18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Per Pedersens karakterbog: Rusland – Danmark

Den tidligere landsholdsspiller Per Pedersen er klar med karaktererne (1-10) for danskernes indsats i den altafgørende EM-gruppekamp mod Rusland, der sikrede en plads i ottendedelsfinalerne. Der gives topkarakter til én mand!

Per Pedersen

Per Pedersen Superliga

Per Pedersen


Overbevisende kamp af Danmark

Bum! Gruppefinalen afgjort på fornemste vis – Rusland var ikke gode, men en overbevisende kamp af Danmark (anden halvleg i hvert fald), der med fire forskellige målscorere fik sikret sig gruppens andenplads og videre avancement i turneringen. Kæmpe forløsning – endelig lidt skarphed og fire mål efter to kampe, hvor træfsikkerheden ikke har været ret god. Hjulmand har fundet sin opstilling, hvilket de sene indskiftninger også vidner om. Kampen mod Belgien var bedre, men vi kunne, da vi skulle – og Wales… dem vinder vi også over! 😉 Nationalfølelsen er enorm; synd at kampene i Parken er forbi, for sikke en fest det har været – ikke mindst udenfor kridtstregerne.


De 11 startere

Kasper Schmeichel:  8/10

Bedste EM-kamp af Kasper Schmeichel til nu – og det har vi brug for. Han er SÅ vigtig for dansk succes; hans udstråling og hans redninger har vi brug for, hvis vi skal langt i turneringen. Kunne ikke gøre noget ved russernes mål, og viste god sikkerhed og autoritet gennem hele kampen – fin kamp, og det er også en kvalitet at kunne være skarp, når man har så lidt at lave, og det var han, da russerne endelig kom frem til en chance.

Andreas Christensen: 9/10

Fremragende kamp af AC igen – og ovenikøbet med en scoring. Sindssygt godt sparket ind! Andreas Christensen er forsvarsspiller, men han er så dygtig med bolden, at han også er med til at understøtte midtbanen i perioder af kampen. Man of the match på de fleste dage med den indsats – i dag dog overgået af Mæhle.

Simon Kjær: 8/10

God udstråling af kaptajnen, der ledte holdet, og specielt forsvaret, på fornemste vis, og vandt de fleste dueller mod ”køleskabet” Dzyuba. Tæt på at score, men det havde været bonus – vi nøjes med at fokusere på det fine forsvarsspil og lederegenskaberne.

Jannik Vestergaard: 7/10:

Ok kamp af Vestergaard, der har sat sig på en af pladserne i det stærke tremandsforsvar. Havde godt fat i de russiske angribere, og var god i afspillet. Det trækker lidt ned, at han begik straffespark, og at han med en stor fejl forærede russerne en stor chance i første halvleg.

Daniel Wass: 7/10

For meget alibi i første halvleg. Hans kvarter i anden halvleg var bedre – det er det niveau, vi har brug for. Det har ikke været Wass’ EM til nu, han skal steppe op. Højre midt er pt. vores svageste position, men hans potentiale er stort nok til at ændre på det.

Pierre-Emile Højbjerg: 8/10

Billedet af krigeren med bind om hovedet vil blive husket længe. Ikke så kampafgørende og synlig i dag, men han og Delaney fik nedkæmpet den russiske bjørn på fornemste vis. Fin kamp af midtbanespilleren, der er i gang med en flot turnering, hvor han har spillet sig ind i danskernes hjerter.

Thomas Delaney: 8/10

Ikke så meget elegance denne aften, men et sandt arbejdsraseri, og sammen med Højbjerg er han motoren på det her hold. Ikke et øjebliks ro giver han modstanderen, og hans robusthed og nærkampsstyrke er med til, at vi kan holde et højt pres, og at vores offensive spillere kan udfolde deres kvaliteter.

Joakim Mæhle: 10/10

Mæhle viste, hvorfor han gennem hele gruppespillet har været Danmarks bedste. Igen en sindssyg løbeindsats med masser af ture op af venstre sidelinje, og et mål, hvor han viste enormt overblik – høj klasse. Han har været god i de første to kampe, men toppede det hele med indsatsen her. Topklasse!

Yussuf Poulsen: 6/10:

Danmarks EM-topscorer, der igen fik scoret, men skal vi holde benene på jorden, må vi sige, at kampen langtfra var en af hans bedste. Målet var en ”tap in” efter en gigantisk russisk fejl, men bortset fra målet satte han ikke mange fødder rigtigt, og var decideret dårlig til at holde fast i bolden. Op på hesten igen – vi skal bruge dig i Amsterdam på lørdag!

Mikkel Damsgaard: 8/10:

Ole Gunnar Solskjær blev kaldt ”baby assassin” i 90’erne – Damsgaard må være den nye!!! Knægten med det drengede look viste, at kampen mod Belgien ikke var en enlig svale – var igen virkelig god og fik scoret et forrygende mål! Første halvleg ikke den bedste, men efter scoringen var han klasse!

Martin Braithwaite: 7/10

Fin arbejdsindsats, og også med gode ryk i anden halvleg, hvor han fik truet den russiske defensiv. Men generelt er der for lidt bold i Barcelona-spilleren, der skal bruge for meget plads på at blive farlig. Ros dog for, at da kampen åbnede op, og pladsen kom, så blev han en trussel. Men decideret målfarlig – nej!


Indskifterne

Jens Stryger Larsen: 7/10

Afløste Wass, og måske bliver det ikke sidste gang… Han gik ok med i spillet uden at være prangende, men fik ikke vist at han skal have den plads fra start.

Kasper Dolberg: 5/10

Dårligt indhop af Dolberg. Han lykkedes ikke med sine ting, og når han ikke gør det, kommer det hele til at se lidt sløvt ud. Spillede sig ikke nærmere startopstillingen.

Christian Nørgaard: UB

Andreas Cornelius: UB

Mathias Jensen: UB

1 kommentar

  1. Et fortjent 10 tal til Mæhle.

    Han er været vores klart bedste spiller under slutrunden. Kan han holde det niveau er pladsen hans de næste 8-10 år.

Skriv et svar