal deres løb frem i banen (progressive runs) gerne være gode, ligesom præcisionen i indlæggene helst skal være det. Selvom de har en anderledes offensiv rolle nu her, så er der stadig stort fokus på de defensive aspekter, og derfor vejer det her tungt, hvor dygtige de er i de defensive dueller og dueller efter løse bolde. Endelig så ser vi også nærmere på deres evne til at foretage vellykkede driblinger i løbet af en kamp.

Kristian Pedersen er den danske back, der har spillet flest minutter i denne sæson, takket være et voldsomt kampprogram i Championship, mens Jacob Barrett Laursen har haft anderledes svært ved at komme til minutter i Bielefeld. Kristian Pedersen er også næsthøjest placeret, når det kommer til vundne defensive dueller, mens Alexander Bah topper listen med hele 13,1 vunde duller i snit per 90. minut. Bah er næstbedst, når det kommer til succesfulde driblinger, hvor Joakim Mæhle topper med 2,2 per kamp, mens det måske er lidt overraskende, at Daniel Wass er sidst med blot 0,3 succesfulde driblinger per kamp. Når det kommer til indlæg, er Jens Stryger Larsen i en klasse for sig med 63,6 procent vellykkede indlæg, og så er han jo mister 100 procent i forhold til aldrig at have tabt en landskamp.


Konklusion:

Kristian Pedersen har blot spillet en enkelt halvleg på det danske landshold, men hans mange minutter og store evne i duellerne gør, at han får en plads til EM, selvom der ikke kommer mange vellykkede indlæg fra hans fod. 

Joakim Mæhle er med afstand den bedste dribler af vores backs, han komme i mange fremadrettede løb under en kamp, og duelspillet er også fint nok til at give ham en plads. 

Alexander Bah lider lidt under manglende minutter, men han er trods alt så god i duellerne, og faktisk også i sine driblinger, at han også er med.

Henrik Dalsgaard, er også god i duellerne, og på trods af blot har fået 45 minutter under Hjulmand kommer han også. 

Daniel Wass får den sidste backplads, da hans mange minutter for Valencia overgår hans mangler i præcise indlæg og succesfulde driblinger.

WingbackMinutes Played (1)Successful Dribbles/90 (4)Defensive Duels/90 (8)Defensive Duel won/90 (2)Crosses Open/90 (7)Crossing Accuracy % (5)Loose ball duels won/90 (3)Progressive runs 90/min (6)
Henrik Dalsgaard32460.917.5101.836.42.21.3
Alexander Bah2095226.213.12.934.321.8
Kristian Pedersen33081.122.911.451.626.91.81.1
Rasmus Nissen Kristensen22411.918102.8947.21.31.3
Daniel Wass31320.313.66.81.78291.21
Joakim Mæhle27742.319.59.63.732.51.22.7
Nicolai Boilesen20241.713.27.81.78401.22.4
Jacob Barrett Laursen11240.715.68.11.5231.61.10.7
Peter Ankersen16471.613.77.43.827.512.8
Jens Stryger Larsen25090.911.95.72.363.60.91
Tallene i parentes henviser til vigtigheden af statistikken, med 1 værende det vigtigste.


Midtbane

Foto: Bildbyrån

6’eren og 8’eren på landsholdet skal agere bindeled mellem bagkæde og midtbane. Bolden skal gå igennem dem i forrummet, så de kan få modstanderne til at klemme sammen i presset (antal modtaget afleveringer – her skal de klart være mest på bolden). På den måde skaber de rum på kanterne, som de efterfølgende kan angribe fra. De skal kunne spille gode diagonaler for at vende spillet, da det er et tydeligt greb i Hjulmands strategi til at spille forbi presset, og så skal de også meget gerne være dygtige til at forudse spillet, så de ved, hvornår de skal gå i erobringsspillet, hvilket kan aflæses på interceptions og loose ball duels. Dette bliver alfa omega for den centrale midt, som skal tvinge modstanderne ud på kanterne og holde dem derude. 

10’eren på landsholdet, og til dels den offensive af de to centrale midtbanespillere, vurderes også ud fra, hvorvidt de evner boldene i dybden og på den sidste tredjedel af banen, så de kan sætte de forreste i scene. Hans vigtigste opgave er at finde kanterne i deres dybdeløb og komme i støtte på 9’eren, hvis han får bolden med ryggen til mål.

