18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Før England-brag: Dommeren forærede England sejren i 2021

Danmarks, på papiret, sværeste kamp står for døren, når et brag af en kamp sparkes i gang i aften mod England ved EM i Tyskland. Vi talte med den tidligere engelske landsholdsspiller Paul Parker, som kigger tilbage på semifinalen mod netop England ved EM i 2021. 

Vi husker det nok allesammen, selvom det i øjeblikket kan føles som en evighed siden. Den magiske sommer, hvor Danmark spillede sig hele vejen i semifinalen ved EM. 

Danmark tabte til England efter forlænget spilletid, og straffesparket, der førte til sejrsmålet, står nok stadig frisk i erindringen

Alamy

Filmede Sterling ved straffesparket?

Dommer Danny Makkelie er nok ikke på julekort med de danske spillere, og det forstår Parker godt, som mener, at straffesparket var en elendig beslutning. 

“Om Raheem Sterling filmede i semifinalen ved EM i 2021? Ja, det gjorde han sgu da. Det var pinligt. Dommeren forærede England sejren.”

“Det var en elendig beslutning fra dommeren. Men England vandt, så de kunne jo trække på skulderen over det. Sådan er livet.”

Parker så selv kampen på Wembley, og særligt én samtale med en dansk tilskuer, sidder fast i hukommelsen. 

Den tidligere engelske landsholdsspiller slår dog også fast, at de fleste spillere havde gjort, som Sterling gjorde. 

“Jeg sad på forreste række på Wembley, og jeg sad ved siden af en dansker, som jeg havde gode samtaler med under kampen. Jeg kan huske hans skuffelse, og det gjorde ondt på mig. Det er ikke sådan, man skal tabe en semifinale.”

“De fleste spillere ville jo have gjort det samme. Sådan er moderne fodbold, og han ville have været en kæmpe helt, hvis England havde vundet den finale mod Italien.”

Alamy

Ekstra motivation for Danmark?

Når kampen fløjtes i gang kl. 18, vil Danmark have en ekstra motivation, fordi de ønsker at revanchere det uretfærdige nederlag, mener Parker. 

“Jeg forstår virkelig også godt, hvis Danmark har et ekstra stort ønske om at slå England til EM.”

Parker husker afslutningsvis tilbage på Mikkel Damsgaards frisparksmål, og han undrer sig over, hvordan Damsgaard ikke formåede at ride videre på EM-bølgen. 

“Jeg kom lige til at tænke på det frisparksmål, der blev scoret. Det var jo Mikkel Damsgaard, der havde en strålende turnering, efter Christian Eriksen kollapsede i første kamp.”

“Hvad er der sket med ham? Han har virkelig haft det svært i Brentford. Vi troede alle, at han ville blive den nye Eriksen, men sådan gik det bestemt ikke. Det er vildt og ærgerligt, at han ikke har scoret siden den kamp.”

Skriv første kommentar

Skriv et svar