18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Skotland – Tjekkiet: Odds og optakt den 14. juni 2021

Foto: Bildbyrån

Det er to outsidere, der mødes i EM-slutrundens gruppe D, når Skotland og Tjekkiet krydser knopper på Hampden Park i Glasgow mandag eftermiddag. Gruppens to øvrige hold, England og Kroatien, åbner puljen allerede et døgn tidligere, søndag eftermiddag, men for både Skotland og Tjekkiet gælder, at deres videre håb i turneringen afhænger af et godt resultat i denne duel. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Skotland – Tjekkiet. Der er kampstart mandag d. 14. juni 2021 kl. 15:00. Se kampen på TV3+ eller på Viaplay. 

GÅ TIL

Skotland – Tjekkiet: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Daniel Siebert, Tyskland
Stadion: Hampden Park, Glasgow, Skotland
Vejret:  15° og frisk vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Skotland
Tjekkiet
Odds are subject to change. Last updated 14. juni 2021 15:01.


Optakt til Skotland – Tjekkiet: Skader, karantæner og startopstillinger

Skotland spiller hjemme i Glasgow mod både Tjekkiet og Kroatien, mens deres møde med England er henlagt til Wembley i London. Skotterne blev egentlig sendt ud af EM-kvalifikationen i en pulje, Belgien vandt foran Rusland. Skotland blev nummer tre, og de tabte alle fire kampe mod Belgien og Rusland, og det blev endda også til nederlag ude mod Kasakhstan. Skotland havde dog allerede sikret sig en playoff-mulighed via Nations League niveau C. Her dystede de med først Israel, der blev slået efter 0-0 og straffespark, og i finalen ventede Serbien i en direkte dyst om en plads ved EM-slutrunden. Opgøret blev spillet i Beograd, Serbien, og serberne fik udlignet til 1-1 i den ordinære tids sidste minut, og så måtte de to hold først i forlængelse og siden straffespark, før Skotland stod med billetter til denne sommers EM-slutrunde. 

Det er skotternes første slutrunde, siden de var med ved VM i 1998, og det er deres første EM-slutrunde siden 1996. Så med vanlig skotsk optimisme er forhåbningerne tårnhøje, men med en solid portion skeptisk realisme er forventningerne måske ikke, at holdet præsterer meget mere end tre solide kampe og krydser fingre for, at det rækker til en 3. plads. Helt så ydmyge behøver skotterne måske ikke være. I marts blev det til tre kampe i VM-kvalifikationen uden nederlag. Sejr mod Færøerne og uafgjort mod både Østrig og Israel. Det er ikke så skidt. To testkampe har givet 1-0-sejr mod Luxembourg og 2-2 mod Holland. Skotland kommer med et hårdtarbejdende mandskab med profiler som Kieran Tierney, Scott McTominay og deres bedste bud på en målscorer er Lyndon Dykes fra QPR i front. 

Tjekkernes bedste bud på en måltyv er noget mere velkendt. Bayer Leverkusens Patrik Schick er holdets frontløber, og hvis han skal blomstre for alvor, skal han finde ind i et fint samarbejde med særligt holdets venstrekant, Jakub Jankto, som til daglig spiller i Sampdoria i Serie A. Centralt skal de have gang i Tomas Soucek, som har haft en forrygende sæson hos engelske West Ham, og i det hele taget er det et mandskab, som har haft en stærk sæson spredt ud over det meste af Europa. Tjekkiet kvalificerede sig som nummer to efter England i en gruppe, der derudover bød på Kosovo, Bulgarien og Montenegro. Det var overkommeligt.

I VM-kvalifikationen i marts åbnede tjekkerne med øjenbryn-løftende 6-2 ude over Estland og fulgte op med 1-1 mod verdensranglistens nummer 1 fra Belgien. I den tredje kamp blev det så til nederlag på 1-0 ude mod Wales, som bliver regnet for den største konkurrent i spillet om 2. pladsen efter Belgien i gruppen, så det var en streg i regningen for tjekkerne. Det var det vel også, da de i en testkamp fik ørerne i den selvsamme italienske omstillingsmaskine, de azurblå viste frem i fredagens åbningskamp ved EM-slutrunden, og tjekkerne fik klø med 4-0. I den sidste testkamp blev det 3-1-sejr over Albanien, og nu skal de så fortsætte de takter, for nederlag mod Skotland er næsten det samme som exit ved slutrunden allerede inden, den er gået i gang for alvor.  

