18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Conte/Nestor: Skotske hårde nysere i EM-åbningskampen

EM 2024 står for døren med en åbningskamp, hvor et undertippet skotsk hold skal drille de nervøse værter.

Callum McGregor fra Skotland kan komme i dommerens sorte bog


Callum McGregor fra Skotland kan komme i dommerens sorte bog. Foto: eric mccowat/Alamy Live News

Tyskland – Skotland

Fredag d. 14. juni kl. 20:00

Callum McGregor får kort i kampen til odds 5,10 ved unibet*
Robert Andrich får kort i kampen til odds 5,50 ved bet365*

Det her er den første af vores korttips under EM, hvor vi vil lave tips hver spilledag – 22 i alt – under slutrunden. Helt generelt er det altid lidt svært med kort i gruppespillet under slutrunden, særligt de første par runder, hvor holdene stadigvæk skal finde sig selv, og der godt kan mangle reel intensitet før den afgørende runde. Åbningskampen mellem Tyskland og Skotland er heller ikke fritaget for det. Tyskerne, der tankede selvtillid imod Holland og Frankrig i marts, er under voldsomt pres efter et par skuffende slutrunder, hvor et reelt generationsskifte blev gjort mindst en slutrunde for sent.

Indtil Julian Nagelsmann forlængede sin kontrakt med det tyske fodboldforbund havde landsholdet også en snert af noget der skulle overståes med mindst mulig skade og skandale, hvor projektet nærmest bare var don’t fuck up. Det er ikke ligefrem noget der inviterer til den folkefest som et EM i Tyskland, særligt fordi det efter lang tid er i et land, og et land, hvor man ikke har det lidt svært med basale demokratiske værdier.

Tyskerne kommer, som mange andre værtsnationer før dem, til at være nervøse. Mens skotterne som er lidt tandløse oppe foran kommer til at prøve at se om de ikke kan holde et point, og så ellers være farlige på dødbolde og kontraløb, der har gjort Scott McTominay til deres topscorer med syv mål i kvalen.

For tyskerne har der været uro med skader lige op til dagen, hvor Aleksandar Pavlovic nu har måttet trække sig med en skade, og ind er kommet Emre Can fra Dortmund. Det er langt fra sikkert, at det bliver Can der starter inde, men at det bliver en midtbaneduo med Toni Kroos og Robert Andrich med Ilkay Gündogan foran dem. Det er selvsagt ikke helt optimalt, men Andrich skal være nødstopklods for skotske kontraer i en tættere pakket midtbane. Derfor er 5.50 et fint odds på Andrich som den mest defensivt orienterede midtbanespillere – og mest bevægelige.

For skotterne er der flere kandidater. Billy Gilmour (5.30, Unibet) er et fint bud især med en kombi med Callum McGregor, der kommer til at stå dybere som en art skotsk Andrea Pirlo, men McGregor er også en spiller, der tager 5-6 kort per sæson. Især i de store kampe. Et andet bud er Che Adams (6.00, Bet365) der i bedste Jesper Lange-stil skal forechecke tyskernes spil i stykker. Endelig er der skotternes højre wing back Anthony Ralston (4.75, Bet365), der simpelthen bare er overmatched i sådan her kamp.

Kampens dommer er Clement Turpin, der er et af spillets bedste. Turpin har et snit på 3,65 kort i Champions League som vi bruger som målestokken her. Det bliver næppe meget mere her, men der er dog den detalje, at det kun er anføreren der må brokke sig til dommeren til slutrunden, der kommer nok til at være et par kort på den konto indtil spillerne har fattet linjen. Derfor kunne et friskt bud også være en notorisk brokkerøv som Thomas Müller, når han bliver sendt på banen i 2. halvleg. Müller vil have et odds omkring 18 (han er 12 pre-match) på det tidspunkt.

Spil på Callum McGregor-kort til odds 5,10*
Spil på Robert Andric-kort til odds 5,50*

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar