18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Slavia Prag – Arsenal: Odds og optakt den 15. april 2021

Slavia Prag har nu spillet fem kampe mod britiske hold i årets Europa League-knockoutkampe. De har endnu ikke tabt. Torsdag tager tjekkerne mod Arsenal i returopgøret om en plads i denne sæsons semifinaler. I London endte deres duel for en uge siden 1-1. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Slavia Prag – Arsenal. Der er kampstart torsdag d. 15. april 2021 kl. 21:00. Se kampen på 6’eren eller på Eurosport Player.

Odds på Slavia Prag – Arsenal

Hvis man spørger en bookmaker til udfaldet af dette opgør, vil han sige, det ligner en sejr til Arsenal.

Slavia Prag – Arsenal: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Cüneyt Çakır, Tyrkiet
Stadion: Sinobo Stadium, Prag
Vejret: 1°, let vind og risiko for nedbør

Optakt til Slavia Prag – Arsenal: Skader, karantæner og startopstillinger

26 kampe i den hjemlige liga uden nederlag. Slavia Prag styrer direkte mod deres tredje mesterskab i rap, og titel nummer 20, hvis vi tæller tjekkoslovakiske titler med også. I Europa har de ikke helt undgået nederlag undervejs. Blandt andet tabte de i september ude mod FC Midtjylland og røg fra Champions League over i den knap så fine Europa League. Men de har gjort det fint. De kom videre fra deres gruppe, og nu er de i gang med en stor “Tour of Britain”. Først slog de Leicester i 1/16-finalerne. Så røg Rangers i et ordentligt drama i ⅛-finalerne. Og nu gælder det så returopgør mod Arsenal i kvartfinalen.

Første kamp i London endte 1-1, og tjekkerne forsvarede sig bravt, men reelt var de temmeligt heldige med at slippe af sted uden nederlag, for der var en stribe store muligheder for Arsenal undervejs. Men der er ingen tabel til dem, der “fortjener mere, end måltavlen viser”, og derfor har Slavia Prag nu rigtig fine muligheder for at slå tredje britiske hold på stribe ud af Europa League.

Slavia Prag varmede op med et lokalderby i weekenden, hvor de slog bysbørnene fra Sparta Prag – som også er nærmeste forfølger i tabellen – med 2-0, og dermed har Slavia Prag med otte kampe tilbage et forspring på 17 point til rivalerne. Som godt nok har to kampe på hånden. Men det giver trods alt ikke 17 point. (EDIT: Onsdag faldt der dom i sagen, og Ondrej Kudela er tildelt 10 dages karantæne. Han er således ikke med i opgøret torsdag) Holdet får forsvarsspiller, Ondrej Kudela, retur efter foreløbig karantæne i forbindelse med anklager om racisme i opgøret mod Rangers i ⅛-finalen, og de havde allerede til det første opgør målmand Ondrej Kolar tilbage i buret.Han fik ellers både kraniebrud og et par kraftige mærker efter knopper i ansigtet efter et sammenstød med Rangers’ Kemar Roofe. Heldigvis er Ondrej Kolar hurtigt tilbage. Sidste sæson nåede Slavia Prag også til Europa Leagues kvartfinaler, hvor de tabte til Chelsea. Klubbens bedste europæiske resultat er en semifinale i UEFA Cuppen i 1996.

Dén stikker Arsenal. Englænderne vandt pokalvindernes turnering i 1994 og nåede finalen i Champions League i 2006 og Europa League-finalen i 2019. Begge blev dog tabt. Sådan har det meste af sæsonen i Premier League formentlig føltes for Arsenal; Tabt. Holdet er på 9. pladsen med syv runder igen og ni point op til en europæisk placering. Kvalificerer de sig ikke til europæisk bold, vil det være første gang siden sæsonen 1992-1993, de kan koncentrere sig udelukkende om indenlandske opgaver. Det, vil nogen mene, er at tage Brexit et skridt for vidt.

De seneste 10 kampe i alle turneringer har givet fem sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Det er vel reelt ikke så skidt, men det store problem er, at det ligner et mandskab med enormt potentiale, og der er mange yngre spillere, som når de rammer topniveau virkelig kan byde ind med lækker fodbold. Men det gør de for sjældent. Og efterhånden må man overveje, om det er skader og manglende niveau hos spillerne, eller om der måske skal ske et skift på trænerstolen. Godt nok har træner Mikel Arteta kun siddet lidt mere end 15 måneder på posten, mens hans tal er tæt på lige så rædderlige som forgængeren Unai Emerys, og han blev bedt om at smutte på grund af de manglende resultater. Det ville naturligvis pynte på tålmodigheden, hvis Mikel Arteta kunne føre holdet til for eksempel en Europa League-triumf, så det er nok forholdsvist højt prioriteret hos Arsenal. Men kan de blive første britiske hold, der banker Slavia Prag i sæsonen? Eller i det mindste spille uafgjort med mindst to scoringer fra hver side?

Slavia Prag:
Simon Deli (Forsvar, Reserve) – Skadet
David Hovorka (Forsvar, Reserve) – Skadet
Ondrej Kudela (Forsvar, Fast) – Karantæne

Arsenal:
David Luiz (Forsvar, Fast) – Skadet
Kieran Tierney (Back, Fast) – Skadet
Martin Ødegaard (Midtbane, Fast/Reserve) – Tvivlsom
Bukayo Saka (Kant, Fast) – Tvivlsom
Emile Smith Rowe (Kant, Fast) – Tvivlsom
Pierre-Emerick Aubameyang (Angreb, Fast) – Tvivlsom

Slavia Prag forventet startopstilling: Kolář; Bah, Holes, Zima, Bořil; Hromada, Provod; Sima, Stanciu, Olayinka; Kuchta.

Arsenal forventet startopstilling: Leno; Cédric, Holding, Gabriel, Bellerín; Xhaka, Partey; Pépé, Saka, Martinelli; Lacazette.

Odds-forslag: Semifinalebilletter på spil giver forsigtighed

Det har været gennemført professionelt og fokuseret fra Slavia Prag i de to foregående returkampe i Europa League. Begge gange har de spillet første opgør uafgjort, og så har de vundet returkampen 2-0. Endda på udebane. Nu har de fordel af hjemmebane, og godt nok tabte de alle tre kampe i gruppespillet i sidste sæsons Champions League, men i denne sæson har de ikke tabt i seks europæiske hjemmekampe med tre sejre og tre uafgjorte. I den tjekkiske liga skal vi 47 kampe tilbage for at finde seneste nederlag på hjemmebane. 40 sejre og 6 uafgjorte. Der skal altså noget til – som for eksempel Dortmund, Barcelona og Inter i Champions League. Dér er Arsenal vel ikke helt lige nu.

Men englænderne er ikke uefne på udebane i Europa League. De seneste 12 udekampe i turneringen har givet dem ét nederlag – finalekampen i 2019 mod Chelsea i Baku. De har blandt andre slået Valencia, Napoli, Frankfurt og Olympiakos. De har ikke tabt de seneste fire udekampe i Premier League – to sejre og to uafgjorte.

Det bliver formentlig mere tæt, end bookmakerne regner med. Arsenal havde deres chancer i den første kamp, og dem udnyttede de ikke. Formentlig får de færre muligheder her, og hvad sker der, hvis ét af holdene kommer på 1-0? Buldrer de så videre i jagt på nummer to med indbygget risiko for blottelser? Det virker ikke sandsynligt. Og lykkes det at udligne, vil begge hold kunne være ekstra forsigtige i visheden om, at der kommer en forlængelse. Slavia Prags fem knockoutkampe har budt på i alt otte scoringer. Et snit på 1,6 mål. Mens Arsenals har indeholdt 14 mål og et snit på 2,8 mål. Men de seneste to har bare haft tre scoringer. Det snerper til. Og derfor forsøger anbefalingen at gå med under 2,5 scoringer her.

SpilXperten.com anbefaler: Under 2,5 mål til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Slavia Prag – Arsenal: Statistik, topscorer og H2H

  • Det var svært at se, da FC Midtjylland tilbage i september sendte Slavia Prag ud af Champions League-kvalifikationen, at holdet ville banke på til en Europa League-semifinale godt seks måneder senere.

  • Slavia Prag røg over i Europa Leagues gruppespil og gik videre fra en gruppe med Leverkusen, Hapoel Beer-Sheva og Nice. I knockoutkampene er det blevet til sejre mod Leicester og Rangers.

  • Tjekkerne fører den nationale liga efter 26 runder med statistikken 21-5-0 og 72:15. Søndag slog de nummer 2, Sparta Prag, med 2-0.

  • Da foråret kom med knockoutkampe, bød det Arsenal Benfica og Olympiakos. Begge er blevet besejret.

  • Forsvarsspilleren Tomas Holes udlignede i overtiden for Slavia Prag i det første opgør, men det ændrer ikke på, at Abdallah Sima og Peter Olayinka med hver 4 mål for Slavia Prag er sæsonens europæiske topscorere indtil videre hos tjekkerne.

  • Nicolas Pépé lignede en matchvinder, da han efter 86 minutter bragte Arsenal på 1-0 i det første opgør. I hvert fald sendte scoringen ham i udbrud som årets topscorer i internationale kampe for London-holdet med fire scoringer.

  • I torsdags spillede de to hold for tredje gang mod hinanden i en UEFA-turnering. Det endte 1-1 på Emirates i London.

  • Slavia Prag og Arsenal var i gruppespil sammen i Champions League i 2007-2008. Dengang vandt Arsenal hjemme 7-0, mens det omvendte opgør endte 0-0.

Skriv et svar