18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Kroatien – Spanien: Odds og optakt den 28. juni 2021

Foto: Bildbyrån

Både Kroatien og Spanien skulle bruge en sejr i sidste gruppekamp for at sikre sig adgang til ottendedelsfinalen, og begge klarede skærene! Kroatien gjorde det fortjent af med Skotland, mens Spanien rundbarberede Slovakiet. Vi har at gøre med to nationer her, som tidligere har vist mere skræmmende styrke end tilfældet har været ved denne slutrunde. Bliver det Kroatien eller Spanien, som finder storspillet frem på mandag i København, og sikrer sig billet til kvartfinalen? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Kroatien – Spanien. Der er kampstart mandag d. 28. juni 2021 kl. 18:00. Se kampen på DR 1 eller på DR TV.

GÅ TIL


Kroatien – Spanien: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Cüneyt Çakır, Tyrkiet
Stadion: Parken, København
Vejret: 25° og svag vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are not currently available.
Odds are subject to change. Last updated 30. juni 2021 20:05.


Optakt til Kroatien – Spanien: Skader, karantæner og startopstillinger

Selvom Danmark ikke skal spille flere kampe i København ved denne slutrunde, bliver Parken alligevel lyst op i rødt og hvidt når Kroatien spiller ottendedelsfinale på det danske nationalstadion på mandag. To nationer som i deres nuværende forfatning er lidt svære at spå om, det har set bedre ud førhen, men man kan alligevel ikke helt afskrive nogle af dem, for der er altså kvalitet på begge mandskaber.

Kroatien nåede ved VM i 2018 hele vejen til finalen, og på trods af startvanskeligheder ved denne slutrunde, har de igen fundet vej videre fra gruppen. Holdet er ikke blevet bedre siden 2018, tværtimod. Kroaterne mangler defensiv stabilitet, hvilket også kan ses på indkasserede mål i alle tre gruppekampe, men med den mentalitet de viste ved VM, så er det svært helt at afskrive dem til dette opgør. Gruppespillet bød på et forventeligt nederlag til England i første kamp, et x mod Tjekkiet, og så skulle der en sejr til i sidste kamp mod Skotland for at sikre billetten til ottendedelsfinalen, og her svigtede kroaterne ikke. Perisic og Modric, som også ved VM 2018 var nogle af de mest bærende profiler på holdet, viste sig fint frem mod skotterne og var stærkt medvirkende til en fortjent 3-1 sejr, som sikrede 2.pladsen med en bedre målscore end Tjekkiet. Som Modric udtalte efter kampen mod Skotland, så er Kroatien som de spillede i den kamp et farligt bekendtskab for alle hold, og det er i og for sig rigtigt nok, men at kroaternes bedste præstation kom mod netop Skotland, siger måske også noget om deres nuværende niveau. Kroaterne stod i hvert fald svagest i billedet mod både England og Tjekkiet, om de bare lige skulle spille sig varme, eller om niveauet ikke er til mere i denne omgang, får vi først svar på mandag aften, når de endnu engang får værdig modstand. OBS: Perisic er lørdag testet postiv for Covid-19, og kommer dermed ikke i spil til denne kamp.

Der er visse sammenligninger at drage mellem Kroatien og Spaniens præstationer i gruppespillet, for også Spanien kom først for alvor ud over stepperne, da de i sidste gruppekamp tog imod gruppens, på papiret, svageste mandskab fra Slovakiet. Spanien har haft en enorm mængde af boldbesiddelse i alle tre gruppekampe, men mod Sverige og Polen rakte det ikke til mere end to X’er, hvor både uskarphed foran kassen, og lidt sterilt boldflytteri ikke var nok til at snuppe 3 point. Men ligesom Kroatien, foldede spanierne vingerne ud da de i sidste gruppekamp var presset til sejr, og her fik de for alvor hul på målbylden med EM slutrundens hidtil største sejr på 5-0. Det spanske landshold står svagere i billedet end vi har set ved tidligere slutrunder, både spillermaterialet og præstationerne har førhen været af langt større kvalitet, men hvis nu spanierne finder bare en smule mere tempo og skarphed frem i offensiven, så kan de stadig spille med mod de allerbedste hold ved denne slutrunde. Hvis de ender i en eventuel straffesparkskonkurrence, går de så nok ikke videre, for den disciplin kan de slet ikke finde ud af. Både Morata og Moreno har allerede misset fra 11-meterpletten i løbet af gruppespillet.

Kroatien:

  • Ivan Perisic (Kant, Fast) – Covid-19
  • Dejan Lovren (Forsvar, Fast) – Karantæne

Spanien:

Kroatien forventet startopstilling: Livakovic; Vrsaljko, Vida, Caleta-Car, Gvardiol; Brozovic, Kovacic; Vlasic, Modric, Rebic; Petkovic

Spanien forventet startopstilling: Simon; Llorente, P Torres, Laporte, Alba; Busquets, Koke, Pedri; Moreno, Morata, Olmo


Odds på Kroatien – Spanien

Spanien er ifølge oddsene favoritter i denne kamp.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Bookmaker1X2
Odds are subject to change. Last updated 30. juni 2021 20:05.


Odds-forslag: Så er Spanien heller ikke bedre…

Mandag aften lægger Parken hus til ottendedelsfinalen mellem Kroatien og Spanien, to nationer som virker til at være et stykke fra fordums styrke, i hvert fald hvis man ser på deres præstationer i gruppespillet. Men når vi tager hul på de her knockout-kampe, så kan alt altså ske, og resultaterne i gruppen betyder ikke en pind længere.

Spanien er af bookmakerne gjort til rimelig klare favoritter til morgendagens opgør, men har de virkelig fortjent så markant en favoritværdighed? Spanierne havde fordelen af at spille alle tre gruppekampe på hjemmebane i Sevilla, men det lykkedes kun at slå upåagtede Slovakiet, mens det blev til X mod både Sverige og Polen. Nu skal de på fremmed græs, og Kroatiens niveau minder nok i højere grad om Sverige og Polens, end Slovakiets, så i min optik er favoritværdigheden en anelse skæv her. OK, Kroatien har ikke just imponeret, men både midtbane og angreb besidder rigelig med kvalitet til at kunne gøre ondt på spanierne, selv uden Perisic. Spanien har haft den højeste boldbesiddelse af alle hold ved EM-slutrunden, men det de har gjort med bolden har ikke været imponerende. De har haft svært ved virkelig at åbne op for både Sverige og Polens defensiv, og når chancen endelig har budt sig har skarpheden hos de forreste folk manglet. Som vi så i Italiens kamp i går mod Østrig, så lever de her knockout-kampe deres eget liv, og selvom Spanien sidder solidt på favoritværdigheden her, så kunne jeg godt forestille mig, at opgaven ikke bliver helt let. Kroatien nåede helt til finalen ved VM i 2018, og selvom der er skiftet lidt ud på holdet siden da, så er en del af stammen stadig på holdet, spillere som Modric, Brozovic, Kovacic osv. har masser af erfaring og kvalitet, og kan uden problemer være med på Spaniens niveau. Anbefalingen lyder på 1X, mens pengene kommer retur ved et Kroatisk nederlag på 1 mål.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
1,85
Kroatien plus 1 (AH)
Besøg Bet365 *


Kroatien – Spanien: Statistik, topscorer og H2H

  • Kroatien endte på 2.pladsen i Gruppe D med 4 point efter sejr over Skotland, x mod Tjekkiet og et nederlag til England. Kroaterne mangler stadig for alvor at få spillet til at flyde, men ikke desto mindre er de nået til ottendedelsfinalen, og så kan alt jo ske!

  • Spaniens vej til ottendedelsfinalen var mere besværlig end forventet, efter 0-0 mod Sverige og 1-1 mod Polen, så skulle avancementet sikres mod Slovakiet i sidste gruppekamp, og her fik spanierne endelig udbytte af alt deres boldbesiddelse med en flot 5-0 sejr.

  • Med en fremragende ydersidescoringen mod Skotland, blev Luca Modric Kroatiens ældste målscorer ved en EM-slutrunde, den tidligere Ballon D’or-vinder sidder også på rekorden som Kroatiens yngste målscorer nogensinde ved en EM-slutrunde efter hans mål mod Østrig tilbage i 2008. Fed rekord til en formidabel fodboldspiller!

  • Spanien slog i deres første gruppekamp rekorden for mest boldbesiddelse ved en EM-slutrunde, 76 procents boldbesiddelse og ingen mål. Samme kampbillede var tilfældet i kampen mod Polen, hvor spanierne sluttede på hele 69 procents boldbesiddelse, igen uden at få 3 point på kontoen.

  • Kroatien har et efterhånden erfarent mandskab, og det var også et par af profilerne fra VM i 2018, Modric og Perisic, der sprang i øjnene med fine præstationer i seneste kamp mod Skotland, hvor de begge kom på måltavlen. Målet af Perisic var hans andet ved denne slutrunde, nok til at gøre ham til Kroatiens topscorer. Han er dog ude af dette opgør opgør med corona.

  • Spaniens topscorer ved denne slutrunde er SELVMÅL. To gange fik de hjælp af Slovakiet i seneste kamp, men udover to slovakiske spillere er også Morata, Ferran Torres, Laporte og Sarabia kommet på tavlen i gruppespillet.

  • De to nationer krydsede også klinger til EM 2012 og EM 2016, de vandt en af hver af de to opgør, og det samme gjorde sig gældende i de to Nations League opgør i 2018. Det virker som et jævnbyrdigt matchup!


Expected Goals: Kroatien vs. Spanien – de seneste tre kampe

KroatienResultatxGSpanienResultatxG
Kroatien – Skotland(3-1)1,11 – 0,94Slovakiet – Spanien(0-5)0,07 – 3,38
Kroatien – Tjekkiet(1-1)0,82 – 1,69Spanien – Polen(1-1)2,01 – 0,6
England – Kroatien(1-0)0,78 – 0,74Spanien – Sverige(0-0)2,51 – 0,33
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar