18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Roma – Ajax: Odds og optakt den 15. april 2021

Bølgerne gik højt da Ajax i torsdags tog imod Roma i den første af to kvartfinaler imellem de to hold. Roma står med de bedste kort på hånden efter 2-1 i Amsterdam, så Ajax skal blæse til angreb i Rom. Har de teknisk dygtige hollændere værktøjerne til at svare igen på torsdag? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Ajax – Roma. Der er kampstart torsdag d. 15. april 2021 kl. 21:00. Se kampen på Eurosport 1 eller Discovery+.

Odds på Ajax – Roma

Et kig på oddsene viser, at bookmakerne ser Ajax som smalle favoritter i dette opgør.

Ajax – Roma: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Anthony Taylor
Stadion: Stadio Olimpico, Rom
Vejret: 10° og let vind

Optakt til Ajax – Roma: Skader, karantæner og startopstillinger

Det gik fuldstændig som formkurven indikerede, da Ajax torsdag aften bragte sig foran med 1-0 imod Roma halvt inde i 1.halvleg, kort inden i 2.halvleg stod Dusan Tadic klar til at lukke kampen fra 11-meterpletten, men med Pau Lopez første straffesparksredning i hans seniorkarriere holdt han Roma inde i kampen. Den livline gav nyt energi til romerne, som en anelse ufortjent løb med sejren i Amsterdam. Det var en spillemæssig skuffende præstation for begge mandskaber, Ajax var meget på bolden, men blev nærmest kun farlige når Roma delte gaver ud, mens romerne vil være skuffede over hvor lidt de formåede at styre spillet.

Der skulle en god portion held til i første opgør, men faktum er, at Roma står med gode chancer for at spille sig i semifinalen torsdag aften. Sejren i Amsterdam har helt sikkert givet et ordentlig skud selvtillid til romerne, som med et reservespækket mandskab formåede at vinde over Bologna i weekenden. Mkhitaryan var tilbage på banen i weekendens kamp, og det er godt nyt for romerne, for armeneren har været brandvarm i denne sæson. Smalling, El Sharaawy og Spinazzola er dog ikke blevet klar til opgøret. Især sidstnævnte er normalt meget afgørende i Romas omstillingsfodbold.

Det var ikke fordi der blev roteret voldsomt i Ajax startellever til weekendens kamp mod Waalwijk, men spillerne på banen havde tydeligvis et halvt øje på Europa League-braget. Det blev til en forventet Ajax sejr, men med håndbremsen trukket kunne det ikke blive til mere en 1-0. Mesterskabet er også så godt som hjemme, så dette opgør er helt sikkert en prioritet. Det teknisk dygtige mandskab var som forventet meget på bolden i første opgør, og der var ingen tvivl om at de havde fortjent mere end et nederlag, selvom det offensive spil måske ikke flød som vi før har set det. Det er endnu engang den uheldige 3.målmand Scherpen, som tager pladsen i målet, og Roma vil helt sikkert forsøge at teste ham mere denne gang. Derudover er Brobbey meldt tvivlsom, han leverede ellers et godt indhop i første opgør. Fraværslisten hober sig lidt op hos udeholdet.

Roma:
Chris Smalling (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
Stephen El Sharaawy (Kant, Reserve) – Skadet
Nicolo Zaniolo (Kant, Fast) – Skadet
Leonardo Spinazzola (Back, Fast) – Skadet
Bruno Peres (Back, Fast/Reserve) – Karantæne

Ajax:
Sebastien Haller (Angreb, Fast) – Ikke registreret
Andre Onana (Målmand, Fast) – Karantæne (doping)
Devyne Rensch (Back, Fast) – Karantæne
Brian Brobbey (Angreb, Reserve) – Tvivlsom
Maarten Stekelenburg (Målmand, fast i fraværet af Onana) – Tvivlsom
Daley Blind (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
Noussair Mazraoui (Back, Fast) – Skadet

Roma forventet startopstilling: Lopez; Mancini, Cristante, Ibanez; Karsdorp, Veretout, Diawara, Calafiori; Pellegrini, Mkhitaryan; Dzeko.

Ajax forventet startopstilling: Scherpen; Tagliafico, Timber, Martinez, Klaiber; Gravenberch, Klaassen, Alvarez; Antony, Tadic, Neres

Odds-forslag: Kontra-kniven bliver stukket ind

Torsdag stod Ajax i en noget uvant situation, da de efter 90 minutters fodbold tabte imod Roma, det var første gang i 25 kampe at hollænderne ikke fik point med. Der er ingen tvivl om, at hvis Tadic havde scoret på hans straffespark kort inden i 2.halvleg, så havde denne kvartfinale været død og begravet.

På nær nogle gigantiske brølere i Roma forsvaret, blev Ajax i deres etablerede spil ikke rigtig farlige, det blev til for meget boldflytteri uden det nødvendige tempo og så greb de ikke chancen da de fik den. Hollænderne skal frem og vinde nu, og der skal laves minimum to mål. Men med den tørre gang tiki-taka de leverede i første kamp, kan det vise sig besværligt at trænge igennem et defensivt Roma mandskab.

Det er ren Dr.Jekyll/Mr. Hyde for Roma i denne sæson, de har været elendige på udebane med kun 5 sejre i 14 Serie A kampe, mens de på hjemmebane har været af ligaens bedste. Derfor må det være en enorm lettelse for romerne, at de slap fra Amsterdam med en sejr, for på hjemmebane har de meget større tro på tingene. Det er deres foretrukne kampbillede vi får at se i denne kamp, modstanderen på bolden og Roma, som lukrerer på kontramuligheder. Det har de været ekstremt dygtige til i denne sæson, og med Mkhitaryans comeback i startelleveren får de virkelig en spiller ind, som kan drive bolden.

Der kommer helt sikkert knald på i Rom med Ajax tvunget frem på banen, men med et offensivt udtryk så bliver der plads til Roma den anden vej, og her tror vi at de rutinerede offensive folk hos hjemmeholdet har kynismen til at afgøre løjerne.

SpilXperten.com anbefaler: 1-tallet til odds 2,80 – SPIL HER >>*

Ajax – Roma: Statistik, topscorer og H2H

  • Roma er gået gevaldigt ned i kadence på det sidste, og indtager nu 7.pladsen i Serie A. De har en statistik for sæsonen på 16-6-8 og en målscore på 54:44.

  • Ajax er på sikker kurs i Æresdivision med et forspring på 11 point ned til PSV på 2.pladsen. De har en statistik for sæsonen på 23-3-2 og en målscore på 86:20.

  • Roma råder over den midlertidige topscorer i denne sæsons Europa League, spanske Mayoral har lavet 7 mål i turneringen indtil videre. Spanieren var også på tavlen i Serie A i weekenden.

  • Den skarpeste spiller i Ajax i denne sæson har været Dusan Tadic med hans 15 ligascoringer. I første kvartfinale var han dog manden bag Ajax’ brændte straffespark.

  • Det blev til en overraskende udesejr til romerne i første kvartfinale for en uge siden, så der venter et brag i Rom på torsdag, når Ajax skal blæse til angreb.

Skriv et svar