18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmarks kampe EM 2021

Alle fodboldfans i Danmark kigger frem mod en af de største slutrunder, som vi kommer til at opleve – det bliver nemlig på eget græs, at de danske landsholdsspillere skal spille de tre første gruppekampe, ligesom vi også får fornøjelsen af en 1/8-finale i Parken. Her på siden finder du dato, tidspunkt, tv-oversigt og modstandere for Danmarks kampe til EM 2021.

Danmarks er færdige ved EM efter de tabte i forlænget spilletid mod England i semifinalen.

Danmarks kampprogram:

Her kan du finde det fulde kampprogram til EM 2021


Afviklede danske kampe:

Gruppe B: Danmark, Finland, Belgien, Rusland

Lørdag d. 12. juni

18:00 Danmark – Finland (Gruppe B, København, Danmark) DR TV/Viaplay: 0-1

Torsdag d. 17. juni

18:00 Danmark – Belgien (Gruppe B, København, Danmark) Viaplay: 1-2

Mandag d. 21. juni

21:00 Rusland – Danmark (Gruppe B, København, Danmark) DR 1: 1-4

Lørdag d. 26. juni

18:00 Wales – Danmark (1/8-finale, Amsterdam, Holland) DR 1: 0-4

Lørdag d. 26. juni

18:00 Tjekkiet – Danmark (Kvartfinale, Baku, Aserbajdsjan) DR 1: 1-2

Lørdag d. 7. juli

21:00 England – Danmark (Semifinale, London, England)

Danmark næste kamp: England- Danmark

Danmarks Semifinale står onsdag d. 7. juli kl. 21.00 mod England i London. Englænderne bliver uden tvivl den største test Danmark har mødt til dette EM. Det bliver de specielt fordi, at kampen spilles i England på Wembley, og Danmark vil i den grad være på udebane for første gang i turneringen.

Danmark slog lørdag aften Tjekkiet ud med 1-2, og sikrede sig dermed sin semifinaleplads. Allerede efter 5 minutter kunne de danske fans juble, da Thomas Delaney steg til vejrs og stangede Danmark på 1-0. Kasper Dolberg gjorde det også til 2-0 og scorede dermed sig 3 EM mål til denne slutrunde.

England fik for alvor hul på bylden offensivt, da de mødte en “drømme” modstander i Ukraine. Her bragte Harry Kane, England foran efter 4 minutter. I anden halvleg løb ukrainerne tør for kræfter, og England kunne sikkert køre sejren hjem på et mål mere af Harry Kane, et af Harry Maguire og til sidst et af Jordan Henderson.

Danmark er store underdogs i semifinalen mod England, men hvis det skulle lykkes danskerne at besejre England, så kan de se frem til en semifinale mod enten Spanien eller Italien.


Danmark – Finland – Lørdag d. 12. juni kl. 18.00

Danmark spiller deres første gruppekamp lørdag d. 12. juni kl. 18:00 mod vores skandinaviske naboer fra Finland. Danmark er udnævnt som pæne favoritter til dette opgør, og hvis vi skal gøre os forhåbninger om at gå videre fra gruppespillet, så bliver det vigtigt at starte ud med en sejr mod Finland.

Dette er Finlands første EM-Slutrunde nogensinde, og truppen besidder flere kendte ansigter for os danskere. Stjernespilleren på holdet, Teemu Pukki viste sig frem i Brøndby for år tilbage, og er i år netop rykket op i Premier League med den engelske klub, Norwich. Pukki er langt fra den eneste tidligere Superligaspiller. Den tidligere Midtjylland spiller, Tim Sparv, er fortsat kaptajn for Finland, omend at det er sporadisk med spilletiden. Joni Kauko fra Esbjerg er også blevet udtaget til det finske landshold. Lukas Hradecky (tidligere Brøndby) og Jesse Joronen (tidligere FCK) udgør to af de tre målmænd i truppen. Også den tidligere Brøndby midtstopper, Paulus Arajuuri er en fast mand på holdet. Dette er blot få blandt tidligere Superligaspillere i den finske trup.

Resultat: 0-1Danmark – Belgien – Torsdag d. 17. juni kl. 18.00

Belgien er klare gruppefavoritter i Danmarks gruppe, og det er med god grund at de tager den rolle. Mandskabet, der nåede en tredje plads til VM i 2018, har en stjernespækket trup, som få landshold kan hamle op med. Det bliver uden tvivl Danmarks sværeste EM kamp, medmindre de når meget langt. Største fokus til denne kamp bliver, at vores defensiv kan holde snor i Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne og Eden Hazard.

Hvis Danmark formår at hente en sejr over Finland i første runde, så kan Hjulmand og Co. formentlig allerede spille sig videre fra gruppen med uafgjort resultat mod Belgien.

Det kræver dog at Danmark gør det bedre end hvad tilfældet var til UEFA Nations League i 2020. Her mødte vi belgierne to gange, og begge kampe endte i nederlag til Danmark.

Resultat: 1-2

Danmark – Rusland – Mandag d. 21. juni kl. 21.00

Russerne er det største spørgsmålstegn forud for denne gruppe, hvilket Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst også har påpeget. De har et ekstremt højt topniveau, men det er svært at finde ud af hvordan de kommer ind til slutrunden. Forud for VM i 2018 var der heller ikke mange, der spåede dem de store chancer, men et højt fysisk niveau sendte dem hele vejen til kvartfinalen, og på vejen slog de endda Spanien ud.

Rusland kan også meget vel blive det land, som Danmark skal kæmpe om 2. pladsen med. Det forventes at både Rusland og Danmark slår Finland, mens begge også regnes med at tabe til Belgien. Derfor kan kampen mod Rusland blive en decideret skæbnekamp for Danmark, hvis det er 2. pladsen, som de går efter til EM 2021.

Resultat (1-4)

Wales – Danmark – Lørdag d. 26. juni kl. 18.00

Danmarks 1/8-finale står lørdag d. 26. juni kl. 18.00 mod Wales i Amsterdam. Da det er en ottendedelsfinale, er det naturligvis vind-eller-forsvind herfra. Wales slutteede som 2’er i deres gruppe med Italien, Schweiz og Tyrkiet. De endte med at slutte á point med Schweiz, men da Wales havde en bedre målscore sikrede de sig 2. pladsen. Det skete efter et uafgjort resultat i første kamp mod Schweiz, efterfulgt af en 0-2 sejr ude over i Tyrkiet. I sidste gruppekamp mødte de et reservepræget italiensk mandskab, og her endte det i et fortjent 1-0 nederlag til Wales.

Der var ikke de store forventninger til det walisiske mandskab forud for slutrunden, hvor den oprindelige træner, Ryan Giggs, blev indblandet i en voldssag og derfor måtte den tidligere landsholdsspiller, Robert Page overtage. Holdet bliver primært udgjort af spillere fra midten af Premier League, eller spillere fra Championship i England. Enkelte profiler skiller sig ud i form af Daniel James, Aaron Ramsey og Gareth Bale.

Danmark er gjort til favoritter i opgøret mod Wales, og det er ganske forståeligt, når man kigger på spillermaterialet og hvad de to nationer har opnået de sidste par år.

Resultat (0-4)

Tjekkiet – Danmark – Lørdag d. 3. juli kl. 18.00

Danmarks Kvartfinale står lørdag d. 3. juli kl. 18.00 mod Tjekkiet i Baku. Tjekkerne er den helt store overraskelse ved dette EM til videre, også selvom Danmark måske også kan komme deropad. De endte i en gruppe med England, Kroatien og Skotland som 3’er og trak dermed Holland, som havde vundet deres gruppe. Det var derfor også et hollandsk hold, som var pæne favoritter til opgøret. Det betød dog ikke noget for Tjekkiet, der så yderst gode ud, og som også fik en hjælpende hånd, i form af et direkte rødt kort til Di Ligt efter 55 minutter.

Tjekkiet endte med at vinde 0-2 på mål af midtbanespillere, Holes, og Patrik Schick, der har vist sig yderst farlig til denne slutrunde indtil videre. Set på papiret så bør Danmark være det bedre hold i dette opgør, da der ikke er mange stjerner fra de europæiske topligaer på Tjekkiets hold. Soucek, Coufal og Schick må betegnes som holdets største profiler med adresser i West Ham og Leverkusen.

Danmark mødte Wales i Amsterdam, og det endte med at Danmark tog en stensikker sejr på 0-4. Kasper Dolberg fik sin første startplads, da Yussuf Poulsen var ude med en skade, og det kvitterede han med to kasser. Derudover scorede Joakim Mæhle og Martin Braithwaite igen.

Vinderen af denne kamp skal møde enten England, Tyskland, Sverige eller Ukraine d. 7. juli kl. 21.00 i London.

Resultat 1-2

Danmarks mulige slutspilskampe til EM 2021

Selvom det er usandsynligt så foreligger der naturligvis en chance for at Danmark slutter 1’er i Gruppe B. Hvis det skulle blive tilfældet, så bliver Danmark parret med nr. 3 fra enten A, D, E eller F. Denne kamp vil finde sted søndag d. 27. juni kl. 21:00.

Hvis Danmark slutter som 2’er i Gruppe B, vil de blive parret med 2’eren fra Gruppe A. Her er der formentlig tale om Italien. Denne kamp vil finde sted kl. 18.00 lørdag d. 26. juni.

Det kan naturligvis også ske, at Danmark ender med at gå videre blandt de bedste 3’ere. I dette tilfælde vil der være to forskellige muligheder for Danmark. Enten møder de 1’eren fra Gruppe E, eller også møder de 1’eren fra Gruppe F. Her skal Danmark naturligvis håbe på Gruppe E, da Gruppe F tæller Tyskland, Frankrig, Portugal og Ungarn.

Danmarks eventuelle 1/8-finaler

Danmark som 1’er: Danmark – 3A/D/E/F – Søndag d. 27. juni kl. 21:00

Danmark som 2’er: 2A – Danmark – Lørdag d. 26. juni kl. 18:00

Danmark som 3’er: 1F – 3A/B/C/ – Mandag d. 28. juni kl. 21.00 / 1E – 3A/B/C/D – Tirsdag d. 29. juni kl. 21.00

Hvilke EM kampe spilles i Danmark?

  • Danmark – Finland. Lørdag d. 12. juni 2021 kl. 18.00 – Parken, København
  • Danmark – Belgien. Torsdag d. 17. juni 2021 kl. 18.00 – Parken, København
  • Danmark – Rusland. Mandag d. 21. juni kl. 21.00 – Parken, København
  • 1/8-finale (2D vs 2E). Mandag d. 28. juni kl. 18.00 – Parken, København

Hvornår er der EM i fodbold i Danmark?

EM i fodbold starter fredag d. 11. juni, men første kamp i Danmark spilles lørdag d. 12. juni kl. 18.00 mod Finland i Parken. Har man ikke billetter til kampen, er der to storskærmsarrangementer i København fordelt over Ofelia Plads og Øksnehallen. Begge pladser vil også vise de tre andre kampe i Danmark, der er torsdag d. 17. juni kl. 18.00 mod Belgien, mandag d. 21. juni kl. 21.00 mod Rusland og en 1/8-finale mandag d. 28. juni kl. 18.00 mellem 2D og 2E.

Hvor bliver Danmarks EM kampe vist?

Rettighederne til EM 2021 er fordelt mellem DR og TV3. Danmarks kampe kan ses på følgende kanaler:

  • Danmark – Finland. Lørdag d. 12. juni 2021 kl. 18.00 – DR1
  • Danmark – Belgien. Torsdag d. 17. juni 2021 kl. 18.00 – TV3
  • Danmark – Rusland. Mandag d. 21. juni kl. 21.00 – Parken – DR1
  • Wales – Danmark. Lørdag d. 26. juni kl. 18.00 – Johan Cruijff Arena – DR1
  • Tjekkiet – Danmark. Lørdag d. 3. juli kl. 18.00 – Baku – DR1