Skotland:

  • Billy Gilmour (Midtbane, Reserve) – Tvivlsom

Tjekkiet:

  • Lukas Provod (Kant, Fast) – Skadet

Skotland forventet startopstilling: Marshall; Hanley, Hendry, Tierney; O’Donnel, McGinn, McTominay, McGregor, Robertson; Fraser, Christie; Dykes.

Tjekkiet forventet startopstilling: Vaclik; Coufal, Brabec, Celustka, Boril; Kral, Soucek; Masopust, Darida, Jankto; Schick.


Odds på Skotland – Tjekkiet

Oddsene peger på, vi kan forvente et meget lige opgør men med en kneben favoritværdighed til Tjekkiet.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 14. juni 2021 15:01.


Odds-forslag: Alle gode gange 5 med mål i første halvleg

Der er meget på spil for de to hold. Det kunne føre til en forventning om en forsigtig åbning, Selv om turneringen er tre dage gammel, når Skotland og Tjekkiet mødes mandag, er det stadig de to holds første kamp. Men det er også en kamp, som de begge godt ved, de skal have ikke bare ét men tre point med videre fra, hvis de skal gøre sig forhåbninger om videre deltagelse i turneringen, for mod gruppens to øvrige hold, England og Kroatien, ligger der ikke nødvendigvis bare sejre og venter. 

Skotland har i 9 af deres seneste 13 kampe været involveret i opgør med scoringer i første halvleg. Der er faldet 26 mål i skotternes seneste 13 kampe. Helt præcist to mål i snit, men i de seneste 5 kampe er der scoret 15 mål og altså et snit på 3 mål pr. kamp. 6 af de 13 kampe har budt på mål af begge hold. 

Tjekkernes seneste 13 kampe har også budt på hele 10 første halvlege med scoringer. Der er scoret 37 mål i de 13 kampe og altså et snit på knap 3 mål pr. kamp. For 5 kampe i 2021 lyder det på 19 scoringer og altså tæt på 4 mål pr. kamp. 7 af de 13 kampe har budt på mål af begge hold. 

Henholdsvis ni og 10 af de seneste 13 kampe for de to hold har budt på mindst én scoring i første halvleg, og i de fire seneste indbyrdes møder er der også faldet mindst én scoring i første halvleg. Det tror anbefalingen også bliver tilfældet her. Muligvis vil holdene forsøge at åbne forsigtigt, men det virker ikke, som om nogen af holdene har det defensive niveau til at lukke tæt, så en enkelt scoring skal der nok snige sig ind i løbet af de første 45 minutter.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
1,57
1. halvleg over 0,5 mål
Besøg Bet365 *


Skotland – Tjekkiet: Statistik, topscorer og H2H

  • Skotland fik 15 point i 10 kampe i kvalifikationen til EM-slutrunden. De blev nummer 3 i puljen efter Belgien og Rusland.

  • Tallene for skotterne var 5-2-5 og en målscore på 17:20.

  • De kom med til EM-slutrunden via playoffkampe mod Israel og Serbien, der begge blev besejret efter omkamp og straffespark.

  • Tjekkiet kom videre via en 2. plads med 15 point efter 8 runder. 

  • Statistikken for Tjekkiet lyder på 5-0-3 og en måldifference på 13:11. De sluttede bag England men foran Kosovo, Bulgarien og Montenegro.

  • John McGinn stod for 7 af Skotlands mål og dermed blev han holdets topscorer.

  • Tjekkiets topscorer blev Patrik Schick, som noterede sig for 4 pletskud undervejs i kvalifikationen.


Expected Goals: Skotland – Tjekkiet – de seneste tre kampe

SkotlandResultatxGTjekkietResultatxG
Luxembourg – Skotland(0-1)0,28 – 1,30Tjekkiet – Albanien(3-1)1,35 – 0,59
Holland – Skotland(2-2)0,83 – 0,82Italien – Tjekkiet(4-0)1,63 – 0,30
Skotland – Færøerne(4-0)1,35 – 0,22Wales – Tjekkiet(1-0)0,96 – 0,80
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar