18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Sverige – Ukraine: Odds og optakt den 29. juni 2021

Foto: BIldbyrån

HEJA Sverige! Vores svenske naboer snuppede 1.pladsen i Gruppe E for næsen af Spanien, det er altså stærkt! Tirsdag står den således på svensk ottendedelsfinale i Glasgow mod Ukraine, som måtte tage til takke med en 3.plads i Gruppe C efter en jammerlig præstation i sidste gruppekamp mod Østrig. Det ville være kæmpestort for begge nationer at spille sig i kvartfinalen, men hvem trækker det længste strå i Glasgow? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Sverige – Ukraine. Der er kampstart tirsdag d. 29. juni 2021 kl. 21:00. Se kampen på DR1 eller på DR TV.

GÅ TIL


Sverige – Ukraine: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Daniele Orsato, Italien
Stadion: Hampden Park, Skotland
Vejret: 20°, let vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are not currently available.
Odds are subject to change. Last updated 30. juni 2021 14:44.


Optakt til Sverige – Ukraine: Skader, karantæner og startopstillinger

Den svenske pointhøst i gruppespillet var fuldkommen i orden! 3 kampe gav 7 point, og så er det svært at pege fingre af det svenske landshold, som man ellers kunne have lyst til efter at have set deres to første gruppekampe, for det var ikke så fandens spændende det svenskerne leverede. Men 1 point mod Spanien vil man selvfølgelig tage alle dage, og selvom det var en ekstrem svensk defensiv vi fik at se i den kamp, så havde Sverige faktisk muligheder for at tage alle 3 point. Kampen mod Slovakiet fortsatte for svenskernes vedkommende i samme lidt afventende stil, men her havde de også klassen til at hente uhyre vigtige point, at svenskerne skulle gå målamok i sidste gruppekamp mod Polen var det nok de færreste, som havde forudset, men det var dejligt opløftende at se lidt fra den svenske offensiv! Selvom man helt sikkert kan finde fejl og mangler i den svenske trup, så har de i gruppespillet vist, at de ikke skal undervurderes. Det er et taktisk velfunderet, og virkelig sammentømret hold, som har helt styr på de indbyrdes aftaler, og sådanne mandskab kan gøre ondt på de fleste. Dejan Kulusevski kom endelig i spil i kampen mod Polen, og kantspilleren hos til daglig huserer i Juventus, viste sig flot frem med to assist efter hans indhop. Hans x-faktor gør virkelig underværker for Sveriges hold, som allerede har udmærkede offensive spillere i Forsberg og Isak, med tre så giftige spillere i front og en standhaftig defensiv, så er jeg overbevist om at Sverige kan udfordre de fleste nationer.

Ukraine var oppe imod Holland i første gruppekamp, og der var gang i den! Begge mandskaber spillede i højt tempo og med større fokus på at angribe end at forsvare, ganske forfriskende! I det opgør trak Ukraine dog det korte strå, og måtte tage tomhændende fra Amsterdam, på trods af en fin indsats. Indsatsen fejlede heller ikke noget mod Nordmakedonien, hvor Ukraine tog en fortjent 2-1 sejr, som nok burde have været et par mål større. To fine kampe blev dog kylet ud af vinduet med en af slutrundens allerdårligste indsatser i kampen om 2.pladsen mod Østrig. 1 point i den kamp havde nok for Ukraine til med sikkerhed at spille sig i ottendedelsfinalen, men de mødte aldrig rigtig op. Ukraine sluttede kampen med en xG på sølle 0.1, og det maler et fint billede af hvor tamme de i virkeligheden var i den kamp, heldet tilsmilede dog ukrainerne, som gik videre som den sidste 3’er. På grund af de skizofrene indsatser i gruppespillet, så er uvisheden stor op til dette opgør. Kommer de til dette opgør med det friske offensive spil vi så i de to første kampe, eller bliver det en anonym indsats, som i kampen mod Østrig? Hvis det er sidstnævnte, så ligger deres chancer for avancement på et meget lille sted. Der er masser af kvalitet til stede i truppen i spillere som Zinchenco, Malinovsky, Yaremchuk og Yarmalenko, men de skal finde niveauet fra Holland-kampen igen, hvis de for alvor skal udfordre Sverige. De har haft en dejlig lang pause forud for dette opgør, så mon ikke de har tanket lidt energi tilbage i benene.

Sverige:

Ukraine:

  • Oleksandr Zubkov (Kant, Fast/Reserve) – Tvivlsom
  • Viktor Tsyhankov (Kant, Fast/Reserve) – Tvivlsom

Sverige forventet startopstilling: Olsen; Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson; S. Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg; Isak, Kulusevski

Ukraine forventet startopstilling: Bushchan; Karavaev, Matviyenko, Zabarnyi, Mykolenko; Malinovskyi, Sydorchuk, Zinchenko; Yarmolenko, Yaremchuk, Tsyhankov


Odds på Sverige – Ukraine

Sverige er ifølge oddsene favoritter i denne kamp.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Bookmaker1X2
Odds are subject to change. Last updated 30. juni 2021 14:44.


Odds-forslag: Åben slagudveksling i Glasgow

Sverige er det hold af alle ottendedelsfinale-deltagere, som har haft mindst boldbesiddelse i løbet af gruppespillet, mod Spanien var det forventeligt, men at de mod både Slovakiet og Polen overgav så meget af spillet til modstanderen siger lidt om svenskernes tilgang til spillet. Til dette opgør ser jeg ikke kampbilledet blive meget anderledes, for de er virkelig komfortable med at stå dybt, og leve på omstillinger. Men svaghederne i den svenske defensiv er altså også til at få øje på. Bookmakerne forventer et yderst målfattigt opgør, men jeg kan godt se et mere åbent kampbillede for mig end man måske kunne forvente.

Der er vel ikke så meget at sige til, at bookmakerne forventer et målfattigt opgør med det man har set fra svenskerne indtil videre. De kommer formentlig til kampen med et defensivt udgangspunkt endnu engang, men i alle tre gruppekampe har de formået at spille sig frem til fine muligheder. Der burde også være fine muligheder for det her, for Forsberg, Isak og Kulusevski kan være dødbringende i omstillingsspillet. Men som nævnt i optakten, så har Ukraine også helt udmærkede offensive spillere, både Malinovsky og Yarmolenko har kreativitet og gudsbenådet sparketeknik, og jeg ser gode muligheder for at de kan lirke den svenske defensive op. Min vurdering er, at der på begge mandskaber er større kvalitet offensivt end defensivt, og hvis Ukraine spiller med samme tempo offensivt som de gjorde i de første to gruppekampe, så kan de sagtens køre lidt rundt med den svenske bagkæde som helt sikkert har svagheder som vi så i deres kamp mod Polen. Omvendt så får Sverige det nok lige som de vil have det i forhold til kampbilledet, og det har vist sig effektivt indtil videre. Ingen af defensiverne er usårlige, og begge offensiver har kvalitet. Vi får mål i begge ender.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
2,02
Begge hold scorer
Besøg Unibet *


Sverige – Ukraine: Statistik, topscorer og H2H

  • Sverige tog lidt overraskende 1.pladsen i Gruppe E for næsen af Spanien, Slovakiet og Polen. Det var ikke det smukkeste fodbold hele vejen igennem, men det var effektivt og svenskerne har stadig deres første nederlag til gode.

  • Ukraine viste sig faktisk pænt frem i gruppespillet med flot offensiv fodbold, lige indtil slaget skulle slås om 2.pladsen, her viste ukrainerne skræmmende lavt niveau mod Østrig, og måtte dermed tage til takke med 3.pladsen. Det bliver spændende at se hvilken udgave af det ukrainske landshold vi får at se tirsdag!

  • Sverige var den nation med færrest succesfulde afleveringer af alle i gruppespillet, og af alle hold i ottendedelsfinalerne, så er Sverige det mandskab med mindst boldbesiddelse indtil videre, en gennemsnitsboldbesiddelse på kun 29% efter tre kampe er ikke imponerende, men hey, de fik 7 point ud af 9 mulige.

  • Ukraine har tabt 7 ud af deres seneste 8 kampe ved EM-slutrunder, sejren over Nordmakedonien var dog nok til at sende dem hertil, og nu kan alt ske, men statistikken er lidt bekymrende…

  • Sverige spillede noget henholdende i de to første gruppekampe, men i den afgørende kamp mod Polen fik vores svenske naboer virkelig hul på bylden. Leipzig-spilleren Emil Forsberg gjorde sig flot bemærket med de første to mål i kampen, og han er nu oppe på 3 mål ved slutrunden.

  • Som nævnt så var det kun i de to første gruppekampe, at vi fik set lidt af det offensive repetoir hos Ukraine, de to kampe bød på 4 mål, 2 hver til Yarmolenko og Yaremchuk.

  • Vi skal tilbage til EM 2012 for at finde seneste betydende kamp mellem de to nationer, her trak Ukraine sig sejrrigt ud af opgøret efter to mål af nuværende landstræner Andriy Shevchenko. Sverige kom ellers foran på et mål af Zlatan Ibrahimovic, men det rakte altså ikke til point.


Expected Goals: Sverige vs. Ukraine – de seneste tre kampe

SverigeResultatxGUkraineResultatxG
Sverige – Polen(3-2)0,91 – 1,93Ukraine – Østrig(0-1)0,1 – 1,36
Sverige – Slovakiet(1-0)1,73 – 0,38Ukraine – Nordmakedonien(2-1)3,19 – 1,96
Spanien – Sverige(0-0)2,01 – 0,6Holland – Ukraine(3-2)1,68 – 0,38
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar