18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Polen – Slovakiet: Odds og optakt den 14. juni 2021

Foto: Bildbyrån

Mandag aften slår Polen og Slovakiet hul på EM-slutrundens Gruppe E, som også indeholder Sverige og Spanien. Polen og Slovakiet er af bookmakerne spået de ringeste chancer for avancement til ottendedelsfinalerne, men med corona-udbrud i både den spanske og svenske lejr, kan vi måske have en overraskelse i vente her. Har Lewandovski og co. hvad der skal for, at udfordre Sverige og Spanien, eller bliver det til endnu en lunken slutrunde for polakkerne? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Polen – Slovakiet. Der er kampstart mandag d. 14. juni 2021 kl. 18:00. Se kampen på TV3+ eller Viaplay.  

GÅ TIL

Polen – Slovakiet: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Ovidiu Haţegan, Rumænien
Stadion: Sankt Petersborg Stadion, Rusland
Vejret: 22° og svag vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Polen
Slovakiet
Odds are subject to change. Last updated 14. juni 2021 18:01.


Optakt til Polen – Slovakiet: Skader, karantæner og startopstillinger

Først kamp i Gruppe E løber af stablen mandag aften i Sankt Petersborg. Der er ingen tvivl om, at Spanien er storfavoritter til at vinde gruppen her, alt andet end en 1.plads ville være skuffende, til gengæld spås der en tæt kamp om 2.pladsen, hvor Sverige af bookmakerne har fået en lille favoritværdighed i forhold til Polen, mens ingen regner med at Slovakiet leverer miraklet. Både hos Spanien og Sverige har der i løbet af ugen været coronasmitte i landsholdslejren, lige nu ser det ud til at de har fået holdt smitten nede, men hvis vi pludselig ser flere fra de to nationer ude med Covid-19, så vil det i den grad åbne døren på vidt gab for Polens chancer.

Polen leverede en rimelig anonym indsats ved seneste slutrunde i 2018, dengang blev det ikke til avancement fra puljen efter to nederlag og en enkelt sejr, men det er svært fuldkommen at afskrive et hold, som råder over den bedste 9’er i verden lige pt. Lewandovski og co. har ikke leveret på et særlig højt niveau i de sidste par år, det ledte i januar til et skifte på trænerpositionen, hvor de har fået den tidligere Fiorentina træner, Paolo Sousa ind. Portugiseren mangler stadig rigtig at få sat sit aftryk på holdet, men der er altså muligheder i denne pulje, især hvis profilerne Lewandovski, Zielinski og Szczesny rammer det niveau, som vi ved de besidder. I en forholdsvis svag EM-kvalifikationsgruppe endte Polen som 1’er foran Østrig, og der er ingen tvivl om, at polakkerne har et udmærket niveau, men om de kan spille med mod en nation som Spanien står hen i det uvisse. Forud for slutrunden er Lewandovskis to mest sandsynlige legekammerater i angrebet, Milik og Piatek, blevet skadet, så Bayern angriberen får formentlig selskab af mere uprøvede Swiderski i angrebet. Dette opgør er uhyre vigtigt for polakkerne, der skal simpelthen 3 point på kontoen, for mulighederne for point mod Sverige og Spanien er helt klart mindre end mod Slovakiet, som ikke er spået særlig store chancer for avancement.

Slovakiets deltagelse til denne EM-slutrunde er nok mest af alt resultatet af UEFA’s udvidelse af turneringen, slovakkerne endte som 3’er i deres kvalifikationsgruppe, men fik efterfølgende muligheden for at spille sig til EM via playoff-kampe. Her blev blev det først til en sejr i straffesparkskonkurrence imod Irland, før de i playoff-finalen gjorde det af med Nordirland efter forlænget spilletid. På forhånd ligner Slovakiet en af de svageste nationer ved EM, men hvem ved, måske har de fundet en magisk formel frem til slutrunden. Det er et mandskab uden særlig mange internationale profiler, Skriniar fra Inter skinner helt sikkert i øjnene efter en fantastisk sæson i Serie A, mens midtbanen med Kucka og Lobotka også ser udmærket ud, men udover dem, er det svært at se hvem der skulle have niveau til at matche de andre hold i puljen. Slovakkerne har også været ude i et trænerskifte efter en sløj omgang Nations League-bold, fik tidligere assistent Tarkovic lov til at overtage tøjlerne, han stod i spidsen da de slog Nordirland i playoff-finalen, men siden har han sørget for en forfærdelig start på VM-kvalen med 0-0 mod Cypern og 2-2 mod Malta, mens de i den sidste kval-kamp i marts overraskede stort med en 2-1 sejr over Rusland – så hvis de rammer dagen kan de nok godt lave lidt ballade, men det generelle niveau ser lavt ud.

Polen:

Slovakiet:

Polen forventet startopstilling: Szczesny; Glik, Helik, Bednarek; Krychowiak; Bereszynski, Moder, Rybus; Zielinskski; Lewandowski, Swiderski

Slovakiet forventet startopstilling: Dubravka; Pekarik, Valjent, Skriniar, Hancko; Kucka, Lobotka; Haraslin, Hamsik, Mak; Duda


Odds på Polen – Slovakiet

Polen er ifølge oddsene favoritter i denne kamp.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 14. juni 2021 18:01.


Odds-forslag: Polsk must-win kamp fra start!

Denne første kamp i Gruppe E bliver enormt vigtig for begge mandskaber, for med sværere modstand i de to sidste gruppekampe, kan det vise sig altafgørende med 3 point her. Man skal samtidig huske på, at der ved denne slutrunde går fire af de seks bedste 3’er videre til knockoutfasen, så 3 point kan måske være nok til videre avancement, og om ikke andet vil det være en kanon start! Polen er relativt klare favoritter til opgøret, og presset ligger helt sikkert også på dem, Slovakiet er spået spinkle chancen og kan vel kun overraske, mens der trods alt er forventninger til Polens mandskab.

Polen er i min optik en klasse over slovakkerne, og selvom det ikke har været strålende alle dage for polakkerne, så endte de trods alt som rimelig klar 1’er i deres kvalifikationsgruppe. Det er en skæbnekamp polakkerne starter ud med, for det er forventet af både Sverige og Spanien snupper alle 3 point imod de svage slovakker, så det skal Polen selvfølgelig også sørge for at gøre, hvis de vil ende som 1’er eller 2’er i puljen. De har dog ikke haft verdens bedste optakt, skader til et par profiler i angrebet og kun én sejr i de seneste fem landskampe, men det sagt, så er der trods alt forskel på testkampe og kampe ved en slutrunde. Der er ikke meget tvivl om, at Polen besidder det højeste niveau af de to mandskaber, både det generelle niveau, og især niveauet hos profilerne bør gøre forskellen her. Kampen må ikke undervurderes, selvom det er første kamp, er det vel kun 3 point som tæller for polakkerne? Den individuelle klasse kommer til at skinne igennem her med en sejr til Polen.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
1,85
1-tallet
Besøg Unibet *


Polen – Slovakiet: Statistik, topscorer og H2H

  • Polen vandt deres gruppe i EM-kvalifikationen i overbevisende stil med 25 point i 10 kampe. Østrig på 2.pladsen sluttede 6 point efter, så der var aldrig rigtig spænding om udfaldet.

  • Slovakiet endte som 3’er i deres gruppe, og måtte ud i playoff-kampe for at sikre sig EM-deltagelse. Her trak de det længste strå i finalen mod Nordirland, som først blev afgjort til slovakkernes fordel efter forlænget spilletid.

  • Polen deltager for 4. gang i træk ved EM. I de 11 kampe de hidtil har spillet ved et EM, har de ikke en eneste gang scoret mere end 1 mål.

  • Det er blot 3. gang Slovakiet deltager ved en slutrunde. Både til VM i 2010 og EM i 2016 gik de dog videre fra puljen, mens ottendedelsfinalen i begge tilfælde blev endestationen.

  • Det er ikke den store overraskelse, at Robert Lewandovski endte som topscorer for Polen i EM-kvalifikationen, Bayern München angriberen scorede 6 mål i 10 kampe.

  • Hos Slovakiet var det veteranen Marek Hamsik, som viste sig bedst frem på scoringsfronten. Den tidligere Napoli spiller scorede 3 mål.

  • De seneste betydende opgør mellem de to nationer var tilbage i 2008/2009, de to opgør i VM-kvalen bød på sejr til Slovakiet både ude og hjemme.


Expected Goals: Polen vs. Slovakiet – de seneste tre kampe

PolenResultatxGSlovakietResultatxG
Polen – Island(2-2)1,75 – 1,04Østrig – Slovakiet(0-0)0,82 – 2,24
Polen – Rusland(1-1)0,58 – 0,36Slovakiet – Bulgarien(1-1)0,93 – 1,37
England – Polen(2-1)2,01 – 0,56Slovakiet – Rusland(2-1)1,21 – 1,2
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar