18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Spanien – Sverige: Odds og optakt den 14. juni 2021

Foto: Bildbyrån

Mandag aften har vi et favoritopgør i EM slutrundens Gruppe E! Vores svenske naboer skal en tur syd på, nærmere bestemt Sevilla, her venter favoritterne i gruppen, Spanien, som kan nyde godt af hjemmebanefordelen til dette opgør. De holder nok vejret, og beder til de højere magter i begge lejrer, for to spillere fra hvert hold er i løbet af ugen testet positiv for corona. Formår de to nationer at holde smitten i truppen nede, eller får vi flere smittetilfælde i løbet af ugen? Lad os håbe på det sidste, så vi kan få en fremragende omgang EM-bold! Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Spanien – Sverige. Der er kampstart mandag d. 14. juni 2021 kl. 18:00. Se kampen på DR 1 eller DR TV.

GÅ TIL

Spanien – Sverige: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Slavko Vinčić, Slovenien
Stadion: Estadio de La Cartuja, Sevilla
Vejret: 28° og svag vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are not currently available.
Odds are subject to change. Last updated 14. juni 2021 20:45.


Optakt til Spanien – Sverige: Skader, karantæner og startopstillinger

Mandag aften brager Spanien og Sverige sammen i Sevilla, og det kan ikke komme som en overraskelse at spanierne er favoritter til opgøret og til at vinde gruppen. Spanierne har fordelen af at spille alle tre gruppekampe på hjemmebane, og det gør ikke favoritværdigheden mindre. Begge nationer har haft en sløj uge med corona – hos Spanien er Busquets ude af den grund, mens Diego Llorente måske kommer med efter hans anden test var negativ. Hos Sverige er det Juventus spilleren, Dejan Kulusevski og Bologna spiller Svanberg, som er ude med positive tests. Det er værd, at holde et vågent øje med de to trupper i weekenden i forhold til flere smittede, men det virker som om situationen er under kontrol.

Spanien blev rimelig suveræn 1’er i deres EM-kvalifikationsgruppe, hvor de henviste vores nordiske nabolande, Norge og Sverige, til 2. og 3.pladsen. Spanierne gik igennem kvalifikationen uden nederlag, dog med to x’er på udebaneturene til Norge og Sverige. Det virker efterhånden til at tiki-taka er fortid i for Luis Enrique og co., i hvert fald har spanierne vist flere prøver på en mere direkte tilgang til spillet, fx da de i Nations League gav Tyskland en 6-0 røvfuld. Spaniens trup er ikke helt lige så profileret, som vi har været vant til tidligere, de fleste spillere har dog deres daglige gang på nogle store adresser, men det er ikke lutter etablerede stjerner vi får lov at se til denne slutrunde. Kval-kampene til VM i marts har været kilde til en anelse skepsis omkring Spaniens EM-chancer, for det var ikke imponerende med 1-1 mod Grækenland, og snævre sejre mod Georgien og Kosovo. I de tre kampe manglede der helt klart offensiv pondus, mens det i alle tre kampe også blev til indkasserede mål. Jeg har personligt ikke Spanien særlig langt oppe på min favoritliste, men de har uden tvivl et stærkt mandskab – og de bør vel også vinde deres gruppe, hvis de får holdt coronaen i truppen nede.

Sverige sikrede 2.pladsen i kvalifikationsgruppen i rimelig sikker stil med 4 point ned til Norge, det blev til seks sejre i ti kampe, mens svenskerne hverken formåede at slå Norge eller Spanien. I Gruppe E er spanierne rimelig klare favoritter, mens det forventes at Sverige og Polen skal duellere om gruppens 2.plads, svenskerne har dog ryggen mod muren til denne kamp. Den kreative kantspiller fra Juventus, Kulusevski, er ude med Covid-19, det samme gør sig gældende for Svanberg, mens både Helander og Augustinsson i forsvaret er tvivlsomme til opgøret, Zlatan har også måtte give fortabt, og er slet ikke med i truppen. Ikke just et drømmescenarie for svenskerne, som kun hentede et point ud af seks mulige mod Spanien i EM-kvalen. Det er et svensk mandskab uden helt store internationale stjerner, Lindelöf i forsvaret, Forsberg på midten og Isak i angrebet er de mest etablerede navne på den europæiske fodboldscene, mens resten af truppen gør sig på mindre prominente adresser. Det ville ikke være en katastrofe for svenskerne, hvis de ikke får maksimalt udbytte ud af denne kamp, for chancerne for at gøre rent bord mod Slovakiet og Polen er tilstede, kampen mod Polen bliver formentlig den helt afgørende for svenskernes EM-skæbne.

Spanien:

 • Diego Llorente (Forsvar, Reserve) – Covid-19 (Tvivlsom – 2.test negativ)
 • Sergio Busquets (Midtbane, Fast) – Covid-19

Sverige:

 • Dejan Kulusevski (Kant, Fast) – Covid-19
 • Mattias Svanberg (Midtbane, Fast/Reserve) – Covid-19
 • Filip Helander (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
 • Ludwig Augustinsson (Back, Fast) – Tvivlsom

Spanien forventet startopstilling: Simon; Azpilicueta, Laporte, P. Torres, Alba; Rodri; F. Torres, Koke, Thiago, Olmo; Morata

Sverige forventet startopstilling: Nordfeldt; Lustig, Lindelöf, Danielsson, Bengtsson; S. Larsson, K. Olsson, Ekdal, Forsberg; Isak, Berg


Odds på Spanien – Sverige

Spanien er ifølge oddsene favoritter i denne kamp.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Bookmaker1X2
Odds are subject to change. Last updated 14. juni 2021 20:45.


Odds-forslag: Forsigtigt udlæg i Gruppe E

Der er mulighed for svensk revanche når de skal en tur til Sevilla mandag aften, sidst de gæstede Spanien blev det til et 3-0 nederlag, så svenskerne vil være opsatte på oprejsning her! Der ventes omkring 18.000 fans på stadion, hvor man må formode at hovedparten støtter det spanske hjemmehold – en kæmpe fordel for spanierne, som også har hjemmebane i de to andre gruppekampe. Men hvad kan man så forvente af den første gruppekamp til en slutrunde? Oftest bliver det ikke til det helt store festfyrværkeri i starten af turneringen, hvor holdene lige skal have rystet slutrunde-nervøsiteten af sig, og hvor de samtidig er bange for at komme galt afsted fra start – der kan gå taktik i den.

Selvom Spaniens trup er mindre profileret end vi normalt har set, så kan de, hvis de rammer dagen, kører de fleste nationer rundt i manegen. Sidst de var samlet i landsholdslejren var det dog ikke den udgave af det spanske hold vi så, 1-1 mod Grækenland (med kun to afslutninger inden for rammen), en scoring i de døende sekunder mod Georgien, som endte med en 2-1 sejr til Spanien, samt en forventelig sejr mod Kosovo også bød på en tam indsats. Spanien og Sverige er af bookmakerne regnet som de mest sandsynlige hold til at gå videre, og derfor ville det heller ikke være en katastrofe for nogle af holdene med et X her, så længe de indfrier forventningerne mod Slovakiet og Polen. Det bliver formentlig et svensk hold i en stram defensiv, for de vil uden tvivl være tilfredse med 1 point, scenariet med en lavt forsvarende modstander, havde Spanien meget svært ved at kapere i VM-kvalen senest, og Sverige er trods alt et nøk bedre end både Grækenland og Georgien. Med tanke på, at det er første opgør for de to hold, så regner jeg ikke med at de offensive relationer sidder lige i skabet endnu. Anbefalingen lyder på et målfattigt opgør, for med det forventede kampbillede, kan det blive svært for Spanien at bryde den svenske defensiv op i tide til en målfest.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
ComeOn
1,80
Under 2.5 mål
Besøg Comeon *


Spanien – Sverige: Statistik, topscorer og H2H

 • Spanien tog 1.pladsen i deres EM-kvalifikationsgruppe, i en gruppe som indeholdt begge vores skandinaviske nabolande, Sverige og Norge. Her vandt spanierne 8 og spillede 2 uafgjort.

 • Sverige endte som 2’er i EM-kvalifikationen med 5 point op til Spanien, og 4 point ned til deres norske brødre.

 • Spanien har ikke for vane at komme overbevisende fra start ved slutrunder, kun en gang på de seneste fem slutrunder har spanierne vundet deres første gruppekamp.

 • Ved de seneste tre EM-slutrunder, er Sverige ikke en eneste gang lykkedes med at gå videre fra puljen.

 • Alvaro Morata var den skarpeste kniv i skuffen hos spanierne i EM-kvalen, han stod for 5 mål i 10 kampe.

 • Hos Sverige noterede Robin Quasion sig ligeledes for 5 mål i EM-kvalen, nok til at gøre ham til Sveriges topscorer.

 • Kvalifikationen til dette EM bød på to opgør mellem Spanien og Sverige, hjemme i Stockholm lykkedes det svenskerne at 1 enkelt point, mens de måtte tage tomhændede hjem fra Spanien i det omvendte møde.


Expected Goals: Spanien vs. Sverige – de seneste tre kampe

SpanienResultatxGSverigeResultatxG
Spanien – Lituaen(4-0)2,51 – 0,33Sverige – Armenien(3-1)3,2 – 0,78
Spanien – Portugal(0-0)1,64 – 0,53Sverige – Finland(2-0)1,91 – 0,64
Spanien – Kosovo(3-1)2,23 – 0,25Sverige – Estland(1-0)2,93 – 0,1
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

4 kommentarer

 1. Mest af vi spanske er ikke glad for i års spanske hold. Luis Enrique spiller me unge fyr men ingen af de starter 11 er en top mål scorer. Aspas er hjem. Gerard Moreno benched. Vores bedste striker er … Morata! Under 2.5 goals er en god tip

  1. Ja, vi mangler stadig at se den næste David Villa!

   Vice-topscorer = Jordi Alba

  2. Fedt med det spanske perspektiv 🙂

   Helt enig i at Spanien ikke er hvad de var for 5+ år siden. Det nuværende hold mangler profiler i forhold til tidligere og særligt offensive profiler.

   Bliver spændende at se hvor langt de kan komme men de lader til at være et niveau under de øvrige store nationer til dette EM.

 2. Helt enig med komentarer deroppe 🙂
  Held og lykke

Skriv et svar