18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Danmark – Finland: Odds og optakt den 12. juni 2021

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Det er endelig tid for Euro 2020. Med et års forsinkelse går det løs over hele Europa fra fredag aften med åbningskampen, og allerede lørdag er Danmark i kamp for første gang, når Finland er på besøg i Parken. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Danmark – Finland. Der er kampstart lørdag d. 12. juni 2021 kl. 18:00. Se kampen på DR1 eller på Viaplay. 

GÅ TIL

Danmark – Finland: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Anthony Taylor, England
Stadion: Parken, København, Danmark
Vejret: 20° og frisk vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are not currently available.
Odds are subject to change. Last updated 12. juni 2021 20:43.


Optakt til Danmark – Finland: Skader, karantæner og startopstillinger

Fem kampe i 2021 har budt på fire danske sejre og en enkelt uafgjort. De tre VM-kvalifikationskampe tilbage i marts endte mindeværdigt med samlet 14:0 og tre sejre, og de sidste to testkampe op mod EM-slutrunden gav 1-1 mod Tyskland og 2-0 mod et noget tamt mandskab fra Bosnien-Hercegovina. Det positive er selvfølgelig, at Danmark stadig er et mandskab, der er vanskeligt at besejre, og at det ser ud til, at trænerskiftet fra norske Hareide til danske Hjulmand ikke har pillet grundlæggende ved den defensive stabilitet men derimod tilføjet endnu flere komponenter til en varieret og af og til sprudlende offensiv. 

Stammen ser solid ud med Schmeichel mellem stængerne og anfører Simon Kjær som stadig mere pålidelig forsvarsstyrmand. Om han skal have Andreas Christensen, Joachim Andersen eller Jannik Vestergaard som makker, gør vist ikke alverden. Det er et solidt forsvar uanset. Centralt er der høj klasse på alle spillere, og med Højbjerg og Delaney som det fundamentale aftryk, er der plads til Christian Eriksen og hans finurligheder. Mathias Jensen har også vist, at hans kvaliteter er til at være med centralt i banen. Så det åbne spørgsmål er, hvad der skal ske med offensiven. Jonas Wind og Kasper Dolberg er de oplagte på frontløberpositionen med Andreas Cornelius som et alternativ med store kvaliteter i luften. Poulsen og Braithwaite viser i glimt højt niveau, men det ville være skønt med en slutrunde, hvor de er en konstant trussel hele vejen. Og ellers er både Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen klar som backup. Det ser ikke så tosset ud for danskerne. 

Det gør det sådan set heller ikke for Finland. De er med for første gang nogensinde ved en slutrunde, og de skal sætte deres lid til holdets helt store stjerne, Teemu Pukki, som med 10 af holdets 16 mål i kvalifikationen satte en tyk streg under, at holdet får det svært, hvis han ikke er med. Han var skadet i sæsonafslutningen i The Championship og har spillet knap 45 minutter i holdets tre testkampe forud for slutrunden. Må de undvære Pukki, dannes frontduoen af Pohjanpalo fra Union Berlin og Marcus Forss fra Brentford. Ikke samme niveau. I målet har de en fast Bundesligakeeper i form af Lukas Hradecky, og det er vist det, hvis man skal pege på finske profiler. Det er et mandskab, der lægger vægt på hårdt arbejde og sammenhold, og det får de brug for, hvis de skal have en chance for at snige sig med videre fra denne gruppe, der ud over Danmark og Finland også består af Belgien og Rusland. I efteråret 2018 vandt de på niveau C i Nations League, og i efteråret kunne de på sidste spilledag sikre sig oprykning til niveau A, men det blev til et nederlag i Wales, så de napper en runde mere på næstbedste niveau. Men der er fremgang at spore hos finnerne, og de må ikke undervurderes. Så er de farlige. 

Danmark:

Finland:

  • Teemu Pukki (Angreb, Fast) – Tvivlsom

Danmark forventet startopstilling: Schmeichel; Wass, Kjær, A. Christensen, Mæhle; Højbjerg, Delaney; Poulsen, Eriksen, Braithwaite; Dolberg.

Finland forventet startopstilling: Hradecky; Alho, Toivio, Arajuuri, O’Shaughnessy, Uronen; Valakari, Kamara, Kauko; Lod; Pukki.


Odds på Danmark – Finland

Oddsene peger på, bookmakerne har Danmark som forholdsvis klar favorit. 

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Bookmaker1X2
Odds are subject to change. Last updated 12. juni 2021 20:43.


Odds-forslag: Danmark er ikke gode til åbningskampe

Danmark har været med ved EM-slutrunden syv gange tidligere – vi regner ikke 1964 med – og det er blevet til sejr i åbningskampen en enkelt gang. Ellers er det blevet til tre uafgjorte og tre nederlag. Kun ved seneste danske EM-slutrunde, 2012, lykkedes det at vinde den første kamp via 1-0-sejr mod Holland.Nu gælder det Finland, og det er med al respekt det måske letteste åbningsopgør, Danmark har haft ved en EM-slutrunde. 

Med mindst 16.000 tilskuere på plads i Parken, et brag af en EM-sang gjaldende og et landshold, som hele tiden finder flere og flere ben at stå på, så ligner det en dansk fodboldfest. Eller gør det nu også det? Som sagt har Danmark historisk set ikke let ved disse åbningskampe. Og Finland spiller deres allerførste af slagsen nogensinde. De kommer ikke til at stå ude ved hjørneflaget og måbe beundrende på danskernes indsats. Finland kommer til at sælge sig selv meget, meget dyrt, og de vil gøre alt for at slippe fra opgøret med bare et enkelt point. 

Spørgsmålet er så, om de har niveauet til det? Danmark har mange kort at spille, og det kan blive teknisk tempospil, tålmodigt pasningsspil, tung tæppebombning med hovedstødsstærke trusler i feltet, og det kan blive en åben slagudveksling. Uanset er danskerne favoritter til at snuppe sejren på hjemmebane, men der er intet, der taler for, at det skulle blive en dansk storsejr. Finland tabte godt nok til Estland i deres seneste testkamp, men det er altså ikke Moldova, der kommer til Parken. Derfor tror anbefalingen, det bliver mere tæt, end det umiddelbart ser ud til, men der er dog også så meget kvalitet i det danske hold, at de ikke smider point her. Derfor bliver det et spil på, at Danmark vinder med præcist ét overskydende mål. Og så er vi i gang. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Mr Green
3,25
Danmark vinder med præcist ét mål
Besøg Mr. Green *


Danmark – Finland: Statistik, topscorer og H2H

  • Danmark sluttede som nummer 2 i kvalifikationspuljen med 16 point for 8 kampe. 

  • Statistikken for Danmark var 4-4-0 og scoren 23:6. Schweiz blev nummer 1 i puljen, mens Irland var nærmeste forfølger for Danmark.

  • Finland kvalificerede sig via en 2. plads i deres kvalifikationspulje, hvor de fik 18 point i 10 kampe. 

  • Tallene for Finland var 6-0-4 og målforskellen 16:10. De sluttede efter Italien og foran Grækenland.

  • Danmarks topscorer var Christian Eriksen, som scorede 5 træffere.

  • Teemu Pukki var Finlands topscorer i kvalifikationen. Han stod for 10 af de 16 finske mål.  


Expected Goals: Danmark – Finland – de seneste tre kampe

DanmarkResultatxGFinlandResultatxG
Danmark – Bosnien-Hercegovina(2-0)2,33 – 0,30Finland – Estland(0-1)1,29 – 1,14
Tyskland – Danmark(1-1)1,70 – 0,66Sverige – Finland(2-0)1,91 – 0,64
Østrig – Danmark(0-4)0.49 – 1,62Schweiz – Finland(3-2)1,93 – 1,30
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar