18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

1 dag til EM: Sådan går det Danmark til EM

I morgen går det løs med den længeventede slutrunde, men vil du allerede nu vide, hvordan det går det danske landshold, så læs med her. Nicolai Lisberg kigger nemlig ind i krystalkuglen og forudser, hvordan Danmarks kampe kommer til at forløbe.

Foto: Bildbyrån


Danmark – Finland 2-0

Der er tydelige premierenerver hos Kasper Hjulmands tropper, der især i første halvleg kæmper med at få spillet til at fungere mod et finsk hold, der ikke har det store at byde på offensivt, men som defensivt står kompakt, ligesom Lukas Hradecky har en af sine bedre dage i målet. Fra anden halvlegs start kommer Andreas Skov Olsen på banen i stedet for en lidt anonym Martin Braithwaite, og det giver mere bevægelse i det danske spil. Yussuf Poulsen bliver nedlagt i feltet efter godt dansk kombinationsspil, og Christian Eriksen scorer sikkert fra pletten efter en lille times spil. Kort før tid lukker indskiftede Kasper Dolberg med målet til 2-0, der sikrer en god dansk start på EM.

Danmark – Belgien 1-2

Belgien har allerede besejret det danske landshold to gange i det seneste år, og de belgiske verdensstjerner er også spildominerende i de første 45 minutter, hvor de går til pause foran 1-0 på et mål af Romelu Lukaku. Danmark spiller bedre end i åbningskampen, og de spiller til tider lige op med Belgien, men det er gæsterne, der bringer sig foran 2-0, da Eden Hazard viser lidt af den klasse, man så sjældent har set sig udfolde sig i Real Madrid. Simon Kjær skaber lidt spænding med ti minutter igen efter en godt slået dødbold, men det er ikke nok til at forhindre et fortjent danske nederlag.

Danmark – Rusland 2-1

Begge hold er noteret for tre point efter de første to kampe, men Danmarks målscore er marginalt bedre end rusernes, der tabte mod Belgien og kun vandt 1-0 mod Finland. Det betyder, at uafgjort er nok til at sikre andenpladsen og dermed slippe for at blive en del af treerregnskabet. Begge hold er lidt forsigtige i indledningen, og der bliver stille i Parken, da russerne bringer sig foran efter 25 minutters spil ved Aleksandr Golovin. Herefter smider landsholdet forsigtighedsprincippet over sig, og de spiller en rigtig flot sidste time. Eriksen scorer direkte på frispark kort før pausen, og kort inde i anden halvleg er det Jonas Wind, der sikrer en dansk sejr på 2-1 og videre avancement til ottendedelsfinalen. Belgien gør rent bord i puljen, da de også tager tre point mod Finland, og dermed går Danmarks videre som toer, hvor de skal op i mod nummer to fra gruppe A.

Ottendedelsfinale: Danmark – Tyrkiet 2-2 (Danmark vinder på straffe)

Tyrkerne har været en af slutrundens helt store positive overraskelser, og det var kun et dumt pointtab mod Wales, der gjorde, at de ikke sikrede sig førstepladsen i gruppe A, hvor de besejrede Schweiz og spillede uafgjort mod Italien. Aldrende Burak Yilmaz, der sparkede Lille til et overraskende fransk mesterskab, har leveret i gruppespillet med to mål, men mod danskerne, er det Milans Hakan Calhanoglu, der stjæler billedet.  Begge hold har smidt alle former for nerver over bord her i den første knockout klamp, og det gør, at vi bliver vidne til en af slutrundens mest seværdige opgør, mellem to hold der på skift vil frem ad banen. Danmark får en drømmestart med mål allerede efter få minutters spil, da Martin Braithwaite udnytter en fejl i den tyrkiske defensiv, men tyrkerne svarer hurtigt igen med en udligning kort efter, da Calhanoglu viser sin eminente sparketeknik fra distancen. Inden der er spillet 20 minutter, er tyrkerne kommet foran med 2-1, da en dyb stikning fra Calhanoglu finder Yusuf Yazici, men Daniel Wass får udlignet umiddelbart efter på et afrettet skud.
Anden halvleg rummer ingen mål, men chancerne bølger fortsat frem og tilbage, og det samme gør sig gældende i den forlængede spilletid, hvor både Kasper Schmeichel og Ugurcan Cakir disker op med store redninger.

Som ved VM for tre år siden, skal en dansk 1/8-finale igen afgøres fra pletten, og der kommer ubehagelige flashbacks, da Jonas Wind brænder sit spark. Kasper Schmeichel redder dog tyrkernes tredje forsøg, og da han også piller det femte spark, er der dansk matchbold. Simon Kjær tager ansvaret på sig som anfører og hamrer bolden ind i nettet til vild, dansk jubel. Kvartfinalen venter forude.

Kvartfinale: Danmark – Portugal 1-3

For første gang siden 2004 er et dansk landshold igen i en kvartfinale ved en stor slutrunde, hvor Portugal denne gang venter. Portugal kom lige akkurat videre fra Dødens gruppe på tredjepladsen, efter et gruppespil hvor de ikke rigtigt fik det til at fungere, mens de til gengæld udspillede Holland i ottendedelsfinalen med hele 3-0. De forsvarende europamestre ser ud til at have fundet den rette opstilling til at få det optimale ud af de mange offensive stjerner, og det kommer til at gå ud over Danmark denne aften i Baku. João Félix er den helt store nydelse, hvis man ikke holder med Danmark, og den unge Atlético-spiller strøer om sig med den ene lækre aflevering efter den anden. Midt i første halvleg sætter han Cristiano Ronaldo i scene, og kort før pausen sparker han selv Portugal på 2-0 efter en flot solotur. Kasper Hjulmand er tvunget til at skifte lidt ud i pausen, og introduktionen af Mathias Jensen på midtbanen i stedet for Thomas Delaney giver Danmark bedre greb om kampen, så det er ikke ufortjent, at Andreas Cornelius med tyve minutter igen reducerer. Portugal er dog en klasse bedre, og indskiftede André Silva viser, hvorfor han blev vicetopscorer i Bundesligaen, da han kommer først på et indlæg ved bagerste stolpe og sikrer Portugal en 3-1-sejr. 

Det danske EM-eventyr stopper denne aften i Baku, og de kan derfor blot se til fra sofaen, da finalen spilles på Wembley den 11. juli mellem England og Belgien. Her kan de engelske tilskuere konstatere, at det heller ikke bliver denne gang, at Football’s coming home, da Belgiens gyldne generation endelig bliver gylden og vinder guld og sikrer landet sin første store titel. 

Skriv et svar