18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Kroatien – Skotland: Odds og optakt den 22. juni 2021

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Nederlag i første kamp og uafgjort i den anden. Det er fakta for både Kroatien og Skotland. Viceverdensmestrene fra 2018 og så skotterne, som er med ved en slutrunde for første gang siden 1998. Alligevel står begge mandskaber nærmest side om side før sidste runde. Alt andet end en sejr er værdiløst for både Kroatien og Skotland. Uafgjort sender begge mandskaber ud af turneringen. Hvem tør? Og hvem kan, når det gælder? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Kroatien – Skotland. Der er kampstart tirsdag d. 22. juni 2021 kl. 21:00. Se kampen på DR2 eller på Viaplay. 

GÅ TIL


Kroatien – Skotland: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Fernando Andres Rapallini, Argentina
Stadion: Hampden Park, Skotland
Vejret:  12° og let vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Kroatien
Skotland
Odds are subject to change. Last updated 22. juni 2021 20:53.


Optakt til Kroatien – Skotland: Skader, karantæner og startopstillinger

Isoleret set er det ikke katastrofale resultater, Kroatien har leveret med 1-0-nederlag på Wembley mod England og efterfølgende 1-1 mod et livligt tjekkisk mandskab. Men der mangler noget. Der mangler en masse. Det er svært at se, hvad Kroatien sådan for alvor vil med det hele. Vil de være boldbesiddende og dominerende og kombinere sig igennem? Så er de ikke farlige nok på banens sidste tredjedel. Vil de spille hurtige omstillinger? Så er de ikke hurtige nok. Vil de forsvare og knokle med et defensivt udgangspunkt? Så er der for få, der for alvor arbejder hårdt nok. 

Træner Zlatko Dalic var frustreret på pressemødet efter duellen med tjekkerne. Holdet har ikke det rette udtryk, ikke den rigtige tænding, og de mangler en succesoplevelse for at blomstre. Han påtog sig skylden for det hele og bad om befolkningens opbakning i den sidste kamp, for der er stadig håb om en plads i knockoutrunden. Og det sidste er rigtigt. Vinder kroaterne over Skotland, står de med fire point og i værste fald en +0-målscore.

Det vil med stor sandsynlighed sende dem i knockoutrunden, og selv om de så løber ind i stærk modstand, ved kroaterne godt, at er du først i knockoutrunden, kan alt ske. Ved VM i Rusland i 2018 måtte kroaterne ud i straffespark både i ottendedelsfinalerne og kvartfinalerne, og først efter forlængelse slog de England i semifinalen, før de i ordinær tid måtte neje sig for de franske verdensmestre i finalen. Alt kan ske i knockoutkampene. Det ved Dalic og resten af Kroatien. 

Men for at komme i knockoutrunden skal de besejre Skotland. Og skotterne er helt oppe i skyerne og danser til sækkepibemusik efter den flotte kamp mod England. Det endte 0-0, men hvis der skulle have været en vinder, burde det have været skotterne. De må tage bjerge af selvtillid med fra opgøret, og nu skal de ‘bare’ bruge en sejr mod Kroatien, så ser det ud til, at de gør slutrunde-comeback efter 23 års fravær med en plads i knockoutrunden. Det vil være mere end godkendt for skotterne. 

Det lignede en lille genialitet at rykke McTominay ned i forsvarskæden, for der var dejlig ro og stabilitet i indsatsen i de bagerste rækker, og unge Billy Gilmour gjorde det fremragende på midten, hvor skotterne i det hele taget matchede englænderne fint. Mandag kom det frem, at Gilmour er testet positiv for corona, så skotterne må finde en anden løsning. De kan enten rykke McTominay tilbage på midten og lade Hendry afløse ham i forsvaret, eller de kan beholde McTominay i bagkæden og for eksempel benytte Southamptons Armstron på midten. Det må vi holde øje med frem mod kampstart. Fremme var det op til Lyndon Dykes og Che Adams at skabe noget, og det blev til flere fine muligheder, uden at klatten altså smuttede over stregen. Det skal den mindst én gang i dette opgør, og foran et tændt Hampden Park i Glasgow er Skotland ikke uden muligheder. De seneste indbyrdes møder var i VM-kvalifikationen i 2013, hvor Skotland vandt 1-0 i Kroatien og 2-0 hjemme i Skotland. I fem indbyrdes møder har Kroatien endnu ikke besejret Skotland. Det kan sagtens blive dramatisk og spændende tirsdag aften. 

Kroatien:

 • Dejan Lovren (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
 • Borna Barisic (Forsvar, Fast) – Tvivlsom

Skotland:

 • Billy Gilmour (Midtbane, Fast) – COVID-19

Kroatien forventet startopstilling: Livakovic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol; Modric, Kovacic; Perisic, Kramaric, Brekalo; Rebic.

Skotland forventet startopstilling: Marshall; McTominay, Hanley, Tierney; O’Donnell, McGinn, Armstrong, McGregor, Robertson; Dykes, Adams.


Odds på Kroatien – Skotland

Bookmakernes odds til kampen viser, vi kan forvente et meget lige opgør med en lille favoritværdighed til Kroatien.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 22. juni 2021 20:53.


Odds-forslag: Skotternes råstyrke moser kroatisk finesse

Kroatien har i begge de første kampe haft cirka 50/50 boldbesiddelse. Men England løb samlet mere end 3 kilometer længere, mens tjekkerne løb mere end 13 kilometer mere end kroaterne i løbet af kampen. Måske er Kroatien bare et snu mandskab, der placerer sig rigtigt på banen? Eller også er det et hold, der ikke arbejder helt så hårdt som deres modstandere. 

Man kan sige mange ting om fodboldmæssige mangler, hvis man taler om Skotland. Men der er ikke en finger at sætte på deres indsats, og i begge deres kampe har de løbet mindst 5 kilometer længere samlet i forhold til kroaterne. Nu er det jo ikke en atletik-klub, men Skotland forstår at bruge de mange løbemeter fornuftigt. Andy Robertson på venstrekanten kommer buldrende gang på gang og skaber farlige situationer. McGinn, McGregor og Armstrong, som formentlig kommer ind for den covid-19-positive Gilmour, slås som besatte centralt, og fremme i front arbejder den tidligere livredder, Lyndon Dykes, som gjaldt det … ja, hans liv. Det store menneske er involveret i et hav af dueller, og uagtet antallet af slag, frispark og stød rejser han sig igen. 

Summasummarum; Vi kan forvente en kamp mellem kroatiske teknikere, der slet, slet ikke har fået spillet til at flyde ved slutrunden, og de skal møde et skotsk mandskab, der reelt aldrig forventer, spillet flyder, men som til gengæld kommer med al den gejst, der kun kommer af at være Skotland og have hentet 0-0 mod England på Wembley. Anbefalingen tror, vi får en overraskelse, og at Kroatien ikke er i stand til at slå skotterne. Men vi holder døren åben for, at skotterne heller ikke kan slå Kroatien, og derfor lander vi på X2-spillet. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Mr Green
1,62
Skotland X2
Besøg Mr. Green *


Kroatien – Skotland: Statistik, topscorer og H2H

 • Åbningskampen ved EM-slutrunden bød på et 1-0-nederlag for Kroatien, der mødte England. I anden runde mødte kroaterne Tjekkiet, og her blev resultatet 1-1.

 • Kroaterne vandt deres kvalifikationspulje med 17 point efter 8 runder. 

 • Statistikken for de 8 kampe lød på 5-2-1 med scoren 17:7. Det enlige nederlag kom mod gruppens nummer 4, Ungarn. På 2.- og 3. pladsen var Wales og Slovakiet. 

 • Efter mere end 20 års fravær fra en slutrunde fik Skotland comeback mod Tjekkiet, hvor det blev til et nederlag på 2-0. Siden mødte de England i kamp 2, og her blev det til en flot uafgjort via 0-0.

 • 10 kampe i kvalifikationspuljen gav skotterne 15 point og en 3. plads i en stærk pulje, hvor de endte efter Belgien og Rusland. 

 • Den skotske statistik for de 10 kampe lød på 5-0-5 med målforskellen 16:19.

 • Skotland måtte gennem playoffkampe mod først Israel og til slut Serbien for at komme til EM-slutrunden. Begge kampe endte uafgjort og i straffespark. Begge gange vandt skotterne altså.

 • Topscorer i kvalifikationen for Kroatien var Bruno Petkovic med 4 træffere. Ivan Perisic har scoret det enlige kroatiske mål ved slutrunden indtil nu. 

 • 7 gange nettede John McGinn i kvalifikationspuljen, så han endte som skotsk topscorer. Aktuelt har Skotland ikke fået scoret ved slutrunden, så der er en topscorertitel billigt til salg. 


Expected Goals: Kroatien – Skotland – de seneste tre kampe

KroatienResultatxGSkotlandResultatxG
Kroatien – Tjekkiet(1-1)0,82 – 1,69England – Skotland(0-0)1,02 – 1,71
England – Kroatien(1-0)1,54 – 0,37Skotland – Tjekkiet(0-2)2,25 – 0,91
Belgien – Kroatien(1-0)2,76 – 0,76Luxembourg – Skotland(0-3)0,28 – 1,30
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.


Skriv et svar