18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM-kvalifikation 2023/2024: Odds, kampdatoer og grupper

Vi dækker EM-kvalifikationen tæt på SpilXperten. På denne side finder du de bedste EM-kvalifikation odds, et overblik over kampdatoerne i EM-kvalifikationen 2023/2024, en gennemgang af alle EM-kvalifikationsgrupperne og info om EM-kvalifikationen i TV.

EM-kvalifikation odds

Her finder du de bedste odds på EM-kvalifikationen 2023/2024.

Hvem vinder Danmarks EM-kvalifikationsgruppe?

Vinder EM-Kval Grp. H Udbyder Odds
Danmark bet365
Links i denne tabel er reklamelinks. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 20. nov. 08:54.

Odds på Danmarks kommende kampe i EM-kvalifikationen

Her finder du odds på Danmarks næste kamp i EM-kvalifikationen.


Nordirland – Danmark d. 20. oktober 2023 kl. 20:45

Optakter til EM-kvalifikationen 2023

Gå direkte til vores nyeste EM-kvalifikationsoptakter her:

Kampdatoer/spilletidspunkter i EM-kvalifikationen

Her får du det komplette overblik over kampdatoerne i EM-kvalifikationen.

EM-kvalifikationen grupper

Her får du overblikket over alle grupperne i EM-kvalifikationen 2023/2024.

EM-kvalifikationen: Gruppeanalyser

I det følgende giver vi vores bud på, hvilke hold, der avancerer fra EM-kvalifikationen.

Analyse: Hvem vinder Gruppe A?

Solbakken, Haaland og Ødegaard havde for en sjælden gangs skyld gode forudsætninger for at spille sig til en slutrunde. De to bedste hold i hver gruppe stryger nemlig direkte til EM, men med 1 point i de to første kampe har nordmændene sat dem selv i en svær position allerede.

Spanien er selvfølgelig helt klare favoritter til at vinde Gruppe A, men efter de to første runder, virker det til at også Skotland vil lege med i toppen. Spanierne er kommet lunkent fra start, men i det lange løb skal de nok trække fra konkurrenterne.

Skotland ligner det bedste bud på en 2’er i gruppen, men hold et vågent øje med Haalands Norge… Og hvad med Georgien og Kvaratskhelia, kan de også komme i spil?


Analyse: Hvem vinder Gruppe B?

I Gruppe B er det stjernespækkede franske landshold klare favoritter til at snuppe 1.pladsen. Franskmændene er blandt de allerbedste nationer i verden, hvilket VM-sølvmedaljerne i fjor er et godt bevis på.

Frankrigs kandidatur til gruppens 1.plads blev styrket yderligere efter 1.spillerunde, hvor de rundbarberede de eneste reelle udfordrere fra Holland med hele 4-0. Det er svært at forestille sig, Les Bleus sætte point til mod nogle af de andre hold i gruppen, så 1.pladsen kommer næppe i fare.

Holland kunne ikke følge med Frankrig i 1.spillerunde, til gengæld får Grækenland og Irland også svært ved at følge med Oranje i det lange løb. Ronald Koeman og de talentfulde hollændere skal nok snuppe den 2.plads.


Analyse: Hvem vinder Gruppe C?

Italien er ikke ligefrem blege for at fejle i kvalifikationen. Se bare på de to seneste VM-kvalifikationer. Denne gang er forudsætningerne for endnu en skuffelse dog mindre. To hold ryger nemlig direkte til VM i Tyskland.

England har allerede klaret den, på papiret, sværeste kamp i gruppen ude mod Italien, og det med 3 point til følge. Dermed har det stjernespækkede engelske landshold bragt sig i pole position til at køre 1.pladsen hjem. Det skal de nok kunne klare.

Gli Azzurri kan sagtens komme i problemer i udekampene mod både Nordmakedonien og Ukraine. Faktisk var det jo nordmakedonerne, som forpurrede italienernes VM-drømme senest. Målt på kvalitet og bredde, skal italienerne dog være gode nok til at hive 2.pladsen i land.


Analyse: Hvem vinder Gruppe D?

I Gruppe D kunne der godt risikere at komme spænding om de øverste placeringer. Kroatien virker dog som det mest oplagte bud på en vinder. VM-semifinalisterne er kommet godt fra land med 4 point i de to første kampe mod Wales og Tyrkiet, der må regnes for førsteudfordrere til EM-billetterne. Der er fortsat så meget kvalitet og rutine hos kroaterne, at 1.pladsen nok skal komme i hus.

Så er spørgsmålet nok, om det bliver Bale-løse Wales eller svingende Tyrkiet, som kommer til at gøre dem følgeskab til EM i Tyskland? Topniveauet er umiddelbart højest hos tyrkerne, men bundniveauet er tilsvarende lavt… Buddet herfra bliver, at de velorganiserede walisere med nød og næppe snupper 2.pladsen.


Analyse: Hvem vinder Gruppe E?

En af de blødeste grupper i EM-kvalifikationen må være Gruppe E. Polen med profiler som Lewandowski og Zielinski løber selvfølgelig med favoritværdigheden, men polakkerne lagde altså ud med et klart 3-1 nederlag til Tjekkiet.

Kan tjekkerne så snuppe 1.pladsen? Naaarh. Tjekkiet fulgte sejren op med 0-0 hjemme mod Moldova, og på den måde er det nærmest status quo efter to spillerunder.

Der er klart mest kvalitet i Polen, som har overstået den sværeste kamp i gruppespillet. Albanien, Færøerne og Moldova kan næppe udfordre polakkerne, som så ‘bare’ skal vinde hjemme over Tjekkiet for at sikre 1.pladsen. Den opgave skal de kunne klare. Tjekkiet snupper 2.pladsen foran næsen på Albanien.


Analyse: Hvem vinder Gruppe F?

I Gruppe F er der lagt i kakkelovnen til en spændende topstrid. Estland og Aserbajdsjan kommer selvfølgelig ikke til at udfordre om de øverste placeringer, men de tre øvrige nationer Østrig, Belgien og Sverige ser noget mere jævnbyrdige ud.

Belgien lagde ud med en overbevisende indsats i udekampen mod Sverige, som blev vundet med hele 3-0. ‘Den gyldne generation’ er så småt blevet fortid, men med profiler som De Bruyne, Lukaku og Trossard ligner belgierne det bedste bud på en vinder af gruppen.

Det efterlader os med Østrig og Sverige i kampen om 2.pladsen, og det må forventes at blive en rigtig tæt omgang. Vores svenske naboer med Janne Andersson i spidsen har været i en nedadgående formkurve i de seneste par år, hvilket 3-0 nederlaget hjemme på Friends Arena mod Belgien i første kamp er et glimrende bevis på. Østrig snupper 2.pladsen.


Analyse: Hvem vinder Gruppe G?

Serbien er favoritter til at snuppe 1.pladsen i Gruppe G, og har da også gjort rent bord i de første to kampe, som har budt på sikre sejre over Montenegro og Litauen. Serberne har godt nok ikke kvalificeret sig til EM siden 2000, men landsholdet ser pt. bedre og mere spændende ud end nogensinde. Det ligner en sikker 1.plads til Stojkovic’ tropper i denne bløde gruppe.

Gruppens 2.plads går formentlig til enten Ungarn eller Montenegro. Umiddelbart ligger den mest til ungarerne, som har kvalificeret sig til de to seneste udgaver af EM, og som sidste år lagde nogle fremragende præstationer for dagen i Nations League, hvor det blev til en 2.plads i en benhård gruppe med Italien, Tyskland og England. Hjemmebanen i Budapest er en ren heksekedel, som vi også så i første gruppekamp, hvor det blev til en 3-0 sejr over Bulgarien.


Analyse: Hvem vinder Gruppe H?

Hvad er Danmarks reelle niveau? Kan Hjulmand og co. igen berige os med fremragende fodbold som ved seneste EM-slutrunde, eller bliver det en tør og skuffende omgang som ved VM?

Danskerne chokerede med en nederlag ud til Kasakhstan i 2.spillerunde, men i så blød en kvalifikationsgruppe, skal det simpelthen ende med en 1.plads. Danmark er bedre på alle parametre end konkurrenterne, de skal bare lige finde tilbage på rette spor.

Umiddelbart ser det ud til at 2.pladsen skal gå til enten Slovenien eller Finland. Pilen peger mest opad for Slovenien, som har en stærk keeper i Oblak og flere spændende talenter på vej. To sejre i de to første kampe har allerede givet et lille forspring ned til Finland, som ikke så særlig imponerende ud, da de gæstede Danmark i Parken i 1.spillerunde. Slovenien sikrer EM-billetter for første gang siden 2000.


Analyse: Hvem vinder Gruppe I?

I Gruppe I ligner det unægteligt en sikker 1.plads til Schweiz, som bør være et niveau eller to over de resterende hold i gruppen. Schweizerne har spillet sig videre til knockout-kampene ved de tre seneste VM-slutrunder og de to seneste EM-slutrunder. Her i kvalifikationen står de noteret for 6 point i to kampe med en flot målscore på 8:0. Der bliver ikke spænding om udfaldet her.

2.pladsen er svær at spå om. Andorra og Hviderusland er formentlig for svage til at gøre sig gældende, men om det bliver Rumænien, Israel eller Kosovo, som skal gøre Schweiz følgeskab til EM, er svært at gøre sig klog på.

Rumænien er i fremgang i disse år med playoff-kval til seneste EM-slutrunde, mens man i VM-kvalen var 1 point fra 2.pladsen. Rumænerne er startet stærkt ud i denne omgang, og har allerede et pænt forspring til forfølgerne. Rumænien klarer lige akkurat cuttet.


Analyse: Hvem vinder Gruppe J?

Endnu en gruppe, hvor der ikke bør blive den fjerneste tvivl om vinderen. Portugal endte godt nok kun som 2’er i seneste VM-kvalifikation, men her i gruppen er der ingen som når dem til sokkeholderne. Få nationer i verden kan præstere samme talentmasse som Portugal i disse år, så når det tilmed et blevet til to sejre i de første to kampe med en målscore på 10:0, så fejler portugiserne selvfølgelig ikke.

2.pladsen bør til gengæld være ‘up for grabs’. Liechtenstein og Luxembourg kommer ikke til at udfordre, men Island, Bosnien og Slovakiet er nogenlunde jævnbyrdige. Formen har dog været nedadgående for både Island og Bosnien i de seneste år, mens pilen peger stille og roligt op for Slovakiet, som var tæt på at spille sig med til seneste EM-slutrunde. Slovakkerne snupper 2.pladsen.

Hvad er EM-kvalifikationen?

53 europæiske nationer fordelt i 10 grupper kæmper om 24 pladser til EM 2024 i Tyskland. Værstnationen Tyskland er direkte kvalificeret, mens Rusland er udelukket. Det efterlader os med 7 grupper med fem hold, og 3 grupper med seks hold. Som noget nyt stryger de to bedste hold i hver gruppe direkte til slutrunden, mens de sidste tre deltagere findes via playoff-kampe, som man kommer i betragtning til gennem Nations League.


Tiebreaker i EM-kvalifikationen

Ved pointlighed differentieres holdene på følgende måde, i nævnte rækkefølge: 1. Flest point i indbyrdes opgør. 2. Målforskel i indbyrdes opgør. 3. Flest mål scoret i indbyrdes opgør.

Hvis der efter de tre første kriterier, stadig er lighed mellem to hold, udgår de indbyrdes opgør fra ligningen, og holdene differentieres i stedet på følgende måde: 4. Flest point i kampene mod de resterende hold i gruppen. 5. Målforskel i kampene mod de resterende hold i gruppen. 6. Flest mål scoret i kampene mod de resterende hold i gruppen.

Kan man stadig ikke finde en afgørelse, differentieres holdene på følgende måde: 7. Målforskel i alle kampe. 8. Flest scorede mål i alle kampe. 9. Flest udebanemål i alle kampe. 10. Flest sejre i alle kampe. 11. Flest udesejre i alle kampe. 12. Færrest strafpoint i gruppespillet. 13. Højest placering i Nations League.

EM-kvalifikationen 2023 i tv

Samtlige Danmarks kampe ved EM-kvalifikationen kan overværes på TV2 og TV2 Play. TV2 Sport og TV2 Sport X inddrages også jævnligt som en del af EM-kvalifikationens sendeplan, til visningen af andre kampe fra EM-kvalifikationen 2023.


Hvor vises EM-kvalifikationen 2023?

EM-kvalifikationen 2023 vises på TV2, TV2 Sport, TV2 Sport X og TV2 Play.

Hvem viser Danmark i EM-kvalifikationen 2023?

Alle Danmarks kampe vises på TV2.

Hvornår spilles EM-kvalifikationen?

EM-kvalifikationen spilles fra d. 23. marts 2023 til d. 26. marts 2024.