18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Live stream EM 2024 i fodbold

Live stream EM 2021 i fodbold direkte. Viaplay Sport giver dig mulighed for at live streame samtlige EM-slutrundens 51 kampe. Har du ikke har mulighed for at følge med på DR- og TV3-kanalerne, er du altså sikret alletiders mulighed med EM i fodbold live streaming hos Viaplay i perioden fra d. 11. juni til og med d. 11. juli. Du kan også her finde TV-Guiden for EM 2021. God fornøjelse!

Se fodbold EM via live streaming

Herunder finder du et overblik over samtlige de kampe, der afvikles ved EM i fodbold. Samtlige 51 kampe har du altså mulighed for at tilgå via live streaming.

Viaplay: Live stream kampene ved EM 2021

Har du ikke mulighed for at komme på stadion, når Danmark spiller, tænder du naturligvis for dit TV. DR og Nent deler rettighederne til slutrunden, og hvis du af den ene eller anden grund ikke har mulighed for at se med her, så kan du altså live streame hele herligheden med et abonnement på Viaplay Sport (309 kr. i måneden).

Stream fodbold hver dag hos bet365

Som optakt til EM-slutrunden til sommer eller nedtrapning efter slutrunden, så kan du hos bet365 live streame og spille på hundredvis af kampe i rigtigt god kvalitet, uanset om det er fodbold, ishockey, tennis eller basket, du er interesseret i. Det foregår uden abonnement: Du skal blot sørge for at have en konto hos bet365, hvorpå der er penge på saldoen. Udvalget hos bet365 er enormt, og uanset om du vil følge Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i henholdsvis Serie A og La Liga, eller om du foretrækker at se Stephen Curry og Lebron James i NBA, så er du altså godt dækket ind. bet365 har endda gjort det muligt for dig at live streame kampene på din mobil eller tablet. På den måde er du ikke afhængig af at være i nærheden af en computer, når du skal have dit sport-fix!

1. Gå til bet365.dk – KLIK HER!*

2. Opret konto / log ind

3. Sørg for minimum at have én krone på din spilkonto.

4. Gå til “Live billeder” i top-menuen.

5. Vælg din ønskede kamp og start streaming.

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.

Værtsbyerne ved EM: Herfra kommer signalet til live streaming

I alt 19 byer fra 19 UEFA-medlemslande lagde oprindeligt billet ind på et værtskab. Seks blev afvist: Stockholm (Sverige), Sofia (Bulgarien), Minsk (Hviderusland), Jerusalem (Israel), Skopje (Makedonien) og Cardiff (Wales). Tilbage var 13 byer, med hver eet stadion, der blev udpeget i 2014.

Planen var at lade 12 værtsbyer stå for hver fire kampe: tre gruppekampe samt en ottendedelsfinale eller kvartfinale. Og een by – London med Wembley – skulle stå for de to semifinaler samt finalen. I 2017 måtte UEFA dog afvise Bruxelles pga forsinkelser i bygningen af byens Eurostadium (konstruktionen blev siden helt droppet), og de fire kampe, der skulle have være spillet i den belgiske hovedstad, blev flyttet til London.

I april 2021 var coronasituationen årsag til endnu en ændring i stadionlisten. UEFA krævede tilskuergaranti fra alle spillesteder, og det fik Irland/Dublin til at trække sig. Bilbao trak sig også, men her kunne ligeledes spanske Sevilla træde til som afløser. Dublins fire kampe overtages af Skt. Petersborg (tre styk) og London.

Ud over London er Storbritanien repræsenteret ved skotske Glasgow. Nordeuropa har København samt nederlandske Amsterdam. Centraleuropa har tyske München. Sydeuropa har spanske Sevilla og italienske Rom. Østeuropa har ungarske Budapest, rumænske Bukarest samt russiske Sankt Petersborg. Og lidt uden for nr, eller langt pokker i vold mod øst, ved det Kaspiske Hav, er der Baku i Aserbajdsjan.

Sidstnævnte land spiller ikke selv med ved EM. Det gør Rumænien heller ikke. Men i modsætning til Aserbajdsjan, ynkelig gruppe-agterlanterne, var rumænerne tæt på med en playoff-semifinale.

Derimod er England, Danmark, Nederlandene, Tyskland, Spanien, Italien, Rusland, Ungarn og Skotland EM-deltagere såvel som værtslande.

De 11 stadions ved EM 2021

Vi kommer vidt omkring ved sommerens EM. Fra åbningskampen på Stadio Olimpico i Rom over det ligeledes olympiske (om end det her kun ligger i navnet) stadion i Baku i Aserbajdsjan til Wembley i London der bl.a. lægger græs til slutrundens finale. Samt naturligvis Parken i København. 

Det bliver alletiders fantastiske roadtrip gennem Europa!

Her følger et nærmere kig på de elleve EM-stadioner ved Jens Bøye:

Olympic Stadium i Baku

(Coronastatus: Garanterer adgang for mindst 34.350 tilskuere, dvs 50% af normal kapacitet)

Trods det imponerende navn har Bakı Olimpiya Stadionu i Aserbajdsjan ikke været vært for De Olympiske Lege, men ud over European Games i 2015, Qarabags CL-kampe i 2017 samt Aserbajdjans landskampe, har det faktisk dannet ramme for en stor begivenhed: Europa League-finalen i 2019 hvor Chelsea og Arsenal og deres fans hovedrystende tog den 4000 km lange tur fra London til Det Kaspiske Hav.

Nu er fire EM-kampe så også henlagt til hovedstaden i det sydkaukasiske land. Det ligger os fjernt at antyde at UEFAs eksekutivkomité kan bestikkes, men korruption florerer i ex-Sovjetrepublikken Aserbajdsjan, hvor diktator Aliyev og hans familie sætter et langfingret eksempel, og bestikkelse også sniger sig ind i aftaler med udlandet (fx Malta), fx vedr salg af gas og olie.

Olympic Stadium i Baku blev bygget i 2015, ligner et gigantisk liggende dæk set udefra og kan rumme 68.700 tilskuere. Mellem dem og fodboldbanens græs er der en bred sikkerhedsbræmme af asfalt og en løbebane til atletik. Intimt kan man ikke kalde stedet.

Det Olympiske Stadion skal være vært for en kvartfinale 3. juli samt tre kampe i Gruppe A: Wales-Schweiz 12. juni, Tyrkiet-Wales 16. juni og Schweiz-Tyrkiet 20. juni. Den store taber i det geografiske regnestykke er altså schweizerne der skal foretage TO rejser til Baku (med en kamp mod Italien i Rom ind i mellem).

Parken i København

(Corona-status: Garanterer adgang for 15.900 tilskuere, dvs 42% af normal kapacitet)

En kold novemberaften i 1990 sagde 39.700 tilskuere, herunder denne skriverkarl, vemodigt farvel til 79-årige og nedslidte Idrætsparken med en EM-kvalifikationskamp mod Jugoslavien. Michael Laudrup og Jan Mølby var hæl og tå-veloplagte under opvarmningen, men da det gjaldt, blev de løbet over ende af Boban, Prosinecki & Co. Jugoslaverne vandt 0-2.

I september 1992, efter små to års nedrivning og konstruktion, stod Parken klar cirka samme sted, med banen vendt 90 grader, på Østerbro i København. Siden har det danske nationalstadion ud over landskampe lagt græs til mangt og meget fra koncerter (ofte med dårlig lyd) over boksekampe og speedway til pokalfinaler og FCK-hjemmekampe, inkl højintense, nyklassiske ærkefjendeopgør mod Brøndby.

Til fodboldkampe er der plads til 38.065 tilskuere. Inspireret af de stadions der blev bygget i Italien op til VM-1990, er tilskuerne tæt på banen i Parken; uden atletik-løbebane og med kun 32 meter mellem jorden og øverste sæde, og højst 100 meter fra de bageste pladser til sidelinjen. Taget kan rulles ud, så banen er overdækket, men det sker normalt ikke under fodboldkampe medmindre vejret er meget skidt; der skal mere til end lidt regn.

Ved EM skal Parken være vært for fire kampe. De første tre er Danmarks gruppekampe i Gruppe B: 12. juni mod Finland, 17. juni mod Belgien og 21. juni mod Rusland. Den sidste Parken-kamp er en ottendedelsfinale 28. juni mellem nr 2 fra Gruppe D og E.

Bemærk i øvrigt at Parkens officielle navn “Telia Parken” ikke bruges under EM; UEFA har nemlig ikke sponsor-aftale med Telia.

Wembley Stadium i London

(Corona-status: Garanterer adgang for mindst 22.500 tilskuere, dvs 25% af normal kapacitet)

Bortset fra Maracanã i Rio de Janeiro er der næppe et mere sagnomspundet fodboldstadion i verden end Wembley i London. Her driblede Stanley Matthews ned langs højrefløjen i 1930’erne, 40’erne og 50’erne (han var 42 år da han spillede sin 54. og sidste landskamp for England), og her scorede Geoff Hurst hattrick (eller gjorde han?) i finalen mod Tyskland da de engelske løver vandt VM på hjemmebane i 1966.

Den kommende sommers slutrunde er i øvrigt ikke Wembleys første EM-rodeo. England var også vært for EM i 1996, og finalen blev naturligvis spillet på det berømte stadion i den nordvestlige London-forstad. Det engelske landshold spillede også alle sine EM-kampe på Wembley, inkl semifinalen der blev tabt via straffesparkskonkurrence. Mod Tyskland, selvfølgelig.

Wembley Stadium blev revet ned og genopbygget i 2002-2007 og fremstår temmelig anderledes end i gamle dage, men indgyder stadig ærefrygt med den 134 meter høje Wembley Arch som imponerende vartegn, og med plads til 90.000 tilskuere.

Tilskuerne har en atletik-løbebane mellem sig og grønsværen (der ikke kan overdækkes). Ud over landskampe og pokalfinaler, lægger Wembley græs til koncerter, rugby og sågar NFL – når american football skal vinde europæiske hjerter. I 2012, hvor London var vært for OL, blev der desuden spillet olympisk fodbold.

Wembley er tildelt syv EM-kampe. Oprindeligt var det kun tre kampe: de to semifinaler samt finalen. Men da Bruxelles måtte trække sig som værtsby pga forsinkelser i konstruktionen af Eurostadium (der sidenhen helt blev opgivet), fik det store London-stadion yderligere fire kampe. Siden fik Wembley desuden den 1/8-finale der skulle være spillet i Dublin.

Det engelske landshold har tre hjemmekampe i Gruppe D: 13. juni mod Kroatien, 18. juni mod Skotland samt 22. juni mod Tjekkiet. Derudover stilles Wembley til rådighed for to 1/8-finaler, 26. juni mellem nr 1 fra Gruppe A og nr 2 fra Gruppe C, samt 29. juni mellem vinderen af Gruppe D og nr 2 fra Gruppe F. Hvis England vinder gruppen, er der altså også hjemmebane i 1/8-finalen.

Dertil kommer semifinalerne, 6. og 7. juli, samt finalen 11, juli.

Englænderne håber naturligvis at deres ”Three Lions” går hele vejen og også løber på Wembleys grønsvær i slutkampen. De kan dermed nå op på i alt seks kampe på eget nationalstadion.

Wembley Stadium i London

(Corona-status: Garanterer adgang for mindst 22.500 tilskuere, dvs 25% af normal kapacitet)

Bortset fra Maracanã i Rio de Janeiro er der næppe et mere sagnomspundet fodboldstadion i verden end Wembley i London. Her driblede Stanley Matthews ned langs højrefløjen i 1930’erne, 40’erne og 50’erne (han var 42 år da han spillede sin 54. og sidste landskamp for England), og her scorede Geoff Hurst hattrick (eller gjorde han?) i finalen mod Tyskland da de engelske løver vandt VM på hjemmebane i 1966.

Den kommende sommers slutrunde er i øvrigt ikke Wembleys første EM-rodeo. England var også vært for EM i 1996, og finalen blev naturligvis spillet på det berømte stadion i den nordvestlige London-forstad. Det engelske landshold spillede også alle sine EM-kampe på Wembley, inkl semifinalen der blev tabt via straffesparkskonkurrence. Mod Tyskland, selvfølgelig.

Wembley Stadium blev revet ned og genopbygget i 2002-2007 og fremstår temmelig anderledes end i gamle dage, men indgyder stadig ærefrygt med den 134 meter høje Wembley Arch som imponerende vartegn, og med plads til 90.000 tilskuere.

Tilskuerne har en atletik-løbebane mellem sig og grønsværen (der ikke kan overdækkes). Ud over landskampe og pokalfinaler, lægger Wembley græs til koncerter, rugby og sågar NFL – når american football skal vinde europæiske hjerter. I 2012, hvor London var vært for OL, blev der desuden spillet olympisk fodbold.

Wembley er tildelt syv EM-kampe. Oprindeligt var det kun tre kampe: de to semifinaler samt finalen. Men da Bruxelles måtte trække sig som værtsby pga forsinkelser i konstruktionen af Eurostadium (der sidenhen helt blev opgivet), fik det store London-stadion yderligere fire kampe. Siden fik Wembley desuden den 1/8-finale der skulle være spillet i Dublin.

Det engelske landshold har tre hjemmekampe i Gruppe D: 13. juni mod Kroatien, 18. juni mod Skotland samt 22. juni mod Tjekkiet. Derudover stilles Wembley til rådighed for to 1/8-finaler, 26. juni mellem nr 1 fra Gruppe A og nr 2 fra Gruppe C, samt 29. juni mellem vinderen af Gruppe D og nr 2 fra Gruppe F. Hvis England vinder gruppen, er der altså også hjemmebane i 1/8-finalen.

Dertil kommer semifinalerne, 6. og 7. juli, samt finalen 11, juli.

Englænderne håber naturligvis at deres ”Three Lions” går hele vejen og også løber på Wembleys grønsvær i slutkampen. De kan dermed nå op på i alt seks kampe på eget nationalstadion.

Stadio Olimpico i Italien

(Coronastatus: Garanterer adgang for mindst 17.659 tilskuere, dvs 25% af normal kapacitet)

Stadio Olimpico har oplevet en del siden det stod klart i 1953. Faktisk pågyndtes konstruktionen af det sportskompleks stadion er del af, allerede i 1901, og i 1937 fik komplekset navnet Foro Mussolini. Det blev ændret til Foro Italico efter 2. verdenskrig (mens fodboldstadion i 1960, i anledning af værtsskabet for De Olympiske Lege, ændrede navn fra Stadio Centomila til Olimpico), men stedet har lugtet lidt af Mussolini diverse gange siden.

Stadio Olimpico er nemlig hjemmebane for de to romerske Serie A-klubber Roma og Lazio (i hvert fald for nuværende; klubberne har planer om at bygge hver deres eget stadion), og mens Romas fans traditionelt er venstreorienterede, har visse dele af Lazios ultras en forkærlighed for fascismen. Stadion har set den fascistiske straktarms-hilsen ”saluto romano” mange gange. Især på tilskuerpladserne, men ind i mellem også på banen. Fra Paolo Di Canio, fx.

Stadio Olimpico er også hjemmebane for det italienske landshold, men det betyder bestemt ikke at den fascisme-flirtende besættelse af Romerriget glemmes. Se bare Fiorentina- og landsholdsvenstreback Biraghi der har romerske soldater og ”Vae Victis” tatoveret på brystet og klistret på sine benskinner. Han føler sig nok hensat til Colosseum når han træder ind på Stadio Olimpico.

Først og sidst er  det dog simpelthen et fodboldstadion der har set en masse fremragende fodbold, og selv om der er en løbebane til atletik, dvs at lægterne er et stykke fra grønsværen, giver de 68.000 tilskuere en intens stemning (trods de lidt slidte omgivelser), og der er tale om en stærk hjemmebane for Gli Azzurri. Her vandt de EM-guld i 1968, og her kom de langt ved VM i 1990. (Bronzen blev dog vundet i Bari.)

Til EM-2020 får italienerne tre hjemmekampe i Rom: Gruppe A-kampene mod Tyrkiet 11. juni, Schweiz 16. juni og Wales 20. juni. Stadio Olimpico lægger desuden græs til en kvartfinale 3. juli, men den kamp kan det italienske landshold kun tage del i hvis det går videre som treer i Gruppe A og derefter vinder sin ottendedelsfinale mod vinderen af Gruppe E.

Arena Naționala i Bukarest

(Corona-status: Garanterer adgang for mindst 13.000 tilskuere, dvs 25% af normal kapacitet)

I 2019 var Arena Naționala vært for en Metallica-koncert, og i 2020 var det Celine Dions tur til at gribe mikrofonen på stadion i Bukarest (det blev dog aflyst pga Corona-krisen). Fra Fade to Black til My Heart Will Go On. Triste sange. Meget passende for stemningen blandt lokale fodboldfans, for deres landshold formåede ikke at kvalificere sig til EM; Rumænien røg ud i playoff-semifinalen. 

Det ville ellers være blevet til mindst to EM-hjemmekampe til rumænerne, men nu er det andre landshold der kommer til at nyde sommeren i Micul Paris (”Lille Paris”).

Arena Naționala er tildelt i alt fire EM-opgør. Tre i Gruppe C: 13. juni spiller Nordmakedonien mod Østrig, 17. juni er det Nordmakedonien mod Ukraine, og 21. juni gælder det Ukraine mod Østrig (mens Nordmakedonien møder Holland i Amsterdam). Det sidste opgør i Bukarest er ottendedelsfinalen 28. juni mellem nr 1 fra Gruppe F og nr 3 fra Gruppe A, B eller C.

Den rumænske nationalarena åbnede i 2011 (samme sted, 5 km fra bycentrum, hvor det originale stadion fra 1953 blev revet ned i 2007) og kan rumme 55.634 tilskuere. Disse sidder tæt på grønsværen på et stadion uden atletik-løbebane, og oven over sig har de et tag der kan rulles ud og dække banen.

Krestovskij Stadion i Sankt Petersborg

(Corona-status: Garanterer adgang for mindst 34.067 tilskuere, dvs 50% af normal kapacitet)

På øen Krestovsky, 9 km fra Sankt Petersborgs centrum og et populært udflugtssted for borgerne i den russiske storby, ligger et gigantisk rumskib. ”The Spaceship” kaldte arkitekten Kisho Kurokawa det runde stadion med plads til 61.000 tilskuere, og når man ser den UFO-lignende krabat, forstår man navnet.

Inden for sidder tilskuerne tæt på grønsværen (der er ingen atletik-løbebane) hvor de sådan cirka hveranden weekend kan følge den lokale klub Zenit folde sig ud. Hvilket taget i øvrigt også kan, og stadion bruges også til koncerter.

Et par måneder efter Krestovsky Stadion åbnede i foråret 2017, var der 57.000 på lægterne under Confederations Cup-finalen som Tyskland vandt mod Chile med 1-0. I 2022 skal stadion lægge græs til Champions League-finalen.

Ved sommerens EM er det russiske landshold vært i Sankt Petersborg i to Gruppe B-kampe: Mod Belgien 12. juni og mod Finland 16. juni. Russernes sidste gruppekamp spilles derimod i København mod Danmark, 21. juni, mens Krestovsky er spillested for Finland-Belgien. 

Som afløser for Dublin, der måtte trække sig pga corona-situationen, lægger Skt. Petersborg og Krestovsky også græs til tre kampe i Gruppe E: 14. juni mellem Polen og Slovakiet, 18. juni mellem Sverige og Slovakiet, samt 23. juni mellem Sverige og Polen.

Dertil kommer en kvartfinale 2. juli. I alt spilles syv EM-kampe i Sankt Petersborg.

Hampden Park i Glasgow

(Corona-status: Garanterer adgang for mindst 12.000 tilskuere, dvs 23% af normal kapacitet)

”Hampden Roar” er et tilskuerbrøl så voldsomt at det nærmest blæser udeholdet ud af stadion. Udtrykket stammer fra dengang det skotske nationalstadion Hampden Park i Glasgow, 3 km fra bycentrum, kunne rumme flere end 100.000 tilskuere. I 1937 var der knapt 150.000 til en landskamp mellem Skotland og England, og brølet hjalp: Skotterne vandt 3-1.

Nu om stunder, hvor man sidder ned til fodbold, er der ikke plads til 150.000 skrigende skotter, men deres nationalstadion er stadig imponerende – i en by der i øvrigt også har Ibrox og Parkhead hvor klubberne Rangers og Celtic holder til. Aye, det vrimler med fodboldtempler i den største by i Skotland.

Hampden Park, der åbnede i 1903 (faktisk allerede i 1873, men det var et andet sted) og dermed er verdens ældste landsholds-fodboldstadion, har i dag, efter regelændringer og renoveringer, plads til 44.000 tilskuere når der arrangeres atletik på stadion der så får en midlertidig løbebane. Til fodbold og koncerter er kapaciteten 51.866.

Hvis Corona-situationen tillader det, vil ”The Tartan Army” fylde det hæderkronede stadion til sommer når det skotske landshold har to hjemmekampe i EM-gruppe D. Desværre får skotter ikke en gentagelse af 1937-braget mod England. De to naboer skal skam kæmpe på grønsværen, men det bliver på Wembley, ikke Hampden Park.

Tre kampe i Gruppe D spilles på Hampden: 14. juni mellem Skotland og Tjekkiet, 18. juni mellem Kroatien og Tjekkiet (mens Skotland møder England på Wembley), samt 22. juni mellem Skotland og Kroatien. Det gamle stadion i Glasgow er desuden tildelt ottendedelsfinalen 29. juni mellem nr 1 fra Gruppe E og nr 3 fra Gruppe A, B, C eller D. Hvis skotterne bliver nr 3 i gruppe D, kan de altså få en tredje Hampden-kamp.

La Corvaja i Sevilla

(Corona-status: Garanterer adgang for mindst 18.000 tilskuere, dvs 30% af normal kapacitet)

Den berømte opera ”Barberen i Sevilla” har undertitlen ”Unødvendig forholdsregel”. Den undertitel kunne man også give Estadio de la Cartuja i Sevilla, et fodboldstadion der blev bygget i 1999 som led i byens forsøg på at lægge billet ind på OL-værtsskabet i 2004. Den andalusiske by fik imidlertid afslag. Det samme skete da 2008-værtsskabet blev søgt. Hvorefter Sevilla opgav de olympiske drømme – men altså stod med et olympisk stadion. Med en løbebane mellem fodboldbanens græs og de 60.000 tilskuerpladser der dækkes af et halvtag.

Flot og stort, men temmelig unødvendigt. Byens to store fodboldklubber, Sevilla og Betis, havde i forvejen hvert deres stadion, og de spiller ikke på La Cartuja. 

Helt ubrugt er det dog ikke. Det rummede verdensmesterskaberne i atletik i 1999 og UEFA Cup-finalen i 2003, der spilles tenniskampe og afholdes koncerter, og det spanske fodboldlandshold har flere gange henlagt deres hjemmekampe til La Cartuja. Desuden spilles den spanske pokalfinale her, fra 2020 til 2023. Og nu får La Cartuja altså også fire EM-kampe; som afløser for Bilbao der måtte trække sig pga corona-situationen.

Spanien skal spille tre Gruppe E-kampe på La Cartuja: 14. juni mod Sverige, 19. juni mod Polen og 23. juni mod Slovakiet. Sevilla er desuden vært for ottendedelsfinalen 27. juni mellem nr 1 fra Gruppe B og nr 3 fra Gruppe A, D, E eller F. Hvis La Roja bliver nr 3 i gruppespillet, skal de altså muligvis spille endnu en kamp på La Cartuja.

Football Arena i München

(Corona-status: Garanterer adgang for mindst 14.500 tilskuere, dvs 19% af normal kapacitet)

Det store fodboldstadion i München (10 km fra bycentrum) kan ikke ses fra Månen, men når facaden omdannes til et gigantisk lysshow, kan det faktisk ses fra Alperne, dvs 130 km væk. Lysshowet distraherer fra det faktum at stadion ligner en kæmpestor gummibåd. De lokale kalder det ”Schlauchboot”. Et pudsigt syn.

Bemærkelsesværdigt er der også indvendigt i fodbold-arenaen der blev bygget i 2005 og samtidig, under navnet Allianz Arena, blev Bayern Münchens hjemmebane. Der er plads til 75.000 når der spilles (ikke-coronaprægede) Bundesliga-kampe, 70.000 når der spilles international fodbold, dvs Champions League og landskampe, hvor to tribune-områder, der under klubkampe har stående tilskuere, får installeret sæder og dermed følger reglerne hos UEFA og FIFA.

Taget dækker alle tilskuerpladser, så det skal blæse en del før regn generer andre end spillerne på banen.

Arenaen lagde græs til seks kampe under VM-2006; dog under navnet WM-Stadion München, da finansselskabet Allianz, klubben Bayerns hovedsponsor, ikke var FIFA-sponsor. UEFA-sponsor er selskabet heller ikke, så til sommerens EM omdøbes Allianz Arena til Football Arena Munich.

Der skal spilles fire EM-kampe på dette stadion. Det tyske landshold får tre hjemmekampe i Gruppe F (Dødens Pulje): 15. juni mod Frankrig, 19. juni mod Portugal og 23. juni mod Ungarn. Dertil kommer en kvartfinale 2. juli. En kamp tyskerne også kan deltage i; så skal de dog blive nr 3 i Gruppe F samt vinde deres ottendedelsfinale.

Puskás Aréna i Budapest

(Corona-status: Målet er 100% af tilskuerkapacitet)

Ungarns nationalstadion er næsten spritnyt. Puskás Arena stod færdigt i november 2019 efter to års konstruktion og blev indviet med en landskamp mellem Ungarn og Uruguay. Selv om det blot var en træningskamp, var der næsten udsolgt på det store stadion hvor der kan være 67.215 tilskuere; 65.000 dukkede op.

Det cirkelrunde stadion i Budapest har et halvtag der dækker mange, men ikke alle, tilskuerpladser. De der sidder tættest på banens græs (og de sidder tæt på; der er ingen atletik-løbebane), er nødt til at håbe at det ikke regner.

Puskás Arena er placeret samme sted, 4 km fra bycentrum, hvor det gamle Ferenc Puskás Stadium lå indtil det lukkede i 2016 og blev revet ned i 2017. Ungarerne holder altså fast i at ære landets mest prominente fodboldspiller der døde i 2006 efter et langt liv og en fantastisk karriere der så ham være anfører for et af tidernes bedste landshold, halvtredsernes Magyarok, og som bragte ham til Real Madrid. Stadion fik faktisk allerede hans navn i 2002, fire år før han døde. Indtil da hed det Népstadion: Folkets Stadion. Det blev bygget i 1953.

Dengang var Ungarn et kommunistisk diktatur, og Puskás emigrede i 1958 i protest mod undertrykkelsen. Ironisk nok tog han til Spanien der også var et diktatur; under fascistiske Francisco Franco. Og endnu mere ironisk: I dag er Budapest og Ungarn i kløerne på Victor Orbán der med sine højreorienterede og udemokratiske tilbøjeligheder sammenlignes med netop Franco. Sådan kan livet ind i mellem være lige så cirklende som Puskás Arena.

Hvorom alting er, håber ungarerne nok at Ferenc Puskás holder øje fra sin plads på de evige fodboldbaner når der til sommer spilles EM på hans stadion. Det ungarske landshold får to hjemmekampe, men det er i Gruppe F, slutrundens sværeste gruppe, og playoff-kvalifikanten er udset som prügelknabe, hjemmebane til trods.

Fire EM-kampe skal spilles på dette stadion. Tre opgør i Gruppe F, slutrundens dynamitpulje: 15. juni møder Ungarn Portugal, 19. juni gælder det Ungarn mod Frankrig, og 23. juni spiller Portugal og Frankrig mod hinanden (mens Ungarn besøger München og tager en svingom med Tyskland). Sidste EM-opgør på Puskás Arena er ottendedelsfinalen 27. juni mellem nr fra Gruppe C og en treer fra Gruppe D, E eller F.