18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Østrig – Nordmakedonien: Odds og optakt den 13. juni 2021

Foto: Bildbyrån

Første kamp i gruppe C står mellem to mandskaber, som også stod overfor hinanden i kvalifikationen til EM 2020. Østrig på den ene side, som via deres andenplads i kvalifikationspuljen sikrede sig en plads til slutrunden, og Nordmakedonien, som for første gang nogensinde, er med til en slutrunde. Umiddelbart ligner det en kamp om tredjepladsen i puljen, eftersom Ukraine og Holland er de to øvrige hold. Formår Østrig at komme planmæssigt fra start mod nordmakedonerne eller kan Goran Pandev bringe euforien frem hos debutanterne? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Østrig – Nordmakedonien, som spilles søndag den 13. juni kl. 18.00. Kampen kan ses på DR1 og streames på Viaplay.

GÅ TIL

Østrig – Nordmakedonien: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Andreas Ekberg
Stadion: Arena Națională i Bukarest. Normal kapacitet: 55.634. Antal tilskuere: 18 360.
Vejret: 19° og mulighed for regn

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Østrig
Nordmakedonien
Odds are subject to change. Last updated 13. juni 2021 17:58.


Optakt til Østrig – Nordmakedonien: Skader, karantæner og startopstillinger

Det lyder måske ikke som EM mest sexede kamp, men det er også en del af charmen ved slutrunden. At man får et par af de små hold at se. Østrig præsterede en godkendt kvalifikation til EM 2020, og faktisk også den efterfølgende Nations League, hvor de vandt deres pulje foran Norge, Rumænien og Nordirland. Det betyder, at Østrig rykker op i division A, og skal op og bide skeer med de helt store nationer fremadrettet. I første omgang handler det dog om EM 2020 og her har Østrig fået glæde af debutanterne, Nordmakedonien, som de burde kende særdeles godt.

Østrig og Nordmakedonien var nemlig i samme pulje ved den netop omtalte kvalifikation, hvor Østrig endte som nummer to efter Polen, og Nordmakedonien som nummer tre foran Slovenien, Israel og Letland. Østrig har dog fået en vanskelig start på VM-kvalifikationen, og det fleste danskere kan nok huske 4-0 kampen i marts, hvor Østrig blev skilt fra hinanden.

Nordmakedonien er for første gang nogensinde med til en slutrunde. Og sikke en vej det har været. Efter at have vundet deres Nation League gruppe 4 i Liga D skulle de ud i en final-4 om én enkel plads ved slutrunden her. Her slog de først nabolandet fra Kosovo i semifinalen og senere Georgien i finalen, og sikrede sig dermed sin første slutrunde siden landet blev selvstændigt i starten af 90’erne.

Charmen ved slutrunder er bl.a. at få lov til at se hold, som man normalt ikke ser og den kategori falder Nordmakedonien ind under. Den helt store profil er den mangeårige Serie A-profil, Goran Pandev, som stolt bærer nationen på sine skuldre.

Østrig:

Nordmakedonien:

Østrig forventet startopstilling: Bachmann; Dragovic; Hinteregger; Friedl; Lainer, Schlager; Baumgartner; Alaba; Sabitzer; Kalajdzic, Arnautovic 

Nordmakedonien forventet startopstilling: Dimitrievski; Ristovski, Velkovski, Musliu; Nikolov, Alioski, Bardhi, Ademi, Elmas, Alioski; Trajkovski; Pandev 


Odds på Østrig – Nordmakedonien

Bookmakernes vurdering er, at Østrig er favoritter i de to hold åbningskamp ved EM 2020.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 13. juni 2021 17:58.

Odds-forslag: Ingen grund til at gemme sig

Med tanke på, at gruppen to øvrige hold er Holland og Ukraine, som begge ligner bedre mandskaber end de to, så er der ingen grund til, at de to hold her vil fedtspille sig til en uafgjort. De fire bedste ud af seks treere går videre, og derfor vil et point i gruppens nemmeste kamp ikke været en succes for nogle af mandskaberne.

Selvom de to holds optaktskampe til slutrunden ikke ligefrem har været spækket med mål, så må der alligevel være gode muligheder for mål i begge ender. De to hold mødte, som nævnt tidligere, hinanden i kvalifikationen til denne slutrunde og i begge opgør endte det med at begge hold kom på tavlen. Målt på xG i de to kampe, så tilspillede Østrig sig et hav af chancer, mens Nordmakedonien alligevel fik scoret i begge opgør.

Marko Arnautovic hos Østrig og Goran Pandev hos Nordmakedonien er to herre, der ved, hvor målet står. Det ligner ogs to tvivlsomme defensive hos begge hold. I østrigernes kamp mod danskerne så alpelandet i hvert fald ikke gode ud defensivt, og samme problem har Nordmakedonien tidligere haft, hvor de over de sidste par kvalifikationskampe og Nations League-kampe har lukket over ét mål ind i snit, selvom en del af modstanderne har været af dårligere kvalitet.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Mr Green
2,28
Begge hold scorer
Besøg Mr. Green *


Østrig – Nordmakedonien: Statistik, topscorer og H2H

  • Østrig har varmet op til slutrunden med to kampe. Først tabte de 1-0 til England og senest spillede de 0-0 mod Slovakiet.
  • Nordmakedonien har ligeledes spillet to kampe som opvarmning til turneringen. 0-0 mod Slovenien og 4-0 over Kazakhstan er det blevet til.
  • Det er tredje gang i historien, at Østrig er med til en EM-slutrunden. I 2008 var de med som værtsland, i 2016 kvalificerede de sig, ligesom de har formået at gøre til EM 2020.
  • Nordmakedonien er med til EM for første gang i historien.
  • Østrig har den dårligste statistik af alle hold til EM, hvis man kigger på tidligere slutrunder. I deres seks kampe til EM indtil videre har de tabt fire og spillet to uafgjort. Dermed er de uden sejr i seks kampe. Noget som ingen andre hold til EM har prøvet.
  • Nordmakedonien scorede 1,25 mål i gennemsnit i deres vej til EM. Det er lavest af alle hold ved slutrunden.
  • De to hold stod overfor hinanden i kvalifikationen til slutrunden her. Her vandt Østrig begge opgør, henholdsvis med 2-1 og 4-1.
  • Østrigs topscorer i kvalifikationen var Marko Arnautovic med seks mål.
  • Nordmakedoniens topscorer var Eljif Elmas, som scorede fire mål i kvalifikationen.


Expected Goals: Østrig – Nordmakedonien – de seneste tre kampe

ØstrigResultatxGNordmakedonienResultatxG
Østrig – Slovakiet(0-0)2,24 – 0,82Nordmakedonien – Kazakhstan(4-0)3,12 – 0,26
England – Østrig(1-0)0,90 – 0,67Nordmakedonien – Slovenien(1-1)0,90 – 0,87
Østrig – Danmark(0-4)0,49 – 1,62Tyskland – Nordmakedonien(1-2)1,95 – 1,20

Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar