18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Per Pedersens karakterbog: Tjekkiet – Danmark

Den tidligere landsholdsspiller Per Pedersen er klar med karaktererne (1-10) for danskernes indsats i 2-1-sejren over Tjekkiet, der sikrede en plads i semifinalerne.

Genvalg til alle mand

Genvalg til de 11 startende fra Wales-kampen. Ikke overraskende, selvom Yussuf Poulsen var min favorit til at starte inde. Men fair at argumentere for at Dolberg havde fortjent pladsen efter sine 2 flotte mål mod Wales, og Dolberg viste at  hans startplads var fortjent! At Stryger Larsen startede i stedet for Wass var ventet efter en god kamp senest. Tjekkerne havde et forsøg efter 3 minutter, der ikke blev farligt, men derefter tog Danmark styring. Fedt at se, at drengene fortsatte trykket på tjekkerne efter føringsmålet i stedet for at stille sig ned og forsvare. Det holdt desværre kort, og vi spillede ikke nogen god kamp. Tjekkerne forsøgte at presse, men blev aldrig helt farlige, bortset fra en 10-15 minutters periode i anden halvleg. Hjulmands halvlegsændring med at rykke Andreas Christensen op på midten var en dårlig idé, der heldigvis blev ændret hurtigt. Fantastisk – vi er i semifinalen!!! Så pyt med spillet frem ad banen; lad os fokusere på det flotte forsvarsspil.

De 11 startere

Kasper Schmeichel:  9/10

Havde et horribelt afspil, der skabte tjekkernes første store chance, men reddede selv kastanjerne ud af ilden med en flot redning. I anden halvleg flotte redninger, mens tjekkerne stadig troede på at de kunne komme tilbage. Klart den kamp, hvor Schmeichel har haft mest at lave i denne slutrunde, og han var stærk! Uden chance ved tjekkernes reducering, og med flere stærke aktioner, når der var pres på. En rigtigt flot kamp af vores målmand.

Andreas Christensen: 8/10

Var stærk igen, afviste gang på gang Tjekkiets indlæg i første halvleg. Blev rykket frem på midtbanen efter pausen, helt sikkert for at undgå at Danmark skulle blive presset for langt tilbage, som det skete i noget af første halvleg. Det var en dårlig idé, og det så trænerteamet hurtigt, og fik ham flyttet tilbage, og igen med god succes. Overraskende udskiftet, lad os ikke håbe han er skadet.

Simon Kjær: 9/10

Kaptajnen var blevet klar, og havde fint styr på tjekkernes angreb, og organiserede sit eget hold strålende. Veltimede tacklinger og bolderobringer, der var med til at give Danmark omstillingsmuligheder. Da presset var størst fra tjekkerne, var han et solidt anker, og Danmarks bedste mand på dagen.

Jannik Vestergaard: 9/10:

Er forsvarsspiller med stort F. Hans opgave er kun defensiv (og så med frem på danske dødbolde), og han var en fin gardering, når Kjær og Christensen trådte lidt frem i banen. En fin kamp af Vestergaard, der var sikker og matchede den tjekkiske fysik rigtigt godt. Overraskende nok med i målet til 2-0 med kanon stikning til Mæhle. Til gengæld for langt fra Schick ved reduceringen. Samlet indtryk bliver en stor kamp af Vestergaard.

Jens Stryger Larsen: 7/10

Fint hjørnespark til Delaneys mål, og generelt er hans dødbolde og indlæg bare rigtigt godt sparket. Den højre midtbane er, uanset hvem der spiller den, vores dårligst besatte position – der kommer for lidt fra den kant.

Pierre-Emile Højbjerg: 8/10

Midtbanegeneralen ryddede fornemt op på midten. Blev overstrålet offensivt af makkeren Delaney i dag, men var til gengæld en super defensiv gardering og en fin dirigent. Højbjerg er en maskine på midten, som vi ikke kan undvære på landsholdet, og hans værdi kan ikke overvurderes.

Thomas Delaney: 9/10

Sikke en drømmestart – scoring efter 5 minutter efter en foræring af tjekkerne – og et hjørnespark, vi nok ikke skulle ha’ haft. Delaney fik endnu en chance (efter endnu et Stryger-indlæg), og var tæt på at blive dobbelt målscorer. Endelig kom han med i feltet som i de gode gamle FCK-dage, det klæder ham. En meget fin indsats af Delaney i begge ender af banen – klart hans bedste kamp i denne slutrunde. Hans udskiftning må være begrundet med træthed.

Joakim Mæhle: 7/10

Tjekkerne havde læst på lektien og fik fuldstændig skærmet af for Mæhle, der for første gang i turneringen var helt anonym. Lige indtil minut 40, hvor han viste verdensklasse med den yderside-aflevering! Samlet dog en indsats på det jævne. Han har vænnet os til et højere niveau i denne turnering, og det tror jeg, han viser i semifinalen.

Martin Braithwaite: 7/10

Viste god boldbehandling og fin fart i det meste af kampen, men uden at blive farlig. Arbejdsindsatsen i top som altid. Angriber bliver han aldrig i min optik, men han er vigtig for Hjulmand, og sikker mand på holdkortet. For få gode offensive ting fra offensiv-spilleren – jeg synes man kan tillade sig at forvente mere fra den kant.

Kasper Dolberg: 9/10:

Var en fin opspilsstation, og brillerede med gode vendinger og afleveringer – specielt i de første 45 minutter. Flot! Målet var fremragende – fantastisk løbet fri på bagerste stolpe og sikker eksekvering. Udskiftet efter 58 minutter – det forstod jeg ikke noget af, men jeg er jo heller ikke træner :-). Jeg synes, at Dolberg var klasse i dag, men fik for lidt støtte i front.

Mikkel Damsgaard: 6/10:

Fik en kæmpe chance efter 12 minutter – den skulle ha’ siddet der! Desuden et godt forsøg, der blev reddet. Danskernes føring betød ideelle betingelser for Damsgaard, som han dog ikke fik udnyttet ret godt i denne kamp. Ingen stor kamp af den unge fødselar, der logisk nok blev udskiftet efter 58 minutter.

Indskifterne

Yussuf Poulsen: 8/10

Kom ind for Dolberg, og havde et fint indhop, hvor han udnyttede sin fart, og var tæt på at få scoret, da tjekkerne satsede mere offensivt. Hans halve time på banen lover godt for semifinalen.

Christian Nørgaard: 7/10

Ind for Damsgaard, og leverede en ok, stabil indsats. Var medvirkende til at gassen gik af ballonen hos tjekkerne, men fik ikke for alvor sat sig igennem.

Daniel Wass: 7/10

Kom ind for Stryger i en ren 1:1 udskiftning, Wass fik 20 minutter på banen, havde ingen iøjnefaldende aktioner, og overbeviste ikke om at han skal starte i næste kamp.