18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

4 dage til EM: Formbarometeret – hvor står de danske spillere?

Nu går det snart løs. Klubsæsonerne er færdigspillet, de sidste venskabskampe overstået, så hvor står det danske landshold egentlig, fire dage før, EM sparkes i gang?

Foto: Bildbyrån


Nedtællingen er i gang: 4 dage til EM

Skal det danske landshold levere til EM, kræver det, at spillerne rammer formen i den kommende måneds tid, og det ser heldigvis lovende ud, da de fleste i den danske landsholdstrup kommer til EM med en god klubsæson i bagagen. Spillerne er her vurderet ud fra en skala fra 1-10, hvor 10 er højest. Karakteren er ikke et udtryk for en spillers klasse, men udelukkende en indikation af, hvor han er henne rent formmæssigt i forhold til sit eget topniveau. Der skeles både til spillemæssig form og fysisk form.


Målmænd

Kasper Schmeichel – formbarometer: 9
Vinder af F.A. Cuppen efter en forrygende finale, og selvom det var en bet, at Leicester ikke kvalificerede sig til Champions League grundet et nederlag – og selvmål af Schmeichel i den sidste kamp – så er formen mere end bare solid for den sikre sidste skanse.

Frederik Rønnow – formbarometer: 2
En turbulent sæson, hvor han har været en del skadet og heller ikke har leveret, når han endelig har fået chancen. Fik 11 kampe for ligaens absolutte bundprop, Schalke, og ingen af de 11 kampe endte med sejre, og Rønnow måtte hente bolden ud af nettet 25 gange.

Jonas Lössl – formbarometer: 6
Har spillet fast for FC Midtjylland, efter han vendte hjem denne vinter, og selvom han ikke kunne lede sit hold til et danske mesterskab, har han gjort det hæderligt, men uden at være prangende, og vi skal nok håbe på, at Schmeichel ikke bliver skadet, trods alt.


Forsvar

Simon Kjær – formbarometer 10
Vel aldrig set bedre i karrieren. En ubetinget leder for Milan og selvfølgelig det danske landshold. Har tidligere i karrieren døjet med skader, men der virker til at være bedre styr på kroppen hos Kjær, der har spillet på uhørt højt niveau i over halvandet år. Til EM i absolut topform.

Andreas Christensen – formbarometer: 9
Stødte til landsholdslejren som nykåret Champions League vinder og efter en flot indsats i finalen, hvor han blev kastet ind kort før pausen og leverede en overbevisende præstation. Han har fået en stor rolle under Thomas Tuchel, og det er kun skaden fra tidligere på foråret der gør, at han ikke scorer topkarakter her.

Jannik Vestergaard – formbarometer 8
Han og Southampton har ikke kunne holde det høje niveau fra efteråret af, men Vestergaard har på landsholdet vist, at han er klar, når han har fået chancen med fine optrædener mod Island, Moldova og senest Tyskland.

Joakim Mæhle – formbarometer 7
Har egentlig fået fint med spilletid hos Atalanta, selvom han røg på bænken mod slutningen af sæsonen, men det har især været på højre midt/wingback, hvor han på landsholdet spiller den venstre back. Præstationen mod Tyskland var ikke imponerede, men han tog revanche i kampen mod Bosnien-Hercegovina, hvor han viste, hvad han kan fremadrettet, da han kom på banen i anden halvleg.

Jens Stryger Larsen – formbarometer 9
Ingen tabte landskampe efter 36 optrædener i rødt og hvidt. Det er i sig selv en ganske fin form at komme til en slutrunde med. Var god, da han kom ind mod Tyskland og gjorde det også hæderligt søndag aften, og han har på nær en skade i de første fem runder spillet samtlige kampe for Udinese i Serie A.

Joachim Andersen – formbarometer 8
Rigtig fin sæson i Fulham, som han trods flere goder præstationer dog ikke kunne holde oppe. Blev sparet mod Tyskland, da han ifølge Hjulmand skal bygges op, men fik spilletid mod Bosnien-Hercegovina.

Daniel Wass – formbarometer 7
Fast mand og stabil faktor på et ellers meget ustabilt Valencia-hold. Har spillet flere pladser i denne sæson, sådan som det hører sig med Wass, men er udset en plads på højre back under EM-slutrunden, selvom han fik spilletid i den seneste venskabskamp på midtbanen. Det er stabilt, men han er heller ikke ligeså eksplosiv i sin fremdrift med bolden, som vi tidligere har set ham.

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen – formbarometer 5
For mange en overraskelse, at han fik en plads, og det er da heller ikke bedømt på aktuel form, at Zanka er med i truppen. Har løftet sit spil i de seneste par uger, men han bærer også sit ansvar for, at FCK’s defensiv har haft store udfordringer, og der er et stykke til den Zanka, vi så være en glimrende makker til Simon Kjær ved VM i 2018.

Nicolai Boilesen – formbarometer 5
Mistede en del af Mesterskabsslutspillet grundet et rødt kort mod Nordsjælland, men han fik trods alt vist sig frem i derbyet mod Brøndby. Fik ti minutter mod Tyskland og begyndte inde mod Bosnien-Hercegovina, hvor han blev udsat for noget af en tackling i slutminutterne. Den fysiske form er fin, men der er plads til forbedring, hvad angår det spillemæssige, hvor der særligt defensiv var nogle mangler i søndagens kamp.


Midtbane

Christian Eriksen – formbarometer 8
Det var ikke meget, vi så til Eriksen mod Tyskland, men et øjebliks genialitet, med en sylespids aflevering til Yussuf Poulsen, viste præcis hvorfor han er så vigtig for landsholdet, ligesom det var hans hjørnespark, der førte til det første mål mod Bosnien-Hercegovina. Kæmpede sig tilbage i startopstillingen for Inter i løbet af foråret, og scorede tre mål i sine sidste syv kampe i Serie A. For alvor på vej mod stor EM-form.

Thomas Delaney – formbarometer 7
Så ud til at være blevet en nøglespiller under Edin Terzic i Dortmund, men blev henvist til bænken i den afsluttende del af sæsonen, da Dortmund for alvor foldede sig ud, hvor en skade også holdt ham ude i et par kampe. Har dog fået spilletid i næsten alle kampene, inklusiv pokalfinalen, og han var også blandt de bedste danskere mod Tyskland, mens han blev sparet i første time mod Bosnien-Hercegovina.

Pierre Emile Højbjerg – formbarometer 9
Fuld spilletid i samtlige Premier League kampe for Tottenham, og selvom han mod slutningen ikke var lige så stærk som i begyndelsen af sæsonen, så har det været en stor sæson for Højbjerg i Spurs. Så hele kampen mod Bosnien-Hercegovina fra bænken af, men det skal vi ganske givet ikke ligge det store i.

Christian Nørgaard – formbarometer 7
Skadet i store dele af sæsonen, men kom tilbage og blev fast mand for Brentford fra februar af, dog som midterstopper i de afgørende kampe. Spilletid i alle tre VM-kvalkampe, men sad over i de to venskabskampe, fordi han skal bygges op igen efter en lang sæson.

Mathias Jensen – formbarometer 8
Han har været fast mand på den centrale midt hos Brentford og haft en stor rolle i oprykningen til Premier League. Har flere gange fået spilletid af Kasper Hjulmand i det seneste år og fik også chancen fra start mod Bosnien-Herzegovina, hvor han var blandt Danmarks allerbedste med sit gode blik for spillet og sine lange, dybe afleveringer. Midtbanekonstellationen er næsten givet på forhånd, men Mathias Jensen har med sine præstationer på det seneste givet Kasper Hjulmand et brugbart alternativ.

Anders Christiansen – formbarometer 7
Med på et yderligt mandat, uden tvivl, men med fordi han er i god form. Fire oplæg og et enkelt mål i otte kampe for Malmø, men seneste landskamp var tilbage i 2015, og han kom altså heller ikke i spil i den forgangne uge.


Angreb

Martin Braithwaite – formbarometer 7
Selvtillid mangler Barcelona-spilleren ikke, men det har ikke været nogen stor sæson for den danske angriber, der også har været lidt ramt af skader. I efteråret var han ellers fast mand i Barcelona og scorede i et par kampe i træk, men siden da er hans rolle blevet væsentligt mindre, og han har kun fået 156 minutter i ligaen siden 27. februar Et par gode præstationer i VM-kvalkampene trækker dog op, ligesom en scoring mod Bosnien­-Hercegovina naturligvis gør det.

Yussuf Poulsen – formbarometer 5
Det var måske blot en scoring i en venskabskamp, men det var godt sparket ind, og så var det Yussuf Poulsens første scoring på landsholdet i 11 kampe. Han har ikke haft nogen speciel god sæson for RB Leipzig, hvor han også er røget ud på bænken, og på landsholdet har det heller ikke helt kørt for Leipzig-spilleren, men mål giver selvtillid, og et mål mod Tyskland giver endnu mere.

Jonas Wind – formbarometer 7
Stadig bedste bud på Danmarks førsteangriber til åbningen på EM, men formen er ikke ligeså imponerende som for en lille måneds tid siden. Meget anonym, da han fik chancen fra anden halvleg af mod Bosnien-Hercegovina, og angriberpositionen forbliver landholdets store udfordring.

Kasper Dolberg – formbarometer 5
Det blev heller ikke i de her to landskampe, at Kasper Dolberg fik overbevist os eller Kasper Hjulmand om, at han skal være førsteangriber ved EM-slutrunden. Fik to gange 45 minutter mod Tyskland og Bosnien-Hercegovina, men uden at gøre væsen af sig, og på landsholdet har han kun scoret mod Moldova, Luxembourg og Georgien.

Andreas Cornelius – formbarometer 5
En enkelt scoring i Serie A i denne sæson er det blevet til for Cornelius, og altså noget af en kontrast til sidste sæsons 12 ligascoringer. Var disse linjer skrevet inden 19:30 søndag aften, så havde formen været tæt på dumpekarakter, men så scorede han mod Bosnien-Hercegovina, og var endda tæt på at lave to, og så er situationen en anden. Han er landsholdets rambuk og kommer nu til EM med selvtillid efter en ellers svær sæson.

Andreas Skov Olsen – formbarometer 7

Fik sit landsholdsgennembrud i VM-kvalifikationskampene og særligt med to mål som indskifter mod Østrig i 4-0 opvisningen. Har ikke helt ramt samme målform for Bologna, og greb ikke chancen mod Tyskland, hvor han ellers fik lov at spille de første 45 minutter. Døjede med lidt småproblemer søndag, men bør blive klar til EM-åbning mod Finland.

Mikkel Damsgaard – formbarometer 7
Sammen med Andreas Skov Olsen en af dem, der for alvor greb chancen i VM-kval kampene, men sidenhen er det blevet lidt mere stille omkring Sampdoria-spilleren, der har fået fint med spilletid, men uden for alvor at sætte sit aftryk. Fik de sidste ti minutter mod Tyskland.

Robert Skov – formbarometer 5
For et år siden lignede han en sikker starter på den ene back, men siden er han igen blevet kant hos Hoffenheim, hvor corona og skader har ødelagt meget af denne sæson. Fik en chance tidligt i kampen mod Bosnien, men fik ikke kontrol over bolden og måtte udgå i anden halvleg efter et grimt sammenstød, som der i skrivende stund ikke kendes konsekvenserne af. Det er en af de offensive spillere, der kommer i dårligst forfatning til slutrunden, selvom han hen mod slutningen fik fint med spilletid for Hoffenheim på favoritpositionen.


Læs også: Jagten på den danske angriber

Skriv et svar