18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Per Pedersens karakterbog: England – Danmark

Den tidligere landsholdsspiller Per Pedersen er klar med karaktererne (1-10) for danskernes indsats i semifinalen mod England.

Tak til landsholdet for en fed sommer!

Flot, flot indsats igen af Danmark, stærkt at dominere England i flere perioder af kampen – på Wembley med 60.000 englændere. Imponerende! Når det er sagt var Englands sejr fortjent. De skabte en masse chancer, som en verdensklasse-Schmeichel tog sig af. Indskifterne på begge hold afgjorde sagen; når Danmark skiftede ud, blev vi dårligere, mens Englands indskiftere var mindst på niveau med dem de afløste. Afgørende blev selvfølgelig også det meget tvivlsomme straffespark. Tak til landsholdet for en fed sommer – glæder mig til VM næste år.

De 11 startere

Kasper Schmeichel:  10/10

Schmeichel var ganske enkelt verdensklasse, og grunden til at det danske nederlag ikke blev større. 4-5 redninger på engelske 100%-chancer; og var virkelig uheldig på straffesparket, som han reddede i første omgang. Ingen pletter på Kaspers indsats!

Andreas Christensen: 8/10

Var ikke så synlig som han har været i andre kampe, men hans bundniveau gør, at han altid spiller solidt. En helt igennem godkendt kamp af Chelsea-spilleren, der måtte lade sig udskifte 12. minutter før tid.

Simon Kjær: 9/10

Fremragende kamp af Simon Kjær igen. Han var med til at afvise den dygtige engelske offensiv, og selvom han nærmest ikke kunne stå til sidst, forsøgte han at drive sig selv og sit hold frem.

Jannik Vestergaard: 9/10:

Klassekamp af Vestergaard, der er blevet bedre og bedre gennem turneringen. Bundsolid, forudseende, stærk i nærkampene, og sammen med Kjær en fremragende midterakse i det danske forsvar.

Jens Stryger Larsen: 8/10

Fin indsats – slog gode dødbolde, og ellers var han travlt beskæftiget med at holde øje med Sterling. En opgave han løste fint i samarbejde med forsvaret, indtil han blev afløst af Wass efter 66 minutter.

Pierre-Emile Højbjerg: 9/10

Fantastisk kamp igen! Han var her, der og allevegne, og på en stjernebesat aften var han vel kampens bedste midtbanespiller. Generelt har han spillet på et ufatteligt højt niveau i alle kampe under slutrunden – i dag var bestemt ingen undtagelse.

Thomas Delaney: 8/10

En enorm arbejdsindsats af Dortmund-spilleren. Fik ikke erobret boldene på afgørende steder i dag, men er stadig ufattelig vigtig at have liggende i midten. Måtte helt flad lade sig udskifte 5 minutter før udløb af den ordinære spilletid.

Joakim Mæhle: 7/10

Englænderne havde forberedt sig på den danske superman, og han havde utrolig få offensive fremstød. Han var trængt langt bagud. Løste egentlig den opgave ok, men hans force er det fremadrettede, og der var han der ikke i dag. Ikke topklasse af Mæhle i dag i forhold til de forventninger vi har fået til ham.

Martin Braithwaite: 8/10

Hans arbejdsradius er fantastisk – Hjulmands tro soldat kan man altid regne med, og i denne kamp løb han måske endnu mere end han plejer. Der er dog stadig for lidt kvalitet i hans offensive aktioner; han skal simpelthen skabe mere for sig selv og kammeraterne.

Kasper Dolberg: 8/10:

Mod de fysisk stærke engelske forsvarsspillere holdt han godt fast i bolden. Han fik sjældent bolden retvendt mod det engelske forsvar, men formåede i nogle situationer at få vendt og var tæt på at komme til farlige afslutninger et par gange.

Mikkel Damsgaard: 9/10:

For mig overraskende i startopstillingen. Jeg havde forventet Yussuf Poulsen. Men Hjulmand så (selvfølgelig) rigtigt; Damsgaard spillede en god kamp, hvor han ikke tabte mange bolde mod de engelske forsvarere. Egentlig et 8-tal, men den der scoring hiver ham altså op på 9.

Indskifterne

Yussuf Poulsen: 8/10

Fik mange minutter på banen som afløser for Damsgaard. Han blev lagt i front sammen med Braithwaite og kæmpede en hård kamp med de engelske forsvarerere. Han vandt en del i hovedspillet, og gjorde generelt en fin figur.

Daniel Wass: 7/10

Den sædvanlige 1:1 udskiftning med Stryger efter 66 minutter… Var med, da der blev satset lidt mere offensivt, og det kostede i defensiven, hvor England fik muligheder for omstillinger. Det skal han ikke lastes for – ok indsats.

Christian Nørgaard: 8/10

Nørgaard kom ind på den defensive midt, da Danmark gik over til at spille med to angribere. God på bolden, rolig og velovervejet – han viste at han er til at regne med. Kom ikke rigtigt fremad, men når de andre angreb, var han en fin ”afsikrer” bagude.

Mathias Jensen: 7/10

Kom ind for Delaney 12 min. før den ordinære spilletid udløb. Fik ikke rigtigt sat sit aftryk, englænderne trykkede danskerne ned i hans tid på banen. Desværre udgik han skadet, så vi måtte spille i undertal i anden halvleg af den forlængede.

Joachim Andersen: 8/10

Kom ind for AC, og gled uproblematisk ind i det danske forsvar i perioden, hvor englænderne ellers for alvor pressede danskerne i bund. En rigtig fin indsats.