18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Finland – Rusland: Odds og optakt den 16. juni 2021

Foto: Bildbyrån

Det er tid for runde 2 af gruppespillet ved EM-slutrunden. I Sankt Petersborg mødes Rusland og Finland. Rusland har ikke tabt til naboerne i mere end 100 år. Bogstaveligt talt. Men omvendt har Finland aldrig før været med ved en slutrunde, og de har netop vundet deres første slutrundekamp, mens russerne fik forventelige men store klø af Belgien i deres åbningskamp. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Finland – Rusland. Der er kampstart onsdag d. 16. juni 2021 kl. 15:00. Se kampen på TV3+ eller på Viaplay. 

GÅ TIL

Finland – Rusland: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Danny Makkelie, Holland
Stadion: Sankt Petersborg Stadium, Rusland
Vejret:  21° og frisk vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are not currently available.
Odds are subject to change. Last updated 17. juni 2021 19:08.


Optakt til Finland – Rusland: Skader, karantæner og startopstillinger

Velkommen til slutrundeverdenen til Finland. Sikke en debut – oveni alle de sædvanlige sommerfugle i maven og overvejelser og spændingen løb de så ind i den mest usandsynlige af alle kampe med danske Christian Eriksens uheld i kampen i København. Finnerne tacklede det hele med stor værdighed og format, og på trods af det næsten ligegyldige i fordelingen af pointene, ja, så endte de endda som sejrherrer og tog 3 point i deres første slutrundekamp nogensinde.

Nu gælder det så de russiske naboer, og dem har Finland ikke besejret siden 1912, hvor de slog dem 2-1 ved OL i Stockholm. Det er længe siden. Da Sovjetunionen blev til Rusland i 1992, ændrede det tilsyneladende ikke en tøddel ved det indbyrdes styrkeforhold, for fire efterfølgende indbyrdes møder har givet fire russiske sejre og en samlet score på 15:1. Finland vil helt sikkert komme ind til dette opgør vel vidende, at kan de snuppe et enkelt point, snupper de samtidig en plads i ottendedelsfinalerne. Det er svært at se, hvordan de med fire point kan undgå at gå videre.

Men nu skal de jo så altså lige skrive historie endnu engang, for Rusland har finnerne det historisk svært med. Og det er en såret bjørn, der kommer til opgøret efter det knusende 3-0-nederlag til gruppefavoritterne fra Belgien i det første opgør for russerne ved slutrunden. Belgien var foran 2-0 allerede i første halvleg, og der var vel aldrig rigtig spænding i opgøret. Ikke fordi Belgien for alvor foldede sig ud, men snarere fordi russerne ikke udgjorde nogen trussel for belgierne.

Det store – på alle måder – russiske håb i front, Artem Dzyuba, blev aldrig farlig, og selv med alle fem udskiftninger foretaget efter 63 minutter, formåede de ikke at ændre kampbilledet. Omvendt har Rusland vel heller ikke lagt alle æg i den belgiske fletkurv. De skal jo sådan set ‘bare’ banke Finland og Danmark, og så er de videre alligevel i fin stil. Men skal det være i fin stil, skal de oppe sig fra kampen mod Belgien, for det var en ynk. 

Finland:

Rusland:

Finland forventet startopstilling: Hradecky; Toivio, Arajuuri, O’Shaughnessy; Raitala, Lod, Sparv, Kamara, Uronen; Pohjanpalo, Pukki.

Rusland forventet startopstilling: Shunin; Fernandes, Semenov, Dzhikiya, Karavayev; Ozdoev, Barinov; Zobnin, Golovin, Miranchuk; Dzyuba.


Odds på Finland – Rusland

Bookmakernes odds viser os, de regner med sejr til Rusland. 

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Bookmaker1X2
Odds are subject to change. Last updated 17. juni 2021 19:08.


Odds-forslag: Kan den russiske bjørn ridse finsk sisu?

Der er ingen grund til at lægge skjul på, at russerne var store forhåndsfavoritter i dette opgør forud for EM-slutrunden. Nederlaget til Belgien blev godt nok lidt stort men var vel ikke uventet, men det var til gengæld den finske sejr i Parken. Og den giver dette opgør et ekstra krydderi. Finnerne var afventende i Parken mod Danmark, og det vil de formentlig være i endnu højere grad i dette opgør, hvor de med bare et enkelt point vil være snublende tæt på at have gjort det umulige og kvalificeret sig til knockoutkampene. 

Ruslands selvforståelse bød dem at tage kampen op med Belgien, men de blev lynhurtigt pulveriseret af en tidlig scoring af Lukaku og yderligere et mål af Meunier før pausen, og så var kampen reelt afgjort. Russerne tilkæmpede sig optisk et ligeværdigt forhold og fik sendt bolde i feltet, men de var aldrig farlige, og på deres vegne kan man være nervøs for, om de magter at åbne det finske forsvar, som mod Danmark viste sig nogenlunde dirkefrit – om end det er en vanskelig kamp at vurdere noget på, når man tager omstændighederne in mente.

Kigger vi på finnernes kvalifikationspulje, var det nu også en fin defensiv præstation, hvor de i 10 kampe lukkede 10 mål ind. I deres seks sejre holdt de målet rent, mens Italien to gange og Grækenland én gang scorede to mål mod Finland, mens Bosnien-Hercegovina vandt hele 4-1 over finnerne. Så når de først bliver åbnet op og skal frem på banen, bliver det hele mere åbent. Spørgsmålet er så, om russerne har styrken til at åbne det finske forsvar?

Sandsynligvis vil russerne komme buldrende fra start. De har en masse at bevise efter deres nederlag i første kamp, og i deres selvforståelse er Finland et mandskab, de skal slå 10 af 10 gange. Så i jagten på medvind og point vil Rusland blæse, puste og hvæse af finnerne for at slå hul på bolværket. Og kan finnerne stå imod? Hvad sker der, hvis de igen slår til på en omstilling og får bragt sig foran? Kan russerne klare det? Det bliver en meget spændende kamp, og Finland er ikke uden chancer for allerede her at sikre sig videre deltagelse i slutrunden.

Anbefalingen til kampen bliver, at der bliver scoret allerede i første halvleg. Sandsynligheden taler for en russisk scoring, men hvem ved, om finnerne får sneget sig frem og sat endnu et sisu-mål i nettet? Begge dele er fint for spillet – bare mindst én af dem får bolden i nettet før pausen. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
1,50
1. halvleg over 0,5 mål
Besøg Bet365 *


Finland – Rusland: Statistik, topscorer og H2H

  • Finland vandt deres åbningskamp ved slutrunden med 1-0 mod Danmark. 

  • Finland er med ved slutrunden via en 2. plads i kvalifikationen, som gav 18 point i 10 kampe. 

  • Den finske statistik i kvalifikationen var 6-0-4 med en score på 16:10. De sluttede efter Italien og foran Grækenland.

  • Tjekkiet kom videre via en 2. plads med 15 point efter 8 runder. 

  • Festen fusede ud i Sankt Petersborg, da Rusland åbnede deres EM-slutrunde med en ørefigen af et 3-0-nederlag mod Belgien. 

  • Rusland kom til EM-slutrunden som gruppe-toer efter Belgien. Russerne hentede 24 point i 10 kampe og sluttede med Skotland som nærmeste forfølger.

  • Ruslands tal i kvalifikationen var 8-0-2 med en måldifference på 33:8.

  • 10 af de 16 finske mål i kvalifikationen stod Teemu Pukki for,m og dermed blev han finnernes topscorer. I deres første slutrundekamp var det dog Union Berlins Joel Pohjanpalo, der scorede sejrsmålet.

  • Den russiske topscorer i kvalifikationspuljen var Artem Dzyuba, som stod for 9 mål.


Expected Goals: Finland – Rusland – de seneste tre kampe

FinlandResultatxGRuslandResultatxG
Danmark – Finland(0-1)1,87 – 0,52Belgien – Rusland(3-0)1,61 – 0,23
Finland – Estland(0-1)1,29 – 1,14Rusland – Bulgarien(1-0)2,09 – 0,00
Sverige – Finland(2-0)1,91 – 0,64Polen – Rusland(1-1)0,58 – 0,35
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar