18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM 2024 kampprogram: Kampe og tidspunkter

Her får du et overblik over alle kampe, der afvikles i forbindelse med europamesterskabet i fodbold 2024.

Se datoer og kamptidspunkter, og se tiderne for Danmarks EM kampe ved europamesterskaberne i fodbold, der afvikles fra d. 14. juni til d. 14. juli 2024.

Herunder finder du det komplette EM 2024 kampprogram.

EM 2024 program


Af Jens Bøye

EM 2024 knockoutkampe: De største møder

Frankrig – Belgien

1. juli kl. 18:00. 1/8-finale. Düsseldorf Arena

Et andet iøjnefaldende højdepunkt fra ottendedelsfinalerne er Frankrig – Belgien, en gentagelse af VM-semifinalen fra 2018. Dengang sejrede franskmændene med 1-0, og med tanke på, at Didier Deschamps’ tropper bare har indkasseret ét mål i EM 2024-gruppespillet, er et lignende resultat slet ikke urealistisk.

Ikke mindst fordi Belgien er gået to af tre kampe målløse ved slutrunden indtil videre.

Belgierne skal sætte deres lid til, at Romelu Lukaku får prikket hul på bylden. Sker det? Og er det nok?

Romelu Lukaku i aktion for Belgien ved EM 2024

Kampe ved EM i fodbold 2024: De fem største i gruppespillet

Herunder finder du et udtag fra EM 2024 kampprogram, hvor vi kigger på nogle af de mest seværdige EM kampe.

EM åbningskamp 2024

Tyskland – Skotland d. 14. juni 2024 kl. 21:00. Gruppe A, München

EM-2024 åbner med en dyst mellem Tyskland og Skotland. Umiddelbart det man med en fodboldfaglig term ville kalde ”ulige hold”, for værtsnationen har 100 millioner indbyggere og en tilsvarende talentmasse, mens Skotland har flere får end mennesker.

Men det skræmmer ikke The Tartan Army der råber ”Freedoooom” og kæmper bravt for fædrelandet. Med et kompakt femmandsforsvar der i omstillinger sender dynamiske wingbacks afsted. Som da skotterne i kvalifikationen slog Spanien med 2-0 på to mål af Scott McTominay.

Ingen har flere medaljer end Tyskland, men Nationalelf har skrantet i årevis. Julian Nagelsmann forsøger at genoplive den sovende kæmpe, men han åbnede sin landstræner-karriere med uimponerende 1-1-2 i 2023.

Men: Tyskland er stadig storfavorit i dette opgør. Med Neuer og Kroos tilbage har tyskerne en rutineret base for offensiv-stortalenterne Musiala og Wirtz. Bør være nok til at slå begrænsede Skotland hvis største udebanebedrift de seneste tre år er en sejr i Norge.

Kampen spilles kl. 21 på Allianz Arena i München.

Læs vores optakt til Tyskland – Skotland her.

EM 2024 kampprogram

Spanien – Kroatien

15. juni kl. 18:00. Gruppe B, 1. runde. Olympia stadion Berlin

I 2020 fik vi diverse seværdige EM kampe, inklusiv Danmarks 4-1-sejr over Rusland, men den allerbedste var nok ottendedelsfinalen mellem Spanien og Kroatien. 3-3 i ordinær spilletid (efter sent kroatisk comeback fra 3-1), 5-3 til spanierne efter forlænget. Otte forskellige målskytter, inkl et selvmål af spanske Pedri.

Nu tørner de to lande sammen i gruppespillet ved EM-2024. Dødens Gruppe rummer også Italien (samt Albanien), dvs verdensranglistens nr 8, 9 og 10.

Spanien, der ved EM-2020 var uheldig med at tabe semifinalen mod Italien, er gruppens favorit og forventes at slå kroaterne der stadig er klassespillere, men ikke helt er hvad de har været. Med 38-årige Luka Modric som prominent eksempel.

Men spanierne må undvære midtbanetalent Gavi, og de erfarne kroater kan meget vel gøre det svært for favoritterne. I sidste sommers Nations League-finale tog Spanien guld foran netop Kroatien, men det var via straffesparkskonkurrence. Kampen var jævnbyrdig og endte 0-0. Modric & Co skal stadig tages alvorligt.

De to nationer mødes på Olympia stadion Berlin.

Læs optakten mellem Spanien og Kroatien her.

Spanien – Italien

20. juni kl. 21:00. Gruppe B, 2. runde. Gelsenkirchen

Det afvikles i anden grupperunde, men dette sydeuropæiske stormagts-brag ligner kampen om førstepladsen i pulje B.

De to romanske lande indtager verdensranglistens ottende- og niendeplads, og begge har en prominent placering i fodbold-historien. Italien er sågar forsvarende europamester, mens Spanien har taget tre EM- og VM-guldmedaljer i dette årtusinde.

Spanierne burde have vundet den indbyrdes semifinale ved det seneste EM i 2020 (afholdt i 2021). Revanche har spanierne sådan set fået – de slog Italien i Nations League-semifinalen i 2021 og 2023 – men de søger også EM-hævn. I kvalifikationen vandt La Roja sin gruppe, mens Gli Azzurri kun blev nr 2, dog i en sværere pulje.

Begge har sagt farvel til markante spillerveteraner (bl.a. Busquets og Chiellini). Begge mangler desuden umiddelbart hvad England og Frankrig har: En målæder i front. Men de har særdeles talentfulde hold og dygtige trænere (begge nye: de la Fuente og Spalletti).

Spanien må undvære midtbanetalent Gavi, men er alligevel favorit i denne dyst på stadion i Gelsenkirchen.

Holland – Frankrig

21. juni kl. 21:00. Gruppe D, 2. runde. Leipzig

Frankrig og Nederlandene har været i krig mod hinanden et par gange i historiens løb, og Nederlandene vandt såmænd den ene (med lidt hjælp): Den Pfalziske Arvefølgekrig i 1600-tallet.

Oranje kan også slå Frankrig på fodboldbanen; er 2-1-0 indbyrdes ved EM. Men det seneste EM-møde var i 2008 hvor van Persie & Co slog Henry & Co 4-1. De seneste 10 år har Les Bleus (foruden EM-sølv plus VM-guld og -sølv) taget fem sejre i seks EM kampe mod Nederlandene. Inkl to gevinster i sidste års EM-kvalifikation hvor de også var i samme gruppe.

Mbappé & Co er favoritter i denne Gruppe D-dyst. Men selv om Nederlandene ikke er hvad de har været, er det stadig et land med en kolossal talentproduktion i forhold til det lille befolkningstal. Træner Koeman har klassespillere som van Dijk, de Jong og Depay.

Ved VM gjorde Nederlandene i øvrigt det samme som Frankrig – blot i kvartfinalen frem for finalen: Spillede lige op med Argentina.

De to hold mødes på Stadion Leipzig.

Tyrkiet – Portugal

22. juni kl. 18:00. Gruppe F, 2. runde. BVB Stadion Dortmund

Portugal er et lille land i forhold til Tyrkiet, men i fodboldsammenhæng er portugiserne en stormagt ved siden af de generelt underpræsterende tyrkere. Guldvinderne fra EM-2016 er 3-0-1 i indbyrdes opgør. Seneste møde var i playoff i VM-kvalifikationen i 2022: Portugal vandt 3-1.

A Selecao råder stadig over den gamle målæder Cristiano Ronaldo. Han har rundet 39 år og har været landsholdsspiller i 21 af dem, men er stadig farlig på et hold der var suverænt og fritscorende i kvalifikationen. Efter mange år med forsigtige Santos ved trænerroret, er det angrebsglade Roberto Martinez der har ansvaret.

Tyrkerne vandt dog også deres gruppe, foran stærke Kroatien, og kan måske leve op til deres potentiale (som trods alt også blev vist i 2002 og 2008 med semifinaler ved VM og EM) ved sommerens slutrunde.

Portugal er favorit i denne dyst, men Calhanoglu & Co kan muligvis drille i deres forsøg på at gå videre på BVB Stadion Dortmund.

EM 2024 hold

Olympiastadion i Berlin er inspireret af Colosseum i Rom, og selv om løver, skjolde og spyd næppe får lov til at komme på banen under sommerens slutrunde, skal der nok være drama for alle pengene – både i finalen i Berlin og i de øvrige 50 kampe ved EM i Tyskland. Ingen kejser (end ikke Beckenbauer) med dømmende tommelfinger, men publikum skal nok give deres mening til kende fra lægterne. Og fra den anden side af TV-skærmene.

Gladiatorerne er selvfølgelig de 624 spillere.
Eller rettere, de 552-624 spillere. Hver land skal, senest den 6. juni, udtage en EM-trup bestående af mellem 23 og 26 spillere (hvoraf tre skal være målmænd). Heraf kan 23 figurere i truppen til den enkelte kamp. Sygdom eller skade kan betyde udskiftning i EM-truppen – frem til landets første kamp for markspillere mens det for målmænds vedkommende også gælder derefter.

De 24 deltagende lande er inddelt i seks puljer a fire mandskaber ud fra en seedning der er baseret på kvalifikations-rangeringen. Seednings-lag 1 indeholdt de fem bedste gruppevindere samt værtsnation Tyskland. Lag 2 bestod af de resterende fem gruppevindere (inkl Danmark) plus den bedste 2er (Østrig). Lag 3 var de næste seks gruppetoere. Lag 4 havde de resterende tre gruppetoere plus de tre playoff-hold.

Gruppespillet, der afvikles 14.-26. juni, består af seks kampe i hver pulje, dvs tre opgør til hvert landshold. Lander to eller flere hold med samme pointtal, kigges på det indbyrdes regnskab med point og derefter målforskel og scorede mål som faktorerne. Hvis holdene fortsat står lige, bruges den overordnede måldifference og scorede mål. Stadig lige? Straffesparkskonkurrence hvis de pågældende hold mødes i sidste grupperunde. Hvis ikke, tjekkes Fair play-regnskabet. Sidste faktor er kvalifikations-ranglisten.

Videre fra gruppespillet går 16 hold: de seks gruppevindere, de seks gruppetoere samt de fire bedste treere. For at finde disse, kigger UEFA på (vigtigste nævnt først): antal point, målforskel, antal scorede mål, antal sejre, fair play og kvalifikations-rangliste.

Knald eller fald-kampene består af ottendedelsfinaler (29. juni – 2. juli), kvartfinaler (5.-6. juli), semifinaler i München og Dortmund (9.-10. juli) samt finale (14. juli) i Berlin. Ingen bronzekamp.

Det betyder at EM-guldet går til et hold der har spillet syv kampe i løbet af slutrundens 31 dage. Men kun spillere, der formår at arte sig, får lov til at tage del i alle kampe. UEFAs karantæneregler betyder nemlig at rødt kort udløser suspension i een spilledag. Akkumulation af to gule kort gør det samme. Akkumulationen nulstilles dog efter kvartfinalerne, så et gult kort i semifinalen koster IKKE finaledeltagelse.

EM kvalifikation

Det slutter med et brag den 14. juli på Olympiastadion i Berlin hvor finalen sætter punktum for en måneds slutrunde i Tyskland. Men 2024-Europamesterskaberne begyndte allerede for mere end et år siden, og sjovt nok var det ikke i Europa, men i Centralasien, første skridt blev taget.

Den første kamp i EM-kvalifikationen blev spillet om eftermiddagen den 23. marts 2023 i Astana, hovedstaden i Kazakhstan hvor værten tabte 1-2 til Slovenien. Astana er tættere på Mongoliet end på Ural og dermed i høj grad en asiatisk by, men Kazakhstan er teknisk set også del af Europa eftersom den vestlige del af landet lige præcis sniger sig om på den europæiske side af Ural-floden. Kazakhstan land har været medlem af UEFA siden 2002 (efter 11 års medlemsskab af AFC, Asiens udgave af det europæiske forbund).

Kazakhstan formåede dog ikke at kvalificere sig til slutrunden – trods en 3-1-sejr over Danmark i Astana tre dage efter nederlaget mod Slovenien. Det var derimod danskerne og slovenerne der gik videre fra Gruppe H efter en kvalifikationskampagne der sluttede i november.

10 kvalifikationsgrupper var der, syv grupper med fem hold i hver, tre med seks hold i hver. Det vil sige i alt 53 håbefulde nationer der hver spillede otte eller 10 kampe. Det udløste EM-billetter til nr 1 og 2 i hver pulje. Med andre ord og tal: 20 direkte kvalificerede lande.

Plus naturligvis Tyskland, automatisk kvalificeret som værtsland.

De sidste tre ud af 24 slutundedeltagere blev fundet via et playoff-forløb der sluttede i marts i år og faktisk begyndte endnu tidligere end kvalifikationsstartens marts 2023, nemlig i Nations League-gruppespillet i 2022.

UEFA allokerer nemlig tre EM-billetter til Nations League. Det fungerer således: Efter endt EM-kvalifikation, tjekker UEFA NL-rangeringen og uddeler playoff-pladser til de bedste hold, der IKKE har kvalificeret sig direkte til EM. Som udgangspunkt er det fire hold fra League A, fire fra League B og fire fra League C, men denne gang var der kun to League A-hold der ikke havde en EM-billet: Polen og Wales. Det betød en playoff-plads til den bedste gruppevinder fra League D (Estland) og en ekstra playoff-plads til League B hvor Island sluttede sig til Israel, Bosnien, Finland og Ukraine. De fire hold fra League C var Georgien, Grækenland, Kazakhstan og Luxembourg.

De 12 lande blev placeret i tre playoff-stier a fire hold der afviklede semifinaler og finale i marts i år. Her trak Polen, Ukraine og Georgien det længste strå med finalesejre mod Wales, Island og Grækenland.

De bedste EM 2024 bookmakere

Nedenfor kan du se de bookmakere vi anbefaler til EM 2024. Har du endnu ikke en konto ved nogle af betting sider, kan du med fordel hente en odds bonus som du kan bruge i forbindelse med Europamesterskabet i fodbold.

Alle bookmakere tilbyder bonusser på mellem 500 – 1.000 kroner. Klik på de forskellige links nedenfor, for at komme til din foretrukne bookmaker og se din bonus.

Betinia
100 % bonus op til 1.000 kroner

Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

Nordicbet
500 kroner freebet

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Expekt
Matched freebet op til 600 kr.

18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet.

CampoBet
100 % op til 1.000 kroner

Min. 18 år | Kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Max. bonus: 1000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Hvis du indbetaler 1.000 kr. modtager du en bonus på 1.000 kr. Så skal du omsætte for (1.000 kr. + 1.000 kr.) x 5 = 10.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds 1,50 | Se fulde vilkår here | Selvudeluk via Rofus.nu | Få rådgivning via Stopspillet.dk

ComeOn
100% op til 1.000 kroner

18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25).

EM 2024 kampprogram FAQ

Nedenfor kan du få svar på de vigtigste spørgsmål til EM programmet 2024.

✅ I hvilke byer spilles EM 2024?

EM 2024 spilles i de 10 tyske byer Berlin, Dortmund, Hamburg, Köln, München, Stuttgart, Düsseldorf, Frankfurt, Gelchenkrichen og Leipzig.

✅ Hvornår spilles semifinalen EM 2024?

Semifinalerne ved europamesterskabet i fodbold 2024 spilles henholdsvis d. 9. og 10. juli kl. 21.

✅ Hvor bliver EM finalen 2024 spillet?

EM finalen bliver spillet søndag d. 14. kl. 21 på det Olympiske stadion i Berlin.