18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Danmarks EM 2021 trup: Her er Hjulmands 26 spillere

Den danske landstræner Kasper Hjulmand har nu udtaget Danmarks trup til EM 2021. På et arrangement af DBU løftede Kasper Hjulmand sløret for hvilke 26 mand, der skal repræsentere det danske landshold ved de kommende slutrunde. Du kan se hele truppen nedenfor.

Foto: Bildbyrån

Her er Danmarks trup til EM 2021

26 spillere er nu blevet udtaget til den danske EM 2021 trup, der skal spille slutrunde fra d. 11. juni 2021 – 11. juli 2021. Truppen er inddelt efter positioner.

Målmænd:

Kasper Schmeichel (Leicester City)
Jonas Lössl (FC Midtjylland)
Frederik Rønnow (Eintracht Frankfurt/Schalke 04)

Forsvar:

Simon Kjær (AC Milan)
Andreas Christensen (Chelsea)
Joachim Andersen (Fulham/Lyon)
Jannik Vestergaard (Southampton)
Jens Stryger Larsen (Udinese)
Daniel Wass (Valencia)
Joakim Mæhle (Atalanta)
Nicolai Boilesen (FC København)
Mathias Zanka Jørgensen (FC København)

Midtbane:

Christian Eriksen (Inter)
Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham)
Thomas Delaney (Dortmund)
Christian Nørgaard (Brentford)
Mathias Jensen (Brentford)
Anders Christiansen (Malmø FF)

Angreb:

Martin Braithwaite (Barcelona)
Yussuf Poulsen (RB Leipzig)
Jonas Wind (FC København)
Andreas Skov Olsen (Bologna)
Kasper Dolberg (Nice)
Mikkel Damsgaard (Sampdoria)
Robert Skov (Hoffenheim)
Andreas Cornelius (Parma)

Overraskelserne i blandt og dem der missede

Mathias Zanka Jørgensen har haft en turbulent tid i FC København i sit comeback, men han er kommet stærkt tilbage i de sidste Superligakampe, og det er nok også det, der sætter ham foran blandt andet Andreas Maxsø og Alexander Scholz. Ligeledes fik Nicolai Boilesen for FCK bidt sig fast til sidst, efter han har været blandt Thorups bedste spillere i år.

Andreas Cornelius har døjet med skader og sporadisk spilletid, men tættere på sæsonslutningen har han bidt sig mere fast for Parma. Han tager ikke pladsen overraskende foran andre angrebsspillere, men til gengæld er midtbanelisten blevet kortere end forventet.

På midtbanen er den største overraskelse Anders Christiansen, som for Malmø har vist enormt flotte takter og er en stor profil i det svenske. Her glipper Lasse Schøne og Jens Jønsson.

Henrik Dalsgaard er heller ikke med i EM truppen, hvilket kommer som en mindre overraskelse, da han ellers i lang periode var fast under Åge Hareide, men Daniel Wass har bidt sig mere fast under Hjulmand.

Hvad sagde Hjulmand efterfølgende?

Der blev stillet mange spørgsmål fra Stig Tøfting og Peter Grønborg omkring Danmarks trup til EM 2021, og de fleste af dem naturligvis omkring de spillere, der ikke var udtaget. Her ville Hjulmand ikke gå for meget ind i hvorfor de enkelte spillere ikke var udtaget, men han brugte meget tid på at snakke om, hvor meget relationerne betyder på landsholdet. Dette synes også at være en af årsagerne til, at vi ser Mathias Zanka fremfor Alexander Scholz og Andreas Maxsø.

I forhold til Henrik Dalsgaard blev det påpeget, at han blot lige var kommet tilbage fra en skade.

Du kan også læse Nicolai Lisberg og Michaels Rundagers artikel på, hvordan det danske landshold ville se ud, hvis man udtog truppen udelukkende på statistikker:

Skriv et svar