18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Italien – England: Odds og optakt den 11. juli 2021

Foto: Bildbyrån

Præcis en måned efter at Italien åbnede EM-slutrunden i Rom mod Tyrkiet med en 3-0-sejr, slutter det hele med finale på Wembley i London. Kampen står mellem Italien og England, og England vil have mere end 55.000 tilskuere i ryggen – det kan de knap 8.000 italienere på lægterne så forsøge at kæmpe mod – når de jagter deres første trofæ siden 1966. Det er turneringens to eneste ubesejrede hold, der mødes i finalen, og det er jo ganske passende. Forhåbentlig bliver det en livlig affære, hvor de viser deres offensive styrker frem, men der er altid en risiko for, at finaler ender med at handle om taktikken og at forsvare sig. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Italien – England. Der er kampstart søndag d. 11. juli 2021 kl. 21:00. Se kampen på DR1 eller på Viaplay. 

GÅ TIL


Italien – England: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Björn Kuipers, Holland
Stadion: Wembley, London, England
Vejret: 18° og svag vind samt risiko for regn

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Italien
England
Odds are subject to change. Last updated 11. juli 2021 20:59.


Optakt til Italien – England: Skader, karantæner og startopstillinger

Italien spillede et fremragende gruppespil, hvor de sprudlede offensivt og stod solidt i defensiven. Tre sejre og 7:0 i score var overbevisende. Det var det til gengæld ikke i ottendedelsfinalerne, hvor de måtte ud i forlængelse for at knække et modstandsdygtigt og hårdt kæmpende østrigsk mandskab. I kvartfinalen slog de Belgien, men de fik deres version af Joakim Mæhle, Leonardo Spinazzola, skadet, og han har siden været ude med en overrevet akillessene. Det har gjort noget ved italienernes offensive muligheder, for afløseren Emerson har slet ikke de samme damptogs-lignende kvaliteter. 

Semifinalen stod mod Spanien, og her trak Italien sig sejrrigt ud efter straffespark og en knivskarp duel, som Italiens Bonucci efterfølgende kaldte den hårdeste kamp, han nogensinde havde spillet. Men de vandt. Og nu er Italien klar til finalen mod England. Det er fjerde gang, Italien når en EM-finale, og deres hidtil eneste sejr skal vi tilbage til 1968 for at finde. I 2000 tabte de finalen til Frankrig efter ‘Golden Goal’ i forlængelsen, og i 2012 blev det til et ydmygende 4-0-nederlag mod Spanien,.

England var absolut ikke overbevisende i gruppespillet, hvor 1-0-sejre over Kroatien og Tjekkiet blev krydret med en ekstremt skuffende – men ikke urimelig – 0-0-kamp mod Skotland. Det var dog rigeligt til gruppesejren, og i det historisk betændte opgør mod Tyskland i ottendedelsfinalen vandt englænderne relativt ubesværet 2-0 over en flok tandløse tyskere. Kvartfinalen bød på første og eneste tur væk fra Wembley, men besøget på Stadio Olimpico I Rom blev en ren engelsk fornøjelse med 4-0-sejr over Ukraine. En tidlig scoring i første halvleg udløste en gabende kedsommelig gang trilleri frem til pausen. Derpå 3 rappe scoringer i begyndelsen af anden halvleg, og så var det tid for tidlige udskiftninger og sparede kræfter. 

Og de sparede kræfter gjorde englænderne god brug af mod Danmark, hvor det var tydeligt, at England i semifinalen havde et enormt fysisk overskud i forhold til Hjulmands drenge. Så det endte med en fortjent 2-1-sejr efter forlængelse, og så taler vi ikke mere om to bolde på banen, laserlys og et papirtyndt straffespark. Vi konstaterer bare, at England nu er i finalen. Det er de for første gang nogensinde, og deres hidtil bedste slutplacering finder vi i 1968 – hvor Italien jo vandt deres eneste titel – og dengang fik England bronze. De var i semifinalen i 1996 men tabte efter straffespark, som deres nuværende træner Gareth Southgate sikkert kun alt for smerteligt husker, for han brændte det afgørende spark. 

Italien:

  • Alessandro Florenzi (Back, Fast) – Skadet
  • Leonardo Spinazzola (Back, Fast) – Skadet

England:

Italien forventet startopstilling: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne.

England forventet startopstilling: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Foden, Mount, Sterling; Kane.


Odds på Italien – England

Kigger vi på oddsene, ser vi, bookmakerne har England som lille favorit i, hvad der forventes at blive et tæt opgør.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 11. juli 2021 20:59.

Odds-forslag: Italien vil gøre klogt i at åbne fra start – selv om det kan koste dyrt

Finaler kan begynde lidt trægt, fordi holdene vil se hinanden an og ikke har lyst til at komme tidligt bagud. Men det bør være anderledes i denne finale, for Italien har set noget slidte ud i de seneste kampe, og de skal klart gå efter at vinde i ordinær tid. Deres eventuelle reserver holder ikke samme niveau som spillerne på banen, så efterhånden som kampen skrider frem, og de må bytte undervejs, vil deres offensive muligheder formentlig også blive forringede.

Ikke at hverken Berardi eller Belotti ikke er kapable fodboldspillere, men de sætter ikke yderligere tryk, når de bytter med Immobile og Insigne. Derfor vil Italien gøre klogt i at komme ud af startblokken og udnytte deres indledende friske ben. Så kan de høvle en tidlig bold i kassen og satse på benhårdt forsvar og fiffige omstillinger. Husk også på Italien ikke har tabt en kamp siden september 2018. De er nu på 33 kampe uden nederlag – 27 sejre og 6 uafgjorte med scoren 84:9 – så det er ikke et hold, der behøver hverken gemme sig eller skamme sig. 

Hvad så med England? Mod Danmark kom de også uhyggeligt dominerende fra startfløjtet, men danskerne overtog mere og mere af spillet i første halvleg, og frem til den danske 1-0-scoring var de med. Fra målet buldrede England med endnu højere fart, og der er mange strenge at spille på. Walker og Shaw på de to backs spæner op og særligt ned af kanterne og hjælper de lidt tungere Stones og Maguire centralt. Men vil England kunne stå imod, hvis Italien kommer med fuldt tryk de første 15-20 minutter? Det vil vise sig. Hvis Jordan Pickford fortsat ligner en stresset puddel, der er faldet i buret med pitbulls, bliver det svært at holde målet rent. Det har de ellers gjort i 10 af de seneste 12 kampe, hvor de har vundet 11 og spillet en enkelt uafgjort. Scoren for de 12 kampe er 24:2.

England kan måske ligefrem profitere af et indledende italiensk pres. Hvis det skaber situationer, hvor Bonucci og Chiellini udgør det meste af restforsvaret mod Sterling, Kane og for eksempel Foden eller Mount, har England altså overhånden i form af speed, driblinger, spilintelligens og overblik at byde ind med, og mon ikke de gerne snupper et mål, selv om de måske har aftalt en lidt forsigtig åbning? Det kan selvfølgelig sagtens blive en langgaber af en første halvleg med bolde på tværs og sikring og gardering, men det kan også – og det tror vi, det bliver – blive en livlig åbning, hvor begge hold vil skabe chancer allerede fra kampens indledning. Derfor tror anbefalingen på, der falder mål i første halvleg i dette opgør. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
1,57
1. halvleg over 0,5 mål
Gå til Bet365 *


Italien – England: Statistik, topscorer og H2H

  • Italien vandt deres indledende pulje med 9 point for de 3 kampe. Scoren var 7:0 og tallene 3-0-0.

  • I ottendedelsfinalen kunne Italien ikke knække Østrig i ordinær tid, men i forlængelsen blev det til en 2-1-sejr. Kvartfinalen bød på en imponerende 2-1-sejr over Belgien, mens Spanien i semifinalen først gav sig efter 120 minutters bold og straffespark. 

  • England vandt deres indledende pulje med 7 point for 3 kampe. Deres målscore var 2:0 og statistikken 2-1-0.

  • Ottendedelsfinalerne bød på et opgør ladet med historie og rivalisering mod Tyskland. England vandt 2-0. I kvartfinalen mod Ukraine måtte de for første gang forlade Wembleys trygge rammer, men i Rom bankede de Ukraine 4-0. 

  • Endelig blev det i semifinalen til engelsk sejr på 2-1 over Danmark efter 30 minutters forlængelse. 

  • De flittigste målscorere for italienerne er 5 spillere, der hver har scoret 2 gange: Federico Chiesa, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Manuel Locatelli og Matteo Pessina. 

  • Englands topscorer er Harry Kane, som har nettet 4 gange i løbet af turneringen. Lige efter ham følger Raheem Sterling med 3 træffere. 


Expected Goals: Italien vs. England – de seneste tre kampe

ItalienResultatxGEnglandResultatxG
Italien – Spanien(1-1)0,57 – 1,49England – Danmark(1-1)3,65 – 0,44
Belgien – Italien(1-2)1,63 – 0,99Ukraine – England(0-4)0,21 – 1,37
Italien – Østrig(0-0)2,08 – 1,12England – Tyskland(2-0)0,95 – 1,15
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar