18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.95
3/10
Club Sport Herediano
S.V. Robinhood
Tipped at 1.95
BettingGuru-avatar
5. mar.
23:00
sport-icon

Anbefalet til

2.00
3/10
Club Sport Herediano
S.V. Robinhood
Tipped at 2.00
BettingGuru-avatar
5. mar.
23:00
sport-icon

Anbefalet til

2.60
3/10
Roma
Brighton
Tipped at 2.60
Mads Larsen-avatar
7. mar.
18:45

Hold ved EM 2024

I alt 24 hold deltager ved EM 2021, som afvikles i 12 forskellige lande fra d. 11. juni til d. 11. juli 2021. De 24 hold er fordelt i seks forskellige grupper, og i første omgang handler det om at sikre avancement herfra. De to bedste hold går videre, og der er også en billet til fire af de seks bedste treere. På denne side finder du alt, du bør vide om de 24 EM-hold, der skal spille med ved europamesterskaberne i fodbold.

Analyse af EMs 24 hold

Vi analyserer samtlige hold, der deltager ved EM i fodbold, så hvis du er interesseret i at blive klogere på et eller flere af holdene, er det bare om at finde det herunder, hvor du kan klikke dig videre til gennemgang af hvert enkelt hold. Vi kommer ind på både odds, trup, forventet startopstilling, spillestil og historie.

For overskuelighedens skyld er holdene oplistet efter, hvilken gruppe de er placeret i ved EM.

Holdanalyserne laves løbende frem mod EM.

Holdenes vej til EM-slutrunden 2021

Som nævnt indledningsvis, er der i alt 24 nationer med ved sommerens store EM-slutrunde. Ingen hold har været automatisk kvalificerede, eftersom værtskabet tilfalder 12 forskellige nationer i alt. Herunder kan se de, hvordan kvalifikationen foregik.

Klassisk kvalifikation til EM 2021
20 hold har kvalificeret sig til europamesterskaberne i fodbold gennem det klassiske format med kvalifikationsgruppespil. EM-kvalifikationen foregik i de forskellige grupper (A til J), og resultatet var således:

10 gruppevindere: England, Ukraine, Tyskland, Schweiz, Kroatien, Spanien, Polen, Frankrig, Belgien, Italien

10 gruppetoere: Tjekkiet, Portugal, Holland, Danmark, Wales, Sverige, Østrig, Tyrkiet, Rusland, Finland


EM-kvalifikation via Nations League
De resterende fire hold findes via Nations League. Dermed får udvalgte hold, der ikke klarede cuttet i den almindelige kvalifikation, en ekstra chance for at booke EM-slutrundebilletten – på baggrund af deres Nations League-præstationer.

På den konto er Ungarn, Slovakiet, Skotland og Nordmakedonien sikret deltagelse ved EM-slutrunden.

Disse nationer blev overraskende klar til EM

Den største overraskelse er velsagtens Nordmakedonien, der deltager ved en EM-slutrunde for første gang i nationens historie. Nordmakedonien besejrede Georgien med 0-1 i playoff.

Ungarn er en anden overraskelse, eftersom de var nede 0-1 i playoff mod Island, da der stod 88 minutter på stadionuret – ungarerne scorede dog to gange i slutfasen.

Historik: Så mange gange har nationerne været med til EM

EM i fodbold har været afviklet hvert fjerde år siden 1960. I det følgende får du et overblik over, hvilke nationer, der har deltaget mest frekvent ved europamesterskaberne i fodbold. Bemærk at formatet løbende har udviklet sig fra at inkludere 8 hold, over 16 hold (1996), til nu 24 hold (2016).


EM-historik
Danmark er med for 9. gang. Tyskland deltager for rekordsættende 13. gang, og da tyskerne faktisk har værtskabet alene for 2024-udgaven, er de reelt sikret en 14. gang også.

13: Tyskland

12: Rusland

11: Spanien

10: Frankrig, Italien, Tjekkiet, Holland, England

9: Danmark

8: Portugal

7: Sverige

6: Belgien, Kroatien

5: Serbien, Tyrkiet, Rumænien, Schweiz

4: Grækenland, Ungarn, Polen

3: Irland, Skotland, Østrig, Ukraine

2: Wales, Slovakiet, Bulgarien

1: Island, Nordirland, Norge, Slovenien, Letland, Albanien, Finland, Nordmakedonien