18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

FCK-legende udpeger to nøglespillere i kampen mod Man Utd

FC København støder i aften sammen mod Manchester United, og vi tog en snak med Jesper Christiansen, der udpeger Lukas Lerager og Kamil Grabara som nøglespillere, inden kampen sparkes i gang i aften på Old Trafford. 

IMAGO / Contrast

FCK lykkedes med at slå Manchester United i Parken tilbage i 2006, hvor Jesper Christiansen selv stod mellem stængerne. 

Den danske mastodont drillede endnu engang de røde djævle, da de to klubber krydsede klinger i 2020, da de spillede Europa League kvartfinale – her blev kampen dog spillet på neutral grund i Køln. 

FCK skal spille offensivt – Man Utd er ramte

Jesper Christiansen tror på, at FCK igen kan lykkes med at drille Manchester-klubben, og han opfordrer sin tidligere klub til at gå offensivt til værks på Old Trafford. 

“FCK skal lægge ud på samme måde, som de plejer, især når man kigger på deres offensiv, hvor de har været ret stærke. Det skal de vise igen og slippe tøjlerne på Old Trafford”, siger Jesper Christiansen til SpilXperten og fortsætter:

“Det er et stærkt hold, de møder, men det er også et hold, der er en smule ramt i øjeblikket. Jeg tror, det bedste for FCK vil være at slippe tøjlerne og spille offensiv fodbold, og det tror jeg faktisk også, de kommer til at gøre.”

Der er formentlig ikke mange, der vil rynke på næsen, hvis man påstår, at FCK er det danske hold, der har stået for at levere resultater til dansk fodbold i de seneste mange år. 

Det er der en særlig årsag til ifølge Christiansen. 

“Spillestilen under Jacob Neestrup er en smule mere offensiv, end den var under Ståle, men FCK har altid formået at spille godt internationalt, hvor de spiller voksenfodbold. Danske hold kan godt spille lidt naivt internationalt, og FCK har jo leveret på den front i mange år.”

IMAGO / NurPhoto

Lukas Lerager og co. skal træde i karakter

Det har været sparsomt med spilletid til Lukas Lerager i 3F Superligaen, men europæisk har midtbanespilleren været en særdeles vigtig brik for cheftræner Jacob Neestrup. 

Den tidligere FCK-keeper mener da også, at Lerager bliver vigtig, hvis løverne skal tage point på Old Trafford. 

“Jeg forventer egentlig, at hele offensiven træder i karakter, fordi der er flere spillere, som kan noget på egen hånd, som de får brug for på Old Trafford.”

“Jeg håber, at Lukas Lerager starter inde, fordi jeg tror, han bliver enormt vigtig. Han er vigtig for offensiven, fordi han har mange sene løb i feltet, som virkelig kan åbne op for Manchester Uniteds defensiv.”

“Lerager er en boks til boks spiller, som bidrager med en masse fysik og han fylder meget centralt både offensivt og defensivt. Det er noget af det, der er brug for i de her internationale kampe, hvor det hele går lidt hurtigere og modspillerne er bedre.”

“Jeg synes virkelig, man ser hans kvaliteter, når han spiller mod hold fra den øverste hylde, men jeg kunne da også godt tænke mig at se ham endnu mere i Superligaen. FCK har dog en virkelig bred trup, så det er også klart, at der bliver roteret en del.”

IMAGO / MIS

Grabara skal pille pynten af Højlund

Kamil Grabara har længe været en bærende figur for FC København. Noget, der har sikret ham et flot skifte til Wolfsburg, hvor han tiltræder næste sommer. 

Han er også en spiller, som den tidligere FCK-stjerne forventer, træder i karakter. 

“Det er klart, at defensiven også skal levere, fordi selvom Manchester United er inde i en mindre god periode, så har de jo stadig virkelig mange dygtige spillere på den sidste tredjedel af banen.”

“Kamil Grabara skal have en rigtig god kamp, og han har vist indtil nu, at han er vigtig i de store kampe, og det bliver han også i dag.”

“Jeg har kun oplevet, at Grabara er allerbedst, når det virkelig gælder, og jeg tror, han kommer til at levere en rigtig stor kamp i aften. Hvis FCK skal have et stort resultat, så er det selvfølgelig vigtigt, at han spiller op til niveau.”

Og selvom FCK-legenden forventer en polsk vinder af en afgørende duel i aften, så er det altså til dansk fordel. 

“Han er en virkelig vigtig spiller, der har et meget højt bundniveau, og jeg tror, han vinder duellen mod Rasmus Hojlund i aften.”

IMAGO / News Image

Keeperduel i vente: Grabara er i bedre form

Udover at være en dygtig målmand, så er Kamil Grabara i den grad også kendt for sin flamboyante personlighed, og polakken er ikke bleg for at lave en overskrift eller to. 

Og ja, målmænd har ganske rigtigt et ry for at være lidt skøre, men det er en god egenskab ifølge Christiansen. 

“Målmænd skal være lidt skøre, det giver noget aura og udstråling nede fra det bagerste geled. Han spiller med en enorm selvtillid, og det er jo også qua hans attitude.”

“Derudover er han også en fantastisk shot-stopper, og han har en rigtig stor redningsprocent. Der skal afsluttes på meget højt niveau for at passere ham.”

“Han kommer i vejen for rigtig meget, og han er også god til at parere afslutningerne de rigtige steder han, selvom han ikke holder alle afslutninger. Han er meget afklaret i sit spil og han har mange gode redninger.”

“Der er ikke nogen tvivl om, at Kamil Grabara er bedre end Andre Onana rent formæssigt, det er klart.”

Den tidligere målmand understreger dog, at man ikke må tage noget fra Andre Onana, som er en dygtig målmand. 

“Onana har fået en svær start i Manchester United, men det skal selvfølgelig siges, at han har spillet på meget højt niveau i en del år, hvor han har præsteret på højt niveau i både Ajax og Inter, så man skal ikke tage noget fra, at han er en god målmand.”

“Det er ikke kun med fødderne, han er god – han er også en rigtig god målmand. Men ja, formmæssigt er Grabara bedre.”

Du kan se Jesper Christiansen i aktion, som medvært, i vores live Champions League watchalong, tirsdag d.24 oktober kl.20.45.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar