18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Schweiz – Spanien: Odds og optakt den 2. juli 2021

Foto: Bildbyrån

EM’s første kvartfinale – og hvilken overraskelse, at Schweiz er en del af den! Schweiz slog sensationelt de forsvarende verdensmestre Frankrig ud i ottendedelsfinalen og nu venter så endnu en stor fodboldnation i form af Spanien, som stille og roligt har fundet sig tilpas i turneringen. Kan Schweiz skabe endnu en kæmpe overraskelse og sikre sig semifinalepladsen eller er spanierne for stærke? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Schweiz – Spanien. Der er kampstart fredag d. 2. juli 2021 kl. 21:00. Se kampen på DR1 eller stream den på på Viaplay eller DRTV.  

GÅ TIL

18+. Regler og vilkår gælder*. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS.nu. Stopspillet.dk (tlf. 70 22 28 25).


Schweiz – Spanien: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Michael Oliver
Stadion: Gazprom Arena, St. Petersborg
Vejret: 23° og solrigt

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Schweiz
Spanien
Odds are subject to change. Last updated 2. juli 2021 17:55.


Optakt til Schweiz – Spanien: Skader, karantæner og startopstillinger

Både Schweiz og Spanien leverede top underholdning, da de spillede ottendedelsfinale mandag aften. For begge holds vedkommende endte det 3-3 efter 90 minutter, og mens Schweiz skulle bruge straffesparkskonkurrence til at gå videre mod Frankrig, så klarede Spanien ærterne efter 120 minutter med to scoringer i den forlængede spilletid.

Schweiz kom skidt i gang ved slutrunden med blot et point efter to kampe, hvilket også betød at de var tvunget til at slå Tyrkiet i den sidste, hvilket blot rakte til at gå videre som en af de bedste treere. Men i deres forrige kamp fik Schweiz vist, hvordan de kan spille, og hvorfor de kan være en svær størrelse. I første halvleg mod Frankrig var Schweiz ovenpå, ligesom de også var i starten af anden halvleg, hvor de brændte straffe. Herefter vågnede franskmændene op med tre scoringer, men det var ikke nok til at slå de stædige schweizere ud, som med to sene scoringer fik 3-3 og derefter kunne Yann Sommer lade sig krone som nationalhelt, da han pillede Mbappés straffespark. Det schweiziske hold er ikke spækket med verdensstjerner, men det er snarere kollektivet, som skal bære holdet.

Spanien startede, ligesom Schweiz, lidt lunkent ud i turneringen med to uafgjorte kampe mod henholdsvis Sverige og Polen, hvorefter de fik gang i målscoringen mod først Slovakiet og siden Kroatien. Det spanske landshold er svære at blive kloge på. Selvom de har fået kritik, og selvom man ikke betegner Spaniens landshold så stærkt som tidligere, og måske ikke vurderer dem til at være i toppen af europæisk landsholdsfodbold, så har det spanske landshold blot tabt en af deres seneste 28 landskampe.

Det er de to sejrsherre fra de to mest underholdende ottendedelsfinaler, som nu står overfor hinanden. Det kan da kun blive en underholdende kamp om den første semifinaleplads!

Schweiz:

 • Granit Xhaka (Midtbane, Fast) – Karantæne

Spanien:

 • José Gaya (Back, Fast/Reserve) – Tvivlsom

Schweiz forventet startopstilling: Yann Sommer; Nico Elvedi, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez; Kevin Mbabu, Remo Freuler, Denis Zakaria, Steven Zuber; Xherdan Shaqiri; Haris Seferovic, Breel Embolo

Spanien forventet startopstilling: Unai Simon; Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Aymeric Laporte, Jordi Alba; Koke, Sergio Busquets, Pedri; Ferran Torres, Alvaro Morata, Pablo Sarabia


Odds på Schweiz – Spanien

Bookmakerne vurderer Spanien til at være favoritter.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 2. juli 2021 17:55.

Odds-forslag: De to holds forrige kampe giver forhåbninger om mål

Både Schweiz og Spanien kommer fra en 3-3-kamp. Det vidner om to defensive, som havde problemer senest, men også to offensive, som ikke har haft problemer med at score mål. Selvom det var knald eller fald kampe, var der fart over feltet, og det kunne der også sagtens komme i opgøret her. Schweiz er uden deres vigtigste midtbanemand, Xhaka, som har karantæne, hvilke både kan have betydning for deres defensive organisation, men også deres offensiv. Alligevel bør Shaqiri, Embolo og Seferovic have gode muligheder for at drille et spansk forsvar, som absolut heller ikke har set imponerende ud. De lukkede et mål ind ud af ingenting mod Polen, og de tillod Kroatien at score tre mål, bl.a. efter et meget bizart selvmål. Spanien har for alvor fået gang i offensiven med Ferran Torres og Sarabia på siderne af Morata, som scorede et flot mål sidst. Spanien skabe et hav af chancer mod Kroatien senest, på trods af, at Kroatien tog et defensivt udgangspunkt i kampen.

De to nationer har mødt hinanden tre gange i løbet af de seneste tre år. I to af tilfældene er det endt 1-1, og igen i denne EM kvartfinale bør der være fine muligheder for mål i begge ender af banen.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
ComeOn
1,95
Begge hold scorer
Besøg ComeOn *


Schweiz – Spanien: Statistik, topscorer og H2H

 • Det er første gang at Schweiz og Spanien mødes i EM-sammenhæng. Tidligere har de to nationer mødt hinanden tre gange til VM – I 1966 og 1994 vandt Spanien i henholdsvis gruppespillet og 1/8-delsfinalen, mens Schweiz vandt i 2010 i gruppespillet af det VM, som Spanien senere vandt.

 • Schweiz slog de forsvarende verdensmestre Frankrig ud af EM efter straffesparkskonkurrence efter 3-3.

 • Spanien sagde farvel til Kroatien efter en 5-3 sejr efter forlænget spilletid, efter den ordinære kamp endte 3-3.

 • Schweiz har scoret tre mål i deres seneste to kampe.

 • Spanien har scoret fem mål i deres seneste to kampe.

 • Haris Seferovic har scoret tre mål i turneringen indtil videre.

 • Pablo Sarabia, Ferran Torres og Alvaro Morata har alle scoret to mål i EM indtil videre.

 • De to nationer var i pulje sammen ved det netop overstået Nations League gruppespil. Her endte det henholdsvis 1-1 og 1-0 til Spanien.

 • I de 22 tidligere opgør mellem de to nationer, har Schweiz blot vundet én gang – i 2010 til VM.


Expected Goals: Schweiz – Spanien – de seneste tre kampe

SchweizResultatxGSpanienResultatxG
Frankrig – Schweiz3-3 (7-8 ef. st.)4,12 – 1,83Kroatien – Spanien3-3 (3-5 ef. f.)2,51 – 3,33
Schweiz – Tyrkiet3-12,57 – 1,59Slovakiet – Spanien0-50,07 – 3,34
Italien – Schweiz3-01,44 – 0,31Spanien – Polen1-13,64 – 1,39
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar