18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM i Fodbold for Kvinder 2022: Odds, kampprogram og resultater

Kvindernes EM-slutrunde i fodbold afvikles fra d. 6. til d. 31. juli 2022 i England, og Danmark er med. Vi gør dig klogere på turneringen, og ikke mindst Danmarks EM-chancer.


Læs om EM 2022 kvinder

OddsKampprogramResultater
GrupperKvindelandsholdetSendeplan


Odds og optakt til EM i fodbold 2022 (kvinder)

Oddsene på EM i fodbold for kvinder 2022 viser, at Spanien, England, Frankrig og Holland sammen udgør det tungeste favoritfelt. Oddsene indikerer, at Danmark har ikke er blandt topfavoritterne til at vinde EM 2022 for kvinder.

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.


Odds på Danmarks kampe ved EM


Vi dækker alle Danmarks kampe ved EM i fodbold med dedikerede kampoptakter. Gå til den seneste herunder (opdateres løbende).


Kampprogram for fodbold EM for kvinder 2022

Så kampprogrammet for kvindernes EM-slutrunde herunder.


De danske gruppekampe ved EM i fodbold, kvinder

Herunder tager vi et hurtigt kig på de danske kampe ved slutrunden.


Danmark – Tyskland: Fredag 8. juli 21:00, London (Brentford Community Stadium)

De evige europamestre fra Tyskland havde vundet EM for kvinder de foregående seks slutrunder og spillet 33 EM-slutrundekampe på stribe uden nederlag. Så løb de ind i danskerne ved EM i Holland i 2017 og tabte 2:1 i kvartfinalen.

I kvalifikationen til denne slutrunde har tyskerne vundet otte af otte mulige kampe med scoren 46:1. De er formentlig godt hævntørstige. Men danskerne giver sig ikke uden kamp. 10 danske EM-kvalkampe gav ni sejre og en uafgjort og en score på 48:1. Og danskerne vandt EM-sølv i Holland for fem år siden.

Hos tyskerne skal vi holde øje med 21-årige Klara Bühl, som blev topscorer i kvalifikationen med seks mål og allerede har spillet 23 landskampe. Det er også værd at bemærk Svenja Huth. Den 31-årige Wolfsburg-spiller veksler mellem en slags 10’er position eller at spæne op og ned af kanterne. Endelig er Lea Schüller en skarp målskytte, og den 24-årige Bayern München-angriber har scoret 25 mål i 38 landskampe og kan blive en stor mundfuld for alle modstandere.

Danmark havde som nævnt også en fin EM-kvalifikation, hvor Harder og Nadim med i alt 17 scoringer blev de flittigste målskytter. Men der er en ny måldronning på kvindelandsholdet nu. Signe Bruun er indtil videre noteret for 12 scoringer i den igangværende VM-kvalifikation, og hun kan blive en vigtig brik for danskerne, hvis hun bliver helt klar til EM-slutrunden efter at have døjet med en skade.

De danske EM-sølvvindere skal ikke bøje nakken for nogen, men det kan blive en særdeles vanskelig opgave at åbne EM-slutrunden med.


Danmark – Finland: Torsdag 12. juli 18:00, Milton Keynes (Stadium MK)

Finland er godt nok fra fjerde seedningslag, mens danskerne er fra pot 3. Men det kan blive en vanskelig modstander alligevel. Finnerne sluttede øverst i kval-gruppen foran Portugal, og i otte kampe vandt de syv og spillede bare en enkelt uafgjort. Finlands bedste præstation ved en EM-slutrunde er semifinalepladsen helt tilbage til 2005, hvor kun dengang meget suveræne Tyskland fik verfet finnerne ud. I den indledende gruppe slog Finland de danske kvinder 2:1 i en knald-eller-fald-kamp om semifinalebilletten.

Vi har også mødt finnerne ved EM-slutrunderne i 2009 og 2013. I 2009 var Finland værter, og her slog de Danmark 1:0, mens det i 2013 i Sverige endte 1:1. Det er altså ikke et mandskab, vi bare lige høvler, selv om de aktuelt er 10 pladser lavere placeret på FIFAs verdensrangliste end Danmarks 15. plads.

33-årige Linda Sallström – som fylder 34 år den 13. juli – blev finsk topscorer i kvalifikationen med 10 mål. Hun har rundet 100 kampe og er en både rutineret og væsentlig del af det finske hold. Træner for finnerne er den ekstremt rutinerede svensker Anna Signeul. Hun indledte trænerkarrieren som spillende træner allerede som 20-årig, og hun har mere end 40 års erfaring på sidelinjen. Signeuls Finland stiller oftest op i en klassisk 4-4-2, og det skal den danske træner Søndergaard så gennemhulle med den typiske danske 4-3-3 eller måske endda 3-4-3. Det kan blive et spændende matchup i en kamp, hvor begge hold godt kan tænkes at have tabt første forsøg i gruppen.


Danmark – Spanien: Lørdag 16. juli 21:00, London (Brentford Community Stadium)

Den afsluttende gruppekamp for de danske kvinder er mod Spanien. Træner Lars Søndergaard kaldte efter lodtrækningen spanierne for ‘den værst tænkelige modstander fra lag 2’, og han mener, Spanien er Europas stærkeste landshold netop nu.

Så det er noget af en nød at slutte gruppespillet med. Det stærkeste spanske klubhold, Barcelona, måtte efter en suveræn sæson med lutter sejre i ligaen og i Champions League overraskende se sig slået i finalen af franske Lyon. Lad os da håbe, det antyder sprækker hos det ellers meget stærke spanske landshold. Fra marts 2020 til november 2021 spillede de 16 kampe i træk med lutter sejre og uden at lukke mål ind. Indtil videre i 2022 har de spillet fem kampe og tre af dem er endt uafgjort. Scoren siger 5:2. Små sprækker men stadig ingen nederlag.

Det er altid værd at nyde verdens bedste kvindelige fodboldspiller, Alexia Putellas, som huserer på midtbanen for spanierne, og den 28-årige Barcelona-spiller nærmer sig 100 landskampe. Spanien har været i kvartfinalen ved de seneste to EM-slutrunder, og forventningen denne gang er, at de går hele vejen til finalen. Mindst! (Red.: Tirsdag 4/7 blev Putellas korsbåndsskadet og er derfor helt ude af EM-slutrunden)

Danmark vil dog ikke være uden muligheder i denne kamp. Siden 2006 har vi kun mødt Spanien tre gange, og det er alle tre venskabskampe. I 2013 endte to dueller uafgjort, mens det i 2021 blev 3:0 til Spanien i Madrid. Begge hold ynder at spille med brede kanter og høj boldbesiddelse, så det bliver nok en kamp om bolden, og hvem der bruger tiden på bolden bedst.


EM fodbold kvinder resultater

Se resultaterne af de afviklede kampe for EM fodbold 2022 kvinder her.


Kvinde EM: Her er grupperne

Her kan du følge udviklingen i grupperne ved EM-slutrunden.


Kan Danmark gå videre fra gruppespillet?

Det kunne vel dårligt være blevet til en meget værre lodtrækning for Danmark, da puljerne til sommerens EM-slutrunde i England blev fordelt. Tyskland er historisk set verdensmestre i at blive Europamestre. Og bookmakernes favorit denne gang er Spanien, som ellers aldrig har vundet noget som helst. De to mandskaber kom op af bowlen til Danmarks gruppe. Av. Og øv.

Finland fra fjerde lag har Danmark sådan set heller ikke særligt gode erfaringer med, og vi har ikke slået dem i tre foregående EM-slutrundemøder. Det ser altså temmeligt vanskeligt ud med de danske chancer.

Men med ja-hatten på er der jo en masse positivt at finde for de danske kvinder i disse år. Næste år er Danmark med ved VM-slutrunden for første gang siden 2007. Og dette er den syvende EM-slutrunde på stribe med dansk deltagelse. Det er blevet til to semifinaler og sidste gang endda til en finale mod de hollandske værter og guldvindere.

Der er ingen grund til ikke at tro på tingene, og det danske hold er en fin blanding af rutine som Harder, Nadim, Simone Boye og Sofie Junge Pedersen og så nye skud som Sofie Svava og Mille Gejl, der begge er i begyndelsen af 20’erne og allerede er på udlandseventyr.

Går alt, som bookmakerne spår, ender Danmark på tredjepladsen i gruppen, men hvis seedninger og rankings altid var stensikre rettesnore, behøvede vi jo slet ikke spille.

Danmark kan godt tage point fra tyskerne endnu engang, og bliver det så til sejr mod Finland i kamp to, kan vi stå i en situation, hvor både Spanien og Danmark kan nøjes med uafgjort i sidste runde, eller hvor Spanien er tvunget i offensiven, og så kan danskerne lukrere på omstillinger og fart fra en lidt mere lurende udgangsposition. Intet er umuligt. For den der bærer viljen i Dannebrogslogoet. Kom så Danmark!


Trup: Hvem er på kvindelandsholdet i fodbold?

Mål
Katrine Svane, AGF
Laura Nielsen, Odense Q
Lene Christensen, Rosenborg

Forsvar
Katrine Veje, Rosengård
Luna Gevitz, BK Häcken
Rikke Sevecke, Everton
Sara Holmgaard, Turbine Potsdam
Sara Thrige, AC Milan
Simone Boye Sørensen, Arsenal
Stine B. Pedersen, Vålerenga

Midtbane
Janni Thomsen, Vålerenga
Karen Holmgaard, Turbine Potsdam
Kathrine Kühl, FC Nordsjælland
Sanne Troelsgaard, Reading
Sofie Bredgaard, Rosengård
Sofie Svava, Real Madrid
Sofie Junge Pedersen, Juventus

Angreb
Mille Gejl, BK Häcken
Nadia Nadim, Racing Louisville
Pernille Harder, Chelsea
Rikke Madsen, Madrid CFF
Signe Bruun, Manchester United
Stine Larsen, BK Häcken

Det danske kvindelandshold. Foto: Bildbyrån

Det danske kvindelandshold. Foto: Bildbyrån


Sendeplan og TV guide til EM i fodbold 2022

DR har rettighederne til at vise EM i fodbold for kvinder. Du kan se alle de danske kampe på DR1.


EM Kvinder i fodbold: Historie

Europamesterskabet i fodbold for kvinder (som hedder “UEFA women’s euro” eller “women’s euro” på engelsk), har fundet sted siden 1984.

Sådan gik det ved Women’s Euro 2017

Værterne fra Holland løb med guldet ved EM i 2017. Foto: Bildbyrån


Holland var værtsnation ved seneste EM-slutrunde for kvinderne, og den udgjorde et temmeligt markant punktum for den tyske dominans. Tyskland havde vundet de foregående otte europamesterskaber, så det var et chok, da de røg ud allerede i kvartfinalen. 

Det åbnede muligheden for de hollandske værter, der stærkt bakket op af knap 30.000 tilskuere i både semifinale og finale løb med guldet. De kom videre fra deres indledende gruppe med maksimumpoint, og i knockoutkampene bankede de på stribe Sverige, England og Danmark. 

For ja, de danske kvinder leverede en flot turnering med sejre mod Norge og Belgien i gruppespillet. I kvartfinalen ventede så Tyskland, som altså havde vundet samtlige EM-guldmedaljer siden 1989. I 28 år havde ingen andre fået lov at vinde EM-guld. De blev stoppet af de danske kvinder, og danskerne fortsatte såmænd de flotte takter i semifinalen, hvor de sendte Østrig ud efter straffespark. 

Danmark kæmpede bravt i finalen og havde 2:2 ved pausen, men i anden halvleg slap kræfterne op og Holland scorede to gange og vandt 4:2.


Vil du have mere fodbold?

Hvis du vil have mere fodbold, dækker vi dig godt ind på SpilXperten. Tjek f.eks. vores dækning af herrernes pendant til kvinderne slutrunde, med både EM optakt, EM odds og EM kampprogram.


Hvornår afvikles EM i fodbold for kvinder?

EM i fodbold for kvinder afvikles fra d. 6. til d. 31. juli 2022.

Hvem har værtskabet for EM 2022 for kvinder?

England har værtskabet for EM 2022 for kvinder.