18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Kampprogram EM 2024

Her får du et overblik over alle kampe, der afvikles i forbindelse med EM 2024 i fodbold.

Se datoer og kamptidspunkter, og find ud af, hvornår Danmark skal i aktion ved europamesterskaberne i fodbold, der afvikles fra d. 14. juni til d. 14. juli 2024.

Herunder finder du det komplette EM 2024 kampprogram.

Danmarks kampe ved EM i fodbold

KampTidspunktKanal Spil på Danmark
Slovenien – Danmark 16. juni 2024 – 18:00DR1Spil hér >>*
Danmark – England20. juni 2024 – 18:00TV2Spil hér >>*
Danmark – Serbien25. juni 2024 – 21:00DR1Spil hér >>*

EM 2024 kampprogram

Af Jens Bøye

Kampene ved EM i fodbold: De fem største i gruppespillet

Herunder følger en gennemgang af nogle af de mest seværdige kampe ved EM i fodbold.

Åbningskampen ved EM: Tyskland – Skotland d. 14. juni 2024 kl. 21:00. Gruppe A, München

EM-2024 åbner med en dyst mellem Tyskland og Skotland. Umiddelbart det man med en fodboldfaglig term ville kalde ”ulige hold”, for værtsnationen har 100 millioner indbyggere og en tilsvarende talentmasse, mens Skotland har flere får end mennesker.

Men det skræmmer ikke The Tartan Army der råber ”Freedoooom” og kæmper bravt for fædrelandet. Med et kompakt femmandsforsvar der i omstillinger sender dynamiske wingbacks afsted. Som da skotterne i kvalifikationen slog Spanien med 2-0 på to mål af Scott McTominay.

Ingen har flere medaljer end Tyskland, men Nationalelf har skrantet i årevis. Julian Nagelsmann forsøger at genoplive den sovende kæmpe, men han åbnede sin landstræner-karriere med uimponerende 1-1-2 i 2023.

Men: Tyskland er stadig storfavorit i dette opgør. Med Neuer og Kroos tilbage har tyskerne en rutineret base for offensiv-stortalenterne Musiala og Wirtz. Bør være nok til at slå begrænsede Skotland hvis største udebanebedrift de seneste tre år er en sejr i Norge.

Spanien – Kroatien d. 15. juni kl. 18:00. Gruppe B, 1. runde. Berlin

EM-2020 havde diverse seværdige kampe, inkl Danmarks 4-1-sejr over Rusland, men den allerbedste var nok ottendedelsfinalen mellem Spanien og Kroatien. 3-3 i ordinær spilletid (efter sent kroatisk comeback fra 3-1), 5-3 til spanierne efter forlænget. Otte forskellige målskytter, inkl et selvmål af spanske Pedri.

Nu tørner de to lande sammen i gruppespillet ved EM-2024. Dødens Gruppe rummer også Italien (samt Albanien), dvs verdensranglistens nr 8, 9 og 10.

Spanien, der ved EM-2020 var uheldig med at tabe semifinalen mod Italien, er gruppens favorit og forventes at slå kroaterne der stadig er klassespillere, men ikke helt er hvad de har været. Med 38-årige Luka Modric som prominent eksempel.

Men spanierne må undvære midtbanetalent Gavi, og de erfarne kroater kan meget vel gøre det svært for favoritterne. I sidste sommers Nations League-finale tog Spanien guld foran netop Kroatien, men det var via straffesparkskonkurrence. Kampen var jævnbyrdig og endte 0-0. Modric & Co skal stadig tages alvorligt.

Spanien – Italien d. 20. juni kl. 21:00. Gruppe B, 2. runde. Gelsenkirchen

Det afvikles i anden grupperunde, men dette sydeuropæiske stormagts-brag ligner kampen om førstepladsen i pulje B.

De to romanske lande indtager verdensranglistens ottende- og niendeplads, og begge har en prominent placering i fodbold-historien. Italien er sågar forsvarende europamester, mens Spanien har taget tre EM- og VM-guldmedaljer i dette årtusinde.

Spanierne burde have vundet den indbyrdes semifinale ved EM-2020 (afholdt i 2021). Revanche har spanierne sådan set fået – de slog Italien i Nations League-semifinalen i 2021 og 2023 – men de søger også EM-hævn. I kvalifikationen vandt La Roja sin gruppe, mens Gli Azzurri kun blev nr 2, dog i en sværere pulje.

Begge har sagt farvel til markante spillerveteraner (bl.a. Busquets og Chiellini). Begge mangler desuden umiddelbart hvad England og Frankrig har: En målæder i front. Men de har særdeles talentfulde hold og dygtige trænere (begge nye: de la Fuente og Spalletti).

Spanien må undvære midtbanetalent Gavi, men er alligevel favorit i denne dyst.

Nederlandene – Frankrig d. 21. juni kl. 21:00. Gruppe D, 2. runde. Leipzig

Frankrig og Nederlandene har været i krig mod hinanden et par gange i historiens løb, og Nederlandene vandt såmænd den ene (med lidt hjælp): Den Pfalziske Arvefølgekrig i 1600-tallet.

Oranje kan også slå Frankrig på fodboldbanen; er 2-1-0 indbyrdes ved EM. Men det seneste EM-møde var i 2008 hvor van Persie & Co slog Henry & Co 4-1. De seneste 10 år har Les Bleus (foruden EM-sølv plus VM-guld og -sølv) taget fem sejre i seks kampe mod Nederlandene. Inkl to gevinster i sidste års EM-kvalifikation hvor de også var i samme gruppe.

Mbappé & Co er favoritter i denne Gruppe D-dyst. Men selv om Nederlandene ikke er hvad de har været, er det stadig et land med en kolossal talentproduktion i forhold til det lille befolkningstal. Træner Koeman har klassespillere som van Dijk, de Jong og Depay.

Ved VM gjorde Nederlandene i øvrigt det samme som Frankrig – blot i kvartfinalen frem for finalen: Spillede lige op med Argentina.

Tyrkiet – Portugal d. 22. juni kl. 18:00. Gruppe F, 2. runde. Dortmund

Portugal er et lille land i forhold til Tyrkiet, men i fodboldsammenhæng er portugiserne en stormagt ved siden af de generelt underpræsterende tyrkere. Guldvinderne fra EM-2016 er 3-0-1 i indbyrdes opgør. Seneste møde var i playoff i VM-kvalifikationen i 2022: Portugal vandt 3-1.

A Selecao råder stadig over den gamle målæder Cristiano Ronaldo. Han har rundet 39 år og har været landsholdsspiller i 21 af dem, men er stadig farlig på et hold der var suverænt og fritscorende i kvalifikationen. Efter mange år med forsigtige Santos ved trænerroret, er det angrebsglade Roberto Martinez der har ansvaret.

Tyrkerne vandt dog også deres gruppe, foran stærke Kroatien, og kan måske leve op til deres potentiale (som trods alt også blev vist i 2002 og 2008 med semifinaler ved VM og EM) ved sommerens slutrunde.

Portugal er favorit i denne dyst, men Calhanoglu & Co kan muligvis drille.

De danske gruppekampe ved EM 2024

Danmark skal spille mod Slovenien, England og Serbien – i nævnte rækkefølge.

Slovenien – Danmark d. 16. juni 2024 kl. 18:00. Stuttgart

Den rødhvide optimisme er til at overse efter en frygtelig indsats ved VM-2022 og et slingrende EM-kvalifikationsforløb hvor danskerne havde problemer mod uprangende hold som Kazahkstan og Nordirland.

Der var sågar pointtab mod netop Slovenien. De to hold landede side om side i kvalgruppen, og Slovenien havde den bedste målscore, men Danmark tog førstepladsen via indbyrdes regnskab: 1-1 i Ljubljana, 2-1-sejr til danskerne i Parken.

Balkan-nationen har en talentfuld frontløber i Sesko (der har slået Yussuf Poulsen af i Leipzig), en klassekeeper i Oblak fra Atlético, samt to Serie A-spillere i forsvarer Bijol (på vej tilbage efter skade) og midtbanemand Lovric. Men ellers er truppen præget af folk fra dårlige ligaer.

I begge indbyrdes kvalkampe var Hjulmands drenge bedst, så selv om deres dynamik og inspiration er langt fra hvad vi så ved EM-2020 (til gengæld har angrebet fået mere tyngde med Rasmus Højlund) skal de naturligvis være favoritter mod Slovenien.

Danmark – England d. 20. juni 2024 kl. 18:00. Frankfurt

Danmarks anden kamp byder også på et gensyn: med England som i 2021 slog de Rødhvide i EM-semifinalen på Wembley. Mikkel Damsgård scorede på frispark, men englænderne udlignede på et Simon Kjær-selvmål, og i den forlængede spilletid filmede Sterling sig til et straffe. Trods generende lasere parerede Schmeichel Kanes spark, men den engelske angriber scorede på riposten.

Lidt bitre er vi stadig, men vi må erkende at England spillede bedst.

