18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Her er Danmarks startopstilling mod Slovenien

Danmarks første testkamp mod Sverige er veloverstået med en 2-1 sejr over rivalerne. En kamp der gav mange svar, men også spørgsmål omkring hvem Hjulmands foretrukne er. Efter første testkamp evaluerer vi her på, hvem vi tror Hjulmand vælger som sin startende-11 til første kamp mod Slovenien d. 16. juni. 

Kasper Hjulmand og landsholdet i Qatar – Alamy

Formation – en sejr er krævet i første kamp

Slovenien anses som værende det svageste led i Gruppe C, og selvom tre hold formentlig går videre fra Danmarks gruppe, så skal der falde en sejr i første kamp, da man ellers sætter unødigt pres på sig selv mod England. 

Mod Sverige stillede Hjulmand op i en 3-5-2, en opstilling som Hjulmand er gået til i flere omgange. I begge opgør mod Slovenien i kvalifikationen stillede Hjulmand også op med tre i bagkæden, men vigtigt at nævne at i det ene opgør var man uden Christian Eriksen, der formentlig gjorde at opstillingen så anderledes ud. 

Vi har set en lille tendens fra Hjulmands side til benytte sig af fire nede i bagkæden og spille en 4-3-3, når modstanderen har været af en overkommelig størrelse og der skulle pligtsejres. Han står dog i det problem nu, at han ikke har nogle kantspillere, som han føler sig overbevist om kan præstere. Det kan naturligvis ændre sig forud for kampen mod Norge, men mod Sverige holdt han samtlige kantspillere på bænken. Vi forventer naturligvis ikke at det bliver tilfældet mod Norge, men at han netop vil benytte sig af 4-3-3 der. Tilbage til spørgsmålet omkring hvorvidt den danske landstræner vil benytte sig af kanter eller ej, så tror jeg han sætter en større lid til sine backs i det offensive spil – specielt efter den offensive præstation Alexander Bah lagde for dagen mod Sverige og at vi samtidig ved hvor målfarlig Joakim Mæhle kan være. 

Hjulmands formation til kampen mod Slovenien bliver 3-5-2

Målmandsposten – en overraskende startplads til Rønnow mod Sverige

Jeg var en anelse overrasket over at se Rønnow mellem stængerne mod Sverige, men det skal dog nævnes at Kasper Schmeichel var skadet i Anderlechts sidste kampe mod Antwerp og det kan være, der blot ikke bliver taget nogen chancer på hans vegne. Hvis ikke det var for Schmeichels mulige skade, havde det dog været underligt at spille med Rønnow, hvis ikke det var fordi Hjulmand havde den mindste tvivl om, hvorvidt Schmeichel skulle være førstevalg eller ej. 

Det ville dog ligne landstræneren utrolig dårligt, hvis han tog et så drastisk valg som at lade vicekaptajnen søge mod bænken til EM. 

Derfor falder valget på Schmeichel som målmand mod Slovenien.

De tre midtstoppere – AC bliver klar igen og spørgsmål om Simon Kjær

Joachim Andersen udgik med nogle små smerter i låret mod Sverige, men det virker dog ikke til at være noget alvorligt. Han er naturligvis et klar valg til én af de tre midtstoppere, eftersom han indtil nu har været helt skadesfri og samtidig har spillet en fantastisk sæson. Han er derudover også afgørende for Danmarks muligheder for at strække spillet i bredden, da der næppe findes en markant bedre halvliggende i Europa, end den Andersen løber rundt med i sit arsenal. 

Andreas Christensen og Simon Kjær har begge været skadet, men ifølge landstræneren så er begge klar til at spille mod Norge på søndag. Kaptajn Kjær har døjet med et hav af skader i Serie A for AC Milan i år, så der er naturligvis et spørgsmålstegn omkring ham. Hvis han dog starter mod Norge på søndag og samtidig undgår en skade springer op, så virker det som ren utopi at tro midtstopper-veteranen ikke skulle starte mod Slovenien og i øvrigt også være fast starter i resten af turneringen. Det er dog vigtigt at understrege, at ingen ved hvor Kjær står formmæssigt andre end landstræneren og dem omkring ham, og hvis han ikke bliver klar, så ligner det en startplads til Jannik Vestergaard.

Andreas Christensen som skadesfri er en selvfølge i startelleveren, det er formentlig blot mere et spørgsmål om det skal være i midterforsvaret eller på midtbanen, hvor han har spillet en brand sæson for FC Barcelona i år. Danmarks trup er dog fyldt med kvalificerede midtbanespillere og derfor er der ingen grund til at trække AC derop. Han giver snarere mere værdi nede bagi, hvor han har et blik for spillet, der gør at han kan bryde kæderne med bolde op i mellemrummet til Eriksen og Wind – noget Danmark har meget brug for, netop fordi man ikke har kantspillerne til at skabe plads og rum i en-mod-en spillet. 

Der bliver “ingen” overraskelser i forsvaret mod Slovenien AC, Kjær og Andersen spiller.

Andreas Christensen i aktion for Danmark – Alamy

Tre midtbanespillere og to offensive wingbacks

Rasmus Nissen spillede en god kamp mod Sverige, men desværre tror jeg han falder på det taktiske alter her – derudover blev han også testet som midtstopper i en tre-mands bagkæde og ikke som back. Når Danmark ikke spiller med kanter, er det afgørende at de kan true i længderetningen ude på backsene. Alexander Bah var fremragende til at tage de sure løb op og ned af højresiden mod Sverige og var ofte en trussel mod Sverige. Dog bliver han erstattet af Joakim Mæhle, der kommer tilbage over i højresiden. Selvom Bah er stærk offensiv, så er han dog ikke bedre end Mæhle der, som også har været blandt Danmarks bedste i flere år nu.

Mæhle ryger over på højresiden igen, for at skabe plads til Victor Kristiansen, der har spillet en fabelagtigt sæson i Bologna, der i år kvalificerede sig til Champions League i Serie A. Som nævnt så kræver det, at vi spiller med offensive backs, når vi ikke har kanter med i startopstillingen – og offensivt – er hvor den unge venstreback klarer sig bedst. Den tidligere FCK’er er formentlig Danmarks farligste våben, når der skal sendes indlæg indover og har også vist stor forståelse for, hvornår han skal træde med frem i angrebsspillet og hvornår det kræves at han holder igen.

Der er et hav af muligheder på de tre resterende midtbane pladser, hvor Christian Eriksen manifesterede sin rette plads på landsholdet mod Sverige. Adskillige gode dødbolde blev slået – et af dem – der endte med en assist efter få minutter. Derudover viste han også flere gange, at han stadig kan vende på sin direkte modstander og skabe uventet plads med sin fodboldintelligens. Kronen på værket blev også en flot afslutning til 2-1, hvor han igen viste den fantastiske afslutningsteknik frem. 

Pierre-Emile Højbjerg var valgt som kaptajn foran Eriksen med Schmeichel og Kjær ude, men hvorvidt han havde båret bindet eller ej, så var han stadig en af de første i startopstillingen for Danmark. Hans nyopfundne målfarlighed er derudover også et vigtigt våben for Danmark, da vi har brug for en midtbanespiller, der kan time sine løb i boksen sent når vi spiller med wingbacks. Den bedste til at udfylde den rolle er Thomas Delaney, desværre for ham er Højbjerg dog langt foran på alle andre parametre.

Morten Hjulmand bliver den overraskende figur i startopstillingen mod Slovenien. Hans direkte konkurrenter er Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Thomas Delaney, men jeg tror lige nøjagtig at Hjulmand nåede at spille sig på holdet i sine 30 minutter mod Sverige. 

Det er svært at skulle sætte en Premier League anfører af, men Hjulmand virker til at have mere fart og kreativitet i hans pasningsspil end Nørgaard, mens han samtidig er bundsolid defensivt hvilket vi så mod Sverige, da han lavede en heroisk tackling for at stoppe en udligning fra Sverige. Derudover så har han også en snert af mere målfarlighed end Nørgaard, og hvis man er i tvivl om den, så bør man tjekke hans mål i rivalopgøret mod Benfica tilbage i starten af maj.

Joakim Mæhle, Pierre-Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Morten Hjulmand og Victor Kristiansen kommer til at udgøre den midterste kæde for Danmark.

Morten Hjulmand i spil for Danmark – Alamy

Angrebet er på plads

Nok spillede Rasmus Højlund ikke nogen brandkamp mod Sverige, men hans fart, målfarlighed og presspil gør, at han er noget nær første mand på holdkortet for Danmark. Manchester United angriberen lavede 7 mål i 8 kampe i EM-kvalifikationen, og han bliver uden tvivl afgørende for Danmark under EM. 

Skulle der være en spiller, der kommer før Højlund på holdkortet, så skulle det næsten være Jonas Wind. Man kunne skrive en lang bog om de mange facetter Jonas Wind har i sit spil, men specielt hans evne til at komme ned i banen og sætte løb op omkring ham selv i spil er afgørende. Jonas Wind formår at spille en 9’er og en 10’er på samme niveau, som Klaus Berggren formåede at spille angriber og midtbanespiller i 1980’erne – og det er noget, der er uvurderligt for det danske landshold. 

Jonas Wind og Rasmus Højlund bliver vores faste makkerpar i front for Danmark under EM.

Startopstillingen for Danmark mod Slovenien bliver således

Schmeichel; Andersen, Kjær, Christensen; Mæhle, Højbjerg, Hjulmand, Kristiansen; Eriksen; Wind, Højlund

Skriv første kommentar

Skriv et svar