18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM fodbold 2024: Den ultimative guide

EM 2024 i fodbold afvikles fra d. 14. juni til d. 14. juli, og på denne side klæder vi dig på med en stor optakt til sommerens slutrunde. Vi har den komplette EM-guide klar til dig – med gennemgang af samtlige hold, trupper, grupper, kampprogram, spilmuligheder, tv- og streaming-oversigt og meget, meget mere.

Kan Danmark gentage den mindeværdige slutrunde fra 1992? Med vores EM optakt sørger vi for, at du er fuldstændigt klar til EM i fodbold.

EM 2024: Alt om EM i fodbold i Tyskland

Vi tager dig med hele vejen rundt om EM 2024. Herunder kan du se, hvordan vi dækker EM i fodbold på SpilXperten.com.

EM fodbold 2024

Danmark er klar til EM i fodbold. Foto: IMAGO / Matthias Koch

Odds

Vi har naturligvis en dedikeret en sektion til odds på EM i fodbold. I sektionen finder du de bedste odds på slutrunden, og du finder også vores spilforslag på den samlede vinder, topscorer, Danmarks præstation og meget mere.

Gå til Odds på EM i fodbold her >>

Grupper

Er du på udkig efter et overblik over grupperne ved EM i fodbold? Det finder du via linket nedenfor, hvor vi naturligvis også giver vores bud på, hvilke hold, der avancerer fra de seks grupper (A til F).

Gå til Grupper/puljer til EM i fodbold her >>

Kampe

Hvornår spiller Danmark? Hvornår spiller England? Hvornår spilles der EM finale i fodbold 2024? I hvilke byer afvikles EM-kampene? Læs al info relateret til kampprogrammet og de individuelle EM i fodbold kampe.

Gå til Kampprogram til EM i fodbold her >>

TV

Ved du endnu ikke, hvilke TV-kanaler, du skal have fat i for at se EM i fodbold? Vi giver dig det samlede overblik over, hvem der sender EM i fodbold 2024 og hvor samtlige EM-kampe vises.

Gå til Se EM i fodbold på TV her >>

Hold

Vi gennemgår samtlige de 24 deltagende hold ved EM i fodbold. Hvert hold har sin egen side, der inkluderer odds, analyse, chancevurdering, trup, forventet startopstilling og historik.

Gå til De 24 hold ved EM i fodbold her >>

Trupper

Du kan også gå direkte til vores side med EM-trupper, hvis du bare ønsker et kontant overblik over holdene m. spillernavne – uden analyse.

Gå til Trupperne ved EM i fodbold her

Tips

Vi har også samlet alle vores spilforslag og tips på en side til EM 2024, dem kan du finde via linket nedenfor.

Gå til tips og spilforslag til EM i fodbold her >>

Topscorer

Vil du have et overblik over oddsene på EM-topscoreren 2024? Det har vi samlet til dig på denne side, hvor du også finder et spilforslag.

Gå til EM-topscorer her >>

Stadions

Dit komplette overblik over EM 2024 stadions i Tyskland.

Gå til EM-stadions her >>

Dommere

Hvem er de mest og mindst kortglade dommere ved EM i fodbold?

Gå til EM-dommere her >>

Historie

Er du interesseret i historien ved EM i fodbold og tidligere vindere?

Gå til historien om EM i fodbold her >>

EM 1992

Det mest mindeværdige resultat for Danmark kom med EM i 1992. Læs mere om denne mytiske slutrunde her.

Gå til EM 1992 her >>

Bonuskoder

Mangler du en bookmaker bonus til EM i fodbold? Tjek listen ud her.

Gå til Bonuskoder til EM i fodbold her >>

Strukturen ved EM 2024

I alt 24 hold deltager ved EM i fodbold. Indledningsvis er holdene fordelt i seks forskellige grupper (A til F), som hver består af fire hold. I hver gruppe spiller alle holdene mod hinanden, og således er hvert hold garanteret mindst tre kampe ved slutrunden.

De to bedste hold fra hver gruppe avancerer til 1/8-finalerne, og det samme gør fire af de seks bedste treere. Herfra står den på knockoutkampe: Først i 1/8-finalerne, så kvartfinalerne, så semifinalerne og til slut finalen. Der spilles ingen bronzekamp ved EM 2024.

I gruppespillet kan kampe godt ende uafgjort efter 90 minutters spil, men i knockoutfasen skal der findes en vinder, og derfor fortsætter man med 30 ekstra minutter (2 x 15 min. forlænget spilletid), hvis stillingen i ordinær tid er uafgjort. Er stillingen fortsat uafgjort efter i alt 120 minutters fodbold, findes en vinder ved straffesparkskonkurrence.

I alt spilles 51 kampe ved EM i fodbold, og vi kommer til at dække samtlige 51 med optakter og spiltips.

De deltagende nationer ved EM 2024

Følgende hold har formået at kvalificere sig til EM i fodbold anno 2024:

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Gruppe E

Gruppe F

EM byer og stadions

Der er Tyskland, der har værtskabet ved EM i fodbold 2024, og slutrunden bliver afviklet i 10 forskellige byer – på 10 forskellige tyske stadions.

Danmark spiller deres tre indledende gruppekampe i de sydligst placerede byer, nemlig Stuttgart, Frankfurt og München.

Værtsbyerne ved EM 2024

 • Berlin
 • Dortmund
 • Düsseldorf
 • Frankfurt
 • Gelsenkirchen
 • Hamborg
 • Köln
 • Leipzig
 • München
 • Stuttgart

EM-2024 åbner i en gummibåd i München og slutter en måned senere i Berlins Colosseum-inspirerede Olympiastadion. Fra lederhosen og Birte Kjær-associationer i Sydtyskland til en østtysk hovedstads-arena som Hitler lod bygge i 30’erne for at vise verden hvor dygtige ariere var til at strække arme og tabe til Jesse Owens.

Men Tyskland er naturligvis meget mere end øl, slager-sange og nederdrægtig nazi-historie. 85 millioner mennesker bor på et areal der svarer til Danmark ganget med 8,5. Med bjerge, floder, strande, sorte skove, slotte, ni nabolande samt en kultur der rummer Kant, Goethe, Grass, Beethoven, Beckenbauer og Werner Herzog.

Sommerens slutrunde kommer pænt rundt i det store land: 10 stadioner i 10 byer.

I nord har vi Volksparkstadion i Hamburg, Tysklands rigeste by der ligger cirka 350 km fra den danske grænse. Med plads til 50.215 tilskuere ligger det hamburgske stadion størrelsesmæssigt midt i slutrundefeltet.

I syd har vi Stuttgart Arena (50.998) i Mercedes’ hjemby samt Münchens Fussball Arena. “Das Schlauchboot” har udsigt til Alperne samt til en by der rummer Tyslands rigeste og indtil for nyligt bedste klub, Bayern München. Gummibåden er slutrundens næststørste stadion med plads til 66.026, og her spilles turneringens åbningskamp 14. juni mellem værtslandet og Skotland.

Leverkusen (i nærheden af Nederlandene), hvor Die Werkself har snuppet denne sæsons Bundesliga-titel med fremragende fodbold, leverer pudsigt nok IKKE et stadion til EM, men Vesttyskland er skam repræsenteret. Fra Ruhr-distriktet, landets industrielle hjerte, har vi to arge lokalrivaler i Dortmunds Westfalenstadion (turneringens tredjestørste med 61.524) og Gelsenkirchens Arena AufSchalke (49.471), og lige uden for Ruhr ligger Düsseldorf Arena (46.264; turneringens mindste) og Stadion Köln (46.922). To charmerende byer. Düsseldorf så charmerende at en lille franskmand med en stor personlighed fandt på tilnavnet “Lille Paris” da han besøgte (nå ja, okkuperede) den vesttyske by i 1805.

Tysklands geografiske (og kulturelle) hjerte er til gengæld ikke repræsenteret ved EM. Der er simpelthen ingen store byer, og derfor ingen store stadioner, i området. Weimar har en rig historie, men er en lille by på størrelse med Randers. Det tætteste vi kommer en midttysk by i EM-slutrunden, er derfor Frankfurt i delstaten Hessen der har turneringens smukkest beliggende stadion: Waldstadion (ved EM kaldet Frankfurt Arena; 48.057) der som navnet antyder ligger midt i en skov.

Vi slutter i øst hvor vi finder Leipzig Stadium (46.635) og naturligvis Olympiastadion Berlin, turneringens største med plads til 70.033, strakte arme eller ej. Berlin er vært for seks kampe under sommerens slutrunde, inkl finalen den 14. juli.

EM 2024 betting podcast

Vores betting-podcast, SpilXpoden, vil naturligvis være live med spilforslag under slutrunden. Er du interesseret i få serveret spiltips på lyd, kan du subscribe på podcasten på din foretrukne podcast-platform.

Danmarks vej til Europamesterskabet 2024: EM kval.

Danmark spillede EM-kvalifikation i kvalifikationsgruppe H. Tidligt i kampagnen fik Kasper Hjulmands tropper et chok med et 3-2-nederlag i Kasakhstan, og selvom spillet i kvalifikationen generelt lod noget tilbage at ønske, var det ikke værre end, at Danmark vandt fem af de seks sidste kampe og sikrede gruppens førsteplads, og dermed EM-billetten, på bedre målscore end Slovenien.

Danmarks pulje og EM-kampe

Som sagt befinder Danmark sig i pulje C sammen med England, Serbien og Slovenien. Det mest sandsynlige udfald er, at Danmark avancerer fra gruppespillet som 2’er bag England. Serbien og Slovenien er dog ikke at kimse af, og måske bliver det mere spændende end godt er. Læs gruppeanalysen fra Jens Bøye.

KampTidspunktKanal Spil på Danmark
Slovenien – Danmark 16. juni 2024 – 18:00DR1Spil hér >>*
Danmark – England20. juni 2024 – 18:00TV2Spil hér >>*
Danmark – Serbien25. juni 2024 – 21:00DR1Spil hér >>*

Om Danmark ved EM

Danmark er med ved EM i fodbold for 10. gang. Det bedste danske EM-resultat kom i 1992, hvor John Faxe og co. besejrede Tyskland i finalen med 2-0.

Det danske landshold nåede semifinalerne ved den seneste EM-slutrunde i 2021, hvor et omdiskuteret straffespark var medvirkende til dansk nederlag i den forlængede spilletid mod England.

Værd at vide om EM 2024 i fodbold

 • EM 2024 bliver afviklet fra d. 14. juni til d. 14. juli.
 • EM 2024 bliver afviklet i Tyskland, i 10 forskellige byer.
 • EM 2024 sendes på dansk TV (DR og TV2).
 • I alt 24 nationer deltager ved EM 2024.
 • Danmark deltager ved EM 2024 i Gruppe C, hvor England blandt andet venter som modstander.
 • England og Frankrig er favoritter ved EM 2024.
 • Italien er forsvarende mestre ved EM i fodbold. De slog England i finalen i 2021 efter straffesparkskonkurrence.
 • Danmark nåede semifinalen ved EM i fodbold i 2021. Her tabte man til England efter forlænget spilletid.
 • Danmark har præsteret at vinde EM i fodbold én gang. Det skete i 1992.
 • Tyskland og Spanien er historisk de mest vindende nationer ved EM i fodbold. Begge nationer har vundet turneringen tre gange.

Spil på EM i fodbold

Betinia
100 % bonus op til 1.000 kroner

Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

Nordicbet
500 kroner freebet

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Expekt
Matched freebet op til 600 kr.

18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet.

CampoBet
100 % op til 1.000 kroner

Min. 18 år | Kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Max. bonus: 1000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Hvis du indbetaler 1.000 kr. modtager du en bonus på 1.000 kr. Så skal du omsætte for (1.000 kr. + 1.000 kr.) x 5 = 10.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds 1,50 | Se fulde vilkår here | Selvudeluk via Rofus.nu | Få rådgivning via Stopspillet.dk

ComeOn
100% op til 1.000 kroner

18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25).

EM i fodbold FAQ

✅ Hvornår afvikles EM i fodbold 2024?

EM i fodbold 2024 afvikles fra fredag d. 14. juni til og med søndag d. 14. juli.

✅ Hvor afholdes EM i fodbold 2024?

EM i fodbold 2024 afholdes i Tyskland.