Englænderne ser endnu stærkere ud nu hvor Foden og Bellingham har udviklet sig til verdensklassespillere. Mens danskerne – trods fremkomsten af Rasmus Højlund – er langt fra niveauet i sommeren 2021. Schmeichel er over-the-hill, Højbjerg er reserve i Tottenham, Christian Eriksen (med pacemaker efter nærdødsoplevelsen mod Finland i EM-åbningskampen i 2021) ditto i Manchester United, og skadesplagede Damsgård er langt fra det potentiale han viste for tre år siden.

Danmark bør have tre point fra opgøret mod Slovenien, men får næppe noget ud af Englands-kampen.

Danmark – Serbien d. 25. juni 2024 kl. 21:00. München

Dette ligner kampen om gruppens andenplads. Et plausibelt scenario efter de første to runder er at både begge lande står med tre point efter sejr over Slovenien og nederlag mod England.

Før EM går i gang, anses Danmark som gruppens næstfavorit foran Serbien. Danskerne nåede semifinalen ved seneste EM-slutrunde (som Serbien ikke kvalificerede sig til). Ved VM-2022 skuffede de Rødhvide, men det gjorde serberne også – begge med gruppespils-eliminering. Og mens danskerne vandt deres EM-kvalgruppe, blev Serbien kun nr 2 efter Ungarn.

Endelig er Danmark 3-0-0 indbyrdes. Seneste møde var i 2022 hvor Hjulmands drenge vandt 3-0.

Men… 2022-træningskampen afspejler næppe serbernes reelle kvalitet. Den så man i seneste VM-kvalifikation hvor de henviste Portugal til andenpladsen.

Serberne er ustabile, men topniveauet er tårnhøjt. Klasseangribere i Vlahovic, Mitrovic og Jovic. Superteknikere i Kostic og Tadic. Intimerende brødrepar i d’herrer Milinković-Savić, målmand Vanja og midtbanemand Sergej (selv om sidstnævnte har valgt pengene i Saudi-Arabien frem for tempoet i Italien).

Danmarks potentielle knockout-modstandere ved EM

  • Hvis Danmark slutter nr. 1 i Gruppe C, møder de en 3’er fra enten gruppe D, E eller F.
  • Hvis Danmark slutter nr. 2 i Gruppe C, møder de nr. 1 fra Gruppe A
  • Hvis Danmark slutter nr. 3 i Gruppe C (som en af de fire bedste 3’ere), møder de vinderen af enten Gruppe E eller F.

Det mest sandsynlige udfald er, at Danmark ender 2’er bag England i Gruppe C. I dét tilfælde er det altså en duel mod gruppevinderen fra Gruppe A, der venter, og her er Tyskland således den mest sandsynlige modstander i ottendedelsfinalerne.

Vinder Danmark dén kamp, kan den meget vel stå på et møde med Gruppe B-vinderen (Spanien, Kroatien og Italien er alle gode bud).

I en eventuel semifinale er der sandsynligvis Portugal/Holland på menuen, og det ultimative klimaks, der ville opstå med en dansk finaledeltagelse, har Frankrig som mest sandsynlige modstander.

Spil på EM-kampene

bet365
Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder

Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt.

Betinia
100 % bonus op til 1.000 kroner

Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

Betsson
Få 500 kroner freebet

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

Expekt
Spil dig til 1.000kr. freebet nu!

18+ | Kun for nye spillere bosat i Danmark | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk | Min. indbetaling og indsats på 100 kr til odds 1,80 for at få dit freebet. Maks freebet op til 1,000 kr. F.eks. Lav en indsats på 1,000 kr. og få et freebet på 1.000 kr. Bonus aktiveres ved indbetaling under “min tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

ComeOn
Få op til 500 kr. i odds bonus

18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25).

Hvornår starter EM i fodbold 2024?

EM i fodbold 2024 starter d. 14. juni 2024.

Hvornår spiller Danmark ved EM i fodbold 2024?

Danmark spiller første kamp ved EM i fodbold d. 16. juni 2024 kl. 18:00 (mod Slovenien).

De næste EM-kampe

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Event
Bedste Odds
14. jun.
21:00 14. jun.
Tyskland
Skotland
15. jun.
15:00 15. jun.
Ungarn
Schweiz
18:00 15. jun.
Spanien
Kroatien
21:00 15. jun.
Italien
Albanien
16. jun.
15:00 16. jun.
Polen
Holland
Desværre er der ingen odds tilgængelige lige nu. Venligst tjek igen senere.
18:00 16. jun.
Slovenien
Danmark
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 18. apr. 17:57.