Pierre Emile Højbjerg har spillet fast for Tottenham i hele sæsonen og topper ikke overraskende listen over flest minutter i sæsonen, mens Lasse Schöne, Thomas Delaney og Christian Eriksen ligger i bunden. Eriksen er dog den største boldmagnet af vores midtbanespillere, da han i snit modtager 47,5 afleveringer per kamp, mens Jens Jønsson lider lidt under af spille på et Cádiz-hold, der ikke har bolden meget, og derfor blot modtager 11,5 afleveringer per kamp. Kigger vi på den defensive del, og primært de efterspurgte kvaliteter på 6’er og 8’er positionen, så er Oliver Abildgaard den danske spiller med flest interceptions i løbet af en kamp, mens Jens Jønsson igen er i bunden.

På 10’er positionen vil vi som nævnt gerne have en spiller med vision i spillet, og som kan sætte de forreste i scene, og her er Anders Christiansen den bedste med 20 fremadrettede afleveringer af slagsen per kamp, mens Højbjerg kommer lige efter. Det er også de to, der topper afleveringer på den sidste tredjedel foran Mathias Jensen og Christian Eriksen.

Konklusion:

Pierre Emile Højbjerg er stensikker mand i truppen, da han stort set er i top på alle væsentlige parametre, både offensivt og defensivt. 

Oliver Abildgaards flotte sæson i russisk fodbold afspejler sig også i statistikkerne, hvor han har fået masser af spilletid, ligesom antallet af interceptions gør, at han også lige akkurat klemmer sig med foran blandt andet Jens Jønsson.

Mathias Jensen er manden med næstflest minutter, og selvom han ikke topper nogle af de væsentligste statistikker, så lægger han fint til flere steder, blandt andet pasninger på den sidste tredjedel af banen.

Christian Eriksen har ikke fået meget spilletid i løbet af sæsonen for Inter, selvom han blev fast mand til sidst, mens hans evner i spillet frem af banen – modtagende pasninger og afleveringer på den sidste tredjedel – er ikke til at tage fejl af, og da han må formodes at skulle placeres som 10’er, så gør det mindre, at han ikke viser samme styrke i dullerne eller for den sags skyld interceptions. 

Lukas Lerager er blevet fast mand for FCK, siden han vendte hjem, hvilket har været med til at give ham minutter i benene, og som central midt på det danske landshold tæller det i hans favør, at han er den spiller med næststørst præcision, når det kommer til lange afleveringer, ligesom han også har næstflest interceptions. Hans flere spillede minutter gør, at han får pladsen foran blandt andre Christian Nørgaard og Thomas Delaney. 

Anders Christiansen er bedste dansker på den sidste tredjedel, og med 45,5 modtagne afleveringer per kamp går den sidste plads på midtbanen til Malmø-danskeren.

MidtbaneMinutes Played (1)Passes Received/90 (2)Long Passes/90 (8)Long Pass Accuracy (5)Interceptions/90 (3)Defensive Duels/90 (5)Defensive Duels won/90 (9)Passes into Final Third/90 (6)Passes into Opp Box/90 (7)Shots/90 (11)Forward Passes/90 (4)
Anders Christiansen193345.5650.43.15.52.810.25.12.820
Pierre Emile Højbjerg350546.53.651.94.59.85.99.11.10.319.9
Christian Nørgaard139531.64.269.25.97.95.47.91.20.819.6
Thomas Delaney125936.25.150.169.55.96.81.40.617
Lasse Schöne90934.83.151.655.73.67.12.21.117
Christian Eriksen132647.54.958.33.74.32.28.23.1216.1
Mathias Jensen339928.1755.547.24.59.13.4114.7
Oliver Abildgaard256422.44.4253.28.76.94.17.71.2114.6
Rasmus Falk210837.22.156.336.53.96.23.21,313.7
Lukas Lerager218124.42.164.76.18.85.55.21.10.713.3
Philip Billing224623.91.6603.87.24.23.521.29
Jens Jønsson268111.51.9551.85.53.22.80.60.27.3
Tallene i parentes henviser til vigtigheden af statistikken, med 1 værende det vigtigste.


Kanter

Foto: Bildbyrån

De danske wings skal primært kunne trække ind i banen, men også gå til baglinjen. De vil typisk bevæge sig ind i halvrummet, når bolden er i deres side og skabe rum til backs, men de kan også tage dybdeløb imellem back og stopper. Det vigtigste er deres evne til at udfordre i 1v1 dueller, da det typisk ikke er dem, der skal erobre bolden, men blot presse for at gøre det lettere for holdkammeraterne at opsnappe bolden. De skal derfor være stærke i 1v1 både defensivt og offensivt (dribbles og defensive duels). Det er vigtigt at kanterne bidrager med mål, da det danske landshold under Kasper Hjulmand kun spiller med en decideret 9’er, og  derfor er xG (Expected Goals) også et vigtigt parameter at kigge på.

Det er på kanterne, at vi generelt finder de danske landsholdsspillere med mindst spilletid, men Mikkel Damsgaard har trods alt fået samlet 1854 minutter sammen i sæsonen, mens Jacob Bruun Larsen lider under, at han stort set ingen spilletid fik i Hoffenheim i efteråret, hvorfor han kun er noteret for 549 minutter i sæsonen. Andreas Skov Olsen er den dansker, der oftest forsøger med driblinger i løbet af kampen, og han har også flest vellykkede af slagsen (59,5 procent,) efterfulgt af Barcelonas Martin Braithwaite, der også topper listen over xG med 0,46 per kamp spillet, mens Lucas Andersen og den tidligere Superliga-topscorer Robert Skov er i bunden. Robert Skov er til gengæld den spiller, der vinder flest af sine defensive dueller med 3,6 af slagsen per 90 minutter, mens Braithwaite kun snitter 1,3.

Konklusion:

Martin Braithwaite er næstbedste dribler og den med højest XG, så han er med til slutrunden. 

Mikkel Damsgaard er den med mest spilletid og er overraskende god i de defensive dueller, hvor han i snit vinder 3 per kamp, så selvom en xG på 0,13 per kamp ikke er imponerende, er der også plads til ham. 

Andreas Skov Olsen er bedste dribler, og den der generelt udfordrer mest med 6,7 driblinger per kamp, så han er også med. 

Pione Sisto og Yussuf Poulsen får de to sidste pladser. De har begge deres styrker i de vellykkede driblinger, mens Sistos duelstyrke, og Yussuf Pulsens evne til at komme frem til chancer også trækker op og giver dem en plads på bekostning af Lucas Andersen og Jacob Bruun Larsen, der ikke har fået nok spilletid, ligesom Robert Skov må blive hjemme, da han hverken slår ud på vellykkede driblinger eller xG.

KantMinutes Played (1)Dribbles/90 (4)Successful Dribbles/90 (2)Defensive Duels/90 (7)Defensive Duel Won/90 (5)Shots/90 (6)xG/90 (3)
Andreas Skov Olsen10716.759.56.13.12.10.29
Martin Braithwaite12341.659.12.61.31.60.46
Pione Sisto17625.457.14.932.40.22
Yussuf Poulsen13152.957.14.21.42.70.36
Mikkel Damsgaard18546.356.68.53.30.90.14
Robert Skov11123.348.85.33.61.20.13
Lucas Andersen9416.148.45.32.81.70.13
Jacob Bruun Larsen5496.736.64.92.32.60.32
Tallene i parentes henviser til vigtigheden af statistikken, med 1 værende det vigtigste.


Angriber

Foto: Bildbyrån

Da flere af vores kanter også kan spille helt fremme og har gjort det for klubholdet, udtages der kun to deciderede angribere. Angriberen på det danske landshold skal være stærk i spillet med ryggen til mål ved at gå ned i mellemrummet og deltage i spillet, og han skal også være god til løbene inde i feltet på indlæg, om det så er i luften eller fladt. Derfor kigges der her på xG, deres evne til at agere som spilstation (modtagne afleveringer og afleveringer generelt), ligesom der også skeles til skud på mål.

Jonas Wind har den fordel, at han sparker straffe for FCK, hvorfor hans xG også er højest af alle danske angribere, men han topper også listen, når det kommer til både modtagne afleveringer (17,1) og afleveringer (27,9), skud på mål (1 per kamp) og afslutninger per kamp (2,5). Det er faktisk kun antal spillede minutter, som han ikke topper, da en skade i efteråret gør, at han må nøjes med en andenplads efter AGF’s Patrick Mortensen.

Marcus Ingvartsen er tæt på at være ligeså god som Jonas Wind, når det kommer til at modtage bolden og skille sig af med den igen, mens hans xG kun kommer op på 0,21, måske fordi han ofte spiller i en lidt mere tilbagetrukket rolle for Union Berlin. Det er dog fortsat væsentlig bedre end Andreas Cornelius, hvis xG blot er 0,15.


Konklusion:

Jonas Wind. Kasper Hjulmand vil have en 9’er, der kan være (op)spilstation, og her er der ingen bedre end FCK’eren, når det kommer til at søge ned i banen og modtage bolden og også skille sig af med den igen, ligesom det trækker gevaldigt op, at hans xG er på 0,49.

Der er væsentlig hårdere kamp om den anden og sidste angriberplads i truppen mellem Patrick Mortensen og Marcus Ingvartsen, mens hverken Kasper Dolberg, Christian Gytkjær eller Andreas Cornelius for alvor kommer i spil.

Patrick Mortensen er dårligere med ryggen til målet og til at fordele boldene end Marcus Ingvartsen, men Patrick Mortensen har en væsentlig højere xG og har spillet flere minutter end Ingvartsen, hvorfor AGF’eren tager den sidste plads i Kasper Hjulmands EM-trup.

AngriberPasses Received/90AngriberMinutes Played (1)Passes Received/90 (3)Passes/90 (4)Shots/90 (6)Shots on Target/90 (5)xG/90 (2)
Patrick Mortensen26658.413.72.3610,48
Jonas Wind223017.127.92.510.49
Marcus Ingvartsen195017251.50.60.21
Kasper Dolberg18519.513.21.50.80.3
Andreas Cornelius182711.220.21.20.30.15
Christian Gytkjær156310.515.520.90.42


Danmarks endelig trup:

Målmænd: Kasper Schmeichel, Oliver Christensen, Jesper Hansen (3)

Forsvar: Joachim Andersen, Andreas Maxsø, Jannik Vestergaard, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Kristian Pedersen, Joakim Mæhle, Alexander Bah, Henrik Dalsgaard, Daniel Wass (10)

Midtbane: Pierre Emile Højbjerg, Oliver Abildgaard, Mathias Jensen, Christian Eriksen, Lukas Lerager, Anders Christiansen (6)

Angreb: Martin Braithwaite, Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen, Pione Sisto, Yussuf Poulsen, Jonas Wind, Patrick Mortensen (7)

Overordnet konklusion

Ingen Andreas Christensen, Thomas Delaney og Simon Kjær, mens Christian Eriksen kun lige akkurat sikrede sig et af de yderste mandater i EM-truppen. Det er en spøjs sammensætning, som vi her når frem til ved kun at udtage spillere baseret på tilgængelig data, og måske også et bevis på, at fodbold også handler om følelse, fornemmelse og alt det midt imellem, ligesom det at skære alle ligaer over samme kam også favoriserer de spillere, der spiller på et lavere niveau til dagligt.

Simon Kjær har været en af Milan absolut bedste spillere i denne sæson, og er flere gange blevet rost for de lederegenskaber, han også viser på landsholdet, men hvordan måler man statistisk set på, hvem der er en god leder, og hvem der gør sine medspillere bedre? Antal råb, tacklinger eller gule kort i løbet af en kamp? Det er tæt på umuligt. Hos Chelsea har Andreas Christensen været en stor profil efter Thomas Tuchels ankomst, og hans måske største force ligger i evnen til at positionere sig og læse spillet, så han ikke kommer ud i farlige situationer, som oftest er dem, der kan måles direkte på.

Hos Dortmund har Thomas Delaney været lidt inde og ude af holdet, men 1259 minutter for de tyske pokalvindere og kvartfinalist i Champions League er alligevel en større bedrift og et vidnesbyrd om større niveau end Mathias Jensens 3399 minutter for Brentford i den næstbedste engelske række, ligesom Patrick Mortensen, trods en veludviklet målnæse, næppe kunne levere det, som Kasper Dolberg leverer i den franske liga.

I ovenstående udtagelse er spillerne vurderet ud på form set over en hel sæson, men når Kasper Hjulmand skal udtage sin EM-trup, betyder præstationer i september måned ikke det store regnet mod de seneste par månders niveau. At Jacob Bruun Larsen blot spillede 89 minutters ligafodbold i hele efteråret, er jo ikke væsentligt for hans aktuelle form, hvor han for Anderlecht har scoret to gange og lagt op til to mål i maj måned.

Endelig så er der relationerne. Hvilke spillere komplimenterer hinanden bedst? Måske begge midterstoppere ikke behøves være gode i luftspillet, hvis den anden i stedet er god til at føre bolden frem, og hvis kombinationsspillet mellem eksempelvis Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen er exceptionelt, tæller det så højere end individuel klasse hos Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen?

Måske Aaron Levenstein og Ebbe Skovdahl havde ret. At statistik er som et miniskørt. De giver dig gode ideer, men skjuler noget væsentligt.

Data i denne artikel er hente fra WyScout.com og Opta

Skriv første kommentar

Skriv et svar